OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

sekarotusista hyötyä

 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Koirat yleensä
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
veeti
Kanta-asiakas


Liittynyt: 29 Mar 2005
Viestejä: 268

LähetäLähetetty: 30.08.2008 01:00    Viestin aihe: sekarotusista hyötyä Vastaa lainaamalla viestiä

täällä on kiistanalaisena sekarotuiset koirat. mielestäni niitä pitää olla. itellä toinen on. jos päättäjä oisin tekisin esimerkiksi ketunajokoe säännöt käytön mukaan. eli 2 koe säännöt jotka olisi käytännön metsästyksen mukaan luotu ns.yksin metsästäjälle ja toiset porukalle tai luolakoiran omistajia varten. eli toinen olisi hitaasti ajva joka ei saisi painostaa ja toinen taas täysin päin vastainen. kokeissa voitaisiin arvostella myös(jos mahdollista tietysti) tassujen kestävyys,joka on mielestäni ainakin suomenajokeilla parannetava ominaisuus.+tietysti kaikki entiset asiat ja nopeilla koirilla se kun kettu menee louheen niin miten käyttäytyy,tiedottaako vai meneekö pois mitään sanomatta. ja näihin kokeisiin saisi osallistua millä koiralla tahansa,rodusta riippumatta. silloin aidot rotukoirat saisivat haastetta ja saataisiin selville kaikista miten pelaavat joka taas toisi hyötyä vaikka 15 vuotiaalle ensi koiran ostajalle jolla rahat on kuitkin tiukilla mutta saattaa olla "paras" koiran omistaja. muutenkin kun nyt suomessa on paljon rotuja ja toiset vain ns.piipahtavat meillä,niin niistä hyöty irti! esim. englanninkettukoira on oikeastaan kuollut suomessa,mutta toimivia koiria löytyy,niin käyttäisin niitä antamaan ketun ajoverta. tietty näissä risteytyksiisä kannattaa muistaa kattoa monia ominaisuuksia. mut esim.ehkä sen enkun laittais hyvin ajavalla suomalaisella. koskaan ei tiiä mitä tuleman pitää,mutta ain löytyy joku hyvä yksilö,jota sit voi taas jalostaa eteepäin. otin nyt ton ajokoiralinjan esimerkiksi,mutta samaa ajatus maailmaa voi käyttää joka roturyhmässä. ei se karjais suomalaisen laikan sekotus suomenpystäriinkää pahaa tehny...tuloksena muutamalle koiralle kestävämpi rakenne,ja mettä ominaisuudet ei pienentyn mihkää Very Happy
_________________
kaikkea pitää haluta,jotta voi saada edes osan
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
kytösavu
Kanta-asiakas


Liittynyt: 27 Huh 2006
Viestejä: 2568
Paikkakunta: Lapua

LähetäLähetetty: 30.08.2008 17:59    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Karjalais-Suomalaisen laikan ja suomenpystykorvan kohdalla ei ole kysymys kahden eri rodun sekoittamisesta.
Venäjän puolella olevat ihmisten piirtämien rajojen takia eriytyneet alkuperältään samaa koirakantaa olevat koirapopulaatiot vain saatettiin takaisin yhteen, kuten kuuluukin naapurien Kennelliittojen kirjoitettua sopimuksen itänaapurissakin otettavaksi käyttöön suomalaisten rotumääritelmän.
Sotien jälkeen ja myöhemminkin venäläiset käyttivät paljonkin suomalaisten koiria elvyttämään omaa lähes kadonnutta kantaansa, eli ne ovat geneettiseltä perimältäänkin luultavasti varsin paljon samankaltaisia.
Tänä päivänä suomalaisten koiriin ei ole vielä muutamaa yksittäistä tapausta lukuunnottamatta käytetty itänaapurin koiria. Tällä hetkellä suunta on toisinpäin, eli naapuri haluaa laajentaa ja vakiinnuuttaa kantaansa meidän koiria käyttämällä jalostukseen.
Ei siis voida vielä puhua dokumentoidusti, mitä naapurin koirat ominaisuuksiltaan ovat ja tuovat omaan kantaamme vaikka mainitsemaasi rakenteeseen, missä ei ole suuria ongelmia tänä päivänä.
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
ajava
Kanta-asiakas


Liittynyt: 24 Kes 2008
Viestejä: 1251

LähetäLähetetty: 30.08.2008 21:44    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Mulla ollu sekarotuisia ja paperi koiria,terrieri että kettukoiria.Kaikki toiminnu,risteytetyt ollu parempia.Kaikki kuollu tapaturmaisesti että ei näkemystä kymmenvuotiaaksi.Ei siihen kokeita tarvita jos meinaa mettäkoiraa.Ne on kalliita harrastusta vaan.Nää rotujen väliset sekotukset on jo piskejä mistä ei mitää osaa sanoa erkkikää.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
kytösavu
Kanta-asiakas


Liittynyt: 27 Huh 2006
Viestejä: 2568
Paikkakunta: Lapua

LähetäLähetetty: 31.08.2008 10:44    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Jos olisi kahdet eri ketunajokoe säännöt, ja sitten taas pitäisi vieläkin risteyttää kaikkia mahdollisia rotuja keskenään parantamaan esim suomenajokoiran ominaisuuksia, niin miten sitten säilytetään juuri haluamasi eri tavalla työskentelevät rodut, eli suomeksi sanottuna ominaisuuksiltaan määrätyllä tavalla ennakko-odotukseltaan työskentelevät koirat?
Mielestäni se on juuri rikkaus, kun voi yrittää valita itselleen sopivan rodun, jonka edustajat pääsääntöisesti työskentelevät rodulleen ominaisella tavalla.
Metsästyskoe toimintaa ei sinällään kannata väheksyä. Moni saa tänäkin päivänä nauttia koetoiminnan kautta esiin saatujen ominaisuuksien jatkojalostuksen tuloksesta, unohtamatta riittävän erisukuisen koirakannan esiinsaamista ja mahdollisten yhdistelmä valintojen paranemista.
Summissa voi saada hetken hyvää aikaan, entäs sitten kun tulee ongelmia, mistä taas aloitetaan? Onneksi on koetoiminta, ja siitä kerätty tieto koirista ja niden hyvyyksistä ja ongelmista.
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Koirat yleensä Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Sivu 1 Yht. 1

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com