Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
DARTON Kanta-asiakas
Liittynyt: 19 Tou 2004 Viestejä: 350
|
Lähetetty: 16.12.2008 15:16 Viestin aihe: |
|
|
Kaikkea on tullut maistettua puumasta piisamiin, mutta kettu puuttuu listalta. En epäröisi hetkeäkään jos joku tarjoaisi. |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
pihkat Kanta-asiakas
Liittynyt: 18 Syy 2007 Viestejä: 4626
|
Lähetetty: 16.12.2008 17:07 Viestin aihe: |
|
|
Syöhän ne kiinassa koiriakin miks ei kettua vois syödä,,,noo en kyllä minä söis,,se on tuo jännärinkin liha vähän siinä ja siinä... _________________ Voi pihkat |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
Sarvikuono Kanta-asiakas
Liittynyt: 02 Tam 2008 Viestejä: 9694 Paikkakunta: Suuri tyhjiö keskellä ei-mitään
|
Lähetetty: 16.12.2008 18:18 Viestin aihe: |
|
|
Hyi olkkosas, raadonsyöjää en söis vaikka joku tois sen kermakastikkeessa haudutettuna ja konjakin kera. Puhasta ruokaa pitää olla  _________________ Video meliora proboque deteriora sequor. |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
veksu Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 19 Hei 2008 Viestejä: 36 Paikkakunta: Pohjois-Kymenlaakso
|
Lähetetty: 16.12.2008 21:33 Viestin aihe: Kettua pataan? |
|
|
Kyllähän se niin on ,että karhut makailevat kesät haaskoilla ja syksyllä samat lehmän raatojen lihottamat karhut uppoavat herkkusuiden napoihin. |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
Reporetku Kanta-asiakas
Liittynyt: 08 Kes 2004 Viestejä: 1995
|
Lähetetty: 17.12.2008 11:37 Viestin aihe: Re: Kettua pataan? |
|
|
veksu kirjoitti: | Kyllähän se niin on ,että karhut makailevat kesät haaskoilla ja syksyllä samat lehmän raatojen lihottamat karhut uppoavat herkkusuiden napoihin. |
Puhumattakaan mitä siat nassuunsa pistävät. Sinne uppoaa niin varomattomat rotat kuin kuolleet lajikumppanitkin.
Hyvää ruokahalua vain joulupöytään . _________________ Käytännöllisyys on kauneutta |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
JoneK Kanta-asiakas
Liittynyt: 22 Elo 2008 Viestejä: 4071
|
Lähetetty: 17.12.2008 11:40 Viestin aihe: |
|
|
Pois.
Viimeinen muokkaaja, JoneK pvm 12.01.2011 02:03, muokattu 1 kertaa |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
Berkele Kanta-asiakas
Liittynyt: 27 Hei 2006 Viestejä: 2252 Paikkakunta: Oulu
|
Lähetetty: 17.12.2008 13:40 Viestin aihe: |
|
|
Jossakin televisio-ohjelmassa näytettiin miten jossakin vikuintiassa siat söi pskamakin alta kaiken tavaran. Halpaa ruokaa elukoille ja muutenkin kätevää. Myöskin kaikki, jotka ovat syöneet kiinalaisia jokirapuja, ovat syöneet ihmis-ulosteliemessä (joskin melko laimeassa) kasvaneita äyriäisiä.
Supi haisee senverta pahalle, että muutaman kerran harkittisin sen syömistä (ehkä semmosen kossupullon verran). |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
beaumont Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 03 Lok 2008 Viestejä: 14
|
Lähetetty: 17.12.2008 13:44 Viestin aihe: |
|
|
Kalapuolen herkkuja ankerias ja nahkiainen.
Kumpikin taitaa herkutella viime talvisilla pilkkijöillä ja ankeriashan on joulupöydän herkku |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
JoneK Kanta-asiakas
Liittynyt: 22 Elo 2008 Viestejä: 4071
|
Lähetetty: 17.12.2008 13:56 Viestin aihe: |
|
|
Pois.
Viimeinen muokkaaja, JoneK pvm 12.01.2011 02:04, muokattu 2 kertaa |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
Eräpeikko Kanta-asiakas
Liittynyt: 29 Maa 2008 Viestejä: 3312 Paikkakunta: Vekkulan puukirkon takana.
|
Lähetetty: 17.12.2008 13:56 Viestin aihe: |
|
|
"Manillaköydessä" siat söi sitä paksua everstiä. _________________ Mogens Trolle |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
Tvälläri Kanta-asiakas
Liittynyt: 10 Maa 2004 Viestejä: 3423 Paikkakunta: Mikämikämaa
|
Lähetetty: 17.12.2008 14:17 Viestin aihe: |
|
|
Slovakiassa pitävät mäyrää arvostettuna ja suurena riistaherkkuna. ottavat jopa niistä kallotrofeet seinälle. En ite päässyt kyllä maistamaan, mutta kertoivat että maku ja lihan koostumus on sama kuin karhunlihalla  _________________ "Mies, ei koskaan kyllästy tuijottamaan välkehtivää tulta, virtaavaa vettä, tai tippuvaa pontikkaa" |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
RealExtreme Kanta-asiakas
Liittynyt: 24 Hel 2008 Viestejä: 3283 Paikkakunta: Häilyvä raja hyvän & pahan alueella
|
Lähetetty: 17.12.2008 17:52 Viestin aihe: |
|
|
No niin kaikki kotikokit, Anthony Bourdainin innoittamana päätin lähestyä metsiemme pitkähäntää rehellisin mielin. Meidät on opetettu jo valmiiksi ajattelemaan tietyistä eläinlajeista vastenmielisesti. Tämä oli kokkihetkeni suurimpia haasteita. Mutta miten voimme tietää niin paljon, vaikka meillä ei ole kokemusta. Siis Pattua Ketaan=>
Tässä vaiheessa voi miltei jo kokkikolmosen tunnarin soivan mielessään...
Se on pää auki!
Yllättävän paljon lihaa tuommoisessa päässä. Muistaakseni lähisukulainen punnitsi aikuisen hirven pästä saatavan noin 3 kiloa syötävää, puhdasta lihaa.
Tarvikeet
Minä poika paistan ja paistan ja paistan...
Bon apetiitti tai jotain
No miltä se maistui? Jatkuu myöhemmin illalla... |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
JoneK Kanta-asiakas
Liittynyt: 22 Elo 2008 Viestejä: 4071
|
Lähetetty: 17.12.2008 18:23 Viestin aihe: |
|
|
Pois.
Viimeinen muokkaaja, JoneK pvm 12.01.2011 02:04, muokattu 1 kertaa |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
DPM Kanta-asiakas
Liittynyt: 07 Elo 2008 Viestejä: 972
|
Lähetetty: 17.12.2008 18:26 Viestin aihe: |
|
|
Tossahan ois ainesta vaikka romanttiseen kynttiläillalliseenkin. Loput päästä vois jättää pöytään koristeeksi, niin suloisesti kynttilätkin heijastuisi silmistä...  |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
RealExtreme Kanta-asiakas
Liittynyt: 24 Hel 2008 Viestejä: 3283 Paikkakunta: Häilyvä raja hyvän & pahan alueella
|
Lähetetty: 17.12.2008 20:28 Viestin aihe: |
|
|
Ja muuten jatkuu:
Elikkäs hengissä ollaan ja hyvin voidaan. Kokeilun taustoja valottaakseni voin mainita allekirjoittaneen humoristisen suhtautumisen asiaan. Kyse ei ole kuitenkaan kuolleella eläimellä leikkimisestä vaan vakavasti otettavasta elämyksestä. Enää ei tarvitse tukeutua "ne on syöny sodan aikana kettuja"-toteamukseen, vaan voin henkilökohtaisesti todeta ketun olevan tietyn makuista.
Googlettamalla löysin reseptin ketusta: http://www.wildmanwildfood.com/pages/recipes.htm#fox
En kuitenkaan tehnyt kettua tällä reseptillä, vaan hauduttelin ja paistelin ketunlihapalaset valurautapannulla, joka tuli samalla vihittyä palvelukseen. Erinomaiset vihkiäiset btw. Ruokajuomaksi heitin kettua kunnioittaen "englantilaista mustarottaa", joka ajatuksellisesti kunnioittaa kettua eläimenä. Onhan myyrät, rotat ja hiiret ketun ruokalistan kärkipäässä.
Edellä mainitussa linkissä sanotaan näin: "This recipe is inspired by my Greek friend's father who cooked wild mountain goat. Eli karkeasti sanottuna willi vuoripässi ja kettu voidaan laittaa samalla reseptillä.
Kokemukseeni pohjautuen kettu haisee monesti aika voimakkaalle virtsalle. Lisäksi ketunrasva on voimakkaan hajuinen ja haju on hyvä tarttumaan vaatteisiin ja hiuksiin. Myös allekirjoittaneelle tämä haju aiheutti epäilyksiä lihan syömäkelpoisuudesta, taustalla kun kummittelee yleinen "p@skaeläimen" maine. Mutta onko tässä koko totuus?
Ketun liha on kutakuinkin melko hirvimäisen hajuista, kun rasva on kaavittu pois. Rasvan maku silti löytyy lihasta, ja maksamaisuus on myös huomattava. Jos vertaisin makua muihin eläimiin, niin vuohen liha maistuu ja on koostumukseltaan melkolailla samaa settiä kuin kettu. Ehkä vienoinen lammasmaisuus on ketunlihassa. Tästä löytyy aikaisemmin mainitsemani reseptiin se kuuluisa aasin silta.
Söisinkö ketua toistamiseen? Kyllä, mutta tekisin kettua nuoresta eläimestä estääkseni sitkautta ja ottaisin hiukopalat lavasta tai kinkuista. Siitä kun naputtelee pihvenä niin kyllä vieraat tykkää. Muistuttelen myös lihan kunnolla kypsentämisestä, ettei käy huonosti. Lisäksi eläimen itsessään pitää olla kapiton, hyväkuntoinen.
Jos joku nyt ottaa neuvosta vaarin ja laittaa kettua ja kuolla kupsahtaa, niin allekirjoittanut ei ota mitään vastuuta. Mutta mututuntumalla ainakin minussa vielä henki pihiseen. Seuraavana voisimmekin syödä varista tms. |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
|