OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Fritti di teeri

 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
Rastinsahi
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Elo 2005
Viestejä: 7252
Paikkakunta: Lapin lääni

LähetäLähetetty: 29.01.2007 19:21    Viestin aihe: Fritti di teeri Vastaa lainaamalla viestiä

Eikä mikään frutti di mare.

Nyt kun olen oikeaoppisesti taas syöttänyt ittelleni ja eukolleni viikon pelkällä pippurilla ja suolalla maustettua ja vedellä marinoitua riistaa, niin jotain muuta teki jostain syystä mieli.

Kalaa tulee fritattua paljonkin, mutta lihaa en ole juurikaan niin valmistanut. Riistaa en koskaan. Pakkohan sitäkin siis on kokeilla.

Aloitellaan taikinan valmistuksella. Taikinaan nesteeksi vissyä ja maitoo. 3 desiä vissyä, desi maitoo. Sekoitellaan venhäjauhoja ja korppujauhoja sekaan, sekä oliiviöljyä tiraus ja leivinjauhetta teelusikallinen. Mausteet voi valita oman maun mukaan. Tähän meni salviaa, musta- ja valkopippuria, murskattua valkosipulia, sekä murskattua katajanmarjaa. Annetaan tekeytyä jääkaapissa tunti pari.



Pistetään teeri palasiksi. Täkät irti ja paloiksi. Kannattaa irrottaa sisäfileet semmosenaan erilleen ja paloitella ulommat. Pintaan voi hieroa hennosti suolaa ja vaikka valkopippuria.



Pottumuusikin tehdän vähän tavallisesta poikkeavaksi. Sekaan isketään nääs kuullotettua punasipulia ja pestoa. Mukavan etovan vihreä sävy, nami. Kuuma maito joukkoon, voita ja suolaa, ja eikun vispailemaan.



Dipataan teeren palat taikinaan. Tiakinan olisi hyvä olla semmoista suht juoksevaa, ei siis mitään pizzataikinaa.

Tarkista ennen friteerausta, että öljy on varmasti tarpeeksi kuumaa. Pudota tippa taikinaa öljyyn ja jos se nousee pikaisesti pintaan tirisemään, niin alkaa olla tarpeeksi kuumat kelit. Dippaa liha ja aseta se öljyyn. Älä laita liikaa lihoja kerralla, ettei öljy kylmene.

Taustalla kypsyy paprikalla maustettu maissi.



Nostele noin kolmen-neljän minuutin jälkeen lihat paperilla vuoratulle lautaselle, jotta liika öljy imeytyy pois, eikä kuori lössähdä. Ripauta vielä suolaa. Ensimmäisistä friteerauksista tulee usein hieman valjun värisiä. Siksi öljyssä kannattaisi paistaa jotain jo aiemmin. Vaikka oma sormi.



Nostellaan koko komeus lautaselle. Friteerattu ruoka ei odota ruokailijaa, joten friteeraukset pitää tehdä juuri silloin, kun syöjät ja muut eväät ovat valmiina.

Kylkeen lehtisalaattia, paistettua maissia, tomaatti plus kurkku viipaleita, pestopottumuusia ja päälle karpalo-omena soosia. Huono ruoka siinä mielessä, että kokki joutuu hyppäämään välillä toisen kypsyvän satsin valmistukseen.


_________________
Tapion viljan puimakone
http://www.tajukankaan.com


Viimeinen muokkaaja, Rastinsahi pvm 29.01.2007 19:25, muokattu 1 kertaa
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Juha
Kanta-asiakas


Liittynyt: 30 Maa 2004
Viestejä: 1001
Paikkakunta: Rovaniemi

LähetäLähetetty: 29.01.2007 19:24    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Hyi, ruuassa on makua. Shocked
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Rastinsahi
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Elo 2005
Viestejä: 7252
Paikkakunta: Lapin lääni

LähetäLähetetty: 29.01.2007 19:26    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Toiseks viimonen kuva vaihdettu oikeaksi...
_________________
Tapion viljan puimakone
http://www.tajukankaan.com
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Retonkimies
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Maa 2004
Viestejä: 1407
Paikkakunta: Riekkomailla

LähetäLähetetty: 29.01.2007 21:01    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tähän reseptiin voisi myös kehitellä jonkun hyvän dippisoosin ja jättää nuo lämpimät lisut pois. Voisi maistua illalla sohvalla Rolling Eyes

Onko teillä rasti muuten menossa kotona joku riistaviikko tai vastaava? Mitä emäntä on tykännyt? Wink
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Rastinsahi
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Elo 2005
Viestejä: 7252
Paikkakunta: Lapin lääni

LähetäLähetetty: 29.01.2007 21:06    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Dippisoosi vois tosiaan olla jees. Pitäs vaan saada rasva niin julmetun kuumaksi, että voisi vetää noi palat ohkasiksi siivuiksi ja sitten taikina päälle. Äkkiä vain käyttää palat siellä.

Ei kai tässä mitään erityisempää riistaviikkoa... Normaalia kanakoiraimmeisen elämää Wink
_________________
Tapion viljan puimakone
http://www.tajukankaan.com
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Juha
Kanta-asiakas


Liittynyt: 30 Maa 2004
Viestejä: 1001
Paikkakunta: Rovaniemi

LähetäLähetetty: 29.01.2007 21:22    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Rastinsahi kirjoitti:
Pitäs vaan saada rasva niin julmetun kuumaksi, että voisi vetää noi palat ohkasiksi siivuiksi ja sitten taikina päälle. Äkkiä vain käyttää palat siellä.


ongelma on poissa[url]
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Rastinsahi
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Elo 2005
Viestejä: 7252
Paikkakunta: Lapin lääni

LähetäLähetetty: 29.01.2007 21:29    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Eipä poistunut ongelma
_________________
Tapion viljan puimakone
http://www.tajukankaan.com
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
DARTON
Kanta-asiakas


Liittynyt: 19 Tou 2004
Viestejä: 350

LähetäLähetetty: 30.01.2007 10:33    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Vähän jäi nyt vaivaamaan että miltä se tämä friteerattu tetri maistui? Kannaattaako kokeilla?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Rastinsahi
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Elo 2005
Viestejä: 7252
Paikkakunta: Lapin lääni

LähetäLähetetty: 30.01.2007 10:44    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

No jos tuota nyt hyvin subjektiivisesti kuvailisi, niin maku oli "jännä" - positiivisessa mielessä.

Puraistessa tuli ensin kypsyneen taikinan rapea maku (riippuu tietysti koostumuksesta miltä maistuu), jonka jälkeen tulvahti hyvin puhdas teeren lihan maku.

Jos jotain muuttaisin, niin ehkä lihaan pikkasen lisää suolaa. Myös kevyt, lyhytaikainen marinointi voisi olla jees. Esim. pelkästään öljyllä, rouhitulla katajanmarjalla, pippurilla, kevyesti salvialla.

Ehdottomasti kannattaa kokeilla, mutta lopputulos on kyllä hyvin paljon kiinni siitä millaisen taikinan saa aikaiseksi (koostumus, maku), miten uppopaistaminen onnistuu (öljyn kuumuus, taikinan paistuminen) ja kuinka nopsasti pääsee syömähommiin käsiksi.

Todella mehevänä tuo liha ainakin noin tehtäessä pysyy. Todellista hampaattoman ruokaa. Jos ei ole friteraanut aiemmin, niin kannattaa testata vaikkapa kalalla ensin. Esimerkiksi kuhasta tulee tautisen hyvää frittaamalla.
_________________
Tapion viljan puimakone
http://www.tajukankaan.com
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Kahka
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Elo 2004
Viestejä: 433
Paikkakunta: 800km edellisestä pohjoiseen

LähetäLähetetty: 30.01.2007 14:30    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Jos viitsisit välillä kokata jotain kynityistä linnuista? Minä kun en älynnyt viime syksynä olla laiska ja kynittyähän en enää ala nylkemään. Pääsisi kokeilemaan nimittäin. Smile
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Rastinsahi
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Elo 2005
Viestejä: 7252
Paikkakunta: Lapin lääni

LähetäLähetetty: 30.01.2007 16:25    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Yks metto olis pakkasessa koko puku päällään... mutta sen taidan säästää "jalostuspäiville". Pitää kattoa onnistuuko siellä kuvaaminen. tai jos ei edes kynisi, semmosenaan vaan tehosekoittimeen.
_________________
Tapion viljan puimakone
http://www.tajukankaan.com
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Jersu
Kanta-asiakas


Liittynyt: 18 Hei 2006
Viestejä: 1519
Paikkakunta: seinäjoki

LähetäLähetetty: 15.02.2007 14:54    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Rastinsahi kirjoitti:
.... Esimerkiksi kuhasta tulee tautisen hyvää frittaamalla.



Kerro kuinka oot kuhan tehnyt... VOisi koittaa jos kuulostaa hyvältä..
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti MSN Messenger
Rastinsahi
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Elo 2005
Viestejä: 7252
Paikkakunta: Lapin lääni

LähetäLähetetty: 16.02.2007 22:50    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Aivan samoin kuin tuon teerenkin. Kuha vaan fileiksi ja paloiksi ja taikina oman maun mukaan. Esim. tilliä, sitruunapippuria, tms.
_________________
Tapion viljan puimakone
http://www.tajukankaan.com
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
K-Ukko
Kanta-asiakas


Liittynyt: 17 Huh 2006
Viestejä: 636

LähetäLähetetty: 17.02.2007 20:38    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tuommosta taekinarasvalihhoo kun koeralle syöttää, nii peäsöö sitä koeroo käättämää näättelyissä, eli ilikijää viijä sinne semmosen koeran jolla on ihan lihhoo luittennii peällä.... Laughing
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Sivu 1 Yht. 1

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com