OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Haussa taskulamppu
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 68, 69, 70  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Tarvikkeet ja välineet
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
hq
Kanta-asiakas


Liittynyt: 28 Hei 2004
Viestejä: 3688

LähetäLähetetty: 18.09.2008 00:36    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Handee kirjoitti:
Tähän lopuksi on varmaan hyvä kirjoittaa, että en kadu kauppoja yhtään. T7 on erinomainen lamppu teholtaan suhteessa kokoon. Näyttää pitkälle ja pisteet myös säädettävälle valokeilalle.


Kerro myöhemmin kestikö ja pysyikö kasassa, ehkä noita vielä yhden sitten testaa jos olisivat saaneet laaduntarkkailuun rotia ja aina on ollut onneksi MiniMaglite varalla kun LL tökkii. Viimeisin tee-se-itse -patentti on ollut Philipsin 90-luvun alkupuolen kahvafikkarin (hyvin mittatarkka heijastin) ja 5W LEDin sovittelu toisiinsa, kapea keila mutta väylämerkit näkyvät osapuilleen kilometristä. Erikoistyökalu erikoistilanteisiin kun ei jaksa kaivaa plugimallista BlueEyeta esiin kabiinista. Wink
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Rastinsahi
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Elo 2005
Viestejä: 7252
Paikkakunta: Lapin lääni

LähetäLähetetty: 18.09.2008 07:50    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kokeilehan hq vielä se yksi kipale Led Lensereitäkin. Epäilen, että reppuusi on kertynyt sattumalta maanantaikappaleita. Tämä sen pohjalta kun olen hyvin läheltä olen molempien reklamaatioiden laatua ja määrää päässyt seuraamaan, niin molempia tulee tasaisesti. Se on kyllä totta, että Magliten lamput on tehty inhimillisemmiksi korjata ihan kotosallakin, mutta huonolaatuisemmaksi en menisi Led Lenseriä sanomaan.

P.S. Nyt kun sitä Head Firea ja Prisman kopiota on vertaillut pitempään, niin kopio on tosiaankin kopio ja loppupelissä täysin eri lamppu ulkonäön identtisyydestä huolimati.
_________________
Tapion viljan puimakone
http://www.tajukankaan.com
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Kiul
Kanta-asiakas


Liittynyt: 10 Maa 2005
Viestejä: 3980

LähetäLähetetty: 18.09.2008 09:46    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Omat kokemukset on sen tyyppisiä, että LedLenser (HocusFocus) hakkaa MiniMagLiten luotettavuudessa ns. 6-0. Näitä Minejä on taloudessa ollut varmaan lähes kymmenen koko perheen käytössä, sekä 'tavallisina' että LED-malleina ja 'tyypillinen' kestoikä on ehkä n. 2 vuotta. Kierrettävä 'katkaisija' on se heikko kohta ainakin meidän käytössä. Nyt on ensimmäsillä LedLensereillä se pari vuotta takana ja toistaiseksi kaikki käytössä olevat 4 kpl ovat toimineet moitteetta. Saa nähdä miten jatkossa. Isommat MagLitet ovat kyllä toimineet moitteetta ja vanhojakin on tullut päivtettyä LEDille, kun polttimoita saí jostain 'puoleen hintaan'.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
hq
Kanta-asiakas


Liittynyt: 28 Hei 2004
Viestejä: 3688

LähetäLähetetty: 18.09.2008 11:41    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kiul kirjoitti:
Näitä Minejä on taloudessa ollut varmaan lähes kymmenen koko perheen käytössä, sekä 'tavallisina' että LED-malleina ja 'tyypillinen' kestoikä on ehkä n. 2 vuotta.


Hmm? Vanhin omassa käytössä oleva on 80-luvun puolenvälin nurkilta ja se on saanut paljon kovuutta mm. haulikon alle kiinnitettynä, vuosikausia auton hanskalokerossa, työkalupakissa, veneessä, repussa jne. Huoltoväli - atomeiksi, puhdistus, kasaus - on ollut keskimäärin 5-6 vuotta. Kuten aiemmin mainittu, LL:n suhteen on risonut ylivoimaisesti eniten kertakäyttöisyys, eli jos (omien kokemusten perusteella: kun) se pragaa, se on kerrasta valmis. Siitäkin huolimatta että käytössä on suhteellisen kattava metalliverstas sekä elektroniikkatyökalut juotosasemineen aina pintaliitoskomponenttien kanssa työskentelyyn asti - noita tuntuu vain olevan aika mahdoton purkaa ilman että jotakin hajoaa murusiksi.

Sillähän tietysti ei olisi merkitystä jos ne eivät hajoaisi. Pitänee antaa vielä yhdelle mahdollisuus näyttää kyntensä jos nyt vihdoin kävisi parempi tsägä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Janme
Kanta-asiakas


Liittynyt: 02 Elo 2004
Viestejä: 756
Paikkakunta: \o/

LähetäLähetetty: 29.10.2008 09:51    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tilasin kans muutaman lampun tuolta Dealextremestä. On kyllä kaupalla naurettava nimi. Smile

pari tämmöstä: https://www.dealextreme.com/details.dx/sku.9070

ja sitte tämmösen: http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.3607

Ei ollee ainakaan hinnalla pilattuja, vaikka tuo dollarin kurssi on noussuki aikasta paljon.

Ihan hyviä lahjaideoita löytää tuolta. Kohta on kuitenki se kynsien syöminen eessä, ku pitäs 3 joululahjaa keksiä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Handee
Kanta-asiakas


Liittynyt: 27 Hei 2007
Viestejä: 576
Paikkakunta: Pirkanmaa

LähetäLähetetty: 29.10.2008 16:32    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Joo kyllähän tuolla sivulla valtavasti tavaraa on, eikä hinnalla pilattuja. Laadussa tietysti voi näkyä, no ei siitä sen enempää.

Pari kuukautta vai paljon se oli, on tullut tuota led lenserin t seiskaa käytettyä ja oikeen hyvältä tähän mennessä vaikuttanut. Ei ole päässyt vielä lumen sekaan pyöriin, eikä liioin veteen, jos nyt vähän kostunut jossain.
Kerran tipahti tuohon laattalattialle taskusta, metrin verran matkaa ja linssi edellä, mutta ei sille mitään käyny Smile

Valotehoa vertailtiin enon kanssa viljapellolla kerran yömyöhään. Enolla oli tuo magliten 4D, mutta huom ei ledillä. Ainakin sillon tuo T7 voitti, kun silmämääräsesti vertailtiin. Tuli huomattua myös, että maglite jätti suureksi säädettynä (suuri valokeila) paljon tummaa aluetta, kun taas LL suurella valokeilalla, valaisi koko alueen.

Kuuleman mukaan vartijoillakin yleisesti käytössä led lensereitä. Heidän kohdallaan voisi olla viisaampi ottaa mukaan joku mag lite, mikä menee tarpeen vaatiessa pesismailasta Shocked

Kätevän koon ja näppärän muotoilun ansiosta T7 on helppo kuljettaa, vaikka tilaa ei liiemmin olisi. Paloaika tuntuu vaihtelevan valmistajan ja jällyynmyyjien sivujen välillä 70h...aina 130h saakka.

Jos ei rahasta ole kiinni, niin tällänen olisi vaikka komea joululahja. Oma lamppuni toimitettiin lahjapakkauksessa ja ainakin on laadukas. Ei sillä ettei mag lite olisi, suuri teho 4d:ssäkin oli vaikka ilman lediä.
_________________
Siinäpä ne tärkeimmät.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
häijy
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 22 Huh 2008
Viestejä: 13
Paikkakunta: pohojammaa

LähetäLähetetty: 29.10.2008 16:36    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ihte pistin tilaukseen fenix TK 11 premium Q5sen. Kavereilla ollu semmonen ja on kyllä ihan sairaan kirkas! Mitä mieltä muut on lampusta?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
häijy
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 22 Huh 2008
Viestejä: 13
Paikkakunta: pohojammaa

LähetäLähetetty: 29.10.2008 16:40    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tuolla jenkkilässä näkys olevan niinki julumia ko 900lm lamppuja nii onko kukkaa ostanu semmosia? sillähän tuntus jo näkevän jotaki.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Janme
Kanta-asiakas


Liittynyt: 02 Elo 2004
Viestejä: 756
Paikkakunta: \o/

LähetäLähetetty: 29.10.2008 16:49    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Handee kirjoitti:
Joo kyllähän tuolla sivulla valtavasti tavaraa on, eikä hinnalla pilattuja. Laadussa tietysti voi näkyä, no ei siitä sen enempää.


Tuskin on mitään Led lenserin tasosta laatua. Tähän mennessä on tullut pärjättyä ihan Petzlin Tikalla hienosti. Tosin iltalennolta palatessa väylän merkkejä ettiessä oon vähän näppärämpää lamppua ison Magliten tilalle kaipaillu. Tulipa vain kateltua nuita sivuja ja jotenki tehtyä heräteostoksia. 1 AA:n lamppu saa kulkea repussa varalamppuna.

Joka tapauksessa hinnoiltaan olivat niin halpoja, että viittii testattavaksiki ostaa. Ja ei tuolla hinnalla isommin harmita, vaikka olisivat ihan susiaki.

Loppupeleissä kyllä tulee äärimmäisen harvoin pimellä kuljettua mettässä. Pimeän tullessa on yleensä leiriydytty ja leirissä touhuiluun tuo ottalamppu on kyllä ihan ehoton.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
juisii
Kanta-asiakas


Liittynyt: 29 Elo 2006
Viestejä: 108

LähetäLähetetty: 29.10.2008 18:02    Viestin aihe: fikkareista Vastaa lainaamalla viestiä

Juu, kyllähän usein tuo laatu ja hinta kulkee käsikädessä... Mutta jos ajatellaan taskulamppua, ja sitä miten se on tehty.

Vaikkain nuo laadukkaammat tuotteet on laadukkaita, niin ne ovat silti koneistettu alumiiniputki, heijastin, teho ledi , sille ohjauselektroniikka ja katkaisija.

Tuota lediä lukuunottamatta osat valmistuksessa maksaa juuri mitään. Ei vaikka toleranssit olisi hieman pienempiä...

Se että mikä ledi siinä lampussa on ratkaisee myös paljolti hinnan. Vähän vanhempaa kehitysversiota saa selkeästi halvemmalla kuin nyt uusinta 10% kirkkaampaa mallia...

Itse ostin myös tuolta kaukoidan halpismyymälästä www.dealextreme.com
tuollaisen :

http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.1446

ja siihen asiaankuuluvat 2 kpl akkuja (ei tahdo saada suomesta...ainakaan halavalla Smile ) ja laturin.

Noille tuli kotiin kannettuna hintaa noin 26 eur. Kirkkaudesta lukuina en osaa sanoa mitään, ja kiinalaisen väitteisiin ei parane luottaa Wink mutta verrattaessa 4d magliteen jossa on vaihdettu ledipolttimo on tuolla vaaksanmittaisella pikkufikkarilla hieman, mutta selkeästi parempi valokeila. Joten itse ainakin olen tyytyväinen investointiinin Smile

Toki mukaan piti ottaa panta piippuun kiinnitystä varten ja vaihdettava katkaisija jossa on johto jonka voi vaikka teipata kiväärin etutukeen...yöllistä maalitauluharjoittelua varten tietysti.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Nyyrikin poika
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 11 Lok 2006
Viestejä: 34
Paikkakunta: Jyväskylä

LähetäLähetetty: 29.10.2008 20:52    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

häijy kirjoitti:
Ihte pistin tilaukseen fenix TK 11 premium Q5sen. Kavereilla ollu semmonen ja on kyllä ihan sairaan kirkas! Mitä mieltä muut on lampusta?


Ainakin erittäin laadukkaan oloinen lamppu on kun olen sitä pari kertaa hypistellyt. Itsekkin olen pistänyt harkintaan kyseisen lampun. Mietityttää vaan pattereiden/akkujen kesto pakkasessa kun tehoa lampussa on kuitenkin reilusti. Luolametsästys hommaan olisi itsellä kyseinen lamppu tulossa. Käyttö kokemuksia kuulisin minäkin hyvin mielelläni? Onkos nuista CR123A ladattavista pattereista porukalla tietoa, eli kestosta jne??
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
häijy
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 22 Huh 2008
Viestejä: 13
Paikkakunta: pohojammaa

LähetäLähetetty: 29.10.2008 22:58    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Patterit vissii jollaki lailla kestää pakkasessaki mutta tietysti tuommonen 6 portainen esim pd30 premium q5 on parempi kestämään ko pystyy pitään pienemmällä tehollaki välillä. toki onha siinä TK:ssaki kaks porrasta vai en tiijä minlä verran se sitte se pieni teho antaa valoa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Heska
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 1578

LähetäLähetetty: 30.10.2008 09:02    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

häijy kirjoitti:
Tuolla jenkkilässä näkys olevan niinki julumia ko 900lm lamppuja


Saa niitä ihan Suomestakin, esim: Led Lenser X21 antaa yli 1000 lumenia seitsemällä Cree LED:illä. Shocked
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
ioni
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Tam 2008
Viestejä: 7663
Paikkakunta: Keski-Suomi / Pohjois-Pohjanmaa

LähetäLähetetty: 30.10.2008 18:59    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Aika hyvä lamppu tuo LL x21. Kykenee omaan valotehoonsa nähden 130% kirkkaampaan valoon? Tuohan on kuin linnunradan käsikirja liftareille:sta. Tai Pratchetin teoksista.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Heska
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 1578

LähetäLähetetty: 30.10.2008 19:30    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Hekottelin itse samaa, mutta kysymyksessä lienee Petzelin otsalappujen (esim. Myo XP) tapainen systeemi, jossa LED:iä voidaan hetkellisesti yliohjata: virtanäppäintä pohjassa pitämällä saadaa hekellisesti maksimivalotehoa kirkkaampi jakso. Petzelin lampuissa on käyttöaikaa on rajattu (oiskos ollu 30 sek), eli tällä estetään LED:in ylikuumeneminen ja sitä seuraava kärähtäminen. Jos Myo XP:ssä pitää tuota puolen minuutin jaksoa kauemmin virtanappia pohjassa (käytännössä sormetkin jo väsyy ennen sitä...), sammuu valo automaagisesti.

Sopii kuitenkin hyvin esim. hetkellisesti kauemmaksi vilkaistessa tarvittavaan tehokkaamman valon tarpeeseen, tulee tuota otsalampussa aika paljon käytettyä itsekin.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Tarvikkeet ja välineet Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 68, 69, 70  Seuraava
Sivu 6 Yht. 70

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com