OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Vähäosaisten huomioiminen metsästäjien taholta
Siirry sivulle Edellinen  1, 2
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Harrastuksemme mediassa
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
heiluri
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Mar 2006
Viestejä: 34959

LähetäLähetetty: 25.11.2009 16:52    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Senpä takia olisikin tilausta rehelliselle keruulle,vaikkapa juuri jahtuumiesten voimin.
_________________
Kertalaakiyhdistys
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Aris60
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Huh 2004
Viestejä: 3295

LähetäLähetetty: 25.11.2009 17:55    Viestin aihe: Kaunis ajatus Vastaa lainaamalla viestiä

.....tämä metsästäjien tuki vähäosaisille. Kalastan myös, kyllä kalastajien nimissä pitää antaa myös. Junnujalkapallo ansaitsee osansa myös eli korvamerkitty almu myös heidän keräykseen. Eikö ole aika herätä.

Ei auttaminen ole profiilin korottamista, muuten kuin ihmiselle jolla omatunto kolkuttaa. Kun teet naapurin vanhukselle lumityöt ja autat häntä asumaan pidempään omassa kodissansa on "almullasi" kohde ja tarkoitus. Ei siitä tarvitse lehteen kirjoittaa, vai pitääkö? Apua tarvitaan vuoden jokaisena päivänä ei pelkästään syksyllä kun on mahdollisuus heittää jauhelipussi ja mennä sen jälkeen kotiin ja narauttaa konjakkipullo ja tuntea autuuden tunne.

Mielestäni parempaa pr-toimintaa on metsästysseuran näkyminen läpi vuoden "kylän" talkoissa, yhteisissä hankkeissa ja mahdollisuuksien mukaan rahallinen avustaminen oman kylän nuoriso- ja senioritoiminnassa. Tässä tulee kyllä taas erimielisyyttä seuran sisällä, koska toimintaa pyörittävät kylässä asuvat samat aktiiviset paikalliset. Usein ulkopuoliset jäsenet eivät voi ja halua olla toiminnassa mukana, siteitä kylään ei ole. Metsästysseurat voivat pitää yllä mm. yhteisiä kokoontumistiloja ja yhteisesti tärkeäksi koettuja toimintoja. Mm vuokrata koneita ja laitteita kuten maamiesseurat aikanaan. Aika moni metsästäjä on mukana kylän VPK:ssa, vapaaehtoisessa pelastuspalvelussa ja urheilukenttien ylläpidossa. "Viralliselle" yhteiskunnalle jää vähäosaisten auttaminen joka on toki monesti hoidettu huonosti. Annetaan jokaisen itse päättää kuinka avustamisensa kohdistaa tai valintansa mukaan jättää tekemättä. Aloitetaan auttaminen läheltä tutuista ihmisistä.

Usein puhutaan yhteisöllisyydestä. Jostakin syystä yhteisöllisyys on säilynyt kielellisen vähemmistömme keskuudessa. Onnellisuustutkimuksissa he ovat onnellisempia, ystäviä ja tuttavia on enemmän. Jopa parin päivän takaisessa lehdissä olleessa tutkimuksessa väitetään "He ovat vielä terveempiä". Käy kateeksi. Onkohan kyseessä tilastoharha? Jos ruotsinkieliset yhteisöt tekevät sen ihan vain kiusalla kielelliselle enemmistölle? Vai ovatko ne todella niin kieroja että auttavat kaveria kun hän apua tarvitsee? Pitäisiköhän koettaa tehdä ihan samalla tavalla? Ihan ilman metsästysseuraa. Metsästäjä on harrastukselle huonoa esimerkkiä jos kaikkea edellä olevaa ei tee ilman kehoitusta ja taka-ajatuksia. Wink
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla
eero
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 4379
Paikkakunta: päijät-häme

LähetäLähetetty: 25.11.2009 18:06    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Nyt ei tarvi enää laitaa rahaa sotaveteraaneillekaan kun eivät saa entisiäkään tuhlattua,alkaa porukka olee jo sen ikäistä!! Embarassed
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
heiluri
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Mar 2006
Viestejä: 34959

LähetäLähetetty: 25.11.2009 20:49    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Justiin sitähän minä tuossa ajoin takaa Aris60.
Pitää toimia järjestöjen ohi ja ulkopuolella,olla omatoiminen omalla kylällään/kaupunginosassaan,meillä kun tuo auttaminenkin on byrokratisoitu ja virallistettu niin ettei kentälle riitä avustusrahoista kuin murusia.
Veteraanien rahoillakin on aikaansaatu massiivinen organisaatio monine johtajineen rahaa vartioimaan etteivät vain sitä ruokaan,terveyteen ja asumiseen sekä yleiseen hyvinvointiin tuhlaisi.
Lisäksi jakoperusteet ovat mitä kummallisempia,täälläkin jäi takavuosina todellinen tarvitsija ilman kuntoususta järjestön rahojen ohjautuessa muille ehkä terveemmille,mutta "oikeille" henkilöille? Tästä suivaantuneet kyläläiset nousivat barrikaadeille lompakoineen ja hänkin pääsi tuohon niin tarpeelliseen ja varmasti tuhatkertaisesti ansaittuun kuntoutukseen
_________________
Kertalaakiyhdistys
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Kirjailija
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Syy 2009
Viestejä: 423

LähetäLähetetty: 25.11.2009 21:19    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ehdotan, että tulevaisuudessa kaikki metsästysseurat, joilla on yli 20 hirven kaatolupa, voivat toimittaa lihatarvikkeet - siis se yksi hirvi korkeintaan - tai koko keiton kanuunassa - jos mahdollista - jollekin torille ja etenkin vähä-osaisille.

Tekisi hyvää metsästäjien yleiskuvalle. Ja hyviähän tässä ollaan, mutta ollaan sitä julkisesti enemmän....
_________________
"Minulla on yksinkertainen maku. Haluan kaikessa vain parasta." - Oscar Wilde
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
RealExtreme
Kanta-asiakas


Liittynyt: 24 Hel 2008
Viestejä: 3283
Paikkakunta: Häilyvä raja hyvän & pahan alueella

LähetäLähetetty: 26.11.2009 16:21    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Millä v*tulla, jos jo ennestään tapellaan grammoista solalla? Shocked
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla
heiluri
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Mar 2006
Viestejä: 34959

LähetäLähetetty: 26.11.2009 16:54    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Grammoilla?
No prkl,meillä punnitaan lihat tuollaisella kasa sulle toinen mulle mitalla,eikä ikinä ole rähinää ollut....palijon kans pärijää,vaikkei isompia porukoita ollakkaan.

Kerran muuten eräs turkistarhuri kertoi miten ankaran huutokauppaviikon jäläkeen oli äijien hotellisviitin laattialta poislähtiissä löytyny pankin niteessä oleva nippu sadanmarkan seteleitä...ei kuulema keltään puuttunut, joten äijät kävi rinkiin ja katsoivat sököllä kenelle moiset pikkurahat kuuluvat....tarinan opetus: -Ne antaa jokka pystyy.
_________________
Kertalaakiyhdistys
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
RealExtreme
Kanta-asiakas


Liittynyt: 24 Hel 2008
Viestejä: 3283
Paikkakunta: Häilyvä raja hyvän & pahan alueella

LähetäLähetetty: 27.11.2009 12:56    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

USAssahan ovat järjestäneet vastaavaa lihan keräystä vähäosaisille ihan suuressa mittakaavassa. Britanniassa on järjestetty "Taste of game" viikko tuossa syksymmällä. Metsästäjät lahjoittivat lihan ja hankkivat paikalle tasokkaat kokit tekemään ilmaista ruokaa ihmisille. Ja viikko on ollut todellinen suksee!
Taste of Game viikon tarkoituksena on tuoda julki metsästystä ja riistaa. Voisihan samalla markkinoida "luomuturkista", taatusti onnellisena elänyttä supikoiraa, jolle sattui yksi huono päivä. Taste of Gameen liittyi myös Beer & Game iltama, joka aseliikkeen sponsoroimana oli shoottereitten ja tavan kadunkulkijoitten kohtauspaikka, informatiivisine sisältöineen. Eli ilmaista tai lähes ilmaista kaljaa ja riistaa tarjolla. Väitänpä että olisi baarissa väkeä...

Suomessa puuttuu organisaatio joka alkaisi asioita toteuttamaan. Vaikka meillä on jokseenkin hyvin järjestynyt metsästysorganisaatio, tämmöiset tempaukset tehdään liian vaikeaksi toteuttaa. Kateus ja raha, ovat ainainen kysymysmerkki.

Ongelmana maamme metsästyksessä on ettei sitä tuoda julki tarpeeksi. Televiissiostakin tulevat pätkät ovat aivan jotakin muuta kuin mitä SUOMALAINEN metsästys on pääpiirteiltään. Juutuuppi on täynnä p@skaa. Ihmiset eivät ymmärrä, koska informaatio ei ole heitä tavoittanut. Ja kukaan ei tee asialle mitään, koska meille vähättely on hyve. Ja jos joku jotakin aloittaa niin panostuksemme asiaan on Esson baarissa kiertävät kielteiset huhut projektista ja siihen henkilöityvistä puuhamiehistä.

Suomen kansalle onni tulee toisen epäonnesta. Olisiko tämä jo aika murtaa? Tälläkin foorumilla olisi varmasti lihaa tarjolla, olisi kokkeja, tavoitettavissa asealan väkeä joka kykenisi sponssaamaan edes yhtä iltamaa jne.

Eli koska aloitetaan?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla
Aris60
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Huh 2004
Viestejä: 3295

LähetäLähetetty: 28.11.2009 02:45    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Taste of Game, Jep jep melkein ilmaista. Kerran olen kyseisen viikon yhteen tapahtumaan saanut osallistua vieraana. Isännän lompakko keveni kyllä per vieras 150-200£ ja sinä ei ollut vielä kaikki juomat mukana. Tarjoilu oli kyllä ohjelmineen ja musiikkiesityksineen hieno. Tyypillisessä hotellin ravintolassa tai kyläpubissa on ruokakupongin hinta 25£ ja ylöspäin. Sillä voi saada esim. kaniinia padassa haudutettuna tai fasaania. Tämä on riistalihan (kasvatetun) markkinointitapahtuma ja ravintoloiden tapa täyttää sali huippusesongin ulkopuolella. Maistiaisineen erilaiset toritapahtumat ovat yleensä koulutusta riistan käsittelyyn tai hankkimiseen - hyväntekeväisyyden kanssa ei ole mitään yhteistä. Tapahtumat on suunnattu selkeästi ylemmälle keskiluokalle. Sponsorointi tarkoittaa näissä tilaisuuksissa järjestäjän nimen näkymistä ja lupaa mainostaa.

Ei metsästys ole enää muualla Euroopassa missään enää niin lähellä tavallista ihmistä kuin Norjassa, Ruotsissa ja Suomessa. Jaa tai unohdin metsästyksen Puolassa, en vieläkään tiedä oliko meillä edes lupia.

Meillä on kyläläisille koululla hirvikeitto tarjottu ilmaiseksi vuosittain. Koululle on soppatarpeet luovutettu myös aiemmin vuosittain. Nyt en ole ihan varma saiko koulu enää ottaa lihoja korvauksettakaan vastaan. Tämän toiminnan tavoitteena on metsästyksen jatkuminen tulevaisuudessakin kylässä olevilla mailla. Aika haloo varmasti tulee jos jakelu siirretään esim. Tampereen torille paremman media-arvon vuoksi.

Hyväntekeväisyys on hyvä asia. Metsästystä tukeva toiminta on positiivinen ilmiö. Yritetäänkö olla hiukan liian fiksuja kytkemällä nämä yhteen. Saataisiin kunnialla hoidettua edes omat talkoovuoromme ilman puheita. Palataan sitten hyväntekeväisyyden järjestämiseen.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla
Mippi
Kanta-asiakas


Liittynyt: 29 Lok 2005
Viestejä: 1384
Paikkakunta: Lappi

LähetäLähetetty: 28.11.2009 10:44    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Hyvin sanottu!
_________________
Eihän sitä kukhan jaksa...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
RealExtreme
Kanta-asiakas


Liittynyt: 24 Hel 2008
Viestejä: 3283
Paikkakunta: Häilyvä raja hyvän & pahan alueella

LähetäLähetetty: 28.11.2009 21:08    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Itselläsi lienee ensikäden tietoa noista riistaviikoista, erään yhteisön mukaan ne olivat ilmaisia, tiedä sitten totuutta. Tämä oli vieläpä uutiskirjeestä luettua. Voinpa tuon vielä tarkastaa.

Nyt en ymmärrä pointtiasi siitä, että miten jostain vanhasta pitäisi luopua saadakseen jotain uutta? Miksi kotikylän keitto muka pitäisi ottaa pois tarjotakseen kaupunkilaisille elämyksiä?

Lähinnä tarkoitan, että miksi kaupunkilaisen, metsästämättömän ihmisen, ei tarvitse ymmärtää mitä me metsissä teemme? He kuitenkin tulevaisuudessa omistavat ison osan maamme metsästysalueista. Entäs ne joilla ei maata ole edes kynsien alla, miksi heidän ei tarvitse meitä ymmärtää?

Otetaanpa vaikkapa nämä kansallispuistohankkeet. Iso yleisö kannattaa alueelle asetettavaa metsästyskieltoa, koska he eivät tiedä mitä tämä metsästys alueella on ja mitä kielto käsittää. Siinä on selkeä INFORMAATION puutos.

Lisäksi ihmettelen taas, miksi AINA pitää herätä ja tehdä vasta sitten kun ollaan lirissä tai menettämässä jotakin? Miksei mitään voi tehdä ja yrittää ajoissa? Tässä asiassa viittaan edellä mainittuun kansallispuistohanke-esimerkkiin.

Peräänkuuluttaisin avoimuutta näissä asioissa, varsinkin aikoina jolloin meitä tai osaa meidän harrasteesta ei katsota hyvällä. Voimmeko me tuudittautui siihen, että tänäänkään ei tarvitse tehdä mitään? Voimmeko me luottaa tulevaan?

Britanniasta vielä, että aika hyvin täyttyy samat tunnusmerkit niissä väännöissä vihreän aatteen kanssa ko saarella kuin suomenniemelläkin.
Toinen asia on taas, kun vertaamme muita Pohjoismaita keskenään metsästyskulttuuriltaan ja metsästyksen suhdetta yhteisöön/yhteiskuntaan. Onhan metsästys tottavie huomattavasti lähempänä yhteiskuntaa Ruotsissa ja Norjassa kuin Suomessa, vai voitko väittää toisin Ari? Ko. maissa ei samalla tavalla tukehduteta metsästysperinteitä kuin Suomessa ja metsästyslakikin on kuin isommalla sydämellä tehtyä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla
RealExtreme
Kanta-asiakas


Liittynyt: 24 Hel 2008
Viestejä: 3283
Paikkakunta: Häilyvä raja hyvän & pahan alueella

LähetäLähetetty: 28.11.2009 21:24    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tämä tilaisuus siis järjestettiin ENSIMMÄISTÄ kertaa "kansallisen riistaviikon yhteydessä". Eli puhumme eri asiasta, luultavasti. Mutta mikä estää tälläisiä ideoita käyttämästä? Puheen ja kirjallisuuden tasolla kun liikkuu aina niin paljon, mutta kun tulee aika toteuttaa asioita niin...


"Game tastings - a big hit at Borough Market
25 November 2009

Hundreds of people got to enjoy their first ‘taste of game’ at special events held at Borough Market in London as part of National Taste of Game Week.

Top chefs Mark Gilchrist and Mike Robinson talked to visitors about how game makes its way from field to fork, how to prepare and cook game as well as giving them the opportunity to try a wide range of game including venison, pheasant, partridge and rabbit.

The tastings at Borough Market were held on 19-20 November during National Taste of Game Week which is organised by the British Association for Shooting and Conservation as part of their Game’s On campaign.

Game’s On spokesman, Simon Hamlyn, said: “This was a fantastic occasion and a great opportunity for shooting. The majority of the very large audience had never tasted game before so our chefs were able to influence a great many people about the fantastic benefits of game meat as a local and nutritious food source.”
(basc.org.uk)
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla
Aris60
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Huh 2004
Viestejä: 3295

LähetäLähetetty: 29.11.2009 00:34    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Eiköhän tuokin tapahtuma mene tämän perinteisen viikon promoihin. Netissä tämä rummutus alkoi 2005. Paikallisesti esim Yorkshiressä jo -1980- luvulla. Riistalintujen kasvatuksen lisääntyessä ja markkinoiden kyllästyessä paikallisesti.

http://www.basc.org.uk/en/games-on/topnav/events.cfm

Events kohdasta löytyy lisää tapahtumia. Reseptien alta ihan käyttökelpoista ohjetta. About games on kertoo ohjelman tarkoituksen...

Riistan käyttöä edistävä sivusto

http://gametoeat.co.uk/
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla
Tupella
Kanta-asiakas


Liittynyt: 15 Tou 2007
Viestejä: 5313

LähetäLähetetty: 29.11.2009 18:08    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Jos kiinnostaa, miten asia on järjestetty isonveden tuolla puolen, kannattaa vilkaista vaikkapa seuraavaa sivua ja valita siitä linkkejä: http://www.nrahq.org/hunting/hungry_nat_list_asp
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Tupella
Kanta-asiakas


Liittynyt: 15 Tou 2007
Viestejä: 5313

LähetäLähetetty: 29.11.2009 18:11    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

ja ellei tuo linkki aukea, kuten minulle juuri kävi, googlatkaa Hunters for the Hungry.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Harrastuksemme mediassa Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2
Sivu 2 Yht. 2

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com