OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

OHO! Tais mennä liikaa?

 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
Ippetti
Kanta-asiakas


Liittynyt: 21 Elo 2007
Viestejä: 3598

LähetäLähetetty: 10.12.2007 17:45    Viestin aihe: OHO! Tais mennä liikaa? Vastaa lainaamalla viestiä

Jokaiselle ruokaa tehneelle on joskus käynyt niin että maustepurkista lorahtaa liikaa potkua eväille tai pikku dementiassa laittaa saman maustemäärän kahteen kertaan. Loistava konsti välttää liika maustamista on siirtää mausteet pöytää jolloin kukin saa maustaa itse annoksensa. Usein kuitenkin hyvän ruoan edellytys on keitto/paisto vaiheessa ruoan maustaminen eli juuri silloin kun riski koko ruoka annoksen pilaamiselle liialla maustemäärällä on suurin.

Tänään uunipyyn pilanneena kysynkin arvon foorumilaisilta keinoja ja neuvoja liikamaustetun ruoka-annoksen pelastamiseksi syömäkelpoiseen kuntoon....
_________________
Rapakunnossa oleva etenee hyvin mudassa
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Vortex
Kanta-asiakas


Liittynyt: 29 Hei 2004
Viestejä: 6885
Paikkakunta: Helsinki

LähetäLähetetty: 10.12.2007 18:04    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Jos on mennyt liikaa suolaa, niin ripottele tasoitukseksi sokeria. Toimii myös toisinpäin. Cool
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Paatti
Kanta-asiakas


Liittynyt: 30 Lok 2004
Viestejä: 3041

LähetäLähetetty: 10.12.2007 18:18    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Liikasuolaisuutta saa tasoitettua jollain hapolla esim sitruuna. Kastikkeita ja liemiä voi tietysti jatkaa. Lisäkkeiden maustemäärää voi pienentää yms.

Tekovaiheessa kun mausteen annostelee ensin esim pienelle lautaselle ja vasta siintä ruokaan, niin ei käy niin helposti noita äkillisiä yliannostuksia.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
t3R0
Kanta-asiakas


Liittynyt: 02 Maa 2006
Viestejä: 1610
Paikkakunta: K-S

LähetäLähetetty: 10.12.2007 18:35    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ippetti kirjoitti:
Loistava konsti välttää liika maustamista on siirtää mausteet pöytää jolloin kukin saa maustaa itse annoksensa.


Tässähän todellakin on se, että kaikki mausteet ei anna oikeaa makuaan pöytämausteena, vaan vaativat kypsennyksen, esim. curry. Mutta vaikkapa valkosibaliöljy käy hyvin pöytään, kaikki kun ei ylenpalttisesta sibalisuudesta pidä.

Tollasen ylimaustetun uunilihajutskan voi pelastaa tekemällä siitä vaikka kastikkeen. Maustaa sen soosin sitten varovammin. Wink
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
-Demo-
Kanta-asiakas


Liittynyt: 25 Syy 2007
Viestejä: 248

LähetäLähetetty: 10.12.2007 19:24    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

.. nii on olemassa kolmetapaa maustaa: Oho, Hups ja VOI himputti
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Rastinsahi
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Elo 2005
Viestejä: 7252
Paikkakunta: Lapin lääni

LähetäLähetetty: 10.12.2007 20:02    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Juurekset, varsinkin porkkana imevät tehokkaasti suolaa itseensä. Jos teet siis pataruokaa tai keittoa, niin saat imeytettyä suolaa niihin.
_________________
Tapion viljan puimakone
http://www.tajukankaan.com
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Vilperi
***


Liittynyt: 22 Elo 2005
Viestejä: 10580
Paikkakunta: Espoo/Kangasala

LähetäLähetetty: 10.12.2007 20:56    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kerma myös tasoittaa makuja aikasta hyvin! Wink
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lynxor
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 03 Tam 2007
Viestejä: 41
Paikkakunta: Tuulos

LähetäLähetetty: 10.12.2007 21:00    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Edellyttäen että se ei ole sitä hemmetin sydänystävällistä laihaa litkua jota ruokakerman nimellä myydään Evil or Very Mad Laughing
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti MSN Messenger
petra
Kanta-asiakas


Liittynyt: 12 Lok 2006
Viestejä: 2802

LähetäLähetetty: 11.12.2007 01:49    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Niin,ja koetappa kokata joskus selvin päin Laughing Laughing Minä kokeilin ja yllätyin Wink
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
duster
Kanta-asiakas


Liittynyt: 21 Hel 2005
Viestejä: 641

LähetäLähetetty: 11.12.2007 17:54    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Peruna imee kanssa suolaa itseensä. Eli pottua vaan heität sekaan. En oo ite kokeillut, mutta joku huippukokki telkkarissa sano niin...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Tonko
Kanta-asiakas


Liittynyt: 09 Hel 2005
Viestejä: 228
Paikkakunta: Koillismaalta

LähetäLähetetty: 12.12.2007 21:43    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

duster kirjoitti:
Peruna imee kanssa suolaa itseensä. Eli pottua vaan heität sekaan. En oo ite kokeillut, mutta joku huippukokki telkkarissa sano niin...


Minäkin näin tv:stä saman ohjeen jossain kokkiohjelmassa. Sitten vaan toinen huippu kokki kerran neuvoi laittamaan paljon suolaa perunan keittoveteen, ettei perunat halkea. Jopa ruokalusikallinen litraan vettä, kun peruna ei ime suolaa itseensä. Confused
Muuten laittaako kukaan muu suolaa kananmunien keittoveteen?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Sivu 1 Yht. 1

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com