OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Pyy
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 26, 27, 28 ... 75, 76, 77  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Linnustus
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
Mippi
Kanta-asiakas


Liittynyt: 29 Lok 2005
Viestejä: 1384
Paikkakunta: Lappi

LähetäLähetetty: 04.11.2007 16:22    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Pyyt kävivät aamulla morjenstamassa, kun kausi on loppu. Pyyparvi istui tuomeen 3 metriä keittiön ikkunasta. Oli mukava tillistellä aamukahvin lomassa. Very Happy
_________________
Eihän sitä kukhan jaksa...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
bearking
Kanta-asiakas


Liittynyt: 26 Huh 2006
Viestejä: 590
Paikkakunta: pohjois-savo

LähetäLähetetty: 05.11.2007 22:41    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

joo...siis viime maanantaina oli syksyn viimeinen reissu. näin muuten hauskan tapahtuman kun pillitin kannon nokassa. pyy pyrähti takaviistoon johonkin 3-5 metrin päähän. säikähin vähän itekkin kun en ollu ajatellu että sieltäkin vois pyy tulla mutta niin vaan tuli. käännyin ja näin kun pyy alkoi laskeutua...mutta laskutelineet petti ja pyy meni nokalleen ja pyöri pari kierrosta maassa. samassa kun sain piipun ees suunnilleen samaan suuntaan niin lintu oli jo kerännyt itsensä ja lenti kohti tiheintä kuusikkoa. Smile
ja tuosta videosta vielä kommentoisin että jos unohetaan se hirvee ääni tai jos sitä saisi paranneltua jotenkin ja vastaavanlaisia pätkiä ois useampi niin jopa melkein kannattaa mixata niistä pieni videon tynkä. on meinaa kohtuu mielenkiintoista katella tuota pyyn metästelyä. toisaalla jos sais pätkiä ympäri suomee sillä edellytyksellä että olisivat edes suunnilleen samanlaatuisia niin sitäkin kannattaisi ajatella. eihän sitä teidä vaikka pyilläkin olisi eri murre idässä ja etelässä.
_________________
kertalaakiyhdistys
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
deadline
Kanta-asiakas


Liittynyt: 06 Mar 2004
Viestejä: 2904

LähetäLähetetty: 08.11.2007 23:02    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Nyt kun on aika muistella mennyttä kanalintukautta, niin muistellaan viime syksyn viimeistä "totista" lintureissua.

Aamusella lähdin katselemaan teerien toivossa erään metsien sisällä olevan peltolaikun reunaan. Ilma oli tuulinen ja nurhuinen, joten teeristä ei tullut aamutuimaan mitään havaintoa. Siinä metsän reunassa kahvitellessa korvani olivat tapaavinaan etäältä viheltelyä. Muutaman säkeen verran piti kuunnella, että se tosiaan oli pyy joka siellä huuteli. No, kaivoin aikani kuluksi pillin taskusta ja aloin puhaltelemaan.

Lintu alkoi heti vastailemaan ja siirtyikin kohta jo huomattavasti lähemmäs. Säkeestä päätellen se oli vanha ja kokenut konkari. Jatkoin siinä viheltelyä samalla kun join kahvia ja tähyilin malliksi teerten varalle. Vastustaja ei ollut järin innokas, kuten vanhemmat pyyt yleensä, joten otin sitten pikkuhiljaa maanittelukeinot käyttöön. Yhtä äkkiä kuulin istumaropsauksen selkeästi oikealle tästä "vastustajasta". Paikalle oli saapunut ääneti kolmas haastaja. Se istui ropsauksesta päätellen ehkä viidenkymmenen metrin päässä minusta, hieman itsestäni oikealle.

Itse istuin lähes pellon kulmassa, ja se oli lentänyt pellon viereisen sivun puolelta katsomaan kummaa rähinöintiä. Heti ropsauksen jälkeen se vihelsi.

Kokemuksen myötä sen jo tietää, että tässä tilanteessa pääset kohta näkemään pyyn jos et mitään suurta mokaa tee.

Tulokas oli äänestä päätellen nuorempi nousukas. Se vihelsi, ja kun en vastannut, se vihelsi heti perään. Sen jälkeen minäkin jo morjenstin taas. Kuului heti vastausvihellys. Pidin taas hieman pidemmän tauon, ihan härnätäkseni.

Puhalsin pilliin, ja saman tien kuulin lyhyen pyrähdyksen, kun vastustaja lähti siivilleen. Näin, kun se liiti etuoikealta matalalla, pyymäisen taidokkaasti lyhyillä siivillään puita kierrelen. Se kiepahti pienen hevosenkengän ja jäi noin kymmenen metrin päähän minusta istumaan, heti takanani olevan kanavan laitaan mättään päälle. Siinä se istui, välittömästi vauhdin pysähdyttyä se ikään kuin veti vatsan sisään, nosti kaulan ylös ja töyhdön mahtipontisesti ylös. Minä olin siinä välissä jo siirtänyt pureskelemani pillin huulten väliin jotta en katkaise hampaitani ja haulikko oli jo poskella. Pullisteleva lintu piikille ja pam. Peli selvä.

Vai oliko? En kerta kaikkiaan ollut uskoa silmiäni, kun katsoin, kuinka pyy nousi siivilleen. Nopeasti hakaten se nousi oksalle noin 10 metriä taaksepäin. Ei muuta kuin haulikko uudelleen poskelle ja lintu piikille. Toinen liipasin pohjaan. Mitään ei tapahdu. Ei edes naksahdusta. Vedän kokeeksi etummaisestakin liipasimesta, että olinko ampunut ensin väärällä piipulla. Se painuu pohjaan, eli on jo lauennut. Taitan haulikkoa poskella pitäen sen auki. Vasemman patruunan nallissa ei ole iskemän jälkeä. Jostakin syystä vasen piippu ei ole ollut vireessä. Kuulen kuinka piiput naksahtavat tällä kertaa varmasti vireeseen. Otan linnun piikille ja saan viimein vasemmasta piipusta pamauksen aikaiseksi. Lintu kuolee ennenkuin sen jalat irtoavat oksasta.

Kävelen ojan yli sen luokse. Se tosiaan on hyvin ponteva yksilö. (känny)



Kanavan varsi on todellakin kasvanut todella loistavaksi pyyn elinympäristöksi. (känny)



Nostan linnun kannon päälle ja alan pohdiskelemaan ihmeellistä tilannetta. Pyssy naksahtelee nyt kuin ei mitään. Olin joko ollut huolimaton tai sitten alkaisi olla taas puhdistuksen aika. Ja mikä sitä ensimmäistä paukkua vaivasi. Pikatilanteessahan saatta esimerkiksi paljon vaatetuksen takia jäädä kisko väärään asentoon, jolloin haulit menevät minne sattuu, mutta mitä nyt oikein tapahtui? Otin linnun huolellisesti piikille, kisko oli oikein ja lintu jyvällä. Eikä mitään. En osaa vastata siihen vieläkään. Oliko patruuna viallinen? Sitäkään emme saa koskaan tietää. Todella erikoinen tapahtuma kaiken kaikkiaan.

Otan linnun käteeni ja siirryn repulleni. Juoskentelen kahvia ja puhaltelen pilliin. Vanhempi on jo kohtalaisen lähellä, mutta juroo sinne. Se ei minua haittaa. Se saa minun puolesta jäädäkin sinne tekemään tomeria pyypesueita.

Kerään kimpsut ja jatkan matkaa. Jätän repun jemmaan ja lähden kiertämään metsään. Korkealta, vanhalta kuusikankaalta Teeriperkkiön takaa nousee kaksi pyytä pksille. Näen toisen istumapaikan melko tarkasti. Kävelen kuusten väliin ja tähyän puita. Lintua ei heti löydy. Annan sen olla ja jatkan matkaa. Joskus nuorempana olisin saattanut tähytä puita niin kauan että olisin sen sieltä oksilta äkännyt. No, nyt tähän saattaa vaikuttaa sekin, että yksi pyy on jo ammuttu. Vaikka se on täysin toiselta elinpiiriltä tavoitettu, niin se jo laskee motivaatiota.

Jatkan matkaa. Olen melko kaukana, kun puhelin soi. Isä soittelee ja kyselee, olenko miten kaukana. Se on saanut aamulla sytyttämänsä uunin hiilloksen polteltua ja aikoo lähteä perään. Sovimme tapaamispaikan. Lähden käveleskelemään eteenpäin.

Talasrämeen kanava tulee loppumatkan korkean kuusikkokankaan läpi, ennenkuin laskee Teerinevalta tulevaan kanavaan. Kuusikko muuttuu ennen peltoaukeaa hieman matalammaksi puustoksi. Kanavan varsi on sekapuustoineen kuin suoraan pyyn elintapojen oppikirjasta.



Tiedän, että isäkin tulee paljon perästä, joten en kerta kaikkiaan voi vastustaa kiusausta. Kaivan pillin esiin ja alan puhallella.

Ei mene edes kauaa, kun pyy vastaa. En oikein saa selkoa, kuuluuko se korkean kuusikon puolelta vai takaani, matalemmasta metsästä.

Pelaamme aikamme, ja viheltely siirtyilee lähemmäs. Jostakin syystä en saa millään selvää, kummalla puolella pyy on. Joko edelliset paukut on lukinnut korviani tai sitten tuuli suhisee jo liikaa. Tai sitten olen vain vanha. Toivottavasti ei sentään.

Peli jatkuu ja lintu siirtyilee varovasti liidellen lähemmäs. En kuule sen siirtymisiä, vaikka ne yleensä paljastavat vaitonaisenkin linnun jo kaukaa. Lintu on jo melko lähellä ja yritän saada selvää sen suunnasta. Päätän että se huutaa vanhan kuusikon puolelta ja suuntaan tarmoni sinne.

Olen väärässä. Aivan yllättäen kuulen aivan selkäni takaa ropsauksen. Jähmetyn paikalleni. Alan varovasti kääntyä, jolloin lintu alkaa varoittaa hermostuneesti. Se äkkää minut. Pääsen melkein lintua päin kunnes se pudottautuu siivilleen lähimmän suuren kuusen oksalta. Se on alle viiden metrin päässä. En yleensä vaivaudu ampumaan pyytä lentoon ja annan tämänkin lentää. Se tekee pienen kaaren ja laskeutuu kuuseen noin 30 metrin päähän. Näen juuri oksien välistä tarkalleen, mihin lintu laskee. Ase puhuu välittömästi. Tällä kertaa vasen piippu lähettää haulit matkaan kiukuttelematta. Lintu putoaa.

Pääsen kuusen juurelle ja seisahdun. Lintua ei heti näy. Pari sekuntia rauhallista tarkkailua ja huomaan hieman mättäiköstä pilkottavaa mytyn reunaa parin metrin päästä. Liikkumaton lintu vetää vielä kaulan jäykäksi kun saavun sen luo. Kopautan sitä terävästi.



Isäkin saapuu.


(edit: antakkee anteeksi, mulla vaihtuu aikamuoto kesken tarinan. Siinä ois laudaatturi menny Very Happy )
_________________
"Hän oli mahtava metsämies Herran edessä"


Viimeinen muokkaaja, deadline pvm 08.11.2007 23:49, muokattu 1 kertaa
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
olba84
Kanta-asiakas


Liittynyt: 15 Syy 2005
Viestejä: 1700
Paikkakunta: Etelä-Savo

LähetäLähetetty: 08.11.2007 23:38    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Olipas mukava tarina ja kuvat on mukava lisä tollasille jutuille. Very Happy
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
saarinen
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 25 Jou 2006
Viestejä: 40

LähetäLähetetty: 09.11.2007 17:34    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Joo, oli kyllä hyvä tarina kuvineen päivineen. Antaisin plussan jos tällä foorumilla semmonen toiminto olisi.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Kuhastaja
Kanta-asiakas


Liittynyt: 19 Hei 2006
Viestejä: 228
Paikkakunta: Pohjos-Savo

LähetäLähetetty: 09.11.2007 23:23    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

saarinen kirjoitti:
Joo, oli kyllä hyvä tarina kuvineen päivineen. Antaisin plussan jos tällä foorumilla semmonen toiminto olisi.

+ Very Happy Tosiaan tämmösiä tarinoita lisää oli tosi mukavaa luettavaa.. Harmi kun tuli itsekin tehtyä viimesenä sunnuntaina kanalinnun metsästys aikana samanlainen retki, mutta en älynnyt ottaa kuvia kuin pelkästään saaliista niin en jaksa tarinaa värkätä.. Silloin olin pelkästään pyitten perässä ja niitä pari reppuun ammuinkin, kun muina reissuina olin jättänyt pyyt rauhaan isompien lintujen toivossa.

Mitä pyy kantaan täällä päin tulee niin kyllä niitä on aivan mahottomasti.. Pyitä näkyi joka reissulla ja kyllä niitä olisi useamman repulliset saanut.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
EmesR
Kanta-asiakas


Liittynyt: 29 Hei 2006
Viestejä: 142
Paikkakunta: Savon-mua

LähetäLähetetty: 10.11.2007 17:16    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tänään oltiin kaverin kanssa jänismettällä ja kun jutusteltiin siinä pellon laidassa pyy vihelteli siinä aika lähellä. Kaverilla oli vielä pyypilli taskussa ja siinä sitten puhalleltiin vaikkakin ei meinattu ampua pyytä koska se kausihan jo loppui. Kokeiltiin vain että vieläkö on pyy innokas vastailemaan. Sehän vastaili erittäin hyvin ja tuli lähemmäksi, mutta ei näköetäisyydelle, koska oli varmaan huomannut meidän jutustelun. Pidättekö tavallisena että pyy vastailee vielä nyt yhtä hyvin kuin alku syksystä?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
bearking
Kanta-asiakas


Liittynyt: 26 Huh 2006
Viestejä: 590
Paikkakunta: pohjois-savo

LähetäLähetetty: 13.12.2007 15:32    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

alueelta jossa oon metsästelly pyitä löytyy hyvin saman näköinen puro/oja leppineen ja koivuineen kuin deadlinen kuvissa....mutta mutta...nyt vaikuttaa pahasti siltä, että paikalle on tulossa hakkuu. käväisin tänään kattomassa rautoja k.o. alueella ja jonkin sortin aukko oli jo paikalle jyllätty. en tiiä sitten aikooko maanomistaja tehä koko alueelle aukon vain vain harventaa loppumehtää. voipi olla että ens syksynä joutuu pyitä muualta hakemaan. mitenkäs tuo pyy mahtaa tuosta tykätä? siirtyykö kanta/reviirit läheisiin hakkaamattomiin metsiin, joista löytyy sopiva metsätyyppi?
_________________
kertalaakiyhdistys
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
deadline
Kanta-asiakas


Liittynyt: 06 Mar 2004
Viestejä: 2904

LähetäLähetetty: 13.12.2007 17:54    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Oma kokemukseni pohjalta sanoisin, että paikkapyyt ei siirry ku pakon edessä. Tosin jos pahasti aukoksi myllätään niin siirtyyhän ne eikä uusia lintuja sinne tule ennenkuin sitten seuraavassa ensiharvennusvaiheessa.

Tässä varhain viime keväästä käveleskelin pellon laitaa, jonka reunametsä, vanha kuusen sekainen pyylle mieluisa sekametsä, oli paukutettu talvella aavaksi. Pellon reunaan oli jätetty muutaman metrin kaistale pienen pientä risukkoa, mitäpä tuota nyt kaatamaan ku ei oo isoja puita seassa. Niin eiköhän tästä risukosta lähteny pyy räpistelemään. Siinä kattelin, niin ä'ä-läjistä päätellen tämä oli asustellu siinä niinku ennenki, vaikka kotimetsä oli vierestä purettu teollisuuden käyttöön.

Jälestelin sitä siinä vähän kerrallaan, ja se päätyi keskelle aukkoa jätettyyn pieneen tuppaaseen, jossa oli muutama puu pystyssä. Ja voi persaus että se jähi siellä lujassa! Kameran kanssa olin liikkeessä, mutta en päässy sitä rankasemaan, ku en huomannu sitä parin metrin päähän puuhun ennenku oli liian myöhästä Smile
_________________
"Hän oli mahtava metsämies Herran edessä"
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
erajore
Kanta-asiakas


Liittynyt: 02 Tam 2007
Viestejä: 608
Paikkakunta: Hämeessä

LähetäLähetetty: 24.12.2007 17:11    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Jouluruokaa

Jouluja kaikille pyystäjille Razz
_________________
Blop
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
issee
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 10 Tou 2005
Viestejä: 53

LähetäLähetetty: 09.02.2008 00:22    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tuntui jonkinverran pyitä olevan liikkeellä näin kevättalvellakin.. Kävin rusakkoja etsimässä (huonolla menestyksellä) ja samalla kuljeskelin melkein pomminvarman pyymestan lävitse.. Sieltä täältä tuntuivat pörisevän eivätkä lentäneet pitkälle.. Olisiko sitten puiden lumipeitto vaikuttanut asiaan, todennäköisesti.. Koomisen näköistä kun lumipaakun takaa pistää töyhtöpää esiin Laughing
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
remac
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Tou 2007
Viestejä: 655

LähetäLähetetty: 10.06.2008 20:12    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Pyyn pillitys on ollut minulle näiden parin vuoden aikana se ykkös laji,niinkuin olen joskus maininnutkin.Laji on mukava,kun saat istuskella rauhassa,melkein mikä paikka tahansa käy,sillä olen joskus törmännyt pyihin niin hakkuu aukean keskellä olevassa pienessä taimikossa,kuin suurissa kuusimetsissäkin.
Keväällä löysin jokusen pyyn raadon,jonkin haukan tappamia.Kuitenkin alueillani on kanssa hyvät pyy maastot.
Tässä ei edes malta odottaa,kun jahti taas alkaa.Kanalinnustuksen aloitus päivä on yksi parhaimmista päivistä,elokuun 20:pvä mukaan lukien.Pieniä tutkimuksia olen tehnyt kautta varten,mistä sopii pyitä ampua ja mistä ei.Tietyillä alueilla on pyitä,mutta kun niitä on vain muutama niin nämä alueet tulee jätettyä rauhaan.Alueet joissa olen huomannut että on poikue jos toinenkin on kohteena.Nyt tässä ei auta kuin odotella kuin tasan 3kk ja jahti käynnistyy Cool
_________________
Nähdään kun nähdään
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
ärhoo
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 27 Mar 2007
Viestejä: 14
Paikkakunta: Hämeenlinna

LähetäLähetetty: 05.07.2008 14:22    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Onko pyyhavaintoja? Onko pillityksestä kokemuksia Villin pohjolan Evolta? Onko Evolla ylipäänsä lintuja? Vinkkejä paikoista otetaan vastaan... jos vaikka kävis syksyllä katsastamassa paikan.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
remac
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Tou 2007
Viestejä: 655

LähetäLähetetty: 05.07.2008 17:28    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Hieman on tullut nähtyä pyitä tiellä skäppäälemässä,etenkin keväällä näkyi joka lenkkireissulla.Yleesesti ottaen kannattaa kattoa nyt jo pyy paikat,etsiä itte jos kukaan muu ei tiedä hyvää paikkaa.
_________________
Nähdään kun nähdään
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
+JAHTAAJA+
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 21 Tam 2007
Viestejä: 62

LähetäLähetetty: 05.07.2008 23:33    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

tänään kävin kävelee metässä pikku lenkin ja näin yhden pyy poikueen ja pari aikuista
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti MSN Messenger
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Linnustus Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 26, 27, 28 ... 75, 76, 77  Seuraava
Sivu 27 Yht. 77

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com