Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
Sarvikuono Kanta-asiakas
Liittynyt: 02 Tam 2008 Viestejä: 9694 Paikkakunta: Suuri tyhjiö keskellä ei-mitään
|
Lähetetty: 26.10.2008 20:37 Viestin aihe: |
|
|
Itse en ole niin hurja että vetäisin puoliraakana lintua. Jos yhdelläki mein metsien linnuilla on joku salmonella tjsp, se on takuuvarmana just se tipu jonka ma nappaan. Eikä viittis sellast riesaa kotiin tuoda.
Voi olla että hysterisoin turhasta, vaan vauva talossa ja takaraivossa joku kohkaus kotitaloustunneilta tai jostain, että linnuissa voep olla salmonellaa ja parasta kypsentää kokonaan. Enpä tietosesti ota sitäkään riskiä. Kyllähän noi mein linnut puhtaampia on kuin mikään teollinen kana, en minä sitä sano, mutta pieni epävarmuus on mielestäni riittävä peruste pelata varman päälle. _________________ Video meliora proboque deteriora sequor. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Loikka ***
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 948 Paikkakunta: Kotimaa
|
Lähetetty: 27.10.2008 21:12 Viestin aihe: |
|
|
Sarvikuono kirjoitti: |
Voi olla että hysterisoin turhasta, vaan vauva talossa ja takaraivossa joku kohkaus kotitaloustunneilta tai jostain, että linnuissa voep olla salmonellaa ja parasta kypsentää kokonaan. Enpä tietosesti ota sitäkään riskiä. Kyllähän noi mein linnut puhtaampia on kuin mikään teollinen kana, en minä sitä sano, mutta pieni epävarmuus on mielestäni riittävä peruste pelata varman päälle. |
Mennään taas ohi aiheen, mutta meidät suomalaiset on kyllä peloteltu tehokkaasti!
Me suomalaiset kypsennetään kana, possu ja nauta aina niin perusteellisen kypsäksi ja menetetään paljon lihan aromeita ja ominaisuuksia. Pelotellaan kaikilla taudeilla yms.
Liha on parhaillaan kun sitä ei vedetä ylikypsäksi. Vaaleat lihat kana ja porsas on parhaillaan silloin kun esim possun ulkofileepihvi on keskiosastaan hienokseltaan eri värinen kuin valkoinen pinta. Sama pätee kanan. Neste on vaaleissa lihoissa kirkasta. Naudasta, riistastata ja muista tummista lihoista neste ei muutu kirkaaksi kuin kun liha on ylikypsää...
Näistä ollaan käyty keskustelua ennenkin, mutta pääsääntööisesti me ollaan liian ylivarovaisia ja hysteerisiä siitä mitä laitetaan suuhun. Kotimiasia raakaaineiita saa kyllä pääsääntöisesti laittaa ihan miten perin suuhun tahaansa. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Hebe Kanta-asiakas
Liittynyt: 10 Syy 2005 Viestejä: 127
|
Lähetetty: 29.10.2008 02:59 Viestin aihe: |
|
|
Sarvikuono kirjoitti: | Itse en ole niin hurja että vetäisin puoliraakana lintua. Jos yhdelläki mein metsien linnuilla on joku salmonella... |
Lavantautirokote ei kummia maksa ja sen saapi reseptillä jos sanoo lähtevänsä vaikkapa Aasiaan. Toisaalta enpäs tiedä vaikka riseptin sais ihan vaan kotimaisin perusteinkin. Eipähän tarvi ainakaan ressata siitä että tuleeko kaikki riista kypsennettyä varmuuskertoimilla |
|
Takaisin alkuun |
|
|
|
|
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa Et voi äänestää tässä foorumissa
|
|