OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Riistalintujen kypsennys

 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
rahikpa
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 15 Hei 2007
Viestejä: 14

LähetäLähetetty: 26.07.2007 12:30    Viestin aihe: Riistalintujen kypsennys Vastaa lainaamalla viestiä

Olenpa tässä miettinyt että miten tuollaisesta teeri- / sorsapaistista saisi oikein murean pitämällä se silti puolikypsänä. Pariin koulukuntaan olen törmännyt:

a) haudutetaan miedolla lämmöllä vähintään pari tuntia
b) kypsennetään suht kuumassa uunissa max 20 min.

Koulukunta a ei taatusti saa puolikypsää herkkua mutta lihasta tulee kyllä varmasti mureaa. Koulukunta b saa mehukkaan lihan mutta laatu onkin sitten riippuvainen raakakäsittelystä ja ko linnun iästä. Onko riistalinnuilla edes mahdollista onnistua tuossa raakakypsennyksessä niin hyvin ettei tuo läpikypsäksi paistaminen olisi tarpellista? Itse olen mielestäni riiputellut ihan huolella noita lintuja (vähintään 3-4 päivää n. 10 - 22 astetta lämmössä) mutten kyllä silti käytä muuta kuin tuota haudutusmenetelmää.
Confused
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Juha
Kanta-asiakas


Liittynyt: 30 Maa 2004
Viestejä: 1001
Paikkakunta: Rovaniemi

LähetäLähetetty: 26.07.2007 12:39    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Irrota täkät ja paista ne pannulla oman mielen mukaiseksi. Koivet, ryhät yms kannattaa hauduttaa ylikypsiksi vaikka jossain padassa kasvisten kanssa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Paatti
Kanta-asiakas


Liittynyt: 30 Lok 2004
Viestejä: 3041

LähetäLähetetty: 26.07.2007 12:53    Viestin aihe: Re: Riistalintujen kypsennys Vastaa lainaamalla viestiä

rahikpa kirjoitti:
Itse olen mielestäni riiputellut ihan huolella noita lintuja (vähintään 3-4 päivää n. 10 - 22 astetta lämmössä)

Toi on kyllä melko huoletonta riiputtamista. Yli kymmenen asteen lämmöissä ei paljon kannata riiputtaa. Kyllähän se varmasti mureuttaa, muttei paranna lihan laatua. Esim viikko 4 asteessa on paljon parempi kaikin puolin.

Täkät irroittamalla ja erikseen valmistamalla ne saa mureiksi ja kypsyysasteen pysymään sopivana ihan niinkuin Juha sanoi.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Jerry
Kanta-asiakas


Liittynyt: 03 Syy 2004
Viestejä: 559

LähetäLähetetty: 05.08.2007 21:20    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kannatan nopeaa kypsennystä (B).Pannulla nopea ruskistus filepuolelle. Rinta luineen uuniin kahteensataan asteeseen 20 min. poikalinnut ja 30 min. isommat teerikukot. Ja muut siltä väliltä koosta riippuen eikä yhtään yli ettei turhaan kuivu. Fileet irti vasta kypsennyksen jälkeen niin nesteet pysyy sisällä. Aamen.
Saman kevään lintujen riiputtaminen ei mielestäni ole välttämätöntä. Vanhoja lintuja kyllä pitää (+5- +15 astetta) riiputtaa päivä- pari. Jos on mahdollisuus roikottaa kylmähuoneessa pitempään niin sinne sitten niin kuin Paatti edellä mainitsi. Tai jääkaappiin.


Viimeinen muokkaaja, Jerry pvm 05.08.2007 23:48, muokattu 2 kertaa
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
jarih
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 2086
Paikkakunta: Kirkkonummi

LähetäLähetetty: 05.08.2007 21:59    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Täkät, pienimmät vain pannulla pari minsaa per puoli. Riekolla karvan jopa alle 2 minsaa per puoli. Isommat täkät voi laittaa joko pannu+uuni tai pelkkä uuni. Sisälämpötila jotain 64 celsiusta, ei läpikypsäksi. Folion sisään jälkikypsyminen 5-10 minsaa.

Muut osast a-kohdan tyylisesti.
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Sivu 1 Yht. 1

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com