OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Asian ytimessä
Siirry sivulle Edellinen  1, 2
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Pienpedot
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
juse
Kanta-asiakas


Liittynyt: 01 Jou 2004
Viestejä: 4723

LähetäLähetetty: 22.04.2007 12:14    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

sen verran, että meillä päin ei yksinkertaisesti etenkään vierasperäisiä petoja paljon ole. pienpetotiheys em. otuksien kohdalla varsin vaatimaton ja tänä kautena saatiin tavallista enemmän, nekin täytyy olla suurimmaksi osaksi muuttovoittoa(nuoria yksilöitä). aika hyvin saadaan supitkin pois vaikka pyyntialuetta on melkein 40 000 ha(toki sinne aina joitain tuommoiselle alalle jää juilimaan Wink, vaikka kierrelty on paljon ). mutta varmoja supeja ei muuta kuin kaksi paria tervahautoihin, itsellä ei luolakoiraa ja kaverit joittenka kanssa ollaan luolilla käyty ei näköjään löydy mielenkiintoa pahempiin paikkoihin... ei täällä siis mitkään pedot mellasta, ei todellakaan. siltikin minun puolesta pentupesillä käyköön ketkä lystää.

kettujahan kyllä riittää, mutta alkaa Vaalaa, Kestilää vasten hiukan suuret maastot koirapyyntiin joten niille on uudet kujeet mietinnässä ens kautta varten. näitä maastoja ei niin vaan nykyajan jahtimies tyhjennäkään kun autolla ei jälkiä katsella.

virtsaa ei ole niin paljon päässä ettenkö pystyisi sanomaan, että täysiä amatöörejä ollaan...
Very Happy
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
suoranta
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Kes 2006
Viestejä: 180

LähetäLähetetty: 24.04.2007 20:23    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Oletteko sitten sen onnellisempia, jos pienpetoja ei olisi? Rauhoitusajat ovat sitä varten, että metsästystä saisi ylipäätään harjoittaa. Lakeja määrätään monien asioiden summan perusteella. Pienpetojen suhteen tilannehan on ihan hyvä, eikä niiden takia kenenkään tarvitse stressiin kuolla. Jos pentujahti tulisi yleiseksi tavaksi, silloin metsästystä rajoitettaisiin voimakkaammin. 95% ihmisistä valitettavasti tai oikeutetusti on sitä mieltä, että eläimilläkin tulee olla jotain oikeuksia.

Samaten metsästyksessä pyritään pitkälti säännöksiin pitkälti sen perusteella, että on olemassa myös asia nimeltä vastuu. Aseiden kanssa pelaaminen ja muiden ympäristöön liittyvien asioiden huomioiminen on vieläkin tärkeämpi asia kuin lähelle jokamiesoikeutukseen vietävä pienpetopyynti ja huoli siitä, että ne syövät muita eläimiä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Paatti
Kanta-asiakas


Liittynyt: 30 Lok 2004
Viestejä: 3041

LähetäLähetetty: 24.04.2007 21:29    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

suoranta kirjoitti:
Oletteko sitten sen onnellisempia, jos pienpetoja ei olisi?

Minkin ja supikoiran osalta Suomessa vastaus on: Kyllä olisin onnellisempi.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Jalmar
Kanta-asiakas


Liittynyt: 15 Tam 2005
Viestejä: 173

LähetäLähetetty: 25.04.2007 12:00    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Paatti kirjoitti:
suoranta kirjoitti:
Oletteko sitten sen onnellisempia, jos pienpetoja ei olisi?

Minkin ja supikoiran osalta Suomessa vastaus on: Kyllä olisin onnellisempi.


Täsmälleen samoin sanoin. Minä myös.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
suoranta
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Kes 2006
Viestejä: 180

LähetäLähetetty: 26.04.2007 15:25    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

No kieltämättä varsinkin minkki on pirummoinen peto kaikkialla missä niitä löytyy ja en ollenkaan paheksu niiden pyyntiä ollenkaan, saati väheksy. Pienpetopyynti on hyvä harrastus, josta suomalainen luonto hyötyy. Pakkopullaa siitä ei kannata tehdä, vaan aika hyvä tämä nykyinen linjaus on mielestäni. On tietty mielipidekysymys tuo kesäinen minkinpyynti. Siinä on kaksi puolta. Yleinen metsästyskuva vaatii rauhoituksen ja käytännössä myös lain noudattamista.

Metsästys on ongelmallinen harrastus siitä, että kaikki halukkaat eivät sitä saa harrastaa, ainakaan haluamallansa tavalla, mutta niin se menee monella muullakin elämän sektorilla. Mielestäni kuitenkin jokaisella on mahdollisuus harrastaa sitä jollain tapaa laillisesti, jos on siihen kelvollinen ja aktiivinen. Pienpetopyynti on kuitenkin metsästystä siinä missä muukin jahti, joten erityisten vapauksien antaminen ei ole järkevää. Ei kukaan järkevä tee pienpetopyyntiä vain velvollisuudestaan, vaan tietenkin harrastus sekin on ja harrastuksiin liittyy myös velvoitteita, vaatimuksia ja harrastus tietenkin myös maksaa jonkin verran.

Kumminkin petopyynnin perustyö ja pohjatyö tehdään järkevästi muulloin kuin kesällä. Sorsapesueen perässä uiva minkki ei ole mikään kiva näky, mutta se kuuluu elämään ja kuolemaan sekin. Tietty se on vain oma näkemykseni.

Intoa pienpetojahtiin.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Pienpedot Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2
Sivu 2 Yht. 2

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com