OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

joko joko joko ootte laittaneet "kuivatlihat" roik
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 6, 7, 8 ... 53, 54, 55  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
Antonov
Kanta-asiakas


Liittynyt: 22 Jou 2004
Viestejä: 779

LähetäLähetetty: 14.03.2007 22:29    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lihassa oleva suolahan laskee sen jäätymispistettä alemmaksi. Olisiko optimi keli sitten esim. yöllä 10-15 astetta pakkasta ja päivällä hieman plussaa. Saa nähä miten omille lihoille kävi, yritinkö liian vähäsuolaista ja lämpimät kelit tekee tepposet.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Sämpy
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 6267
Paikkakunta: Uleåborg

LähetäLähetetty: 14.03.2007 23:05    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Näin on ja tähän aikaan vaikka lätäköt meneekin yöllä jäähän, niin parin metrin korkeudessa voi olla monta astetta lämpimämpää eikä pikkupakkasesta huolimatta se liha kuitenkaan jäädy, kun lihassa on suolaa. Mutta päivisin onkin sitten ilma hyvin kuivaa ja kuivattaa sitä lihaakin nopeasti.

Se lihan laatu ei kyllä aivan helposti ala lämpimistä keleistä huononemaan, kunhan vain pinta on vähän kerennyt jo kuivahtamaan. Riiputetaanhan pihvilihaakin 4 viikkoa plussan puolella Shocked . Ja seiniksessä on sentään suolaa. Tähän aikaan kun kuitenkaan !&%¤#ärpäsetkään ei vielä lennä, niin lihan pilaantumisesta ei tarvitse huolta kantaa. Kunhan senverran suojassa on lihat ettei räntä niihin lentele, muutoin se liha saattaa alakaa jäkälää kasvamaan.
_________________
"Susi syö sunnuntaina ja mato pistää maanantaina"
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Hadni
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 28 Hel 2005
Viestejä: 21
Paikkakunta: Koillismaa

LähetäLähetetty: 15.03.2007 10:40    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Viime yönä oli täällä -8. Kyllä nyt alko lihat kuivumaan. Ovat olleet jo viikkokausia eikä mitään ole tapahtunu. Onneksi on kunnon suolat niin eivät heti säikähä näistä lämpimistä keleistä vaikka usko meinasi jo kelien suhtaan loppua. Aattelin jo eilen hakia nuo lihat pakkaseen. Onneksi hermo piti toistaiseksi. Olis vain tällaisia kelejä, yöllä -10 ja päivällä sitten muutama aste plussaa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lapinleuku
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Tam 2006
Viestejä: 917
Paikkakunta: Inari

LähetäLähetetty: 15.03.2007 10:50    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Älkäähän turhia tosiaan höntyilkö! Kyllä ne hyvin kypsyy näillä keleillä. Oli lihojen laadun kannalta tosi hyvä juttu että oli viikko vähän lämpimämpää. Nyt kun on tosiaan taas yöpakkaset ja päivällä ahava puhaltelee niin ite veikkaisin, että parin viikon päästä on kypsää tavaraa parvassa. Semmoisen 4-6 viikkoa se yleensä ottaa.
_________________
www.tajukankaan.com
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla
Hadni
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 28 Hel 2005
Viestejä: 21
Paikkakunta: Koillismaa

LähetäLähetetty: 15.03.2007 18:33    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

No niin. Yksi kunnon kuivatuspäivä ja heti lihat lähti kuivumaan. Aamulla kävin kehtelemassa ja just uudestaan niin ero on heti huomattava. Lihat tummuneet ja eivät enää niin "tuoreen" oloisia. Voi ku olis vain tämmöisiä kelejä niin tässähän kohta pääsee maistiaisia vuoleen.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Vilperi
***


Liittynyt: 22 Elo 2005
Viestejä: 10580
Paikkakunta: Espoo/Kangasala

LähetäLähetetty: 15.03.2007 18:48    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Minä jouduin unohtamaan kokeilun ainakin tältä vuodelta! Evil or Very Mad Päivällä 6-8 astetta ja öisin vain nollissa!! Tuli toi kevät tänne liian aikaisin tai sitten olis pitänyt jo pari viikkoa takaperin laittaa!! Cool
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
palokatko
Kanta-asiakas


Liittynyt: 16 Hel 2007
Viestejä: 161

LähetäLähetetty: 15.03.2007 19:07    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Sama vika kuin vilperillä, mutta ensi keväänä olenkin tarkkana kuin ketunpesällä Sad
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Sämpy
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 6267
Paikkakunta: Uleåborg

LähetäLähetetty: 15.03.2007 19:10    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lihaa vaan suolaan palokatko ja Vilperi. Niin kauan kun p.askakärpänen ei lennä, niin on kelejä. Ohkasta siivua teette, niin kyllä homma onnistuu.
_________________
"Susi syö sunnuntaina ja mato pistää maanantaina"
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Berkele
Kanta-asiakas


Liittynyt: 27 Hei 2006
Viestejä: 2216
Paikkakunta: Oulu

LähetäLähetetty: 15.03.2007 19:41    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Nyt on tosiaan ollu parina yönä pikkupakkasta. Sillainhan sitä voi jäätelöäkin kuivattaa, että sulattaa ja jäävyttää ja sulattaa jne. Eikait ne kyllä kovin herkästi tosiaan piloille mee alle kymmenen asteen lämmöissä, jos on hygienia ollu hanskassa lihoja valmistellessa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
esteri
Kanta-asiakas


Liittynyt: 06 Maa 2004
Viestejä: 3918

LähetäLähetetty: 15.03.2007 20:26    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

"Rutu kuuluu ruununmäeltä", eli töistä palattua vilikasin varjonpuolelle talon harjaa...
Olin jo evakointi aikeissa pyhäaikana, kun Koukkupolovi nuin pelotteli, vaan onneksi se laiskuus joskus jottain hyvvääkin teettää, se on siitä siihen ettei 12 vkl:na oo jo jottain lihanokaretta reppuun pakata Wink .
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Koukkupolovi
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Jou 2004
Viestejä: 6824
Paikkakunta: Kainuu-Koillismaa

LähetäLähetetty: 15.03.2007 20:47    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Täällä nippanappa pakkasen puolella yöllä. Tarkotuksella panin suolaa vain aavistuksen. Siksi tein evakuoinnin. Ajattelin, että jos janoa haluan kiihyttää, niin ropsin kouralla suolaa törpöstä suuhun Wink
Ens viikolla näyttäs kuunkierrosta päättäin tulevan hyvät kelit ja kuhan sitte kottiun välillä, niin nostelen lihat ahvaantumaan.
_________________
Hoc iam omni varietate caret.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
palokatko
Kanta-asiakas


Liittynyt: 16 Hel 2007
Viestejä: 161

LähetäLähetetty: 15.03.2007 22:59    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Sämpy kirjoitti:
Lihaa vaan suolaan palokatko ja Vilperi. Niin kauan kun p.askakärpänen ei lennä, niin on kelejä. Ohkasta siivua teette, niin kyllä homma onnistuu.


Pirskata nyt on lihaa suolassa, kuitenkin vaan pienierä peuran p.yllyä Very Happy
Katsotaan että onnistuukko homma, vai meneekö sitten jääkkaappi kypsentämiseksi???
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Vilperi
***


Liittynyt: 22 Elo 2005
Viestejä: 10580
Paikkakunta: Espoo/Kangasala

LähetäLähetetty: 15.03.2007 23:21    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Mää luovutin tältä vuodelta, mutta eikös se ole niin, että hyvää ei koskaan odota liian kauan?? Wink
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Paatti
Kanta-asiakas


Liittynyt: 30 Lok 2004
Viestejä: 3041

LähetäLähetetty: 15.03.2007 23:25    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Jos on parempaa lihaa varattuna seinisprojektia varten, ja kelit ei suosi, niin kannatta kokeilla riimilihaa. Täällä missä ei kelit suosi seiniksen tekoa on kuitenkin sähköt ja jääkaapit. Wink
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Sämpy
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 6267
Paikkakunta: Uleåborg

LähetäLähetetty: 16.03.2007 00:10    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

palokatko kirjoitti:
Sämpy kirjoitti:
Lihaa vaan suolaan palokatko ja Vilperi. Niin kauan kun p.askakärpänen ei lennä, niin on kelejä. Ohkasta siivua teette, niin kyllä homma onnistuu.


Pirskata nyt on lihaa suolassa, kuitenkin vaan pienierä peuran p.yllyä Very Happy
Katsotaan että onnistuukko homma, vai meneekö sitten jääkkaappi kypsentämiseksi???


Onnistuu se kun uskot vaan etkä heti ole nostamassa lihoja pois orrelta. Tänäänki näkyy Lespoossa olleen suhteellinen kosteus vaan 50% parhaimmillaan ja sehän tarkoittaa melko nopeaa kuivamista ja tällekin yölle lupaa pakkasen puolella menevän.
_________________
"Susi syö sunnuntaina ja mato pistää maanantaina"
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 6, 7, 8 ... 53, 54, 55  Seuraava
Sivu 7 Yht. 55

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com