OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

James Bond, Casino Royale, Vesper

 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
***
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 27 Hel 2005
Viestejä: 85

LähetäLähetetty: 29.01.2007 23:36    Viestin aihe: James Bond, Casino Royale, Vesper Vastaa lainaamalla viestiä

Tämä Vesper siis Dry Martinin muunnelma alkoi kiinnostamaan.

Onko sivuilla ketään asiaan perehtynyttä?

Alkuperäinen sekoitushan on:

3 osaa Gordon`s gin
1 osaa Vodka (Smirnoff ?)
1/2 osaa Kina Lillet vermutti

sekoitetaan jäiden kera shakerissa ja sen jälkeen lisätään pala sitruunan kuorta.

Täällä päin missä maallinen tomumajani pitää pesää on yleisesti saatavilla Bombay Sapphire, Tanqueray ja Seagrams ginejä, jos ei Gordon´sia aina saa. Vodkana olen käyttänyt virolaista Stön vodkaa (Remedia) tai venäläistä Russian Standart tai Russian Standard Platinium vodkaa. Alkuperäistä kiniinillä maustettua Kina Lilletiä ei enää edes valmisteta ja yleensäkin Lillet vermutin tuotanto on hyvin rajallinen, joten olen käyttänyt sen sijasta nykyisin Noilly Prat vermuttia. Uskoisin, että se on ranskalaisena lähempänä alkuperäistä kuin italialaiset Martini Bianco ja Martini Bianco Extra Dry.

Vodka Martinissa sekä Dry Martinissa olen käyttänyt yllä mainittuja raaka-aineita ohjeiden mukaisesti.

Hankkisin mielelläni raaka-aineeksi virolaista Turi vodkaa (Onistar / Moe), mutta sen valmistaja toimittaa kaikki Bacardi-Martinin kautta USA:n markkinoille.

Olisiko jollakin kokeneemmalla syvällisempää näkemystä asiasta?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Ruska
Kanta-asiakas


Liittynyt: 09 Jou 2004
Viestejä: 223

LähetäLähetetty: 18.02.2007 19:20    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Martini Extra Dry:ta olen käyttänyt vodkamartiniini.

Gordon`s on kyllä ehdoton valinta gineistä, ei liian mausteinen.

Lillet uusi tuttavuus, heidän sivuillaan ohje Vesperiin.

Miksei Smirnoff tai Finlandia vodkaksi?

Noilly Prat varmaan kokeilemisen arvoinen.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
***
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 27 Hel 2005
Viestejä: 85

LähetäLähetetty: 24.02.2007 22:05    Viestin aihe: Alko / Lillet 393067 / 0,75 / 17,80 Vastaa lainaamalla viestiä

Nyt sitä näyttää löytyvän Alkostakin!

"Kullankeltainen, makea, voimakas, appelsiininkuorinen, pehmeä, hennon bitterinen.
...
Lillet on sekoitettu valikoiduista viineistä (85 %) ja hedelmäuutteista (15 %), jotka on tehty uuttamalla marjoja ja hedelmänkuoria alkoholissa useiden kuukausien ajan. Viinien ja uutteiden sekoittamisen jälkeen Lillet'tä kypsytettiin tammitynnyreissä 12 kuukauden ajan. Lillet'n alkoholijuomayhtiö on perustettu vuonna 1887. Perustajina olivat Lillet'n veljekset Paul ja Reymond. Vuodesta 1985 yhtiö on kuulunut Bruno Eugène Borielle. Yhtiö sijaitsee Bordeaux'n viinialueella Potensacin kylässä."

http://www.alko.fi/

http://www.lillet.fr/lillet.jsp?d=h&&lang=fr

http://www.tjbd.co.uk/james-bond-drink.htm?

http://www.tjbd.co.uk/drinks/vesper.htm

http://www.tjbd.co.uk/drinks/kina-lillet.htm
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Sivu 1 Yht. 1

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com