OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Isokaliperi

 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Aseiden rakentaminen ja huolto
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
jukkas
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 06 Maa 2004
Viestejä: 47
Paikkakunta: Helsinki

LähetäLähetetty: 20.07.2004 22:29    Viestin aihe: Isokaliperi Vastaa lainaamalla viestiä

Kiinnostaisi tuo oman L/S n iso ja pikkukaliperi.Sehän ilmeisesti pystytään mittaamaan valamalla piippuun lyijyklöntti poistetaan se piipusta ja siitä sitten mitataan tarvittavat tiedot.Mutta jos ei satu olemaan lyijyä eikä sulatus mahdollisuutta lyijylle, niin onko jotain muuta materiaalia tai konstia asian selvittämiseksi itse. Ja tehdäänkö se piipunsuun vai patruunapesän kautta, patruunapesän kautta tuntuu aika hankalalta pitäisi varmaan irrottaa piippu lukon kehyksestä tai miksi sitä osaa aseesta nyt kutsutaan.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Vieras






LähetäLähetetty: 24.07.2004 12:20    Viestin aihe: isokaliberi Vastaa lainaamalla viestiä

Valamisessa voi käyttää myös uudenvuoden tinaa, ihan tarkkaa tulosta valamalla ei saa koska tina on pehmeää ja kutistuu vähän. Mittaustulokseen vaikuttaa käytettävät mittavälineet ja tekniikka.
Valu kannattaa tehdä piipun päähän muutamaman sentin pituisesti.
Tulpaksi käy melkein mikä vaan. Valun rungoksi kannattaa laittaa valun mittainen esim. 3 mm kierretanko jolloin valu on helppo vetää pois.
Takaisin alkuun
äRPee
Kanta-asiakas


Liittynyt: 06 Maa 2004
Viestejä: 2563

LähetäLähetetty: 24.07.2004 16:40    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ei sitä välttämättä tarvitse valamalla tehdä ja valoskin pitäisi juntata, jotta tarkka mitta siirtyisi tulkkiin.

Tuossa muutama kuva oman Sakon pesäpuolen tulkkauksesta, jonka tein junttaamalla pötkyläksi muokatun .457" pallokuulan pesäpuolelta sisään. Muokkasin pallon vasaralla ja lopuksi lattarautojen välissä pyörittelemällä kuvan muotoon ja löin tapin ehjän lyijypallon ja rautatangon avulla sisään. Ei mennyt riittävän syvälle (pallon otti pesän kartioon), joten jatkoin kuvassa näkyvällä puutapilla välistäen. Arpomalla sopiva stoppi ja piipun puolelta kuvan kuusiokolotapilla junttasin hiukan lisää, että tulee täysikulmainen tulkki myös rihloista. Lopputulos on lähes täydellinen. Työkalut pitää toki pehmustaa riskisti muoviteipillä ja lyödä kohdalleen... Paras vaihtoehto on käyttää sopivia messinkituurnia, kenellä sattuu olemaan. Piipun suu tehdään samalla tavalla mutta on helpompi. Tässä tulkataan valukuulaa varten, joten mukana on koko pesän ja rihlojen välinen tienoo, eikä pelkkä kaliberin tulkkaus.

Materiaaliksi voi käyttää pötkyläksi valettua uudenvuodentinaa (ei tarvitse olla mikään tiptop valos, kunhan on sopivasti reilun kokoinen), mustaruutipallokuulia tai kalamiesten sopivan kokoisia pitkulaisia lyijypainoja. Lyijypainot ovat kuitenkin joskus liian kovia, eivätkä liian voiman tarpeen vuoksi oikein mielestäni sovellu; kaapissa on parikin turhaan ostettua askia näitä. Jos saa kaupassa kynnellään selvän kolon painon pintaan, niin se on silloin tarpeeksi pehmeä.

Kannattaa huomata, että koko piipun läpi pusketussa tulkissa on sitten piipun ahtaimpien kohtien mitta; tarkassa työssä selvitetään pesän puoli ja suupuoli erikseen eri tulkeilla.







Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
jukkas
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 06 Maa 2004
Viestejä: 47
Paikkakunta: Helsinki

LähetäLähetetty: 29.07.2004 21:29    Viestin aihe: Isokaliperi Vastaa lainaamalla viestiä

Kiitos vastauksista täytyy koittaa jompaa kumpaa tai molempia.Mittaustarve tuli kun sain tuossa näitä .303 kaliperin luoteja joiden halkaisija on 7.92, satakunta kappaletta ja muistan lukeneeni jostain että ne olis hyvän paksuisia luoteja L/S n piippuun, mutta rupesi sitten epäilyttämään kuitenkin.Patruunapesä tuskin on ongelma kun tämä luoti menee suunnilleen pudottamalla aseella ammuttuun hylsyyn.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Vasuri
Vieras





LähetäLähetetty: 30.07.2004 10:18    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Hienoja kuvia - saa ÄrPeen sormenjäljetkin!

Kyllä sen luodin pitääkin mennä ammuttuun hylsyyn pudottamalla, ellei mene, ei valmis patruuna mahdu kunnolla pesään / luoti ei pääse kunnolla liikkeelle.
Takaisin alkuun
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Aseiden rakentaminen ja huolto Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Sivu 1 Yht. 1

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com