OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Aselakiehdotuksen sisällön perustuslailliset loukkaukset
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3, 4, 5, 6  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Lainsäädäntö ja politiikka
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
Villedz
Vieras





LähetäLähetetty: 16.08.2009 11:24    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kyllähän sitä taas kerran yritetään sortaa niitä,jotka eivät tavallaan liity koko episodiin, meitä vastuuntuntoisia ammuntaharrastajia sekä metsästäjiä!!!

Kevennys tähän väliin,ettei mene liian vakavaksi Sad

http://www.youtube.com/watch?v=YKGvsk-GSfk
Takaisin alkuun
mikan
Ase-alan edunvalvoja


Liittynyt: 23 Maa 2007
Viestejä: 1750
Paikkakunta: Kymenlaakso

LähetäLähetetty: 18.08.2009 16:59    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

En ole huomannut tuossa nykyisessä lakikyhäelmässä mitään mainintaa nykylain tarkoittamista luvasta vapautettuja välineitä.

Lainaus:
Ampuma-aseina ei pidetä seuraavia välineitä, elleivät ne ole ilman erityistietoja ja -taitoja muutettavissa välineiksi, joilla voidaan ampua luoteja tai hauleja siten, että siitä voi aiheutua vaaraa ihmiselle:

1) rakennustyössä käytettäviksi suunnitellut ja valmistetut naulaimet;

2) hengenpelastuksessa taikka tieteellisessä tai teollisessa käyttötarkoituksessa käytettäviksi suunnitellut ja valmistetut välineet.


Joten tässä ollaan tekemässä taas melkoisesti joukosta ihmisiä rikollisia... Evil or Very Mad
_________________
Suomen ilma-aseharrastajat ry (SIHry), Ilma-aseharrastajien edunvalvoja!
http://www.sihry.fi
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Solifer
Kanta-asiakas


Liittynyt: 02 Maa 2005
Viestejä: 13060

LähetäLähetetty: 18.08.2009 17:34    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Etkö aiemmin ollut huomannut mikä on tavoitteena? (Retorinen kysymys)
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
sasu
Kanta-asiakas


Liittynyt: 22 Lok 2006
Viestejä: 3487

LähetäLähetetty: 18.08.2009 17:39    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Aselakiehdotus on niin päätön ja pahansuopa sekoilu, että sen tarkoitus ei ainakaan ole parantaa turvallisuutta. Joko sen tekijät ovat aivan kuutamolla, tai sitten he haluavat lisätä aselain avulla taas muutaman valvontaa kiristävän lakipykälän.

Yksinkertaisempikin näkee aselain tekstistä, että mitään hyvää sillä ei tavoitella.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
mikan
Ase-alan edunvalvoja


Liittynyt: 23 Maa 2007
Viestejä: 1750
Paikkakunta: Kymenlaakso

LähetäLähetetty: 18.08.2009 19:15    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Solifer kirjoitti:
Etkö aiemmin ollut huomannut mikä on tavoitteena? (Retorinen kysymys)


Vaikkakin tiesit vastauksen, niin vastaampa... Confused

Olen kyllä! Crying or Very sad


Lähinnä siinä hämmästyttää se, että hengenpelastaminen (tai oikeammin siihen tarkoitettu väline) muuttuu rikolliseksi toiminnaksi... Shocked
_________________
Suomen ilma-aseharrastajat ry (SIHry), Ilma-aseharrastajien edunvalvoja!
http://www.sihry.fi
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
lateP



Liittynyt: 20 Elo 2009
Viestejä: 1
Paikkakunta: Kymenlaakso

LähetäLähetetty: 20.08.2009 23:03    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Näinpä.

Sen lisäksi, että ehdotus loukkaa perustuslakia, kotirauhaa, ja ties mitä muuta seikkaa...

Aselakiehdotuksen 2§ 1 momentissa lukee mm.

"jotka ovat muunnettavissa toimiviksi ampuma-aseiksi. Säännöksen soveltaminen ei
kuitenkaan olisi riippuvainen siitä, mihin tarkoitukseen esine alun perin on tehty, vaan
tosiasiallisesta muuntamismahdollisuudesta."

ja

"esine olisi rakenteensa tai valmistusmateriaalinsa puolesta ilman
erityistietoja ja -taitoja muunnettavissa ampuma-aseeksi."

Eli tuleeko kyseinen viranomainen tarkastamaan esim. kaikki teräksiset ainesputket, mitä meikäläisellä on hyllyssä? Nehän on melko helposti muutettavissa ampuma-aseeksi? Etenkin kun tuossa mainitaan vain muutama esimerkki, niin tulkinnanvaraa jää.

Ja mikä ihme on aseen runko, joka sekin mainitaan ehdotuksessa? Vaikken mitään mistään tiedäkään, niin olen kyllä kuullut puhuttavan tukeista, kahvoista, laatikoista ja jalustoista, mutten koskaan rungosta. Joten: Luokitellaanko esim. kiväärin tukki aseen rungoksi? tai mikä tahansa irrallaan oleva em. kaltainen osa?
_________________
Nothin' shoots deers like a SisuDiesel
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Ippetti
Kanta-asiakas


Liittynyt: 21 Elo 2007
Viestejä: 3598

LähetäLähetetty: 23.08.2009 22:43    Viestin aihe: Re: Aselakiehdotuksen sisällön perustuslailliset loukkaukset Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Ampumaurheilussa tai –harrastuksessa on kysymys vapaaehtoisesta harrastustoiminnasta. Henkilö voi siis vapaasti ratkaista sen, ryhtyykö hän harrastamaan ampumaurheilua. Jos hän ryhtyy, hänen on liityttävä jonkin yhdistyslain 4 §:n mukaisen luvan saaneen yhdistyksen jäseneksi. Hän voi vapaasti ratkaista sen, minkä yhdistyksen jäseneksi hän liittyy. Käytännössä haja-asutusalueella voi olla kuitenkin vain vähän vaihtoehtoja. Ottaen huomioon, että kysymys on harrastustoiminnasta, eikä toimintaa ole sidottu minkään tietyn yhdistyksen jäsenyyteen, ei kysymyksessä ole perustuslain 13 §:n 2 momentin vastaisesta yhdistymisvapauden rajoittamisesta.


Tulipahan vaan tuossa mieleen, että tästä on tavallaan olemassa ennakkopäätös. Muistaakos kui moni mitä -90 luvun alkupuolella tehtiin kun metsästyslakia uusittiin tms. Siihen asti oli jokaisen metsästäjän kuuluttava riistanhoitoyhdistykseen. Tuo pakko poistui silloin, koska se oli vastoin perustuslakia. Eli vaikka kyse oli silloinkin harrastustoiminnasta jota ei kenenkään ole pakko tehdä, niin silti se oli perustuslain vastaista, niin miksi ei tämä sitten olisi mitä nyt puuhavat. Tuossakaan tapauksessa ei laki velvoittanut liittymään tiettyyn yhdistyksen, vaan yksilö sai valita kotipaikkakuntansa tai sen kunnan välillä jossa oli metsästysoikeus. Idea
_________________
Rapakunnossa oleva etenee hyvin mudassa
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
mikko1
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 26 Hei 2004
Viestejä: 67

LähetäLähetetty: 25.08.2009 01:25    Viestin aihe: Ammunnan harrastajia on syytä epäillä! Vastaa lainaamalla viestiä

Uuden ampuma-ase lakiesityksen sekä sisäasiainministeriön antaman viranomaisohjeistuksen keskeisin ongelma liittyy ennen kaikkea kansalaisten yhdenvertaisuuteen sekä oikeuteen lähtökohtaisesti tulla kohdelluksi ilman epäilyjä oletetusta syyllisyydestä.

Aselakiehdotus sekä annettu ministeriön ohjeistus mm. lääkärintarkastus vaatimuksineen ja esitykset tuhansista summittaisista ”kotitarkastuksista” aseluvanhaltijoiden koteihin ovat räikeästi ristiriidassa Euroopan ihmisoikeussopimuksen 6 artiklaan ja Suomen perustuslain 21 §:ään sisältyvän syyttömyysolettaman kanssa.

Jos uusi aselaki menee läpi, ammunna harrastajat rinnastetaan jatkossa siis henkilöön, jota epäillään rikoksesta, josta voisi saada vähintään 6kk vankeutta (vrt. laki kotietsinnästä).

Korneinta tilanteessa on se, että luvallisten aseiden omistajan kotiin voidaan tehdä tarkastus, mutta luvattomien aseiden omistajan kotiin ei voida tehdä tarkastusta!

On todella outoa, ettei tähän seikkaan ole kukaan kiinnitttänyt sen suuremmin huomiota. Jos 650.000 lain kuuliaista ammunnan harrastajaa ja heidän perusoikeuksia voi näin polkea, voi vain kysyä ketkä on seuraava kohde?

Lakiesityksen ja viranomaisohjeet tehneet virkamiehet ovat yksissä tuumin päättäneet, että jos kuulut ammunnan (mm. metsästys, kilpa-ammunta tai reserviammunta) harrastajiin, joudut tulevaisuudessa alistumaan lääkärintarkastuksille, kotitarkastuksille ja yhä kiristyville säännöksille ja mielivallallle. Paikallisten viranomaisten mielivallalle annetaan uudessa laissa (ja sitä seuraavissa asetuksissa) väljät puitteet.

Paikallisviranomaiset toimivat pelon alla

Lain laatijat ovat myös saaneet ilmeisesti tarkoistuksen mukaisesti paikalliset lupaviranomaiset pelkäämään lupapäätösten tekoa, mikä kohdistuu suoraan jokaiseen ammunna harrastajaan lupaviranomaisten kanssa asioitaessa.

Useimmat metsästäjät ja heidän etujärjestönsä luulivat, että "käsiasekohu" ja uusi lainsäädäntö ei lainkaan koske tai vaikuta metsästäjiin. Sinisilmäisyys on vaarallista, sillä lainlaatijoiden ja heidän taustavoimien tavoitteena on kaiken aseiden omistuksen rajoittaminen ja lopettaminen.

Esimerkiksi poliisin haastatteluissa aloittelevilta nuorilta metsästäjiltä vaaditaan perusteetta lääkärintodistuksia ja mm. kysellään videopelien ja tappamisen ihannoinnista. Monissa poliisipiireissä on päätetty, ettei itselataaville tai pumppuhaulikoille enää myönnetä "turhan tulivoimaisuuden" perusteella lupia.

Eikä tässä vielä kaikki: Poliitikkojen ja virkamiesten kommenteissa on julkisesti ollut esillä uuden esitetyn lain jälkeen SEURAAVA ASELAIN UUDISTUS. Esillä on ollut mm. ilma-aseiden ja jousien luvanvaraisuus, soft-air aseiden täyskielto, dekoaseiden kielto/täydellinen kiinnihitsaus jne...

Aktiiviharrastajilta evätään uusia aselupia perusteluilla, jotka ovat ristiriidassa lain kanssa tai lain vastaisesti lupia ei myönnetä ja ei myöskään anneta mitään perusteluita.

Onneksi on harrastajia, jotka ovat valittaneet kielteisistä lain vastaisista lupapäätöksistä oikeuksiensa mukaisesti hallinto-oikeuteen ja nyt saaneet ensimmäisiä positiivisiä päätöksiä, joissa hallinto-oikeus on palauttanut kielteisen ja lain vastaisen lupapäätöksen takaisin poliisille.

Vaadi ja vaali siis oikeuksiasi, sillä kukaan muu ei sitä tee
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Solifer
Kanta-asiakas


Liittynyt: 02 Maa 2005
Viestejä: 13060

LähetäLähetetty: 25.08.2009 08:13    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Perustuslakivaliokunnan tehtävä on torpata tällaiset hankkeet heti alkuunsa. Kirjoita heille ja kansanedustajallesi. Niin minäkin olen tehnyt.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Panostaja
Kanta-asiakas


Liittynyt: 02 Syy 2007
Viestejä: 1911

LähetäLähetetty: 25.08.2009 09:24    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Hyvää tekstiä mikko1.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
CeeCee
Kanta-asiakas


Liittynyt: 21 Jou 2004
Viestejä: 4562
Paikkakunta: Siellä missä mooses löysi ensimäisen kiven.

LähetäLähetetty: 25.08.2009 10:57    Viestin aihe: Re: Ammunnan harrastajia on syytä epäillä! Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Lain laatijat ovat myös saaneet ilmeisesti tarkoistuksen mukaisesti paikalliset lupaviranomaiset pelkäämään lupapäätösten tekoa, mikä kohdistuu suoraan jokaiseen ammunna harrastajaan lupaviranomaisten kanssa asioitaessa.


Pitää paikkansa. Minulle lupaviranomainen kertoi haistattelutilaisuudessa, että ylempää on tullut selvät ohjeet siitä kuinka paljon uusia lupahakemuksia pitää prosentuaalisesti evätä, riippumatta siitä mitkä ovat hakijoiden perustelut olleet. Lisäksi kertoi, että "erikoisempiin" aseisiin myönnettäviä hankkimis&hallussapitolupia kytätään "ylhäältä" käsin erittäin tarkasti.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
sasu
Kanta-asiakas


Liittynyt: 22 Lok 2006
Viestejä: 3487

LähetäLähetetty: 30.08.2009 09:11    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Löytyi sieltä aselaista tämäkin epämääräisyys:
Lainaus:
45 c §
Soveltuvuustesti
Hankkimislupaa koskevan hakemuksen käsittelyn edellytyksenä on, että luvanhakija suorittaa lupaviranomaisen järjestämän hänen henkilökohtaista sopivuuttaan ampumaaseen, aseen osan, patruunoiden tai erityisen vaarallisten ammusten hallussapitoon selvittävän soveltuvuustestin. Testin tulosta ei voida käyttää kielteisen lupapäätöksen perusteena.
Testin tulosta saadaan käyttää vain luvanhakijan henkilökohtaista sopivuutta koskevassa arvioinnissa.
...
Valtioneuvoston asetuksella säädetään tarkemmin testin sisällöstä...

Tuossa lakitekstissä ei anneta edes viitteitä siitä, mitä ollaan testaamassa. Käsittelytaitoja, lain tuntemusta, persoonallisuutta, asenteita?

Jos tuo pykälä menee läpi, ministeriö voi asettaa vaikka millaisia hallinnollisia esteitä aseluvan saamiselle määrittelemällä testin lähes mahdottomaksi läpäistä. Siitähän voidaan tehdä vaikka luvanhakijan omalla kustannuksella suoritettava kahden viikon kurssi, jonka lopuksi pidetään erittäin vaikea loppukoe.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
sasu
Kanta-asiakas


Liittynyt: 22 Lok 2006
Viestejä: 3487

LähetäLähetetty: 30.08.2009 09:15    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

No on siellä kieltämättä tuo lievennys, että testiä ei saa käyttää kielteisen päätöksen perusteena. Mutta lisätutkimukset sillä voi oikeuttaa.

Kaikkialla lakiehdotuksessa paistaa tarve tehdä niin epämääräiset pykälät, että virkamiehet voivat tosiasiallisesti tehdä lähes mitä tahansa lain puitteissa - asetuksilla, Poliisihallituksen ja ministeriön ohjeilla tai muuten vain henkilökohtaisin päätöksin.

Ei ihme että 1996 Perustusvaliokunta tyrmäsi vastaavan yrityksen kiertää lainsäädäntäprosessia.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Sgt.Kramer
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 05 Tou 2006
Viestejä: 85

LähetäLähetetty: 30.08.2009 12:16    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Jos ne käyttääkin poliisikoulun testejä?
http://www.teacherstorehouse.com/large/LCI575_L.jpg
Tai
http://ecx.images-amazon.com/images/I/410qQUfsN2L._SS400_.jpg

Siinähän voi saada työtarjouksenkin!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
mikan
Ase-alan edunvalvoja


Liittynyt: 23 Maa 2007
Viestejä: 1750
Paikkakunta: Kymenlaakso

LähetäLähetetty: 30.08.2009 22:25    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kansan mielipide!

http://ylex.yle.fi/radio/ohjelmat/ylex-tanaan/mielipidevanki/gallup-onko-aselakien-kiristaminen-hysteerista-hopotysta

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2009082610136831_uu.shtml
_________________
Suomen ilma-aseharrastajat ry (SIHry), Ilma-aseharrastajien edunvalvoja!
http://www.sihry.fi
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Lainsäädäntö ja politiikka Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3, 4, 5, 6  Seuraava
Sivu 4 Yht. 6

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com