OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Teeren kuvastuksen kieltäminen ja muuta metsästykseen..
Siirry sivulle 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Linnustus
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
Löllö
Kanta-asiakas


Liittynyt: 14 Huh 2007
Viestejä: 317
Paikkakunta: Liminka

LähetäLähetetty: 06.05.2009 08:53    Viestin aihe: Teeren kuvastuksen kieltäminen ja muuta metsästykseen.. Vastaa lainaamalla viestiä

On tullut täsä pähkäiltyä viime vuosina kovasti vähentynyttä kanalintu kantaa ja miten siihen pystyis vaikuttaan että kanta elpyis. Metsätalous on varmasti suurin syyllinen siihen mutta olisiko metsästäjien aika alkaa talkoisiin? Oma mielipide olisi että teerien syyssoitimella tapahtuva kuvastus kiellettäis lailla. Itte olen nuorempana käynyt jonkun kerran pyytämässä kuvilla teeria ja aika hurjaa jälkeä sais aikaan jos ei malta olla ampumatta. Ja olen aika varma että useemmalla metsästäjällä ei maltti riitä olla puristamatta liipasinta.. Tilalle voisi tulla esim. viikon pätkä tammikuulle latvalinnustajille. Pienpetojen ja varislintujen pyyntiä pitäisi tehostaa. Mutta pesintärauha on turvattava näillekki joten syksyistä (1.8 ) alkavaa pyyntiä voisi aikaistaa esim 15.7 alkavaksi, saaliiksi tulisi joka tapauksessa pääasiassa nuoret ja kokemattomat yksilöt. Riistanhoitopiirien olisi lisättävä panostusta pienpetopyynnin koulutuksessa, vanhemmat, kokeneemmat pyytäjät voisi vetää nuorille suunnattuja kursseja pyynnistä ja pyyntivälineiden valmistuksesta. Metsästäjille olisi saatava sellainen asenne että metsässä voi liikkua myös ilman sitä saalistakin pääasiallisesti hakien varsinki jos kannat ovat kehnot, oli kyseessä mikä riistaeläin tahansa. Vesilintujen "keinoruokinta" paikoilta tapahtuvaa pyyntiä olisi kanssa hieman tarkennettava, tuntuu aika hurjilta nämä kymmenien sorsien saaliit alotuspäivänä joltai pikku lampareelta mihin sorsille on kesä kannettu viljaa.. Tässä hieman omia ajatuksia, mitäs ajatuksia nämä herättää kanssametsästäjissä
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla
Bearclaw
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Lok 2004
Viestejä: 1183

LähetäLähetetty: 06.05.2009 09:32    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Oon jonkun kerran ollut kuvastamassa oikeesti varmoilta pelipaikoilta ja ei se välttämättä oo mitään teurastamista/"linnunpoimintaa", jos jotain tähän haluttaisiin vaikuttaa olisi se että kanahaukan rauhoitus lopetettaisiin

jos ei tuu niin ei tuu, ja toisaalta jos taas pitää lailla kieltää kuvastus sen perusteella ettei oo lintuja niin oma mielipide on että tommone laki on vaan pölöjiä varten, jokainen voi asettaa oman rajansa, minä oon ajatellut tommosta 1 kymmenestä suhdetta

jos joku "laki" pitäis saada niin se ois että päätön murhaaminen kiellettäisiin tai miten ois jos esim. kiellettäisiin ensi syksynä oikeasti toimivien linnunhaukkuijien käyttäminen, vain pentuvaiheessa olevia koiria voisi käyttää metässä, häh

kyllä jokaisen pitäis tajuta se että jos ei oo mistä ottaa niin antaa olla, viime syksynä serkun kanssa ammuttiin lintu mieheen koiran haukusta ja sen jälkeen käveltiin vaan haulikot selässä

tänä syksynä voi olla ettei ammuta sitäkään tai ehkä yksi teeri kuvilta, mutta se ratkiaa vasta sitten kun on katottu miten poikueet kehittyy

että tämmöstä tänään
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
perisofeus
Kanta-asiakas


Liittynyt: 25 Lok 2006
Viestejä: 6147
Paikkakunta: Rovaniemi

LähetäLähetetty: 06.05.2009 09:39    Viestin aihe: Re: Teeren kuvastuksen kieltäminen ja muuta metsästykseen.. Vastaa lainaamalla viestiä

Teerien kuvastaminen rokottaa tietääkseni pahiten juuri koiraita. Aika tehokasta tuo on, mutta toisaalta teeri ei lienee kaikkein uhanalaisin.
Sorsiakin varmasti on.

Puuttuisin vaikkapa näihin kohtiin. Aiheuttaa varmasti myrskyä vesilasissa. Aika kovia lääkkeitä, mutta pakottaa riistakantaa vahvistumaan.

1. Metsähanhien metsästys sänkipelloilta ja muuttoreittien varrelta kiellettävä. Perinteinen aapasuometsästys on mielenkiintoinen, mutta vaikea laji, joka ei rokota kantaa niin paljoa. Hanhikanta voisi olla isompikin.

2. Metson soidinmetsästys kiellettävä. Ei varmasti kovin yleinen, mutta hyvältä paikalta ja hyvänä vuonna yli 10 raavasta metsoa ei ole tilastoharvinaisuus.

3. Kanakoirametsästyksen rajoittaminen joissakin tapauksissa. Ei omakohtaista kokemusta, mutta olen kuullut, että siellä missä 2-5 kanakoiraa porukoineen on ravannut niin tyhjäksi jää alueet. Voi olla äärimmäisen tehokasta ratsaamista oikeassa paikassa ja ajassa. Verrattuna yksinäiseen pystykorva-ja-metsästäjä työskentelyyn kun ammutaan pelkästään haukkuun.

4. Yleiset asenteet ovat aina lujassa. Kiintiöt, metsästysrajat ja -ajat ovat joillekin tuntematon käsite. Jos pihakoivuun istuu teeri, se ammutaan, jos rantaan tulee sorsia, huonosti käy. Vaikka kesällä. Joidenkin perifeeristen pikkukylien ongelma.

5. Lisäisin Kanadanhanhen istutuksia lappia myöten. Laji, joka pistää hantiin joutsenelle. Lisääntyy hyvin. Täällä riittää lääniä tällekin lajille.

6. Ruokkisin metsäkauriita aktiivisesti. Ja tähän liittyen...

7. Petokannat kuriin. Kunnon tapporaha ketusta, minkistä, supista. Kampanjoita ja kilpailuja. Pillien ja jalkanarujen myynnistä ALV22% pois.

8. Villisika uudeksi lajiksi. Ruotsissa jo vahva kanta.

9. Maalinnustuksen aktiivinen suuntaaminen tai markkinointi Ruotsiin, missä kannat vahvemmat ja vähemmän pyyntipainetta. Mahdollisesti myös Venäjälle.

10. Metsästyskiintiöiden, pyyntiaikojen (pyyntipaineiden) tutkiminen kriittisesti riistan kannalta. Lapin mökkikylät ovat tiettynä aikana kaikki asuttuja. Kairat täynnä metsästäjiä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla
esteri
Kanta-asiakas


Liittynyt: 06 Maa 2004
Viestejä: 3918

LähetäLähetetty: 06.05.2009 09:41    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Yksi vaihtoehto olisi pitäjän eri puolilla olevien, keskeisten teeren soidinpaikkojen rauhoitus/metsästyskielto.
Varsinaista kuvastusta ei tarvitsisi kieltää. Pyytäjä ehkä joutuisi vähän "panostamaan" asiaan, saadakseen saalista. Pikkusoitimiahan löytyy jos vähänkään viitsii vaivautua. Ja teerihän soi satunnaisesti myös muualla kuin pääsoidinpaikoilla.

Tuo soidinpaikan rauhoitusalueen merkintä tapahtuisi esim. metsästysseurojen talkoilla.
Kukin seura tahollaan raivaisi metrin levyisen "rajalinjamaisen" aukon, esim. kilometrin kanttiinsa, soidinsuon ympärille. Nurkkiin punaiset paalut ja vaikka välillekkin joku toloppa. Lisäksi virallinen "lanketti", jossa vielä ilmoitetaan rauhoitusalueesta.

Rauhoitettavat soidinpaikat ja merkkaukset päätettäisiin yhdessä Metsähallituksen/maan omistajien, Rhy:n sekä metsästysseurojen kanssa.

Se, että onnistuuko tuo, onkin jo toinen juttu. Veikkaisin byrokratiasta löytyvän niin paljon rattaita, ettei yksittäisten pikkualueiden rauhoitus onnistu niin vain.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
perisofeus
Kanta-asiakas


Liittynyt: 25 Lok 2006
Viestejä: 6147
Paikkakunta: Rovaniemi

LähetäLähetetty: 06.05.2009 09:45    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

esteri kirjoitti:
Yksi vaihtoehto olisi pitäjän eri puolilla olevien, keskeisten teeren soidinpaikkojen rauhoitus/metsästyskielto.


Hyvä idea eikä yrittänyttä laiteta. Lupakartoissa voi olla alueet ja koordinaatit sekä netistä ladattavissa yleisissä GPS muodoissa. Satunnaiset valvontakamerat.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla
kpiispa
Kanta-asiakas


Liittynyt: 04 Mar 2005
Viestejä: 267

LähetäLähetetty: 06.05.2009 09:53    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kaikkien sotilaskäytöllä mainostavien aseenkantoreppujen valmistajien tuotteet. Ei omakohtaista kokemusta, mutta olen kuullu että siellä missä mies tällaisen repun kanssa on kulkenut ei ole koskaan enää tavattu yhtään lintua.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla
Lahtaaja
Kanta-asiakas


Liittynyt: 28 Maa 2004
Viestejä: 2693
Paikkakunta: EU:n maakunta

LähetäLähetetty: 06.05.2009 10:14    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

perisofeus kirjoitti:
esteri kirjoitti:
Yksi vaihtoehto olisi pitäjän eri puolilla olevien, keskeisten teeren soidinpaikkojen rauhoitus/metsästyskielto.


Hyvä idea eikä yrittänyttä laiteta. Lupakartoissa voi olla alueet ja koordinaatit sekä netistä ladattavissa yleisissä GPS muodoissa. Satunnaiset valvontakamerat.


Tämä olisi ylivoimaisesti järkevin tapa suojella teertä liian kovalta pyyntipaineelta. Tämä olisi vielä jotenkin valvottavissakin.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
JoonasL
Kanta-asiakas


Liittynyt: 23 Kes 2008
Viestejä: 766

LähetäLähetetty: 06.05.2009 10:15    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ei ne kuvatkaan saalista tee vaan tällöin on oltava keskeisellä paikallakin. Varsinkin jos puhe on jostain lahtauksesta, millainen aamusaalis on mielestänne lahtausta? Toisaalta kunnon paikassa kuvia ei tarvitse ollenkaan esim. siemenpuut, soidin alue.

Meidän yleisimmät kuvastuspaikat sijaitsevat soitimesta yleensä noin 1km päässä. Yleensä aamulla pääsee ampumaan soitimelle lentäviä ja myöhemmin soitimelta pois lähteviä lintuja. Lentoreitin varrelle siis kyttäillään, ei siis se paras paikka mutta ei huonokaan. Yleensä keskitytään kahvinjuontiin ja ammutaan syksyn mittaan joitain kuville tulleita lintuja. Suot ja yleensäkin paikat missä kanalintuja jahdataan niin harvemmin näkyy muita jahtimiehiä.

Rasittaa tuo ikuinen teerenkuvista vouhottaminen. Järkevä pyyntimuoto jos pyytäjä on järkevä. Osalla tuntuu olevan vaan tarve kieltää tai rajoittaa pyyntiä joka ei itseä kiinnosta.

esteri kirjoitti:
Yksi vaihtoehto olisi pitäjän eri puolilla olevien, keskeisten teeren soidinpaikkojen rauhoitus/metsästyskielto.


Tämä voisi tulla ehkä kyseeseen. Varsinkin jos homma lähtenyt todistettavasti lapasesta. Ei kuulopuhuiden perusteella vaan niin, että siitä on jotain näyttöäkin.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Bearclaw
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Lok 2004
Viestejä: 1183

LähetäLähetetty: 06.05.2009 10:32    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

[quote="Lahtaaja"][quote="perisofeus"][quote="esteri"]Yksi vaihtoehto olisi pitäjän eri puolilla olevien, [b]keskeisten[/b] teeren soidinpaikkojen rauhoitus/metsästyskielto.[/quote]

Hyvä idea eikä yrittänyttä laiteta. Lupakartoissa voi olla alueet ja koordinaatit sekä netistä ladattavissa yleisissä GPS muodoissa. Satunnaiset valvontakamerat.[/quote]

Tämä olisi ylivoimaisesti järkevin tapa suojella teertä liian kovalta pyyntipaineelta. Tämä olisi vielä jotenkin valvottavissakin.[/quote]



siis miten oikeesti valvonta suoritettaisiin.....? joka "kylästä" pitäis olla omat "kyläpolliisit" hommaa suorittamassa, ja siihen "hyvä veli"- järjestelmä päälle, ei hyvää päivää

ainut "hyvä" mikä tästä saataisiin niin olisi että kaikki potentiaaliset suot olisi kaikkien tiedossa ja vielä GPS koordinaatit voi kele......

jos lätkästään johonkin kohti karttaa maalattu alue ja sitten verrataan sitä tavan karttaan ja etitään siitä suo niin jo löytyy, taitaa olla jo melko trollia....

joka jampalle 1 kutinen cal. 16 haulikko ilman ejektoria/ulostyöntäjää että saa linkkarilla hylsyn vetää ulos ja max 5 patia/syksy saa kaupasta ostaa, tai ite ladata niin siinä ois jotain

tuplat, moottorihaulikot ja pumput lailla kieltoon, samoten kaikki em kaliberin yli menevät.....

siis muuta ei tarviis kuin järkeä ja oikeaa asennetta touhuun, menkää mehtään, kiertäkää ja katelkaa, tutkikaa tilannetta ja sen jälkeen jos tuntuu siltä että voi verottaa niin antaa palaa
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
esteri
Kanta-asiakas


Liittynyt: 06 Maa 2004
Viestejä: 3918

LähetäLähetetty: 06.05.2009 10:45    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Pyyhihän välillä vaahto suupielistä ja ajattele järellä Wink .
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
thaapasalo
Kanta-asiakas


Liittynyt: 22 Syy 2008
Viestejä: 242
Paikkakunta: Joensuu (Eno)

LähetäLähetetty: 06.05.2009 10:55    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Yeh. Ei se kuvastaminen nyt mikään automaatio ole, et sillä saatas revittyä linnut nollille. Toki jos ahne on, niin ei sillä metätysmuodolla ole väliä, kyllä niitä kaatopaikkasorsia löytyy tulevanakin syksynä. Kuvastaminen ei rasita sen enempää ukkoja kuin akkojakaan, koska me kiväärimiehethän valikoimme kohteemme, eikös vain? Ukoista ja akoista otetaan pienimmät = nuorimmat, ja jätetään kuningaskukot pitämään laumastaan huolta.

Jos jotenkin halutaan kantoja suojella, niin ukot mehtiin oikeesti kattomaan se tilanne mikä lintukannoilla on. Kun tämä on tehty ja kanta arvioitu, voidaan miettiä mitä on tehtävissä asialle. Kanta pienehkö --> mikä on nykyinen kiintiö ja kuinka sitä Valvotaan? Valvojankin kannattaa olla ittensä ajan tasalla, pätevä kaveri, eikä mikään kokovartalokürpä, minkä kanssa kukaan ei tule toimeen.
Mikä on pienpetopyynti seuran toimesta? Kaikilla seuroilla ei ole vara maksaa tapporahaa, mut voisin kuvitella erilaisten talkoiden parantavan asiaa, esim. Seura X kokoontuu paikassa Y aikaan Z, jäsenet teretulemastii, teemme loukkuja koko porukalla. Ohessa myös koulutusta siitä, kuinka loukut asennetaan ja mikä on pienpetopyynnin merkitys lintukannoille.

Etc.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
GWP
Kanta-asiakas


Liittynyt: 15 Tam 2006
Viestejä: 1442
Paikkakunta: tosi lähellä ruåttia

LähetäLähetetty: 06.05.2009 11:12    Viestin aihe: Re: Teeren kuvastuksen kieltäminen ja muuta metsästykseen.. Vastaa lainaamalla viestiä

perisofeus kirjoitti:

1. Metsähanhien metsästys sänkipelloilta ja muuttoreittien varrelta kiellettävä. Perinteinen aapasuometsästys on mielenkiintoinen, mutta vaikea laji, joka ei rokota kantaa niin paljoa. Hanhikanta voisi olla isompikin.

Eihän niitä nytkään ihan joka pellolta tuhansia ammuta. Siellä muuttoreiteillä pelloille ammutut ovat jo meän nevat jättäneet taakseen. Hanhien määrään ei mahottomasti vaikuteta poismuuttavien metsästystä suomessa rajoittamalla. Olelisempaa on että pesintä onnistuu.


perisofeus kirjoitti:
2. Metson soidinmetsästys kiellettävä. Ei varmasti kovin yleinen, mutta hyvältä paikalta ja hyvänä vuonna yli 10 raavasta metsoa ei ole tilastoharvinaisuus.

Pienempi paha kun autometsästys, joka taas on jo kielletty... Metson ampuminen siihen puuhun johon se tulee ennen soitimen aloittamista vaatii kuiten metsästystaitoja sekä kulkemista kairassa. Mielummin pitäisi kieltää ruutiaseiden käyttö pystykorvametsästyksessä.Wink

perisofeus kirjoitti:
3. Kanakoirametsästyksen rajoittaminen joissakin tapauksissa. Ei omakohtaista kokemusta, mutta olen kuullut, että siellä missä 2-5 kanakoiraa porukoineen on ravannut niin tyhjäksi jää alueet. Voi olla äärimmäisen tehokasta ratsaamista oikeassa paikassa ja ajassa. Verrattuna yksinäiseen pystykorva-ja-metsästäjä työskentelyyn kun ammutaan pelkästään haukkuun.

Niin justiinsa ja pystykorvamiehet saavat jatkaa halutessaan niiden lintujen "lahtausta". Tuota soopaa saa aina sillointällöin kuulla keskivertoa huonomman pystykorvan omistajan (jolla kiväärin saa ruuvattua puuhun ja päällä lepää joku 24 x suurentava kiikaritähtäin että ei tarvitsisi lähestyä haukkua) tai jokarissaukseen ampuvan ketjumetsästäjän suusta. Eli mielummin kuten kohdassa 2. = kielletään telaketjumetsästys ja ruutiaseet pysttykorvamiehiltä. Suurinosa kanakoirille ammutuista linnuista ovat niitä nuoria lintuja (kuten hyvän pystykorvankin haukulle hiipivällä), joihin pyyntipaine tuleekin suunnata. Näiden metsästyskuolleisuus on kovimpienkin pyyntipaineen alueilla merkityksettömäksi todettu.

perisofeus kirjoitti:
4. Yleiset asenteet ovat aina lujassa. Kiintiöt, metsästysrajat ja -ajat ovat joillekin tuntematon käsite. Jos pihakoivuun istuu teeri, se ammutaan, jos rantaan tulee sorsia, huonosti käy. Vaikka kesällä. Joidenkin perifeeristen pikkukylien ongelma.

Aika tekee tehtävänsä, syrjäisimmät kylät tyhjenee..

perisofeus kirjoitti:
5. Lisäisin Kanadanhanhen istutuksia lappia myöten. Laji, joka pistää hantiin joutsenelle. Lisääntyy hyvin. Täällä riittää lääniä tällekin lajille.

Niin että toisen haitan tilalle toinen haitta. Mie mielummin lisäisin joutsenen riistalintuihin.

perisofeus kirjoitti:
6. Ruokkisin metsäkauriita aktiivisesti. Ja tähän liittyen...

7. Petokannat kuriin. Kunnon tapporaha ketusta, minkistä, supista. Kampanjoita ja kilpailuja. Pillien ja jalkanarujen myynnistä ALV22% pois.

8. Villisika uudeksi lajiksi. Ruotsissa jo vahva kanta.

Tässä on järkeä. Metsäkauriita ruokitaankin paikoin erittäin hyvin, mutta tuota tapporahaa ainakin supista ja minkistä tulisi ajaa voimakkaasti.

perisofeus kirjoitti:
9. Maalinnustuksen aktiivinen suuntaaminen tai markkinointi Ruotsiin, missä kannat vahvemmat ja vähemmän pyyntipainetta. Mahdollisesti myös Venäjälle.

Eiköhän nämä ole niinkuin naapureiden asia..
perisofeus kirjoitti:
10. Metsästyskiintiöiden, pyyntiaikojen (pyyntipaineiden) tutkiminen kriittisesti riistan kannalta. Lapin mökkikylät ovat tiettynä aikana kaikki asuttuja. Kairat täynnä metsästäjiä.

Ne kiintiöt ovat jo käytössä, mutta mitenhän saataisiin koskemaan myös rovaniemen pystykorvamiehiä Wink

esteri kirjoitti:
Yksi vaihtoehto olisi pitäjän eri puolilla olevien, keskeisten teeren soidinpaikkojen rauhoitus/metsästyskielto.

Tämähän erittäin järkevä konsti on jo nyt paikoin käytössä. Probleeman tynkää tuottaa ainoastaan, että siellä missä mopedi keulii tai on karannut käsistä ei niitä kieltoalueita ole. MH:kin voisi vallan hyvin maanomistajapäätöksellä kyseisen päätöksen rykäistä jos vain tahtoa on. Valvontakaan tuskin iso ongelma on, sillä näille "lahtauspaikoille" pääsee kätevästi pirssillä. Ei tarvi lähtä kairasta etsimään..
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Tvälläri
Kanta-asiakas


Liittynyt: 10 Maa 2004
Viestejä: 3423
Paikkakunta: Mikämikämaa

LähetäLähetetty: 06.05.2009 11:29    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Oma samantasoinen ehdotukseni kuin muutamat ylläolevat:

Kielletään kaikki pienriista metsästys määräajaksi 5 vuotta 10.9-25.8 välisenä aikana, ainoastaan hirvenmehtuu sallitaan kuten nytkin.




Voi tsiisus...No ompa taasen joo, lienee hirvimiehet asialla taas ehotuksineen. en voi pienessä mielessäni ymmärtää, että oma väki haluaa kusta housuunsa. Metsästyksellä ei ole mitään suurta merkitystä riistakantoihin kuin ainoastaan vieraslajien osalta, jos sitäkään. (vrt pienpetopyyntikampanjat, kanadan majavan tappotuomio suomen maasta, hyvin näyttää nuokin lajit porskuttavan eteenpäin)

Minkä takia oma väki penää lisää rajoituksia, kun todelliset ongelmat ovat metsätalous jne. jota tääläkin on puitu. tollasia ehotuksia kun heitellään ilimaan ääneen ja SML:n heput niitä kuitenkin vielä peesaa, niin jo löytyy eu direktiiviä, minkä varjolla populistit lätkii lakeja, voihan metsästä nauttia elämyksineen ilman asettakin juu, eikä tarvi hätäillä turvallisuuden puolesta kun siivuissa sielä heiluupi...
_________________
"Mies, ei koskaan kyllästy tuijottamaan välkehtivää tulta, virtaavaa vettä, tai tippuvaa pontikkaa"
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
GWP
Kanta-asiakas


Liittynyt: 15 Tam 2006
Viestejä: 1442
Paikkakunta: tosi lähellä ruåttia

LähetäLähetetty: 06.05.2009 11:47    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tvälläri kirjoitti:
Minkä takia oma väki penää lisää rajoituksia

No se on se kun ite ei saa, niin ei muutkaan saa saada.. Koskee niin riistaa, lohta kuin pilluakin.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lahtaaja
Kanta-asiakas


Liittynyt: 28 Maa 2004
Viestejä: 2693
Paikkakunta: EU:n maakunta

LähetäLähetetty: 06.05.2009 12:03    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

GWP kirjoitti:
Tvälläri kirjoitti:
Minkä takia oma väki penää lisää rajoituksia

No se on se kun ite ei saa, niin ei muutkaan saa saada.. Koskee niin riistaa, lohta kuin pilluakin.


Rajoitusten lisääminen ei kyllä tietysti hyvältä tunnu. Mutta jos siihen on pakko mennä, niin mieluiten homma tulee tehdä niin että näitä tappokeinoja, millä saa saalista helpolla ja paljon, tulisi jollakin rajoittaa.
Kaikista suurin ongelma, mikä johtaa kanalintujen liian kovaan metsästyspaineeseen, on tiheä tieverkosto. Jos niiden määrä olisi 50-luvun tasoa, voisi myös metsästysajat olla syyskuusta helmikuuhun. Verotus olisi sittenkin pienemmällä tasolla kuin se on nyt.
Nythän kaikenmaailman jalattomatkin pääsee pelipaikoille näppärästi autolla.
Ja nämä verottaa kanalintukannasta huomattavan osan. Helppoa kuin heinänteko nykyaikaisilla kivääreillä. Ja saaliiksi tulee etenkin alkusyksystä vanhoja lintuja paljon.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Linnustus Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Seuraava
Sivu 1 Yht. 8

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com