Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
pelimies Kanta-asiakas
Liittynyt: 05 Tam 2005 Viestejä: 1216 Paikkakunta: Lapinlääni päästä päähän
|
Lähetetty: 27.06.2005 08:23 Viestin aihe: |
|
|
jarih kirjoitti: | Sitruunapippurilla maustetut haulifileet uunivuoan pohjalle ja päälle esimerkiksi tämän suuntaista, joka tuli äskettäin tehtyä:
Vuoka uuniin siksi aikaa että kypsyy.. hyvää tulee! |
Onkos Jarih pyytänyt kalat haulikolla, vai lisätäänkö haulit fileisiin vasta ruuaksilaiton yhteydessä. Vai todella näin kuin juse epäili |
|
Takaisin alkuun |
|
|
jarih Kanta-asiakas
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 2086 Paikkakunta: Kirkkonummi
|
Lähetetty: 27.06.2005 16:44 Viestin aihe: |
|
|
Heh, katos.. toisaalta olisi voinutkin.. koira joskus nuorempana seisoi hauellekkin matalassa lahden poukamassa. _________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
Lapinleuku Kanta-asiakas
Liittynyt: 20 Tam 2006 Viestejä: 917 Paikkakunta: Inari
|
Lähetetty: 05.04.2007 07:27 Viestin aihe: |
|
|
Vuotsolaisen poromiehen haukiresepti:
Otetaan 2-3 kiloa painava hauki ja sitaistaan se parimetrisellä narunpätkällä kelkan perään roikkumaan. Ajellaan kelkalla muutama kilometri lähimpään ja synkeimpään kuusikkoon. Pysäytetään kelkka, irroitetaan naru ja aletaan pyörittää. Kun hauki pyörii laajassa kaaressa, löysätään naru sormista. Juuri tuolla löysäyshetkellä on hauki parhaimmillaan.
Pitää muuten paikkansa. Sanoi Savolaiset mitä tahansa. _________________ www.tajukankaan.com |
|
Takaisin alkuun |
|
|
heiluri Kanta-asiakas
Liittynyt: 20 Mar 2006 Viestejä: 34968
|
Lähetetty: 05.04.2007 07:32 Viestin aihe: |
|
|
Hauki on parraimmillaan lentäessään venneestä kankaalle. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
ykstimo Kanta-asiakas
Liittynyt: 11 Hei 2006 Viestejä: 303
|
Lähetetty: 05.04.2007 08:07 Viestin aihe: Rosvopaistia |
|
|
Täytä perattu haukivainaa sipulilla, tillillä ja voikokkareilla.
Lisää suola ja sitruunapippuria pintaan.
Kääri märkään sanomalehteen (Kansan Uutiset on oiva lehti, muutkin käy).
Paketti nuotion pohjalle muhimaan. Kokemus ja kalan koko määrittelee ajan.
Kunnon "rosvopaistia" rosvosta!
Ei hauki ole huono kala, on vaan huonoja(laiskoja) kokkeja |
|
Takaisin alkuun |
|
|
jg Kanta-asiakas
Liittynyt: 16 Mar 2005 Viestejä: 790
|
Lähetetty: 05.04.2007 08:17 Viestin aihe: |
|
|
Omasta mielestäni hauki ei ole välttämättä mitään suurta herkkua, mutta niiden maku vaihtelee kyllä yksilöittäinkin aika voimakkaasti. Savustamistakin kannattaa kokeilla, pienemmät kokonaisina (päät leikkaan kylläkin pois), ja isommat fileinä, nahka alaspäin niin ei kuivu liikaa. Jos suolaus ja savustusaika osuvat nappiin, niin tulee oikein hyvää, kun syö heti savustuksen jälkeen lämpimänä. _________________ just because you're paranoid doesn't mean they're not really out to get you |
|
Takaisin alkuun |
|
|
olsa Kanta-asiakas
Liittynyt: 24 Mar 2006 Viestejä: 3024
|
Lähetetty: 05.04.2007 12:36 Viestin aihe: |
|
|
Sain vuosi aikaa kaverilta, suolasiikaa ja suolahaukea.
Kysy mitä kalat ovat, yllätyin saman näköstä olivat kumpikin
mausteet suola tilli sitruunapippuri.
Maku oli yllätys, hyvää |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Lyrurus Kanta-asiakas
Liittynyt: 27 Jou 2004 Viestejä: 1953 Paikkakunta: Muurame
|
Lähetetty: 05.04.2007 14:07 Viestin aihe: |
|
|
Jostakin syystä meidän kissa tykkää kovasti hauesta. Se syö ne hauet, jotka sattuvat pyydyksiin siian- tai muun pyynnin ohessa tarttumaan.
Ai niin, resepti. Se on: "hauki naturel, paloiteltuna." |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Kuhastaja Kanta-asiakas
Liittynyt: 19 Hei 2006 Viestejä: 228 Paikkakunta: Pohjos-Savo
|
Lähetetty: 22.04.2007 22:02 Viestin aihe: |
|
|
Sytytä nuotio.
Fileroi hauki.
Ota toinen fileistä ja levitä päälle runsaasti voita, sipulia ja hieman suolaa. Käännä toinen file päälle ja kääri folion sisään.
Laita paistumaan hiillokselle sopivaksi aikaa..
Nauti ruisleivän päällä ja makuelämys on taattu |
|
Takaisin alkuun |
|
|
DARTON Kanta-asiakas
Liittynyt: 19 Tou 2004 Viestejä: 350
|
Lähetetty: 23.04.2007 08:39 Viestin aihe: |
|
|
Haukea kannattaa '"riiputtaa" muutama päivä jääkaapissa ennen laittoa. Hauenmaku vähenee. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
susihiisi Kanta-asiakas
Liittynyt: 31 Lok 2006 Viestejä: 1396 Paikkakunta: Työvoimapula
|
Lähetetty: 23.04.2007 16:21 Viestin aihe: |
|
|
Lapinleuku kirjoitti: | Vuotsolaisen poromiehen haukiresepti:
Otetaan 2-3 kiloa painava hauki ja sitaistaan se parimetrisellä narunpätkällä kelkan perään roikkumaan. Ajellaan kelkalla muutama kilometri lähimpään ja synkeimpään kuusikkoon. Pysäytetään kelkka, irroitetaan naru ja aletaan pyörittää. Kun hauki pyörii laajassa kaaressa, löysätään naru sormista. Juuri tuolla löysäyshetkellä on hauki parhaimmillaan.
Pitää muuten paikkansa. Sanoi Savolaiset mitä tahansa. |
Kuulostaa samalta kuin Ivalolaisen mettähallituksen miehen resepti 90-luvun alusta. Ihmettelivät meikäläisen hauen syöntiä. _________________ Joka sialle joulu koittaa. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Huru ***
Liittynyt: 25 Jou 2004 Viestejä: 182 Paikkakunta: Länsi-Suomi
|
Lähetetty: 23.04.2007 21:38 Viestin aihe: |
|
|
Tämä halkoa muistuttava kala on parasta käyttää niin, että se kuivataan ja sen jälkeen sillä lämmitetään sauna. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Powerhead Kanta-asiakas
Liittynyt: 02 Hel 2006 Viestejä: 820
|
Lähetetty: 24.04.2007 00:10 Viestin aihe: |
|
|
Nopeammin lohen makuun kyllästyy kuin hauen. Ei jäittenlähön jälkeen parempaa olekaan kuin jauhoissa pyöritetty ja voissa pannulla paistettu hauki. Vesi tulee aivan kielelle kun ajatteleekin mutta onneksi sitä kohta taas alkaa saamaan.... _________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
|