OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

metsäsukset
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 15, 16, 17 ... 50, 51, 52  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Tarvikkeet ja välineet
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
Hannes
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 1194

LähetäLähetetty: 01.02.2009 15:11    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

JuusoJ kirjoitti:
ja taas meikäläisen kohdalla oli fiksumpi vcalita ex-taasit.. koska kun ostin sukset ja sauvat sain alennusta myös siteistä.. kun taas sitten ne erä-siteet ja hiihtorantillinen saapas olisivat maksaneet suunnilleen yhdessä saman verran kuin nuo ex-taasit..

ja kun kenkiä on joka lähtöön, niin en kokenut tärkeäksi enää hommata huopaisella sisäkengällä olevia kumisaappaita tähän lisäksi..

ja esim. ainoa saapas minkä olisin hyväksynyt olisi ollut Rokka, koska se on sama malli kun mulla oli intissä ja siitä on vain hyviä kokemuksia.. varuste.netissä sillä olikin sitten hintaa sellaset 155€... eli jopa säästin ostamalla ex-taasit..


Mites hinta epokeihin verrattuna? Taitaa olla pari napsua edullisempi aiempien kommenttien perusteella. Mutta mikäs siinä jos mies on tyytyväinen, silloinhan ostos on onnistunut.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
JuusoJ
Kanta-asiakas


Liittynyt: 14 Lok 2008
Viestejä: 216
Paikkakunta: Myyrmäki

LähetäLähetetty: 01.02.2009 18:16    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

varmaan on joo pari napsua halvemmat kuin epokit.

mutta kun vertailee epokkeja ja x-traceja, niin suomen versio on modernimpi (hyvä tai huono), siinä on enemmän säätö varaa (varsinkin pituus suunnassa) nämä nyt tuli ekana mieleen..

ja muutenkin x-trace side on vankemman näköinen ja jotenkin vakuuttavampi.. paha sanoa kuin epokeista ei oo kokemusta.. mutta mainoslauseet uskon x-trace siteistä.. nimittäin sopivilla kengillä (lue tarpeeksi jäykät) voisi pystyä laskemaan jopa kevyttä telluttelua..
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti MSN Messenger
3U54PR
Kanta-asiakas


Liittynyt: 12 Syy 2006
Viestejä: 1010

LähetäLähetetty: 01.02.2009 21:25    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Karhun Erä taitaa olla itsellä malli, pituus 225cm ja jäykkyys BC. Kuudes vuosi menossa, tänään 4h jänesajoa. En ole katunut. Ojat eivät ole este, ei myöskään vitelikot.

Edelliset karhut meni näädän perässä muuta siinä meinas mennä koko ukko samalla, joten en laita merkin piikkiin. Onhan niitä malleja moneen lähtöön; "Puiset, leveät ja raskaat"... onnea.

ps. Side irtoaa noista, silloin kun on tarvis. Muutoin 2x talvessa..
_________________
Parempi metso repussa kuin kymmenen.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Koukkupolovi
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Jou 2004
Viestejä: 6824
Paikkakunta: Kainuu-Koillismaa

LähetäLähetetty: 04.02.2009 20:48    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Pitää täsmentää niiden "eewokkien" hintaa.. ja on siitä hankinnasta jo neljä vuotta.
Silloin maksoivat rahteineen tarkkaan ottaen 54,50 €.
_________________
Hoc iam omni varietate caret.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
setä tuomo
Kanta-asiakas


Liittynyt: 12 Lok 2004
Viestejä: 582

LähetäLähetetty: 04.02.2009 20:53    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Pari viikkoa takaperin rahteineen 52,-
_________________
alte et late
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
metsiemmejormakka
Kanta-asiakas


Liittynyt: 06 Kes 2007
Viestejä: 682
Paikkakunta: Kangasala

LähetäLähetetty: 04.02.2009 23:01    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Nyt saisi kangasalan honkkarista ruotsin armeijan vanhoja suksi + side + porkka settejä 19,90€
_________________
"You can´t stop insane people from doing insane things by passing insane laws. That´s INSANE!"
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
bulletin



Liittynyt: 31 Lok 2008
Viestejä: 6

LähetäLähetetty: 13.02.2009 01:17    Viestin aihe: Saappaiden hankautuminen Vastaa lainaamalla viestiä

"Finn-grip+SaInt suksiyhdistelmällä 10v-riitti hyvin"

Noiden siteiden yhteydessä on mainittu ongelmaksi viimeaikoina niiden kannantaus hihnojen taipumus hangata saapas ajanmyötä puhki. Jokuvuosi sitten erälehdessä olleessa suksi testissä syyksi arveltiin saappaiden materiaalin muuttumista tai lestin muuttumista siten että saapas leviää.

Minusta todellinen syy on se että ihmisten keskimitta on kasvanut ja sen myötä jalan koko on kasvanut vuodesta- 59 jolloin side suunniteltiin.
Totta kai saappaiden lestikin on pitänyt tehdä väljemmäksi kuin vuoden 59 mallin sotilassaappaiden. Ei nykyisissä saappaissa ole mitään vikaa vaan side malli on vanhentunut.

Samaa vikaa on näissä uusissa sentin huopavuorella olevissa saappaissa. Käytännössä paksumpi huopavuori on ahdettu vanhaa kokoa olevaan saappaaseen jolloin esim. 45 kokoa olevalle 46:kin on vielä pieni villasukan kanssa vaikka vanha kaira oli väljä. En keksi muuta selitystä kuin saappaiden hiihtorantin joka rajoittaa saappaan ulkomittoja. Koko malli-59 Sa:n sidemalli olisi pitänyt haudata 20 vuotta sitten.

Nuo epokit ovat muuten hyvät mutta kummatkin hihnat voisivat olla pikalukolla kuten tuossa kotimaisessa törkeän ylihintaisessa X-tracessa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Sämpy
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 6276
Paikkakunta: Uleåborg

LähetäLähetetty: 15.02.2009 22:55    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tuli tänään kävästyä semmonen viiden tunnin lenkki näätän jälkiä kahtelemassa. Eilettään pyörähin sen verran maastossa Foxilla, että tiesin oikeitten suksien olevan Lahdenperät, mutta koska piti tekstata nämä uudet 240Lapponiat, niin otin ne. Auton mittari näytteli mukavasti -26-28 joten ilima oli näppeimmilleen.

Jo alkumatkasta totesin, että jos uppoaa, niin se on kanta joka suksesta painuu. Välillä oli lumessa sellaista pintaa että mentiin vain nilkkaa myöten, mutta välillä taas upottiin reilusti. Ja silloin ei aina ollut enää mitään kerrosta mihin suksi tommaa vaan varsinkin vastamäissä sukset nousi aivan pystyyn ja nouseminen oli aivan toivotonta. Rupes naama kuuraa kerräämään.

Eli siteet on liian takana ja kaikenlisäksi niitä pitää kääntää niin, että kengän kanta osuu keskelle suksea. Nyt toinen on laitettu kohtisuoraan ja toinen aavistuksen sisävästi vinoon, niin että parkanolaisen kannasta puolet on tyhjän päällä. Irroittelin jo siteet ja sukset on kuivamassa reikien paikkailua varten. Siteet oli muuten tuon tasapainojutun suhteen, niin laitettu että varvasrauta oli keskellä graavilohipistettä. Taidan nyt asentaa ne 455-kerhon mukaan tai ainakin lähelle.

Toinen juttu on pitopohja. Se on kuitenkin edelleen h*levetin huonoluistoinen. Kelkkajäljillä joutuu alamäetkin vuorötyönnöllä hiihtämään. Sille pitää tehdä jotain ja oli muuten taatusti viimeiset pitopohjasukset jotka tulen ostamaan.
_________________
"Susi syö sunnuntaina ja mato pistää maanantaina"
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
esteri
Kanta-asiakas


Liittynyt: 06 Maa 2004
Viestejä: 3918

LähetäLähetetty: 15.02.2009 23:27    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Nyt on semmoset kelit että siteet "taakse" asennettuna nousee väistämättä suksi pystyyn.
Itekkin paarustin pari päivää, ja tuli mieleen että jos olisi semmonen suksi jossa side olisi asennettu "kantopintaan" nähden keskelle. Velttokärkisenä suksi kuitenkin pyrkisi hangen pintaan. Lyijyä vai mitä pirr..ua sitten sinne kärkeen pitäisi laittaa, että suksi kuitenkin edelleen olisi keulaosaltaan painavampi ?
Väitän edelleenkin, että jalka ilmassa suksen pitää vastata kantapäähän eikä nousta pystyyn.

Niin ja ilman pitopohjaa saat varmastikkin paremmin toimivat sukset, jos jaksat niitä jatkuvasti huoltaa ! Nimim. molemmat omistava, mutta jostakin syystä pitopohjilla hiihtävä Wink
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Sämpy
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 6276
Paikkakunta: Uleåborg

LähetäLähetetty: 16.02.2009 09:09    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

esteri kirjoitti:
Lyijyä vai mitä pirr..ua sitten sinne kärkeen pitäisi laittaa, että suksi kuitenkin edelleen olisi keulaosaltaan painavampi ?
Väitän edelleenkin, että jalka ilmassa suksen pitää vastata kantapäähän eikä nousta pystyyn.



No siis ilman muuta suksia on helpompi käsitellä kun suksi pysyy kantapäätä vasten ilmaan nostettaessa. Olenkin kuitenkin asiaa tarkastellut tuossa kantavuusmielessä. Ehkä sinne pitää laittaa samanlaiset ritsat kuin mäkihyppääjillä: kantalapun ruuvin alle kuminauhasilmukka, josta pujotetaan side läpi -> vetää aina suksen kohti kantapäätä.

Noilla mun suksilla ei oikein voinut edes sivuttaiskäyntinä nousta rinnettä kun suksi ei pysy vaaterissa vaan kärki on pinnalla ja kanta ties missä kenttäkerroksessa, eli vaikka gravitaatio meniskin pieleen, niin jokatapauksessa siirrän sidettä, kun sitä pitää jo muutenkin kääntää. Ja edelleen huonoille keleille on ne Lahdenperät käytettävissä, joten nou hätä vaikka miten menis.

Suomupohjan jarraamiseen noissa suksissa vaikuttaa minusta noiden suksien velttous, eli pitoalue todella painuu kelkkajälkeen. Syy suomupohjan valintaa oli se, että niissä on aina pito kun todella se huolto voi olla sitä sun tätä.
_________________
"Susi syö sunnuntaina ja mato pistää maanantaina"
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Sämpy
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 6276
Paikkakunta: Uleåborg

LähetäLähetetty: 16.02.2009 12:16    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Värkkäsin vielä 10:1 olevan kuvan asiasta (mittaviivojen pituudet pitää muuttaa mm->cm). Ylempi suksi vastaa nykytilannetta. Alemmassa on mallattu tilanne, jos asennetaan side 455-säännöllä. Pinkki alue kuvaa kenkää ja pinta-alat vastaa kengän etu ja takapuolelle jääviä aloja. Nykytilanteessa etupuolella on jotain 23% enemmän pinta-alaa kuin takapuolella. Asiaa pahentaa vielä se, että kun kunnolla upottaa, niin paino kohdistuu väkisellä aikalailla kantapään paikkeille. Veikkaampa, että alempi asennus vois olla aika lähellä "makia".


_________________
"Susi syö sunnuntaina ja mato pistää maanantaina"
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
esteri
Kanta-asiakas


Liittynyt: 06 Maa 2004
Viestejä: 3918

LähetäLähetetty: 16.02.2009 16:39    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Siirrä ja testaa nyt kun siihen on oivalliset kelit. Jos tuntuu soivilta niin minäkin siirrän.
Vien vain sitten suksiparin etemmäs jä rätkäsen havelikolla lyijyä keula puolelle, jo vain on taas ravitaatiot kohillaan Wink .
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Sämpy
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 6276
Paikkakunta: Uleåborg

LähetäLähetetty: 17.02.2009 23:38    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

No niin, nyt on sitten siteet pätkästy suksiin 455-säännöllä. Hyvin tieteelliset kokeet omalla pihalla ja kun kärkeä ei saanu uppoamaan yrittämälläkään, niin rohkenin laittaa ruuvit liiman kanssa kiinni. Takapainoisuus kompensoi kuoppien ylityksessä koska kärki nousee luonnostaan ilmaan kun jalkaa nostaa, mutta voithan sinä esteri sillä haulikollakin täräyttää. Koska sulla oli vielä pitemmät ne sukset, niin silmää räpäyttämättä tohtisin sidettä siirtää. Sensijaan jos omistaa jäykemmät sukset, niin ihan niin eteen en laittaisi, mutta Järvisissä kyllä kärki joustaa. Pitääkin mitata seuraavan kerran kun kotona käyn niin mitata että missä paikkeilla meidän Lahdenperissä on siteet: veikkaan ettei kovin kaukana em. säännöstä.

Pohjia hioin hiomapaperilla ja tukin vielä luistovoiteella. Jo on piru jos ei ala luistamaan.
_________________
"Susi syö sunnuntaina ja mato pistää maanantaina"
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Sämpy
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 6276
Paikkakunta: Uleåborg

LähetäLähetetty: 17.02.2009 23:49    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

GWP kirjoitti:

Jos en ihan persiilleen muista niin siteen kiinnistystä varten järvisissä on sisällä puupalikka, johon kiinnitysruuvien pitäisi osua. Vaikuttaa muuten sen sivakan kestävyyteen ja siteen pysymiseen kun ruuvaa ne kiinni siihen palikkaan. Se mahtoi olla merkittynä siihen sivakan kanteen, eikä ollut kummonen pelivara säätää sitä sidettä.


No muistat persiilleen, Järvinen on kyllä ihan puuta. Tarkistettu suksitehtaalta. Karhuissa taitaa olla jotain uretaania sisukset, joten niitten kanssa olisin varovaisempi.
_________________
"Susi syö sunnuntaina ja mato pistää maanantaina"
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
esteri
Kanta-asiakas


Liittynyt: 06 Maa 2004
Viestejä: 3918

LähetäLähetetty: 18.02.2009 22:54    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Sämpy, nyt näillä uusilla asetuksilla yksi testi vielä.
Simuloi takapihan perälle umpihankeen, kuusiaitaa kohti tilanne, jossa "oletetaan" näätäpyydyksen sijaitsevan.
Hiihtelet "ansaa" kohti ja tihrustelet josko näätä olisi satimessa.
Pääset metrin päähän loukusta ja toteat rautojen olevan vireessä.
Heittelet pöntön päälle ja vähän naapurinkin puolelle läskin kappaleita houkutteeksi. Pakitat pikkuhiljaa takaisin päin ja samalla peittelet suksen kärjillä syntynyttä hiihtouraa tasaisemmaksi.

Testituloksia odotellessa, röyh... (alako kahen ja puolen viikon "hiihtoloma" Cool )
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Tarvikkeet ja välineet Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 15, 16, 17 ... 50, 51, 52  Seuraava
Sivu 16 Yht. 52

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com