Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
tetri Kanta-asiakas
Liittynyt: 16 Huh 2005 Viestejä: 7344
|
Lähetetty: 17.05.2009 15:52 Viestin aihe: |
|
|
Kuullostaa hyvältä!
Itte tosin jättäisin sen grillimausteen poijes, kun tuppaa kaikki maistumaan kovin samanlaiselta grillipashalta, jos sitä erehtyy liikaa harrastamaan. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
sampa Kanta-asiakas
Liittynyt: 26 Mar 2004 Viestejä: 425
|
Lähetetty: 17.05.2009 23:20 Viestin aihe: |
|
|
Aromisuola, grillaumauste ja lihaliemikuutiot = paljon natriumglutamaattia (E621). Eli sama aine jolla tehdään teollisesta pashasta maukkaan makuista. Tästä lisäaineesta on ollut viimeaikoina paljon juttua, siinä jollain lailla huijataan makuaistia. Minä olen yrittänyt välttää glutamaattia ruuan valmistuksessa jotta riistan oma maku pääsisi paremmin oikeuksiinsa . |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Lahtinen ***
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 20483 Paikkakunta: Suur-Satakunta
|
Lähetetty: 04.06.2009 11:31 Viestin aihe: |
|
|
Viikonlopun helteissä grillailua ja Harley-letkojen jylinän kuuntelua |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Lahtinen ***
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 20483 Paikkakunta: Suur-Satakunta
|
Lähetetty: 08.06.2009 10:45 Viestin aihe: |
|
|
Hämähäkkimiehen loimukala? |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Lahtinen ***
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 20483 Paikkakunta: Suur-Satakunta
|
Lähetetty: 16.06.2009 14:14 Viestin aihe: |
|
|
Asiallinen varoitus näin juhannuksen korvalla
”Lohimakkara”
Ihan syötäviä nuo kanaläystäkkeetkin |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Fraga Kanta-asiakas
Liittynyt: 09 Tam 2008 Viestejä: 1883 Paikkakunta: 100kunta
|
Lähetetty: 16.06.2009 17:03 Viestin aihe: |
|
|
Huomasi kaupassa hyvin juhannuksen olevan lähettyvillä kun on niin paljoo juomia käytävilläkin ko vaan sopii Karhuakin reilusti olutmiehille. _________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
susihiisi Kanta-asiakas
Liittynyt: 31 Lok 2006 Viestejä: 1396 Paikkakunta: Työvoimapula
|
Lähetetty: 16.06.2009 19:54 Viestin aihe: |
|
|
Ostin tuossa viime syssyllä liiteristä sakujen pallogrilli muunnelman: pönttö, kolme jalkaa, pari ruuvia. Mukaan tuli kolme senttiä paksu ohjekirja.
Itse asiassa hyvä peli. Hiilitilaan mahtuu tavaraa sen verran että kilo siankylkeä ja valkosipuliperunat kypsyvät. _________________ Joka sialle joulu koittaa. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Koukkupolovi Kanta-asiakas
Liittynyt: 20 Jou 2004 Viestejä: 6824 Paikkakunta: Kainuu-Koillismaa
|
Lähetetty: 19.06.2009 11:10 Viestin aihe: |
|
|
No nythän Sinua ei sushihiideksi voi sanoa.. _________________ Hoc iam omni varietate caret. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
s.y.l. Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 05 Mar 2008 Viestejä: 14
|
Lähetetty: 21.06.2009 19:27 Viestin aihe: |
|
|
Kokeilemisen arvoinen marinadi sorsalle
n. 2 dl Piimää
1-2 tl merisuolaa
1-2 tl mustapippuria
1-2 tl rosmariinia
4-6 kpl rosepippuria
4-6 kpl katajanmarjaa
1-2 kpl valkosipulinkynttä
loraus oliivi/ruokaöljyä
Sitten se tärkein asia eli maistaminen! Sen jälkeen viime silaus...
valkosipuli, rosepippuri ja katajanmarja kannattaa murskata esim. veitsen sivulla ennemmin kuin pilkkoa tai pistää kokonaisena, antaa enemmän makua.
lihan palat marinaadiin ja antaa muhia muutaman tunnin taikka yön yli,
lihat grilliin, grillataan liha nopeasti joka puolelta (pysyy nesteet sisällä). Sen jälkeen kääritään folioon ja annetaa muhia ihan rauhassa. Tietysti jos olisin muistanut sen pekonin niin olisin rintapalat käärinyt niihin, no seuraavalla kerralla sitten... ja eikun syömään... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
tetri Kanta-asiakas
Liittynyt: 16 Huh 2005 Viestejä: 7344
|
Lähetetty: 21.06.2009 21:40 Viestin aihe: |
|
|
Eihän sitä riistaakaan alituiseen jaksa ...
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
sahkuifk Kanta-asiakas
Liittynyt: 26 Mar 2007 Viestejä: 928
|
Lähetetty: 28.06.2009 23:03 Viestin aihe: |
|
|
Ei niin hyvää voi ollakkaan kuin uudet perunat, voi ja ruisleipää. Sillikin käy. _________________ jos ei voi, niin se on voi voi |
|
Takaisin alkuun |
|
|
CeeCee Kanta-asiakas
Liittynyt: 21 Jou 2004 Viestejä: 4562 Paikkakunta: Siellä missä mooses löysi ensimäisen kiven.
|
Lähetetty: 17.07.2009 20:53 Viestin aihe: |
|
|
Possun filettä ja marinoitua peruna viipaletta. Ja vaikka kaasugrilli on tuon pienemmän hiili weperin kaverina, niin kyllä sitä hiilillä tulee useimmiten grillattua.
Saunamajuri Virtanen kömpii pelipaikoille oksaltaan heti kun saunan laittaa lömpöseksi. Miltäköhän tuo maistuisi grillattuna?
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
Wikke Kanta-asiakas
Liittynyt: 09 Elo 2004 Viestejä: 9501
|
Lähetetty: 17.07.2009 21:29 Viestin aihe: |
|
|
Ja (faarao/maltan?)koiraa pääruuaksi...
Miten ja kauanko olet pottuslaisseja marinoinut? Tällä hetkellä kylläkin kaupan perunat aika pieniä, mutta nyytti ja röstiperunoihin kaipaisi vaihtelua... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
CeeCee Kanta-asiakas
Liittynyt: 21 Jou 2004 Viestejä: 4562 Paikkakunta: Siellä missä mooses löysi ensimäisen kiven.
|
Lähetetty: 17.07.2009 21:46 Viestin aihe: |
|
|
Wikke kirjoitti: | Ja (faarao/maltan?)koiraa pääruuaksi...
Miten ja kauanko olet pottuslaisseja marinoinut? Tällä hetkellä kylläkin kaupan perunat aika pieniä, mutta nyytti ja röstiperunoihin kaipaisi vaihtelua... |
Ei sentään koiria.
Kiehautin perunat eka noin 10 min. ja sitten kaadoin veden kattilasta pois ja tilalle kylmää vettä kraanasta. Annoin hetken olla kylmässä vedessä ja sitten viipaloittin. Marinaadina oli öljyä, provense-yrttejä, chilimaustetta ja suolaa + kuivattua sipulirouhetta. Nämä kippoon. Sitten vaan kääntelyä ja vääntelyä. Potut sai muhia marinadissa n. 1,5 tuntia. Enempi aika olis ehkä ollut parempi, koska potut jäi kaipaamaan hieman suolan makua - hyviä noista tuli toki noinkin. Seuraavalla kerralla meinaan keittää pottuja hieman kauemmin sillä nyt olivat aavistuksen kovahkoja sisältä vaikka kuumaan grilliin laitoin. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Wikke Kanta-asiakas
Liittynyt: 09 Elo 2004 Viestejä: 9501
|
Lähetetty: 18.07.2009 11:26 Viestin aihe: |
|
|
Täytyypä testata. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
|