OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Tippi keltanokkaiselle kyyhkystäjälle.

 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Linnustus
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
teakkeri
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 03 Syy 2007
Viestejä: 10
Paikkakunta: espoo

LähetäLähetetty: 13.08.2009 13:00    Viestin aihe: Tippi keltanokkaiselle kyyhkystäjälle. Vastaa lainaamalla viestiä

Terve

Selailin vanhat threadit läpi mutta vastusta en saanut.

Tänä vuonna ensimmäistä kertaa menossa kyyhhymetsälle ja kokemusta tasan 0%

Voiko joku ystävällinen taho kertoa perus asioiden ABC.

Linnustaminen muuten ei ole uutta hanhestus pellolla on jokavuotinen nautinto.
Passipaikka on juuri korjattu heinäpelto 200m x200m missä metsää kummankin puolin

Itse ajattelin näin:
-koko kuvia esim.6kpl
-kuoria 10kpl
Suurin osa syöviä
-nokat tuulensuojaan
-itse hyvä passipaikka pellon / metsän rajalle. naamioverkot ym..
-kuvat noin 10-30m päähän passipaikasta
-1kpl kuvia parin metrin tikun nokkaan "kyttääjä"

Onko yllä jotain parannettavaa?

-mihin aikaan kytikselle klo:? aamu tai ilta
-tuoko varikset mitään lisätehoa jos laittaa pari kuvaa
-onnistuuko jahti päiväsaikaan

P.s ruokinta ei enää onnistu.

Kiitos mahdollisista vinkeistä etukäteen ja hyvä kyyhkyjahteja.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Ricke
Kanta-asiakas


Liittynyt: 24 Hei 2006
Viestejä: 1028
Paikkakunta: Sipoo, Uusimaa, Rannikko

LähetäLähetetty: 13.08.2009 13:11    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Muista naamioitua erittäin hyvin, kyyhkyn näköä ei voi yliarvioida.

Jos lintua on hyvin ja muuten ovat pellolla käyneet / ruokailleet niin on hyvät edellytykset saaliille.

Yleensä istuvat tiettyihin puihin ennenkuin laskevat peltoon jos on mahdollisuus, huomaat nopeasti mitkä puut ovat suosittuja ja niitten alla on hyvä kyttäillä.

5:00 - 10:00 uskallan sanoa että on meininkiä vielä, ainakin 9:00 asti on ollut vielä hyvin lintua ilmassa täälläpäin, iltapäivä on täälläkin ollut vähintään yhtä hyvää, ellei parempaakin lentoa, alkanut täälläpäin 15:00-16:00 aikoihin se iltapäivälento, ja loppunut 20-21 aikoihin.

Jos kyyhkyt eivät ole parvissa sieläpäin, ei tarvitse montaa kuvaa laittaa, huomasin että yksinäinen kyyhky tulee herkemmin kuville jos niitä on vain muutama, suurempi kuvamäärä ei näytä kiinnostavan alkukaudesta nuoria yksinäisiä lintuja..

Nii siitä variksesta, kuulemma on niin että kyyhky luottaa varikseen, eli jos varis uskaltaa pellolle se on todiste siitä että " area secured ", ja antaa kyyhkylle lisää luottamusta pudottautua sekaan, variskuva/kuvat kannattaa laittaa hieman sivummalle kyyhkykuvista, 10-15m kyyhkyistä pois.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
MtJ
Kanta-asiakas


Liittynyt: 17 Tou 2004
Viestejä: 10001

LähetäLähetetty: 13.08.2009 14:24    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Variksen kuvat kun laittaa nokat vastakkain, ihan kuin söisivät pellolta raatoa, niin johan alkaa pulut laskea peltoon. Itse olen laittanu varren kuvat sivuun pulun kuvista.

Joissakin tapauksissa kuvia ei kannata laittaa montaa ja jotkut taas ovat kirjoittaneet, että mitä enempi, sen parempi. Itselläni on useampi kuva toiminut myöhemmin syksyllä (elokuun lopussa), kun taas alkukaudesta ei monta kuvaa pelaa lainkaan jostain syystä. Muilla on toisenlaisia kokemuksia, joten testaus lienee paras suorittaa itse.

Heinäpellon kanssa on vähän niin ja näin, voi olla meininki hiljaista. Mutta kyllähän silläkin alkuun pääsee ja on ainakin ajankulua?

Vahtipuluja jotkut käyttää, itse en ole huomannut mitään eroa, onko vahtia vai ei. Pulut tulevat joka tapauksessa ensin reunuspuihin ja siitä maahan, joten "vahtipulu on aina valmiina ja vielä oikea pulu".

Nokka suurinpiirtein tuulta päin, jos muoto on liian säntillinen niin ei parvi näytä oikealta. En kyllä ole itse huomannut juurikaan taikaa tällä nokkahommalla, kuvat ovat välillä ihan miten sattuu ja pulut laskevat silti peltoon. Itse asiassa olen asetellut välillä kuvat kulkemaan traktorin renkaan jälkeä pitkin muutaman metrin välein. Ja välillä aina muutama vierekkäin.

Liika hifistely vie muutenkin pirusti aikaa itse jahdilta, joten jos 30 kuvaa asettelee tarkkaan asentoon, ehtii jo melkein tuuli muuttua. Sen vuoksi voi tuulen suunnan kanssa pelata vaan suunnilleen.

Paras vuosi yksinäni oli 2 vuotta sitten, jolloin sain melkein 140 pulua yksin. Tänä vuonna on ehtinyt saamaan vain 5 pulua tunnin kytiksen aikana, johtuen päivätyöstä, joka haittaa elämää.
_________________
Jos parturi ajaa parran vain niiltä, jotka eivät itse aja partaansa, ajaako hän silloin oman partansa?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
JokuUkko
Kanta-asiakas


Liittynyt: 29 Jou 2007
Viestejä: 8460
Paikkakunta: Turku

LähetäLähetetty: 13.08.2009 21:27    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Asioita, jotka tulee usein aluks mokattua:

-ei piilouduta kunnolla. Kyyhky on tosi tarkka eikä laske, vaikka olis miljoona kuvaa, jos äijä näkyy selvästi. Eli silleen passiin et omat muodot sulautuu ja sit vielä naamioverkol trimmaa niin hyvä tulee Smile

-kuvat liian kaukana ampujasta. Mielestäni maks. etäisyys kauimpiin kuviin on sellanen 20m. Jos kuvat on kauempana, tulee helposti ammuttua liian kaukaa ja tulee pummeja ja haavakoita.

-etäisyydenarviointi. Eli ei kandee ampuu mun mielestä ainakaan yli 30m päästä. Tai sairaan hyvä ampuja on jos niin kaukaa aina varmasti tiputtaa. Odottaa vaan rauhassa niin kyl ne lähelle tulee!! Wink

-väärä paikka. Kyyhkyjä pitäis tarkkailla, et löytyy oikea ruokailupelto ja oikea KOHTA siitä pellosta. Sinne pitää mennä jahtiin. Monesti jää ilman saalista, vaik jos on oikeel pellol mut vääräs kohdas... Rolling Eyes

Kyllä ne konstit siitä oppii, kun muutaman vuoden ahkerasti pyytää Smile Ja tuosta kuvien määrästä vielä et musta se ei oo niin nokonuukaa. Mut suunnilleen sen verran oon käyttäny ku mitä vallitseva parvikoko on. Eli alkukaudesta sellanen 5-10 riittää. Parhaimmillaan oon saanu 4 kyyhkynkuval laskeutumaan sellasen about 15 kyyhkyn parven, ku paikka sattu olemaan oikea... Laughing
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
poiu
Kanta-asiakas


Liittynyt: 14 Maa 2008
Viestejä: 232

LähetäLähetetty: 13.08.2009 21:46    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Naamioituminen ei niin tarkkaa kyyhkyillekään,tämä vuosi ensimmäinen ettei tehty kotuksia lainkaan vaan turvauduttiin ainoastaan maaston suojaan. Toimii,paras kyyhkyaloitus koskaan...

Tiettyjä reunaehtoja toki eli mielellään suht sulautuva vaatetus ympäristöön nähden, auringolta piiloon ts. varjon puolelle. Naaman suojaaminen esim. hyttyshatulla,saa katella ihan rauhassa lähestyviä lintuja. Ilman hattua saavat sätkyn jo kaukana,vaalea naama paistaa tummaa taustaa vasten kuin Naantalin aurinko Smile
Ja viimeisenä, ehdottomasti tärkeimpänä. LIIKKUMATTA.
Liike paljastaa, aseen kohottaminen vasta hollilla,sitä ennen ase ja mies täysin paikoillaan. Liikettä pitää rajoittaa myös silloin kun kyyhkyjä ei näy,passissa pitää vain malttaa olla rauhassa kun linnut seuraa tilannetta jostakin kauempaakin. Kyyhkyillä on uskomattoman tarkka näkö.

Reilusti yli puolet elämästä tullut metsästettyä virallisestikin, ja kokemus ainoa joka opettaa. Ensimmäisenä vuotena ampumamatkat helposti liian pitkiä,passipaikka hieman väärä,kuvat liian kaukana,liikkumista passissa ym. Kokemusta on Laughing
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
suhiseva teeri
Kanta-asiakas


Liittynyt: 14 Tam 2008
Viestejä: 419
Paikkakunta: Etelä-Savo

LähetäLähetetty: 13.08.2009 21:50    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

kyyhkynen on yleensä tarkka näköinen eikä lennä ampumaetäisyydeltä jos ampuja on näkyvillä.alotus päivänä oltiin kaverin kanssa ison hiekkakasan päällä t-paidat päällä ja kyyhkyt vaan lenti yli, lento tosin loppu lyhyeen Twisted Evil mutta pääsääntösesti kannattaa panostaa naamiointiin.
_________________
Laaki ja vainaa !
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti MSN Messenger
JokuUkko
Kanta-asiakas


Liittynyt: 29 Jou 2007
Viestejä: 8460
Paikkakunta: Turku

LähetäLähetetty: 14.08.2009 13:35    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Se apu alkeellisesta kotuksesta on et saa juoda kahvia, härvätä varusteita tai vaik pelata taskubiljardia vähän enemmän rauhas Rolling Eyes Ku ei kaikki liike näy kauas. Jos on maastopuku, huppu kasvojen edes, hanskat kädes ja on ihan paikallaan niin kyyhkyn saa niinkin. Mut voi miettiä kumpi on mukavampaa... Smile
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Jazka
Kanta-asiakas


Liittynyt: 31 Lok 2004
Viestejä: 1140
Paikkakunta: Pirkkala

LähetäLähetetty: 15.08.2009 12:44    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Niin se taskubiljardi vai kyyhkynsaanti? Rolling Eyes
_________________
Tikulla silmään sitä joka vanhoja muistelee, ja sitä tikkua muistellaan sitten.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti MSN Messenger
Ollari
Kanta-asiakas


Liittynyt: 30 Hei 2006
Viestejä: 12207

LähetäLähetetty: 15.08.2009 13:21    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Passi olisi hyvä valita niin että pääsee ampumaan myös lähimpiin pisimpiin puihin. Useimmiten kyyhkyt asettuvat tarkkailemaan tilannetta lähistölle. Tätä tarkkailua saattaa kestää jopa yli tunnin, joten kun on havaittu kyyhkyt jotka kaartavat lähistölle puihin, niin sitten pitää olla hiiskumatta kunnes tulevat hollille. Ei kannata lähteä hiipimään, kun onnistuminen on paaaaljon epätodennäköisempää kuin se, että kyyhkyt tulevat itse luokse.
Yleensä kyllä linnut ovat arempia tulemaan ihan metsän laitaan kuville, joten parempi on jos kuvastuspaikka on kaukana puista ja keskellä peltoja. Tulevat paremmin suoraan kuville. Jos lentoon osuu, niin kuville laskeutumista ei välttämättä kannata odotella, niin moni seikka saattaa mennä pieleen ennen laskeutumista.

Jos puitua peltoa tai murakkoa ei ole kuvastukseen tarjolla, ajettu rehukin välttää. Todennäköisempi saalis kylläkin on tällöin varis, mutta käyhän se se sekin.

Kuten sanottua, naamiointi on tärkeää. Ja sitten kun ne linnut on tulossa kohti, niin silmämunakaan ei saa liikahtaa ennenkuin ovat hollilla. Monesti on tullut tilanne pilattua kun on tullut esim vaistomaisesti käsi vietyä tupakalta aseen kahvalle liian aikaisin, tai vain kumarruttua paremmin puskan suojaan. Toki nuori kyyhky saattaa olla joskus tyhmäkin tämän suhteen, muttei kannata riskeerata.

Aamu on toki tuloksekkaampaa aikaa muttei iltojakaan kannata jättää käyttämättä hyväksi. Esim Tapiola väittää kyyhkyjen iltalennon ajaksi tyyliin 13-15, mutta meilläpäin paras lento on 18-20 välillä. Toki yhdenkin jälkeen tapahtumia alkaa olla ja varmaa on että iltapäivälento jakautuu paljon laajemmalle ajalle kuin aamulento, joka tapaa hiljentyä kovasti kahdeksasta yhdeksään välillä. Itse iltapäiväpassiin tulee mentyä yleensä kolmen ja neljän välillä.

Kyyhky on pieni maali ja lentää monesti lujaa. Niihin kolmeenkin osuneeseen hauliin tarvitaan tiheä peitto, mutta läpäisyyn ei tarvita järkeviltä holleilta (<30-35m) isoa haulia, joten 2,75mm suurempaa haulia ei tarvita. Oma ampumataito sitten määrää käytettävän supistajan. Tiukemmalla tappaa paremmin ja muutaman metrin kauemmas, mutta avarammalla saattaa päästä määrällisestikin parempaan tulokseen kun osuu paremmin siihen lähellekin. Isoista eroista toki ei ole kyse. Panokset tietenkin pitää testata supistinkohtaisesti.

Pienestä maalista johtuen etäisyys tulee monesti jopa yliarvioitua. Monesti on itselle käynyt niin, että kojusta on tullut arvioitua linnun lentäneen liian kaukana. Sitten kun on katsonut maamerkeistä että mistä se lintu lensi, on se lentänyt luokkaa 20m päästä. Eli katso passipaikalta etukäteen maamerkit jotka ovat hollin sisällä ja vertaa sitten linnun lentäessä näihin merkkeihin. Varsinkin ollessasi itse siellä puskien suojassa josta etäisyyden arviointi on hankalaa.

Sitten jos/kun haavakko tulee ja se lentää vaivaisen näköisenä jonkun sadan metrin päähän metsikköön, ei välttämättä kannata lähteä heti perään. Helposti lintu vaan lähtee lähestyttäessä karkuun ja menee tavoittamattomiin. Kannattaa laittaa kohta mahdollisimman tarkasti muistiin ja odotella muutama tunti ja lähteä etsimään vasta sitten puiden alta. Tottakai mikä tahansa koira mukana jos vain mahdollista.

Sitten lopuksi:
Rintalihat luista irti ja kevyttä nuijintaa. Pikainen paisto niin kuumassa valurautapannussa tai parilassa että hirvittää (muutaman minuutin paistolla rasvassa se ei kyllä pala), eikä yhtään kypsemmäksi kuin juuri ja juuri kypsäksi (mediumkin maun mukaan menee). Sitten pippuria ja suolaa päälle ja ääntä kohti. Ei häpeä maussa millekään pihvilihoille. Lopuista lihoista voi keitellä vaikka sopan.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
RiUDE
Kanta-asiakas


Liittynyt: 24 Maa 2004
Viestejä: 20455
Paikkakunta: Savonlinna

LähetäLähetetty: 15.08.2009 13:37    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Oletteko huomanneet mitä vaikutusta koiralla on kyyhkysiin?
Eli siis selväähän lienee että kyyhkyt eivät laske kuville joitten lähistöllä koira liehuu, mutta kiertäävätkö ne kaukaa koko paikan?
_________________
Savo suureksi.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Ollari
Kanta-asiakas


Liittynyt: 30 Hei 2006
Viestejä: 12207

LähetäLähetetty: 15.08.2009 13:45    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

RiUDE kirjoitti:
Oletteko huomanneet mitä vaikutusta koiralla on kyyhkysiin?
Eli siis selväähän lienee että kyyhkyt eivät laske kuville joitten lähistöllä koira liehuu, mutta kiertäävätkö ne kaukaa koko paikan?

Aavistuksen arkailevat omien havaintojen mukaan. Ainakin ottavat puusta nopeasti hatkat koiran havaittuaan alaviistossa, kiväärimiehelle ei todellakaan ryntäilevä koira sovi. Viimesyksynä kyllä tuli ammuttua syöttöpaikalta muutama vaikka jack russel hyöri passipaikalla. Oli siitä apuakin, kun se tapaa aina lähteä juoksemaan lähestyviä lintuja kohti, jolloin takaa yllättämään yrittäneett parvet paljastuvat. Yksin pyytävälle siis etu Smile
Samoin se kyllä saatteli ohilentävät parvet, jotka mahdollisesti olisivat lenkin jälkeen olleet tulossa syöttöpaikalle.

Ei se näkösällä oleva koira onnistumista mahdottomaksi siis tee, mutta jonkun paikan saattaa kyllä pilata.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Linnustus Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Sivu 1 Yht. 1

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com