OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Hirvikolareista

 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Hirven ja peuran metsästys
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
arthur
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 17 Mar 2006
Viestejä: 16
Paikkakunta: länsi-suomi

LähetäLähetetty: 20.06.2007 23:52    Viestin aihe: Hirvikolareista Vastaa lainaamalla viestiä

Hirvieläinten metsästyksen aikaistaminen supistaisi kannan kasvua (20.06.2007)


Länsi-Suomen läänin maaherra Rauno Saari esittää hirven, peuran ja kauriin metsästyksen ajankohdan aikaistamista. Esityksen mukaan metsästys voisi alkaa jo syyskuun alussa ainakin tietyillä Varsinais-Suomen, Satakunnan ja Pirkanmaan alueilla. Esityksen tarkoituksena on saada eläinkantojen kasvu kuriin. Suuri kanta on suorassa yhteydessä kasvaviin kolarimääriin.

Viime vuonna törmäyksien määrä kasvoi eniten Länsi-Suomen läänissä, jossa kolarimäärä nousi miltei 300:lla lähes 2800 hirvieläinkolariin. Valtakunnallisesti hirvieläinonnettomuuksia oli viime vuonna reilut 6200.

Peuraeläinkolarit keskittyvät enimmäkseen Lounais-Suomen alueelle.


Uutislähde: Radio Pori

Mielestäni maaherra saisi kyllä käyttää tähänkin tuhlaamansa ajan hyödyllisemmin.

Esim kertomalla tienkäyttäjille, ettei ne hirvivaroitusmerkit mitenkään koristeeksi sinne tienvarteen ole laitettu, vaan ihan oikeasti niillä alueilla ne hirvet yleisesti liikkuu.

Puolitoista miljoonaa kilometriä ajelleena, ja kymmenille hirvikolaripaikoille osuneena, uskallan väittää, että 95% näistä onnettomuuksista olisi vältetty jos olisi uskottu sitä merkkiä tienvarressa ja edes pikkasen pudotettu sitä nopeutta.

Nyt näyttää MMM.kin jo saaneen tarpeekseen painostuksesta ja lupamäärät kasvaa eteläisessä Suomessa niihin mittoihin, ettei kymmenen vuoden kuluttua hirveä haukkuvaa koiraa tarvita enää eteläisessä Suomessa. Ikävää.

No, niin se vaan tuntuu olevan,että urbaaniväestö haluaa lisää susia eteläänkin, mutta hirvet pitää tappaa, ettei se arvokas peltilehmä vaan kokisi ikäviä kolhuja yhteentörmäyksessä. Vammautumisista ja kuolemista nyt ei kannata mitään puhuakaan koska tuntuvat luulevan että pelti suojaa ja heillä itsellään on teräsvartalo.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Kuhastaja
Kanta-asiakas


Liittynyt: 19 Hei 2006
Viestejä: 228
Paikkakunta: Pohjos-Savo

LähetäLähetetty: 28.06.2007 00:18    Viestin aihe: Re: Hirvikolareista Vastaa lainaamalla viestiä

arthur kirjoitti:

Mielestäni maaherra saisi kyllä käyttää tähänkin tuhlaamansa ajan hyödyllisemmin.

Joo-o Jope Ruonansuun tuotannosta kappaletta Maaherra lainaen sanoilla,:"Musta auto yöttömässäyössä lujaa viilettää, pari peuraa Nilsiässä jenkkipelin kromiin jää".Wink on tainu ollut maaherra nyt keksimässä omiaan. Pieniähän ne vasat vielä syyskuun alussa on ja eihän ne koiratkaan jaksa lämpimässä kelissä paahtaa.

"Oi maaherra oi maaherra, Oi maaherra hervoton"


arthur kirjoitti:
No, niin se vaan tuntuu olevan,että urbaaniväestö haluaa lisää susia eteläänkin, mutta hirvet pitää tappaa

Aika kiintoisa huomio näinhän se homma taitaa mennäkin, kun rupeaa pohtimaan tarkemmin.. Olisiko ratkaisu, että siirretään susia itärajalta etelään ja sitten hirviä etelästä itään niin ovat kaikki tyytyväisiä Wink
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
retvetti
Kanta-asiakas


Liittynyt: 21 Mar 2006
Viestejä: 650

LähetäLähetetty: 28.06.2007 09:15    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tilastoa ei ole käytettävissä, mutta villi veikkaukseni on, että hirvieläinkolarien määrä täällä Varsinais-Suomessa kasvaa samassa suhteessa muiden auto-onnettomuuksien kanssa.Elikäs kun yleinen piittaamattomuus liikenteessä muita kulkijoita kohtaan lisääntyy koko ajan, niin samalla tuo varoitusmerkkien noudattaminen on kärsinyt inflaation.
Jos ei kunnioiteta STOP-merkkiä tai liikennevaloja, niin silloin tuollainen hirvieläimistä varoittava merkki on vielä merkityksettömämpi suurelle osalle autoilijoita.
Mielestäni maaherrankin tulisi suunnata energiaansa vaikka siihen, miten muutettaisiin tuota hirvieläimistä varoittamista.Pelkästään aivan uudenlaiset merkit voisivat joksikin aikaa "herättää" autoilijat taas huomaamaan, että ihan oikeasti voi tulla 400 kiloa karvaista lihaa tuulilasista sisään. Riistalle tien ylityskäytäviä ja riista-aitoja vilkkaimmin liikennöidyille ja vaarallisimmille osuuksille enemmän... Ongelmahan näissä ratkaisuissa on se, että silloin maksumiehenä toimii joku muu kuin hirvieläinten metsästäjä - ja sehän ei sovi.
Lupamäärien lisääminen on erinomainen keino, koska "ahne hirvimies" toimii maksumiehenä ja hoitaa vielä talkoilla kaiken likaisen työn ja jos silti kolaroidaan, voidaan syyttää metsästäjiä, jotka eivät ole hoitaneet osuuttaan....
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Hirven ja peuran metsästys Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Sivu 1 Yht. 1

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com