OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Metsäkanalinnustus ajan muuttaminen
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3, 4  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Linnustus
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
Molli Molo
Vieras





LähetäLähetetty: 11.11.2004 12:13    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Miksa
mielenkiintoinen viritys: puukehikon päälle tehty huopaseinäinen ja kattoinen vesieristetty koija. Sisällä lavetit 4-5:lle, kamina, ikkuna aukolla, ampumatuet. pöydät, tuolit, kaikenmoiset viritykset, josta näkee että paikkaa on kehitetty hartaudella ja tarvikkeista päätellen paikassa viihdytään kerrallaan pitkään. Ympärillä siis suota ja kohtuullisesti isoja puita.

Täytyy nyt vastata ennen kuin muut kerkiää.
Ilman muuta etälän harrastelija metsästäjien tekeleitä. Mr. Green
Ei missään nimessä paikka kuntalaisten. Laughing

hutkija
Asiallinen keskustelu jatkukoon.

No niin jatketaan vaan. Kommenttini jälkeen.
Sori kaikille taas.
Takaisin alkuun
MtJ
Kanta-asiakas


Liittynyt: 17 Tou 2004
Viestejä: 10001

LähetäLähetetty: 11.11.2004 13:08    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Aikaisemmin palstalla www.tiede.fi oli tutkimus, jossa apinoiden todettiin sairastuvan yhä enemmän erilaisiin tauteihin ja stressaantuvan, kun metsä hakattiin ympäriltä. Eli metsänhakkuut lisäsivät tautiriskiä ja muistaakseni kyseessä oli vieläpä aukkohakkuut.

Kanalintujen elintavat ovat sellaiset, että veikkaisin rankkojen metsänhakkuiden lisäävän sekä stressiä että tautiriskiä. Liikkuvuus lisääntynee myös hakkuiden takia, sillä teeret ja metsot tuskin viihtyvät kovin kauan moton kanssa samalla aukealla. Liikkuvuus+stressi+elinympäristöjen jatkuva muutos = vähenevä kanta

Tähän kun lisätään paikkakuntakohtaiset muut vähentävät tekijät, eli pienpedot ja erittäin pienialaiset metsät, tuloksena on vähenevä kanta. Ja mikä nyt missäkin vaikuttaa metsäkanalintuihin; jossakin supikoirat syövät viimeisetkin munat - toisaalla kaikki linnut jäävät viitostiellä autojen alle. Kolmannessa paikassa yksi soidin hiljenee kun paikalla on tolkuton metsästys- ja saalistuspaine sekä ihmisten että lintupetojen osalta.

Tuskin yhtä vaikuttavaa tekijää löytyy koko maata ajatellen. Suurin syy kanalintujen vähenemiseen on metsien pirstaleisuus, josta johtuen sitten tulevat muut kannan vähenemiseen johtavat seuraukset; pedot, stressi ja taudit, sekä jossakin varmasti myös liikametsästys.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
se Matalaotsainen
Vieras





LähetäLähetetty: 11.11.2004 15:30    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tuossa aiemmin ihmeteltiin mistä tiedän että "lähes puolet lintukannasta" on ammuttu. No, tunsin kaikki kolme alueellamme asuvaa metsoa ulkonäöltä(kokoerojensa perusteella, kahdesta on valokuviakin), nyt en ole nähnyt enää yhtäkään niistä. Teeriä oli alle kymmenen parvi joista on jäljellä neljä. Asun melkein keskellä seuramme aluetta ja ajan joka päivä aluetta halkovan tien. Runsaiden metsähakkuiden takia jäljellä olevat linnut ovat kerääntyneet tienvarsimetsiköihin, muualta kaikki on hakattu aukoiksi.
Täytyy sen verran antaa periksi, että on seurallamme aluetta muuallakin ja sitä lintukantaa en tarkkaan tunne. Mutta kuten sanottu, oman puoleni linnuista ammuttiin hyvinkin 50%. Paikallisten metsästäjien kanssa sovimme ettei ammuta näitä viimeisiä lintuja. Seuraamme kuuluvat, kolme muualla asuvaa tulivat viikoksi 44 lomalle, ja saivat saalista. Oikein tekivät, sitähän se metsästys on.
Mielestäni nämä Satakunnan 10 jahtipäivää olisi saanut olla syyskuulla, vaikka yhtään poikuetta alueellamme ei tiedetty olevan.
Onko se nyt niin, ettei minua saa tippaakaan harmittaa kun vähäisen lintukannan vuoksi säästämämme linnut kuitenkin ammutaan?
Takaisin alkuun
Molli Molo
Vieras





LähetäLähetetty: 11.11.2004 15:46    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

se Matalaotsainen
Onko se nyt niin, ettei minua saa tippaakaan harmittaa kun vähäisen lintukannan vuoksi säästämämme linnut kuitenkin ammutaan?

Päin vastoin se on ihan oikein. Joitakin voisi suorataan alkaa
vituta.maan. Jos huomataan että linnut on todellakin paikka paikoin
vähissä. Eikä kukaan välittäisi.
Takaisin alkuun
pinewood
Vieras





LähetäLähetetty: 13.11.2004 10:29    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tuossa alkuperäisessä forumin aiheessa; metsästysaikojen muutto kanalintujahdissa, on selkeästi kyse siitä minkälaista metsästystä harrastaa. Loppusyksyyn metsästysjan jatkamista toivovat kiväärimiehet (latvalinnustajat) ja koiramiehistä ehkä pystärimetsästäjät sitä vähiten vastustavat. Seisojan tilanteet vähenevät kyllä kohtalaisen paljon syksyn edetessä ja ainakin teerien kasaannuttua isoihin parviin poikueiden hajottua. Olisiko ajatusta toisaankin jakaa metsästysaikaa vaikka pariin, jopa kolmeen eri jaksoon, niin kaikille metsästysmuodoille tulisi tasapuolista kohtelua? Yksipuolinen johonkin suuntaan siirtäminen ei tuntuisi kovin kivalta, ja iso osa ottaisi tällaisesta toiminnasta herneet nenäänsä.
Takaisin alkuun
grouse
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Maa 2004
Viestejä: 149
Paikkakunta: Oulun lääni

LähetäLähetetty: 14.11.2004 13:36    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Entäs pari viikkoa syyskuun puolivälin molemmin puolin ja lisäksi viikko tammikuussa, esimerkiksi 10.9-24.9(tai 30.9) ja 10.1-17.1. Olisi muuten hyvät metsästysajat. Tässä ei latvalinnustajien tahto toteutuisi, mutta ryöstömetsästys jäisi vähemmälle. Väitän, että enemmän kuin yli puolet latvalinnustajista ampuu niin paljon kuin saavat lintuja alas. Ihan omien havaintojen kautta. Vasta puuhun saapunut teeriparvi kestää tuskin puussa enemmän kuin 1-3 laukausta, mutta pitkään rauhassa syönnöksellä olleet pystyy ampumaan yhettömiin. Yksi veijari ampui männä vuosina koko parven, yhteensä 18 teertä puusta lokakuisena pakkasaamuna. Siinä se kehua retosteli kontti teeriä täynnä. Lisäksi muita lähes vastaavia kuulee joka syksy, tyypillisesti 5-10 linnun parvia ammuttu. Siksipä lokakuun metsästysaikaa voisi siirtää tammikuulle, se on silloin hieman haasteellisempaa ja autosta ampujat vähenee huomattavasti. Tosin osassa Suomea ei kait ole edes saanut lokakuussa metsästää? Muistaakseni näin oli.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Vieras






LähetäLähetetty: 17.11.2004 18:59    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tammikuun puolivälin tietämissä vois olla viikko pari mehtuuta paikallaan, kun silloin ainakin näillä koillismaan korkeuksilla on sen verran lunta että suurin osa mehtäteistä on ummessa,jäis se pörrääminen vähemmälle ja vaatis vähän vaivannäköä tuo mehtuu homma. Sen pari viikkoa vois ottaa lokakuulta pois. Lokakuussa kun yleensä on niiden pörrääjien paras sesonki latvalinnustuksessa.
Takaisin alkuun
ilek
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 17 Kes 2004
Viestejä: 29

LähetäLähetetty: 19.11.2004 15:17    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Itsekki miettinyt tätä jaksotusta että syyskuun 15->2vko ja tammikuun 15->2vko, tai syyskuulla 3vko ja tammikuulla 1vko.
Toinen asia: harmittaa kun raavaat miehet lähtee lappiin ajelemaan viikoksi autolla, käydään päivän aikana monessa eri paikassa tekemässä pieniä lenkkejä, tietenkin ennestään hyviksi tiedetyillä paikoilla, ja seuraavana vuonna sama homma! Jos ei viitsi/jaksa kävellä päivän lenkkejä niin parempi että jää ampumaan peltoteeriä kuvilta kotiin.
Kolmas asia: Valtionkortin lunastus, jokainen ennen kuin saa valtionkortin maksettavakseen käy rhy:llä näyttämässä supin, minkin tai ketun vasemman etujalan, joka vaihdetaan maksukuittiin, miettikää 300000 metsästäjää, jos puoletkin haluaisi jatkossa metsästää niin se olis 150000 tuholaista pois metsästä. jos joku ei osaa pyytää/ehdi niin ostakoon elukan toiselta joka osaa, so what, tuholainen kuitenkin pois metsästä!
Muutenkin meidän metsästäjien pitäisi miettiä mielestäni enempi mihin itse voitais vaikuttaa eikä mitä muiden pitäis tehdä esim: metsien hakkuut, ojitukset yms, koska näitä suorittavat ihmiset yleensä ovat samoja jotka vuokraa seuroille maitaan (ilman korvausta).
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Metso Metsästä
Vieras





LähetäLähetetty: 19.11.2004 15:35    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Silloinhan autoilijat siirtyvät käyttämään moottorikelkkoja.
Pääsevät vielä pidemmälle kuin tien viereen. Shocked
Takaisin alkuun
Metsä Metso
Vieras





LähetäLähetetty: 19.11.2004 16:02    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kuinka kauan meinatte ettei matkailu pisnestä pyörittävä
rahaa käärivä moottorikelkkoja vuokraava kus..pää.
Pistä vukraamoa pystyyn tänne metsästys maitten lähelle.
Tulee vielä helpommaksi teille mukavuuden ja helposti metsästystä
harrastavien aivottomien metsästys. Minä olen oppinut jullittamaan
teitä ajonevoja käyttäviä metsästäjä älykääpiöitä. Cool
Mutta olen huolissani jälkikasvuni suhteen kun en kerkiä opettamaan
tätä jullitus tekniikkaa ajoissa siitämilleni poikasille. Shocked

Halusin vastalauseen esittää täältä männyn tyvestä Metsä Metso.
Haistakaa vee autoilijat. Teitä on jullitettu monesti. Twisted Evil
Takaisin alkuun
Metso Metsästä
Vieras





LähetäLähetetty: 19.11.2004 16:05    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kuinka kauan meinatte ettei matkailu pisnestä pyörittävä
rahaa käärivä moottorikelkkoja vuokraava kus..pää.
Pistä vukraamoa pystyyn tänne metsästys maitten lähelle.
Tulee vielä helpommaksi teille mukavuuden ja helposti metsästystä
harrastavien aivottomien metsästys. Minä olen oppinut jullittamaan
teitä ajonevoja käyttäviä metsästäjä älykääpiöitä. Cool
Mutta olen huolissani jälkikasvuni suhteen kun en kerkiä opettamaan
tätä jullitus tekniikkaa ajoissa siitämilleni poikasille. Shocked

Halusin vastalauseen esittää täältä männyn tyvestä Metsä Metso.
Haistakaa vee autoilijat. Teitä on jullitettu monesti. Twisted Evil

Perk..le vaihtu nimikin tässä vitutu..sa. Laitetaan uudestaan.
Takaisin alkuun
Metso Metsästä
Vieras





LähetäLähetetty: 19.11.2004 16:54    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Mittikää lööppejä.
Metso moottorikelkka safareita sielä ja sielä.
Metsästäjä käytti mottorikelkkaa sielä ja sielä.
Jos ihminen ei jaksa metsään/suolle kävellä ei se
sinne hiihtämälläkään mene.

Kuten huomasitte metsot ovat soluttautuneet jo ihmisten
tietoyhteiskuntaan mukaan. Rolling Eyes

Metson trollaus luppui tähän.
Takaisin alkuun
Vieras






LähetäLähetetty: 20.11.2004 10:19    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Keväthanget taitaa olla liian myöhään, mutta jos metsästysaika olisi vaikkapa kaksiosainen esim. 1-15.10 ja toinen kausi 1-15.2 voisi tuoda aikamoista piristystä takaisin Suomalaiseen eräkulttuuriin, lisäksi olisi kansantaloudellisiakin etuja, asekauppa, suksi -ja vaatemyynti lisääntyisi ja perinteinen kulkeminen eli hiihtäminen tulisi nuorillekkin miehille mielekkääksi. Hiihtäminen parantaisia metsämiesten kuntoa ja sairaslomapäivät vähenisi jne........
Takaisin alkuun
Vieras






LähetäLähetetty: 20.11.2004 10:26    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Niin piti vielä jatkaman että työn puolesta olen mukana työsuojelussa ja terveydenhuollossa, ahkerimmat metsä -ja kalamiehet on yleensä terveempiä ja vähemmän pois töistä kuin muut. Tästä varmaankin on tulossa joskus laajempikin tutkimus. Keväinen lintujahti hiihtäen parantaisi taasen näitten miesten kuntoa ja vähentäisi heidän painoaan, sillä mettämiehillä se nousee yleensä kevään aikana, eli kulkevat muuhun vuoteen nähden vähemmän tuolloin.
Takaisin alkuun
MtM
Vieras





LähetäLähetetty: 22.11.2004 09:45    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Voisi tuoda aikamoista piristystä takaisin Suomalaiseen eräkulttuuriin, lisäksi olisi kansantaloudellisiakin etuja, asekauppa, suksi -ja vaatemyynti lisääntyisi ja perinteinen kulkeminen eli hiihtäminen tulisi nuorillekkin miehille mielekkääksi.

Suomalaiseen eräkulttuuriin, lisäksi olisi kansantaloudellisiakin etuja, asekauppa, suksi -ja vaatemyynti lisääntyisi ja perinteinen kulkeminen eli hiihtäminen tulisi nuorillekkin miehille mielekkääksi.

Niin se pitäisi lailla kieltää moottorikelkan käyttö metsäkanalinnustksen
aikana. Jos ei ole kielletty kyllä sinne taitaa osa porukasta mennä moottorikelkalla. Nyky ihminen kun ei osaa hiihtää.
Takaisin alkuun
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Linnustus Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3, 4  Seuraava
Sivu 3 Yht. 4

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com