OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Riistan säilyttäminen

 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
mikkomar



Liittynyt: 26 Tam 2005
Viestejä: 6

LähetäLähetetty: 18.09.2007 11:36    Viestin aihe: Riistan säilyttäminen Vastaa lainaamalla viestiä

Nyt tarttis neuvoja. Olemme lähdössä ensi viikoksi Kainuussa linnustamaan, eikä keittiötä ole mukana. Jos vielä niin käy, että joku lentää haulien eteen, niin kuinkahan tuo liha säilyisi viikon riiputtamalla ulkoilmassa. Päivälämpötila noussee aina +10 saakka. Muissa artikkeleissa riiputtaminen on rajattu jonnekin muutamaan lämpöasteeseen. Vai pitäisikö nuo sittenkin laittaa samantien pakkiin kypsymään?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Jussio
Kanta-asiakas


Liittynyt: 09 Maa 2004
Viestejä: 696

LähetäLähetetty: 18.09.2007 14:12    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ei säily viikkoa, ei vaikka teillä olisi täydellisen hygieeniset käsittelyolosuhteet, tappamisesta puhumattakaan.

Järkevin menettely lienee se, että syötte saaliin ainakin aluksi. Itse ollaan kuskattu kotiin vain 1-2 päivää vanhaa. Joku kylmennin, esim. autojääkaappi voi pidentää aikaa, mutta ei niillä jääkaappilämpötiloihin päästä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
mikkomar



Liittynyt: 26 Tam 2005
Viestejä: 6

LähetäLähetetty: 18.09.2007 15:01    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ok. Mitenkähän ne joskus ennenvanhaan sai säilymään? Vai tehtiinkö tätä vain lumen ollessa maassa?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Rastinsahi
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Elo 2005
Viestejä: 7252
Paikkakunta: Lapin lääni

LähetäLähetetty: 18.09.2007 15:31    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ennen vanhaan syötiin riistaa samantien nälkään, kuivattiin tai sitten iskettiin semmoseen suolaan että säilyi. Raakana lihaa ei taidettu paljon säilöä muuta kuin talvisyämenä.
_________________
Tapion viljan puimakone
http://www.tajukankaan.com
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
petra
Kanta-asiakas


Liittynyt: 12 Lok 2006
Viestejä: 2802

LähetäLähetetty: 18.09.2007 16:50    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Laitappas Rastinsahi niitä kokkaus juttujas kuvan kera... Laughing Ne oli erittäin hyviä Wink
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Rastinsahi
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Elo 2005
Viestejä: 7252
Paikkakunta: Lapin lääni

LähetäLähetetty: 18.09.2007 18:00    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

No tuossa on majavatortilloita Very Happy

Ohje: Tapetaan majava, nyljetään, pilkotaan lihat luista, haudutetaan padassa mössöksi ja lyödään tortillaan muitten roippeiden kera. Avot Very Happy

Kuvassa Urpo täyttää maunotortillaa ja ja näyttääpä kuola valuvan jo suupielestä:


_________________
Tapion viljan puimakone
http://www.tajukankaan.com
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Vortex
Kanta-asiakas


Liittynyt: 29 Hei 2004
Viestejä: 6885
Paikkakunta: Helsinki

LähetäLähetetty: 18.09.2007 20:26    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Rastinsahi kirjoitti:
Kuvassa Urpo täyttää maunotortillaa ja ja näyttääpä kuola valuvan jo suupielestä

Ihmisten ulkonäköä ei saisi arvostella mutta Urpo on kyllä rumin näkemäni mies! Smile
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
petra
Kanta-asiakas


Liittynyt: 12 Lok 2006
Viestejä: 2802

LähetäLähetetty: 18.09.2007 20:44    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Vortex kirjoitti:
Rastinsahi kirjoitti:
Kuvassa Urpo täyttää maunotortillaa ja ja näyttääpä kuola valuvan jo suupielestä

Ihmisten ulkonäköä ei saisi arvostella mutta Urpo on kyllä rumin näkemäni mies! Smile
Vortexsi se vain miesten ulkonäköä arvostelee Wink Rolling Eyes Question Jaaa.......
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Vortex
Kanta-asiakas


Liittynyt: 29 Hei 2004
Viestejä: 6885
Paikkakunta: Helsinki

LähetäLähetetty: 19.09.2007 12:31    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

petra kirjoitti:
Vortexsi se vain miesten ulkonäköä arvostelee Wink Rolling Eyes Question Jaaa.......

No tunnetustihan olen hassu, koska asun Helsingissä ja kiväärissäni on synteettinen tukki...
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
eupa
Kanta-asiakas


Liittynyt: 25 Tam 2005
Viestejä: 261
Paikkakunta: Satakunta

LähetäLähetetty: 19.09.2007 12:39    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Vortex kirjoitti:
petra kirjoitti:
Vortexsi se vain miesten ulkonäköä arvostelee Wink Rolling Eyes Question Jaaa.......

No tunnetustihan olen hassu, koska asun Helsingissä ja kiväärissäni on synteettinen tukki...


Heheh..aika hyvin sanuttu Razz

Rastinsahin viinivalinta on ainakin erinomainen...halpaa ja hyvää voimakkaan ruuan kanssa!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
mikkomar



Liittynyt: 26 Tam 2005
Viestejä: 6

LähetäLähetetty: 19.09.2007 14:22    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Vielä alkuperäiseen aiheeseen kysyen, onko kukaan koskaan kuullut riistan savustamisesta? Kesällä tuli savustettua kalaa paremmin säilyväksi mutta samalla syötäväksi. Josko tuon linnun voisi laittaa paljaana savustuslaatikkoon ja siten pidentää aikaa metsästä pataan?

Nuo herkuttelukuvat tuossa yllä ei oikein onnistu maastossa. Kuinka olette itse tehneet lintua pakissa?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Rastinsahi
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Elo 2005
Viestejä: 7252
Paikkakunta: Lapin lääni

LähetäLähetetty: 25.09.2007 11:29    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

No onnistuuko nämä sitten maastossa?



Riekoista täkät irti, pieniä paloja valkosibalia tökitään lihoihin kiinni, suolaa ja pippuria pintaan ja kääritään koko hoito pekoniin. Sitten tikulla kiinni paketti ja tikkuun vielä köntti voita sulamaan. Jos ei ole tuollaista mettävaltion hirsistä puolikotaa ja sen rillausritilöitä just sillä selkosella, niin käyttää vaikka katiskaverkkoa, trangian pannua tai sitä pakin kantta paistoalustana. Paistoalustasta ja halutusta kypsyysasteesta riippuen 5-8 minuuttia tulilla (käännetään välillä) ja naamaan lisäkkeillä tai ilman.
_________________
Tapion viljan puimakone
http://www.tajukankaan.com
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Jazka
Kanta-asiakas


Liittynyt: 31 Lok 2004
Viestejä: 1140
Paikkakunta: Pirkkala

LähetäLähetetty: 25.09.2007 11:37    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Herkulliselta näyttää.. tuommoisia kun saisi koulun hernesopan tilalle niin olisi hienoa Surprised
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti MSN Messenger
Tursas
***


Liittynyt: 06 Syy 2004
Viestejä: 2643

LähetäLähetetty: 25.09.2007 22:13    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

...ja minä erehdyin maksamaan tänään ruokalassa lounaan ennenkuin tarkistin listalta evään...
Hernekeittoa!
Eipä ole noin kallista hernekeittoa tullut ennen syötyäkään. Kaiken lisäksi keitto oli Tuntemattomasta tuttua mallia: "Siellä herne kaveriaan etsii, mutta turha on työnsä..."
_________________
Totuus löytyy Elovenasta. Ongelmana on vain se, ettei kukaan tiedä, mistä paketista.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
mikkomar



Liittynyt: 26 Tam 2005
Viestejä: 6

LähetäLähetetty: 01.10.2007 15:30    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Pakin kansi tosiaan toimi hyvin lintujen paistamisessa. Onneksi oli tullut otettua valko- ja mustapippuria mukaan sekä öljyä laitettavaksi pakin pohjalle.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Sivu 1 Yht. 1

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com