OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Metsästysasu
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 15, 16, 17 ... 23, 24, 25  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Tarvikkeet ja välineet
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
Elwood
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 1418
Paikkakunta: Siilinjärvi

LähetäLähetetty: 10.10.2007 05:42    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

hq, olet oikeassa, kun noutajaa ohjataan pudotetulle riistalle, pyritään vähäeleiseen ohjaamiseen, juuri sen takia koiran tulisi huomata ohjaajan käsimerkit ja ohjaajan tulee antaa paras mahdollinen edellytys tähän...puhun nyt kunnon ohjausmatkoista, en mistään muutaman kymmenen metrin pyrähdyksestä, mutta tämä tästä.
_________________
Tosi asiaa ei tarvitse uskoa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
F7391
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 13 Syy 2004
Viestejä: 40
Paikkakunta: Oulu

LähetäLähetetty: 10.10.2007 07:51    Viestin aihe: Re: Metsästysasu Vastaa lainaamalla viestiä

perisofeus kirjoitti:
Ryhmä, aloitin tämän topicin, jotta jokainen voisi listata ja keskustella aiheesta täydellinen metsästysasu. Jotta jätämme heti alkuunsa halvat kalvoasut pois pelistä niin keskitymme liikkuvaan metsästykseen. Paikallaan olemisessa asun hengittävyys ei ole niin avainasemassa.

Mitä ominaisuuksia asussa pitäisi olla?
Mikä hintaluokka menee yli kipukynnyksen?
Onko yhdellä asulla mahdollisuus hoitaa kaikki tai suurin osa lajeista?
Pitääkö olla camo (mikä kuvio) vai voiko olla vihreä?
Tyylikysymykset: kuinka tärkeää asun on olla ns. kaupunkisiisti pukumainen?


Itselläni on tällä hetkellä joku Sastan Gore Tex -metsästysasu, sellaista perinteistä mallia. En ole siihen tyytyväinen, sillä se on aivan liian raskas ja etenkin takki on turhan monimutkainen. Takin taskujakaan ei voi käyttää, kun reppu on selässä kun ne on sijoitettu niin pöljästi.

Haluaisin metästysasun, joka olisi mahdollisimman kevyt, simppeli mallilltaan, kohtuullisesti vettä pitävä ja mahdollistaisi kunnon tuuletuksen, olen nimittäin herkästi hikoavaa sorttia. Takissa pitää olla kunnollinen huppu.

Taskuja ei tarvitse olla montaa, sillä metsällä liikkuessa minulla on aina reppu mukana eli pikaisesti saatavissa on oltava lähinnä kartta ja kompassi. Garmin 60C kartta-GPS:ää ja kiikareita varten aion hankkia repun lantiovyöhön kiinnitettävät kotelot, joten niitä ei tarvitse kuljettaa taskussa. Juomapullona minulla on repussa letkullinen juomapussi, jonka letku on kiinnitetty repun vasempaan kantoviillekkeeseen.

Kävin eilen Shelbyllä juttelemassa omat tarpeeni täyttävän metsästysasun teettämisestä ja näyttäisi siltä, että "täydellinen" metsästysasu on mahdollista saada. Takki tulee olemaan Shelbyn Nallo-malli kainalovetgoketjuilla täydennettynä:



Mietin vielä, lisäyttäisinkö hupun reunoille vetoketjun, jolloin siihen saisi kiinnitettyä hyttysverkon.

Housuiksi tullee Shelbyn Korouoma-housut hieman modifioituna:



Housujen ulkosivuille tulee etutaskujen alareunasta polveen saakka yltävät tuuletusvetoketjut; samalla reisitasku siirtyy oikean reiden etupuolelle. Ajatukseni on siis se, että tuossa reisitaskussa voisi pitää karttaa.

Toisena housuvaihtoehtona on Shelbyn Mountain pant WB400 soft shell -materiaalista tehtynä:



Sekä takin että housujen väriksi tulee hyvin tumma harmaa. Shelbyllä ei ole WB 400 -kangasta camo-kuvioisena enkä kyllä toisaalta sellaista haluakaan.

Aivan ilmaista huvia tämä ei ole, takin hinnaksi muutoksineen tulee ~300 euroa ja Mountain pantseille taskulla lisättynä ~300 euroa. Kallista, mutta isojen merkkien Gore Tex -asuihin verrattuna ei niinkään.[/img]
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
perisofeus
Kanta-asiakas


Liittynyt: 25 Lok 2006
Viestejä: 6147
Paikkakunta: Rovaniemi

LähetäLähetetty: 10.10.2007 08:20    Viestin aihe: Re: Metsästysasu Vastaa lainaamalla viestiä

...

Viimeinen muokkaaja, perisofeus pvm 26.04.2008 08:15, muokattu 1 kertaa
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla
Rastinsahi
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Elo 2005
Viestejä: 7252
Paikkakunta: Lapin lääni

LähetäLähetetty: 10.10.2007 08:28    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Pakko kai tähän on taas vastata kun tuota ?askan puhumista riittää ja riittää. Ainoaksi puolustuksekseen jannu on nyt vetänyt oman todella omituisen tavan metsästää rekkunsa kanssa. Siihen on pakko puuttua, ettei joku kanakoiraa harkitseva saisi täysin väärää kuvaa kanakoiralla metsästämisesta tämän toopen puheista.

Mutta katsotaanpa ensin tämä:

Lainaus:
Viisi kautta setterillä ja neljä weimarilla on tuonut käytännön erot aika kouriintuntuvasti selville.


Niin, tämähän tekee kolmekymmentä vuotta... kyllä. Ja sinullahan on siis ollut useampi weimari, eikö niin? Tuskin kukaan kutsuu viidettä vuottaan käyvää weimaria nuoreksi? Kuka valehteli ja mitä? Teksteistä löytyy niin uskomattomia termejä ja sepityksiä, että niistä vaan yksinkertaisesti paistaa täydellinen tietämättömyys läpi. No can do.

Mutta sitten asiaan - se "nuoren koiran tilanne". Herrajumala ihmiset älkää tehkö näin kuten tämä idiotismismin ruumiillistuma:

Lainaus:
eilen aamupäivällä pääsi jopa jahtaamaan (sic!) ihan aikuisen mitoissa olevaa pomppumetsoa parin kilometrin verran kun ukki vaihtoi puuta 100-200m päähän kerrallaan ja koira meni perässä ilmavainulla, löytämättä kuitenkaan kunnollista seisontaa liikkuvasta linnusta.


Lainaus:
Yritä siinä sitten tulkita nuoren koiran seisontaa kun käydään merkkaamassa vähintään parin-kolmen linnun jäljet/paikat maassa jokaisen lentopyrähdyksen välillä. Koira pyörii kuin ryssä Anttilassa ja itse yrittää vain perata puita latvuksineen etsien isoa mustaa palleroa... äh, metso voitti.


Koira on epäonnistunut linnulla (väliinjättö, törmäys), pyörii maajäljillä eestaas aivan pallo hukassa ja samalla ukko naakii puita josko sieltä löytyisi epäonnistumisesta törmyytettyjä lintuja.

Tästä paikasta tämä gurumme yrittää sitten pudottaa linnun! Ja vielä nuorelle koiralle. Voi jeesus mitä toimintaa. Näin sitä palkitaan nuori koira "onnistumisesta", kyllä...

Tämä kaikki KOLMENKYMMENEN vuoden vankalla kokemuksella seisojista!

Eli summasummarum tästä hq:n mallista: Jos sinulla on huonosti toimiva seisoja etkä haluakaan sen oppivan tilanteista oikeaa mallia, niin käytä ihmeessä camoja, se on varmasti onnistumisen edellytys. Toisekseen, jos et ymmärrä edes perusteita siitä mitä kanakoiralla metsästys on, niin käytä toki camoja, näin voit hiipiä linnuille sillä aikaa kun koira tekee mitä sattuu.

Mutta tämäkin idioottimaisuus on nyt oikaistu, joten se siitä. Nyt hq voi taas vetäistä tyttömäisen itku-potku-raivarinsa (jota kutsuu vissiin potkuksi kasseille Very Happy) ja keksiä mitä ihmeellisimpiä malleja ja metodeja metsästää seisovalla kanakoiralla.
_________________
Tapion viljan puimakone
http://www.tajukankaan.com


Viimeinen muokkaaja, Rastinsahi pvm 10.10.2007 09:21, muokattu 1 kertaa
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Rastinsahi
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Elo 2005
Viestejä: 7252
Paikkakunta: Lapin lääni

LähetäLähetetty: 10.10.2007 08:30    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kun sulla hq tulee paljon ihan oikeeta asiaakin, niin keskity pliis siihen mistä oikeesti tiedät. Silloin susta on hyötyäkin. Mutta jätä nuo lapselliset vääntösi selvistä asioista. Uskon kuitenkin että olet ihan tolkku mies - pohjimmiltasi.
_________________
Tapion viljan puimakone
http://www.tajukankaan.com
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Tinurien Kirkkoherra
Kanta-asiakas


Liittynyt: 18 Hei 2004
Viestejä: 2262

LähetäLähetetty: 10.10.2007 08:34    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Onko täällä taas kaikki Oulun "luotettavat" kauppamiehet paikalla? Rolling Eyes Hanhenpyytäjän veret jo kymmenessä polvessa, totta puhuu vain hymisten itselleen... Laughing

Tämä tästä vielä puuttuikin.
_________________
...saadakseni lopettaa. Moron poro!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Rastinsahi
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Elo 2005
Viestejä: 7252
Paikkakunta: Lapin lääni

LähetäLähetetty: 10.10.2007 08:41    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Millaisia kokemuksia porukalla muuten on jahtikäytössä noista softshelleistä? Itse pidin kesällä Norjan lohihommissa tuota ko. materiaalista tehtyä takkia päällä ja se osoittautui pikkusateessakin oikein miellyttäväksi asuksi. Ei haittaa liikeratoja kakskätisellä heitettäessä ja on muutenkin paljon miellyttävämpi kuin täysmittainen mettäys- tai kahluutakki.

Muutama kaveri on hehkuttanut noita "suohomo-housuja" myös linnun pyyntiin oivina kamppeina. Onhan ne hinttimäiset, mutta esim. säärystimien kanssa käytettynä alkusyksyn jahdeissa voisivat puoltaa paikkansa.

Onko esim. F7391:llä kokemusta tuon tyypin pöksyistä?
_________________
Tapion viljan puimakone
http://www.tajukankaan.com
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
perisofeus
Kanta-asiakas


Liittynyt: 25 Lok 2006
Viestejä: 6147
Paikkakunta: Rovaniemi

LähetäLähetetty: 10.10.2007 08:47    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

...

Viimeinen muokkaaja, perisofeus pvm 26.04.2008 08:16, muokattu 1 kertaa
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla
Rastinsahi
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Elo 2005
Viestejä: 7252
Paikkakunta: Lapin lääni

LähetäLähetetty: 10.10.2007 08:54    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

perisofeus kirjoitti:
Rastinsahi kirjoitti:
Millaisia kokemuksia porukalla muuten on jahtikäytössä noista softshelleistä? Itse pidin kesällä Norjan lohihommissa tuota ko. materiaalista tehtyä takkia päällä ja se osoittautui pikkusateessakin oikein miellyttäväksi asuksi. Ei haittaa liikeratoja kakskätisellä heitettäessä ja on muutenkin paljon miellyttävämpi kuin täysmittainen mettäys- tai kahluutakki.

Muutama kaveri on hehkuttanut noita "suohomo-housuja" myös linnun pyyntiin oivina kamppeina. Onhan ne hinttimäiset, mutta esim. säärystimien kanssa käytettynä alkusyksyn jahdeissa voisivat puoltaa paikkansa.

Onko esim. F7391:llä kokemusta tuon tyypin pöksyistä?


Tämä ja viime syksy on tullut pääasiassa käytettyä Sitkaa, joka on softcell. Hyvin joustaa ja hengittää, mutta jos koko päivän tihuuttaa niin alkaa mennä vesi läpi. Toisaalta kuivuu nopeasti.
Homolahkeet on varmasti kätevät joissain hommissa. Vähän perse voi kastua, mutta hengittävät hyvin eli ei tarvitse olla kalvoa. Noita maasto/hopea-lahkeita saa 5€, joten ei paljoa purista ottaa testiin.


Niin, suohomo-housuilla tarkoitin juurikin noita softcell -housuja... Piirtyi vain niin elävästi taas mieleen kuva eräästä kanakoirakasvattajasta, joka hyppi eräällä taimenjoella Inarin kupeessa tuollaiset jalassa kiveltä kivelle vavan kanssa kuin balleriina... Silloin ristittiin nuo sillä nimellä.

Softcelliä saanee nykyään myös goren kera, esim. Chevalierilta.
_________________
Tapion viljan puimakone
http://www.tajukankaan.com
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
F7391
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 13 Syy 2004
Viestejä: 40
Paikkakunta: Oulu

LähetäLähetetty: 10.10.2007 09:23    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Rastinsahi kirjoitti:
Millaisia kokemuksia porukalla muuten on jahtikäytössä noista softshelleistä? Itse pidin kesällä Norjan lohihommissa tuota ko. materiaalista tehtyä takkia päällä ja se osoittautui pikkusateessakin oikein miellyttäväksi asuksi. Ei haittaa liikeratoja kakskätisellä heitettäessä ja on muutenkin paljon miellyttävämpi kuin täysmittainen mettäys- tai kahluutakki.

Muutama kaveri on hehkuttanut noita "suohomo-housuja" myös linnun pyyntiin oivina kamppeina. Onhan ne hinttimäiset, mutta esim. säärystimien kanssa käytettynä alkusyksyn jahdeissa voisivat puoltaa paikkansa.

Onko esim. F7391:llä kokemusta tuon tyypin pöksyistä?


Ei ole vielä käyttökokemusta mistään soft shell -asuista minkäänlaisessa käytössä. Retkeily/vaelluspuolellahan suuntaus on selkeästi noihin, joten voisi kuvitella konseptin olevan toimiva.

Hiplasin eilen tuota WB 400 -kangasta S-kaupassa (enkä nyt tarkoita paikallista osuuskauppaa; tuntuu foorumin henki olevan kovasti liikkeiden nimien mainitsemista vastaan) ja se tuntui kyllä aika miellyttävältä, on äänetöntä ja lisäksi joustavaa, eli vaatteet voidaan tehdä tyköistuvemmiksi ja sitä kautta keveämmäksi.

Joku mainitsi, että päivän tihkusateessa alkaa mennä vesi läpi. No, tämä ongelma on myös Sasta Gore Tex -asussani, joka on jo aika monta vuotta vanha, enkä ole kokenut sitä kovin suureksi ongelmaksi. Jos asu kuivuu nopeasti, niin se kompensoi jo paljon ja kun alusasu on sopiva, hienoinen kastuminen ei ole niin suuri ongelma. Sasta ei kuivu nopeasti.

Työkaveri esitti muuten keksi tuossa aamukahvin yhteydessä, että kannattaisi laittaa takin kainalovetoketjuihin ja housujen sivuvetoketjuihin verkko, jolloin hirvikärpäset, tuo aikamme vitsaus, pysyisi poissa. Minusta ajatus oli hyvä, pitää lisätä se detaljilistalle.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Juha
Kanta-asiakas


Liittynyt: 30 Maa 2004
Viestejä: 1001
Paikkakunta: Rovaniemi

LähetäLähetetty: 10.10.2007 10:01    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tänä syksynä olen käyttänyt muutaman päivän TNF:n windstopper takkia ja Löfflerin hiihtotrikoita, joissa on tuo "tuulisuojakelmu" reisissä. Vaikka tuo yhdistelmä on päälläni satunnaisen vastaantulijan mielestä varmasti vähintään huvittava, niin silti se tulee olemaan käytössä myös jatkossa. Hakkaa kalvopuvut hengittävyydessä ihan 100-0, eikä vesi tule läpi aivan suoraan. Reppuun vaan joku kevyt Goren pac-lite puku kovempia sateita varten ja paketti alkaa olla kasassa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
tetri
Kanta-asiakas


Liittynyt: 16 Huh 2005
Viestejä: 7344

LähetäLähetetty: 10.10.2007 10:14    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

hq kirjoitti:
Pelkistäen, erinäinen määrä puussa istuvan linnun ja sen edessä seisovan koiran tuijotusskaboja on tullut todistettua...
Jotain tällaista olinkin tuosta aavistavinani...en vain ollut sitä uskoa, että joku (edes hq) ryhtyisi noin kaukaahaetusti selittämään seisojan kanssa sössittyjä riistatilanteita - vieläpä käyttäen tätä (kys. viestiketjua varten) kehittelemäänsä "metsästysmetodia" perusteluna camoasusteiden käytön tärkeydelle kanakoirametsästyksessä. Surprised Suutari pysyköön lestissään -toteamus saattaisi sopia tähänkin yhteyteen.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
perisofeus
Kanta-asiakas


Liittynyt: 25 Lok 2006
Viestejä: 6147
Paikkakunta: Rovaniemi

LähetäLähetetty: 10.10.2007 11:10    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

...

Viimeinen muokkaaja, perisofeus pvm 26.04.2008 08:16, muokattu 1 kertaa
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla
Lapinleuku
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Tam 2006
Viestejä: 917
Paikkakunta: Inari

LähetäLähetetty: 10.10.2007 11:12    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kyllähän se koira hyvissä olosuhteissa niitä lintuja puuhunkin seisoo, mutta poikkeustilanteesta voi kuitenkin puhua. Kyllä ne maalähtöisiä yleensä on tipit seisojan kans taaplatessa.

Aika monta tuollaista tilannetta kuitenkin on ollut, varsinkin harvoilla mäntykankailla ja puolipuussa istuville linnuille. Se on kyllä silti niissäkin tilanteissa mielestäni aivan sama onko camoa vai ei kun sinne "seisonnalle" menee; aivan samalla tapaa se siitä puusta lähtee.

Syyscamoa en edes omista, mutta lumipuvusta voin sanoa että se on aivan sama onko keväisessä riekkojahdissa seisojan kanssa päällä lumipuku vai McDonaldsin Ronald McDonald-asu. Ei mitään merkitystä. Eri asia tietty jos haluaa niitä riekkoja hiiviskellä ja naakia ilman koiraa.

Muutenkin kanakoiramiehen ainoa oikea asukokonaisuus on tweed-takki, polvisukat, nahkahousut ja baskeri. Very Happy
_________________
www.tajukankaan.com
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla
citymies
Kanta-asiakas


Liittynyt: 22 Hei 2007
Viestejä: 132

LähetäLähetetty: 10.10.2007 12:45    Viestin aihe: Re: Metsästysasu Vastaa lainaamalla viestiä

F7391 kirjoitti:

Itselläni on tällä hetkellä joku Sastan Gore Tex -metsästysasu, sellaista perinteistä mallia. En ole siihen tyytyväinen, sillä se on aivan liian raskas ja etenkin takki on turhan monimutkainen. Takin taskujakaan ei voi käyttää, kun reppu on selässä kun ne on sijoitettu niin pöljästi.

Haluaisin metästysasun, joka olisi mahdollisimman kevyt, simppeli mallilltaan, kohtuullisesti vettä pitävä ja mahdollistaisi kunnon tuuletuksen, olen nimittäin herkästi hikoavaa sorttia.


Aamen. Yksinkertainen on kaunista. Tuosta ei muuten puutu kuin se huppu, näitä muuten näytti olevan Vantaan budgetsportissa satasella hajakokoja. Ja nyt on vuosi takana aktiivikäyttöä ja tyytyväisyys senkun lisääntyy.

http://www.chevalier.se/products.asp?lngID=51&lngLangID=1
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Tarvikkeet ja välineet Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 15, 16, 17 ... 23, 24, 25  Seuraava
Sivu 16 Yht. 25

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com