OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Garmin C60 kokemuksia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Tarvikkeet ja välineet
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
Elain
Vieras





LähetäLähetetty: 02.12.2004 11:16    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Vapaa-ajan karttoja löytyy vaikkapa Marieneasta http://www.marinea.fi/kauppa/products.php?g1=8c578d

Suomi on jaettu kuuteen alueeseen ja kartat tulevat CD:llä, jossa on mukana kaikki tarvittava softa, joka on nimeltään MapSource. Kun ostaa lisää alueita, niin ne latautuvat saman ohjelman alle. Kaikki Garminiin sopivat kartat voi ladata MapSourceen, mm. Erätukun Topo kartat. Ohjelmassa on valikkoruutu, josta voi valita käytettävän alueen, esim. 'Vapaa-ajan kartta alue 4'. Kun levyke on ladattu, niin sitä tarvitaan enää vain varmuuskopiona.

Yhdessä levykkeessä on karttalehtiä 30-40 kpl, siis 40kmx40km ruutuja, jotka vievät tilaa 4 MB. Ilmeisesti Lapin alueesta lehdet kattavat isomman alueen kuin tuo 40kmx40km.

Kun ohjelman käynnistää koko alue näkyy tietokoneen ruudulla ja sitä voi tarpeen mukaan suurennella ja klikkaamalla voi valita haluamansa alueet, jotka sitten näkyvät punertavina alueina. GPS kytketään datakaapelilla COM- tai USB-porttiin ja valitaan aineiston lähetys GPS:ään. Lähetettäessä uusia karttoja GPS:ssä jo olevat kartat häviävät, mutta ne voidaan tietysti ladata uudelleen PC:ltä eivätkä häviä mihinkään.

PC:lla voi myös tehdä reittejä ja valita reittipisteitä sekä lähettää ne sitten GPS:lle. Vastaavasti voi hakea reitit ja reittipisteet GPS:ltä ja tallentaa ne PC:lle. Reittipisteiden nimiä voi myös editoida PC:lla paljon helpommin kuin GPS:llä ja lähettää ne sitten takaisin GPS:lle.

Itse toimin karttoja ladattaessa suurin piirtein näin:

- aluksi haen GPS:stä kaiken vanhan tiedon PC:lle siis, karttasetin, reitit, ja reittipisteet ja tallennan ne PC:lle. Kartat eivät itse asiassa tallennu, vaan ainoastaan karttalehtien nimet, joilla ne voidaan hakea MapSourcesta. Näin saan haluamani karttasetin ladattua helposti uudelleen. Nimeän Setin esim. Hirvijahti04, Riekkojahti04 yms. Samalla tulee reittipisteet varmuuskopioitua.
- valitsen kartat klikkaamalla sopivat alueet ja käytän aina koko muistin. Tarvittavan muistin määrän näkee ohjelmasta ja se myös varoittaa, jos on valinnut liikaa karttoja.
- teen muutaman reitin valmiiksi jos mahdollista
- lähetän kartat ja reitit GPS:lle
- jos lähettää reittipisteitä tai reittejä, niin vanhat, samalla nimellä olevat tuhoutuvat. Muut reittipisteet ja reitit säilyvät päinvastoin kuin kartat.
- tallennan setin jollain selkeällä nimellä, jonka tunnistaa jälkeenpäin
Takaisin alkuun
Vieras






LähetäLähetetty: 09.12.2004 00:58    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Elain kirjoitti:
Jos hankit Legendin USAsta, niin hinta on tällä hetkellä suurin piirtein sama euroissa kun numerot ovat dollareissa. Eli siis n. 30-35% tulee lisää lähetyskuluista ja veroista.


Eli USA-hinta esim. CompwestUSA $255 (http://shopper-zdnet.com.com/Garmin_eTrex_Legend_C___GPS_receiver/4014-3490_15-31001248.html) olisi euroissa noin 191 EUR + 66 EUR (kulut+verot) = 257 EUR? Question

Marineasta hinta 400 EUR eli selvää säästöä n.140 EUR, eikö?

Onko muuten etrex-malliston elinkaaresta tietoa? Edelleen puntarointia 60C:n kanssa...
Takaisin alkuun
Korruptio
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 09 Mar 2004
Viestejä: 105
Paikkakunta: Etelä

LähetäLähetetty: 12.12.2004 16:08    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kannattaako tuota 60C tai 60CS sarjalaista enää nykyään tilata? Tilaa jenkeistä suoraan sen 76C / CS:n, siinä on muistia 115MB niin ei paljon purista vaikka on amerikan peruskartta alla kun karttoja saa riittävästi ladattua myllyyn. Hintakaan ei enää niin paljon kovempi ole 60:n verrattuna.

Ajattelin uitattaa jouluksi Suomeen tulevalla tutullani 76CS:n maahan. Hinnat http://www.pricescan.com/electronics/items/item518443.asp ei ainakaan pahalta vaikuta. Jos mylly maksaisi vaikkapa $450 kuluineen niin jopa tulleineen se silti pieksää kotimaan reilut ~700€ hinnat.

76 sarjalainen omasta mielestäni siksi että siinä on enemmän muistia ja ei ole ulkoista antennia tökkimässä. Patterit tosin kestää heikommin johtuen suuremmasta muistista... Mutta jostain on pakko tinkiä. Kartta ja kompassi kulkee joka tapauksessa mukana vaelluksilla joten GPS on vaan lisälelu.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Elain
Vieras





LähetäLähetetty: 14.12.2004 13:28    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Kannattaako tuota 60C tai 60CS sarjalaista enää nykyään tilata? Tilaa jenkeistä suoraan sen 76C / CS:n, siinä on muistia 115MB niin ei paljon purista vaikka on amerikan peruskartta alla kun karttoja saa riittävästi ladattua myllyyn. Hintakaan ei enää niin paljon kovempi ole 60:n verrattuna.


Sehän näissä nopeasti kehittyvissä laitteissa on ikuisena ongelmana, että kannattaako tilata nyt vai sitten myöhemmin vai pykälää parempi laite. Nykyisillä karttoilla tuo 60C:n 56 MB muistia on mielestäni kyllä riittävä. Tuossa 76C.ssä on sitten tuplasti enemmän muistia, mutta ei se kooltaan nyt ole kuin pari senttiä matalampi ja näyttö on hieman pienempi. Laitteiden toiminnassa ei liene suuria eroja. On saanut selvää, onko tuossa 76C:ssä metsästys- ja kalastuskalenteri kuten 60C:ssä.
Takaisin alkuun
Tyhmä
Vieras





LähetäLähetetty: 14.12.2004 13:56    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tuossa C 60 on vielä se etu, että keveytensä puolesta sen kaulassa kulkua ei edes huomaa.

Mutta, mikä riivattu on että Trip&Waypoint Manager ohjelma ei enää tietokoneessa toimi? Ohjelman poiston jälkeen se lataa kyllä itsensä ja lataa vielä Garmin-kartankin, mutta ei löydä GPS-laitetta. Ei edes USB-porttia.

Onkohan ohjelmassa joku käyttömääräkerta vai onko se aivan kertakäyttökamaa niin, että kun sen lataa toistamiseen joku bitti onkin vinksautettu nurin? Kannettavassa tulee vielä ilmoitus virheestä 39, pöytäkone ei siitäkään virka mitään.

Huvittavaa on, että kun etsii data transfer ohjeita niin GPS-ohjekirjassa viitataan Managerin ohjeisiin ja päin vastoin.
Takaisin alkuun
Yhä tyhmä
Vieras





LähetäLähetetty: 14.12.2004 13:58    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Niin sellainen viesti näkyy olevan, että "You may also need to set interface option on your GPS to Garmin or Host".

Mistä helvetistä tuollaisen optionin Gps:stä löytää?
Takaisin alkuun
Elain
Vieras





LähetäLähetetty: 14.12.2004 15:46    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ongelma viittaa vahvasti siihen, että USB ajuri ei ole asennettu. Garminin kotisivulta voit ladata uusimmat USB driverit ja myös MapSource ohjelman viimeisimmän päivityksen.

Jos et ole GPS:n yhteysasetuksia muuttanut, niin sen pitäisi olla Garmin astetukissa. Ne löytyvät valikon Setting-Interface (tai oliko se nyt Transfer) takaa. Joka tapauksessa tuon Settings valikon seuraavasta aukeamasta. Vaihtoehdot yhteysasetuksissa ovat Garmin, NMEA, jne.. valitse Garmin.
Takaisin alkuun
Tyhmä
Vieras





LähetäLähetetty: 14.12.2004 17:21    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Downloadasin ajurin ja nyt sentään cpu kilahtaa kun GPS:n laittaa päälle. Muuta ei sitten tapahdukaan.

Trip& Waypoint Managerin määrittelyssä ohjelma ilmoittaa GPS-porttia serial/usb valittaessa että There are no USB-divices available., eikä siis usb-porttia saa valittua.

Ohjauspaneelin Lisää laite toiminnon kautta tulee ilmoitus: Tämän laitteen ohjaintiedostoa ei voi ladata. Ohjaintiedosto saattaa olla vahingoittunut. (Koodi 39)

”Jos et ole GPS:n yhteysasetuksia muuttanut, niin sen pitäisi olla Garmin astetukissa. Ne löytyvät valikon Setting-Interface (tai oliko se nyt Transfer) takaa. Joka tapauksessa tuon Settings valikon seuraavasta aukeamasta. Vaihtoehdot yhteysasetuksissa ovat Garmin, NMEA, jne.. valitse Garmin.”

Näitä en ole GPS:ssä vaihtanut kun en niitä edes löydä. Yhä on sormi ymmärtämättömän suussa.
Takaisin alkuun
Elain
Vieras





LähetäLähetetty: 14.12.2004 17:36    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kokeile vielä poistaa USB driveri ja asenna sitten uusin versio ja sitten vielä kerran asentaa Waypoint Manager. Vaikka oletkin tehnyt driverin päivityksen niin tämä saattaa auttaa. Nuo ohjelmathan eivät poista uudempia versioita. Minulla oli itse asiassa täsmälleen sama ongelma jokin aika sitten ja se poistui muistaakseni tuolla tavalla.
Takaisin alkuun
Tyhmä
Vieras





LähetäLähetetty: 14.12.2004 20:24    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Elain, kiitos vinkeistäsi. Toimin ohjeittesi mukaan asap, nyt pakkailen kapsäkkiä työmatkaa varten.
Takaisin alkuun
Elain
Vieras





LähetäLähetetty: 15.12.2004 14:44    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tuo laitteesta ulos/sisään menevän tiedon valikko löytyy valitsemalla Menun pääsivulta Settings (Asetukset) ja sen jälkeen ensimmäinen ikoni oikealta Interface. USB portin asetus onkin aina automaattiseti Garmin asetuksissa ja noita muita NMEA yms. asetuksia voi vaihdella vain sarjaporttiin.
Takaisin alkuun
GPS
Vieras





LähetäLähetetty: 15.12.2004 19:59    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

suunnittelen keväällä matkaa ulkomaille(USA) ja tarkoitus olisi ostaa sieltä Garmin C 60 Gps tai muu vastaava. Mitä minun kannattaisi ottaa huomioon gps ostaessani sieltä ja mitä tarvitsen GPs;aan täällä suomessa, jotta se toimii kunnolla? mistä kartat, ohjelmat? Very Happy
Takaisin alkuun
Elain
Vieras





LähetäLähetetty: 18.12.2004 11:26    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

GPS kirjoitti:
suunnittelen keväällä matkaa ulkomaille(USA) ja tarkoitus olisi ostaa sieltä Garmin C 60 Gps tai muu vastaava. Mitä minun kannattaisi ottaa huomioon gps ostaessani sieltä ja mitä tarvitsen GPs;aan täällä suomessa, jotta se toimii kunnolla? mistä kartat, ohjelmat? Very Happy


Garmineissa ero Euroopan malleihin on koneeseen ladatussa peruskartassa, joka jenkkimalleissa ei Eurooopan osalta ole kovin tarkka. Perukartan vaihtaminen ei kotikonstein onnistu, huhu kertoo,, että huollossa voisivat vaihtaa, mutta ei ole sellaista huoltoa kohdalle sattunut. Ilmaista se ei ainakaan ole. Tämä ei haittaa kovin paljon esim 60C.ssä, koska muistia karttojen lataamiseen on kohtuullisesti. Kattoja saa Suomessa ainakin Marineasta http://www.marinea.fi/kauppa/products.php?p=3f8082 sekä Lohenettesta [url]http://www.lohenette.fi/ [/url] Vapaa-ajan karttoja ja Erätukusta Topo-karttoja. Näistä on keskusteltu tässä foorumissa paljon, haulla löydät lisätietoa.

Suomen topogarfikarttoja ei ole tietnkää nsaatavissa jenkeistä, eivätkä yleiseurooppalaiset Metroguife Europe tai CitySelect Europe ole halvempia jenkeissä.

Lisävarusteista käteviä ovat auto- ja venetelineet, 'bean back', autovirtajohto, kuljetuspussi yms. niitä voi saada jenkeistä edullisesti tai tilata vaikka tuolta http://www.aspidshop.com/export/store/. Laitteen mukana pitäisi tulla USB kaapeli ja WayPoint-Manager ohjelmisto.
Takaisin alkuun
jukkas
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 06 Maa 2004
Viestejä: 47
Paikkakunta: Helsinki

LähetäLähetetty: 22.12.2004 19:58    Viestin aihe: Garmin C60 kokemuksia Vastaa lainaamalla viestiä

Tuohon edelliseen liittyen lueskelin tänään Garmin.fi sivuilta että jenkki malleihin ei pysty vaihtamaan Eurooppaa pohjakartaksi jonkin eroavaisuuden takia en nyt muista mikä se oli. Onko kellään asiasta kokemusta ja onko tämä vain myyjän probagandaa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Service-75
Kanta-asiakas


Liittynyt: 28 Jou 2004
Viestejä: 201
Paikkakunta: Alkaa P:llä,loppuu a:lla

LähetäLähetetty: 28.12.2004 00:52    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

[quote="Korruptio"]Kannattaako tuota 60C tai 60CS sarjalaista enää nykyään tilata? Tilaa jenkeistä suoraan sen 76C / CS:n, siinä on muistia 115MB niin ei paljon purista vaikka on amerikan peruskartta alla kun karttoja saa riittävästi ladattua myllyyn. Hintakaan ei enää niin paljon kovempi ole 60:n verrattuna.

Mitä eroa on 60C tai CS?
kiinnostais kans moinen laite ja USA:sta tilaus,mutta toisaalta kuitenkin arveluttaa että saako mitä tilaa ja osaako itsekään kaikkia pyytää mitä pitääs...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Tarvikkeet ja välineet Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Seuraava
Sivu 3 Yht. 7

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com