OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Netiketti ja rekisteriseloste

 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Ohjeita ongelmatilanteisiin ja Netiketti, lue tämä ennen kuin kirjoitat tai rekisteröidyt!
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
admin
Site Admin


Liittynyt: 04 Maa 2004
Viestejä: 1373

LähetäLähetetty: 02.02.2010 09:43    Viestin aihe: Netiketti ja rekisteriseloste Vastaa lainaamalla viestiä

HUOM! Profiilin muokkaus (e-mailin vaihtaminen) aiheuttaa tunnuksen de-aktivoitumisen. Näin suojelemme omaa tietoturvaasi siltä varalta, että joku ulkopuolinen pääsee koneeseesi käsiksi. Nopeiten korjaat tilanteen lähettämällä sms-aktivointiviestin uudelleen, joka samalla siirtää seuraavan aktivoinnin ainakin 365 päivän päähän. Syynä tähän on se, etteivät häiriköt voisi rekisteröidä toisen henkilön e-mail-osoitteita.

Rekisteriseloste: Eralle.net ylläpitää asiakasrekisteriä. Rekisterin tarkoitus on foorumin asiakkaiden ts. käyttäjien, ilmoittajien ja oheistuotteiden ostajien palveleminen. Tallennettavia tietoja ovat Asiakkaan itsensä ilmoittamat tiedot, kuten nimimerkki, sähköpostiosoite ja puhelinumero. Ilmoittajien ja vastaavien osalta myös nimi, osoitetiedot (laskutus -osoite), sähköposti-osoite ja puhelinnumero sekä muut tarpeelliset tiedot, kuten tilauksen aloitusaika, laskutuskausi ja tilatun tuotteen tiedot. Tietoja voidaan käyttää myös Eralle.netin tai sen sidosryhmien markkinointiin, mutta Eralle.net ei koskaan luovuta tai myy asiakasrekistereitään ulkopuolisille.

Netiketti tarkoittaa netti-etikettiä, eli ohjeita jonka mukaan meidän kaikkien tulisi toimia tällä keskustelualueella. Ohjeiden tarkoituksena ei ole rajoittaa keskustelua, vaan tehdä siitä mahdollisimman mukavaa ja hyödyllistä meille kaikille. Ohjeita ei voi laatia, eikä noudattaa pilkulleen. Kuitenkaan näissä ohjeissa ei ole mitään mitä oma järki ja hyvät käytöstavat eivät jo kertoisi.

- Metsastyssivut on harrastepohjalta toimiva osittain julkinen ja osittain vain rekisteröityneiden käyttäjien luettavissa oleva keskustelufoorumi. Huomioi tämä sisältöä ja foorumin toimintaa arvioidessasi. Esimerkiksi latausohjeet on AINA tarkistettava asianmukaisista lähdeteoksista.

- Jokainen kirjoittaja vastaa itse mielipiteistään ne EIVÄT OLE palstan ylläpitäjän mielipiteitä. Laittomuuksiin yllyttäminen on kielletty. Julkaisemalla kirjoituksesi foorumilla teet siitä samalla julkista tietoa, huomioi se varsinkin jos julkaiset henkilö- tai tunnistetietojasi.

- Rasismi on Suomessa kielletty. Todellisten asiaan liittyvien faktojen asiallinen esiintuominen ei ole rasismia edes silloin kuin fakta on jokin vähemmistöryhmä.

- Sananvapauteen ei kuulu oikeus parjata nimimerkin suojasta. Se ei poissulje perusteltua kritiikkiä hyvän maun puitteissa. Hyvä periaate on, että "metsä saa vastata niin kuin sinne huudetaan." Mikä, millainen ja kehen tahansa kohdistuva kritiikki, joka esitetään nimimerkin suojasta voidaan poistaa. Usein nimimerkin suojasta kritisointi kertoo "kriitikon" omasta rohkeuden puutteesta.

- Jos lainaat jotain lähdettä, niin kerro se. Muista tekijänoikeuslait. Mikäli muuta ei ole ylläpidon toimesta todettu/sovittu, sivuille toimitetun materiaalin tekijänoikeuden katsotaan siirtyneeksi sivujen omistajalle.

- Jos joku esiintyy asiallisesti ja nimimerkin suojasta, kunnioita sitä. Älä lähde arvailemaan henkilöllisyyttä.

- Useammalla nimimerkillä esiintyminen (trollaus) on kielletty.

- Foorumin moderoinnista ollaan yleensä vain kahta mieltä; toisista sitä ei ole lainkaan ja toisten mielestä se tehdään pohjoiskorealaisella antaumuksella. Joillakin mielipide vaihtelee laidasta laitaan tilanteen mukaan. Kaikkia on siis mahdotonta miellyttää. Kannattaa ottaa yhteyttä suoraan ylläpitoon, jos jossakin huomaa moderoinnin tarvetta.

Foorumin moderoinnista saa olla mitä mieltä tahansa, mutta sitä on turha esittää foorumilla. Eivät moderaattorimme tule teidänkään olohuoneeseenne kertomaan miten talossanne pitäisi elää.

- Rekisteröityminen kannattaa. Voit siten lukea ja kirjoittaa kaikilla alueilla. Saat halutessasi sähköpostilla tiedon uusista viesteistä. Voit rekisteröityä valitsemalla valikosta kohdan Käyttäjäprofiili. Erilaisen häiriköinnin (mm. pornon, lääkkeiden jne. mainostamisen vuoksi) tunnuksen aktivoiminen tapahtuu sms-viestillä (tekstiviesti). Ohjeet aktivoimiseen saat rekisteröitymisen aikana tai täältä
http://forum.eralle.net/viewtopic.php?t=16669
Rekisteröityminen on voimassa netiketin puitteissa 365 päivää rekisteröintihetkestä ja jos tunnukselta on vähintään yksi viesti foorumilla, jossain muualla kuin kirpputorilla.
HUOM: Tunnukset, joilta ei ole yhtäkään viestiä tai joilla on käytännössä vain kaupallisia viestejä voidaan poistaa. Näissä tunnuksissa on paljon spammia. Jos et muuta keksi, niin laita edes testiviesti.

http://forum.eralle.net/viewforum.php?f=63

Linkit, ilmoitukset, yhteisöt, yritykset ja yrittäjänomaiset toimijat

- Foorumille on luotu "Dealer-status" nimimerkkejä, jotka kuuluvat yrityksille tai yhteisöille. Kyseinen yritys tai yhteisö saa osallistua keskusteluihin "omana itsenään" ja tuoden edustamansa tahon esille nk. sopivassa määrin. Muutoin erityisesti kaupallisen yrityksen/yhteisön nimissä toimiminen on pääosin kielletty. Ylläpito pidättää itsellään oikeuden tulkita rajanvetoa "sopivuudesta" keskustelun ja markkinoinnin välillä.

- Linkkien liittämiseen keskusteluun, yritysten, yhteisöjen, muiden foorumeiden jne. "markkinointiin", harhaanjohtaviin tai asiattomiin nimimerkkeihin, allekirjoituksiin ja/tai niiden arvosteluun puututaan.
Metsästyssivujen merkittävän näkyvyyden vuoksi (sivustosta on tehty jopa useita plagiaatteja) sivuja yritetään käyttää erilaiseen markkinointiin ja suoranaiseen spammaukseen päivittäin. Tällaiset toimijat tunnistaa parhaiten siitä, että he "valittavat" bannaustaan jossakin muualla. Foorumin rämettymisen estämiseksi joidenkin linkkien käyttö on erikseen estetty. Usein "väärinkäyttö" ei välttämättä ole tapahtunut linkin kohteen toimesta. Yritysmainostaja: Ota yhteyttä ylläpitoon.

- Jos kuitenkin linkität ihan asiallisesta syystä, niin kerro/lainaa aina mitä/mihin linkität. Linkit eivät toimi ikuisesti ja ilman em. ohjetta olevat linkit poistetaan.

- Median tai yhteisöjen arvosteluun ja piilomarkkinointiin rima on erityisen korkealla, koska...
a) Sitä yritetään usein hyvin kyseenalaisin motiivein.
b) Useimmilla medioilla/yhteisöillä on omat www-sivunsa ja palautekanavansa juuri tätä tarkoitusta varten.
c) Metsästyssivut ei ole esimerkiksi Ase-lehden palautefoorumi.

- Myynti-ilmoitukset AINOASTAAN "Kirpputorille", joka on ilmoituskanava foorumia aktiivisesti (siis pääosin muualla kuin myyntipalstalla näkyville nimimerkeille) käyttäville yksityisille ihmisille yksittäisten foorumin aihealuetta sivuavien kohteiden myyntiin. Nimimerkit, jotka ovat käytännössä vain kaupantekoa varten (esim. 90 % foorumin kommenteista) suljetaan. Laita otsikoksi "MYYTY" tai "EI ENÄÄ MYYNNISSÄ", kun kaupankäynti on ohi. Myytävissä tuotteissa tulee olla jo otsikossa realistinen myyntihinta, huutokaupoille on omat fooruminsa. Ylläpito ei ole kaupanteon osapuoli, eikä voi taata kaupanteon luotettavuutta. Linkit muihin myyntipalstoihin on kielletty ja saman/vastaavan tuotteen/koiranpennun/jne. ilmoituksen saa julkaista max. kerran/viikossa.

- Kaikkien viestien lähettäjien IP-osoite tallennetaan lokiin. Tätä lokia voidaan käyttää häiriköiden/rikollisten jne selville ja edesvastuuseen saamiseen. Näin on myös tehty.

- Ylläpidolla on oikeus poistaa, editoida ja siirtää keskusteluja tai nimimerkkejä täysin harkintansa mukaan oli syynä sitten "kökkö" kielioppi tai kommenttien sisältö.
Ylläpito ei ota kantaa kiistanalaisiin asioihin, eikä asetu "kenenkään puolelle" toimenpiteillään. Ylläpito ei ole velvollinen väittelemään tai perustelemaan päätöksiään. Epäselvissä tapauksissa deaktivoidaan kaikkien kiistakumppaneiden tunnukset, joten käytöstapoja keskusteluun. Ylläpito saattaa osallistua keskusteluihin harkintansa mukaan.

Netikettiä tai sen henkeä rikkovat nimimerkit voidaan ylläpidon harkinnan mukaan poistaa tai de-aktivoida.

Yhdessä teemme tästä keskustelualueesta toimivan kohtaamispaikan kaikille aihealueistamme kiinnostuneille.

Ylläpidon yhteystiedot: admin at metsastys piste net tai ASE-lehti, Nahkatehtaankatu 2, 90130 OULU. Admin on ASE-lehden päätoimittaja Jussi Peltola.

Käytännön vinkkejä löydät täältä:
http://forum.eralle.net/viewtopic.php?t=9044
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Ohjeita ongelmatilanteisiin ja Netiketti, lue tämä ennen kuin kirjoitat tai rekisteröidyt! Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Sivu 1 Yht. 1

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com