OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

vitutuksen aiheita hirvijahdissa
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 7, 8, 9 ... 241, 242, 243  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Hirven ja peuran metsästys
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
Hirvikoiramies
Kanta-asiakas


Liittynyt: 27 Lok 2005
Viestejä: 2177

LähetäLähetetty: 01.09.2006 21:05    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kyykky kirjoitti:
Täytyy ihan ensiksi todeta ja painottaa, että olen mukana hirviporukassa, joka toimii ja jossa viihdyn, mutta koska porukka on kohtuullisen suuri (n. 40-50 molemman sukupuolen edustajaa), niin joukkoon löytyy myös niitä vitutuksen aiheitakin. En tällä tarkoita sinänsä yksittäisiä henkilöitä, vaan lähinnä joitain heidän käyttäytymispiirteitään. Joten olen kaivamalla kaivanut oheisen listan ja todettakoon vielä, että suuri osa noista listatuista asioista eivät ole kovin usein toistuvia ja asiat eivät ole missään tärkeysjärjestyksessä.

- Neuvon kaverille passin aukon toisella puolen olevaan kapeikkoon. Jonkin ajan kuluttua tulee puhelu: ”Nyt täältä meni hirvet läpi” ja kun kyselen, että mistä ne meni, niin vastaus on: ”Sieltähän ne meni kapeikosta, minä kun jäin tähän aukon reunaan, kun ajattelin ettei tuollaisen ojitetun aukon yli kannata lähteä loimimaan”. (Niin, kiusallanihan minä näitä passeja määräilen kaikkein v-mäisimpiin paikkoihin.). Tähän ryhmään kuuluvat myös kaverit, joiden on päästävä aina autolla aivan passipaikan viereen. Ymmärrän kyllä, jos on lonkkavika tai muu fyysinen rajoite, niin tämä toive on aivan oikeutettu, mutta jos tämän esittää kaveri joka muuten vain ei viitsisi kävellä, niin asia muuttuu täysin toiseksi.

- Kaveri, joka ei ammu ikinä. Meillä on kirjoittamaton sääntö, ettei ampumatta jättämistä arvostella. Emme halua painostaa varsinkaan uusia metsästäjiä ampumaan jokaiseen ”nippanappa” –tilanteeseen. Uusia tilanteita tulee aina, mutta ammuttua laukausta ei enää saa peruttua. Aseisiin kun ei vielä ole saatu ympättyä tietokonemaailmasta tuttua ”undo –toimintoa”. Jokainen ampuu kykyjensä mukaan, eli jos hirvi meni passimiehen mukaan liian kaukaa ja/tai kovaa, niin asia selvä ja siirrytään seuraaviin passeihin. Mutta jos hirvi käyskentelee 20 m päästä tornin ohi ja ei voi ampua, niin kannattaisi harkita osallistumista hirvijahtiin jollain muulla tapaa kuin passimiehenä.

- Kaverit, jotka ampuu heti kun jotain vilkkuu. Näiden kanssa saa aina olla varuillaan. Tulee haavakoita ja yksinäisiä vasoja. On jännä miten jotkut muuten niin rauhalliset kaveritkin kuumenevat kun pusikossa alkaa risut katkeilemaan.

- Narinaa voutien tekemistä päätöksistä. Esimerkki muutaman vuoden takaa: RHY:ltä/piiriltä tullut suositus, että kaadettujen aikuisten hirvien naaras/uros –suhde tulisi olla 50/50. Lupia jäljellä enää kaksi ja niiden pitäisi tuon suosituksen mukaan olla sonneja. Yksi viikonloppu on nyt metsästetty tyhjää, vaikka vasoja ja lehmiä on kyllä nähty. Aamulla päätetään voutien neuvottelussa pitäytyä tuossa suosituksessa. Kyllä varsinkin vanhemman porukan osalta alkaa aikamoinen nurina. Päivän tulos: kaksi kaadettua sonnia samasta ajosta myöhemmin päivällä.

- Lihanpaloitteluun ei ole liiemmin tunkua, vaikka aina tarpeeksi porukkaa ilmaantuukin, mutta lisäkädet eivät olisi haitaksikaan. Lihanjako on yleensä viikolla, joten on ymmärrettävää, etteivät monet pääse (itse mukaan lukien) aina paikalle, mutta töistä kun tullaan suoraan lihanjakoon, niin sakkia on kuin Saipan matsissa, mutta lahtivajan ja välineiden putsauksen saavat hoitaa samat kaverit, jotka hoitivat paloittelunkin.

- Passiin mennään helvetillisellä pulinalla. Ei vaikka kuinka painottaisi, että juuri tähän passiin on mentävä kuin kusi sukassa, niin ei, kyllä aina on jokin juttu, mikä ei kerta kaikkiaan voi odottaa taukotulille.

- Passista lähdetään ennen kuin on annettu siihen lupa. Lompsitaan kaadolle katsomaan, että minkälaisen hirven se naapuri nyt ampui. Tilanne ei aina ole niin selvä kuin miltä se näyttää. ”Motin” toisella puolen on voinut tapahtua jotain sellaista, mikä edellyttää passituksen jatkamista ja josta kaadon lähettyvillä ei ole vielä mitään tietoa. Annan aina varsinkin uusille passimiehille ohjeen, että jos et tiedä mitä tehdä, niin seisot paikallasi ja ammut vain selvästi haavoittuneita hirviä. Tuota ohjetta noudattamalla ei voi tehdä mitään väärin.

- Kaverit, jotka väittävät, että heillä on juuri sopivasti sellaiset rata- ja hirvipaukut, että ne ampuvat molemmat samaan reikään, eli toisin sanoen ase on viimeksi kohdistettu joskus 70-luvun lopulla.

- Sauna- ja/tai sököporukkaa on muutamaa urhoollista lukuun ottamatta vaikea, edes kerran syksyssä, saada jäämään jahdin jälkeen illalla majalle.

Mieheltähän tulee asiaa oikein urakalla. Olisi kiva nähdä tämä kirjoitus metsästäjä tai jahtilehdessä, voisi antaa ajattelemisen aihetta joillekkin henkilöille.
_________________
Terroristien kanssa EI neuvotella!!

Viestieni sisältö on vain tämän foorumin käyttöön.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
dxman
***


Liittynyt: 06 Maa 2004
Viestejä: 7489

LähetäLähetetty: 16.10.2006 17:46    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

uppia tällekin vuodelle.
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Satunnainen matkailija
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 23 Huh 2005
Viestejä: 65

LähetäLähetetty: 18.10.2006 10:38    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Eikö ketään oo vielä tänä syksynä pyynnissä vituttanu??? Wink
Meidän porukalla tälle vuodelle yllättävän paljon haavakoita, kaikki ei oo näköjään ehtiny/viittiny käydä kesällä ampumaradalla.....
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
t3R0
Kanta-asiakas


Liittynyt: 02 Maa 2006
Viestejä: 1610
Paikkakunta: K-S

LähetäLähetetty: 18.10.2006 11:29    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Satunnainen matkailija kirjoitti:
Eikö ketään oo vielä tänä syksynä pyynnissä vituttanu??? Wink


On joo, makkara tippu nuotioon ja savu perskeles kiersi silmille. Mad
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
kantti
Kanta-asiakas


Liittynyt: 26 Syy 2005
Viestejä: 597
Paikkakunta: Hölmölä

LähetäLähetetty: 18.10.2006 12:06    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

^savu seuraa siannussijaa. tsot tsot!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla
t3R0
Kanta-asiakas


Liittynyt: 02 Maa 2006
Viestejä: 1610
Paikkakunta: K-S

LähetäLähetetty: 18.10.2006 12:11    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

kantti kirjoitti:
^savu seuraa siannussijaa. tsot tsot!


Paikkakuntakohtaisia eroja tässäkin, lampaannussija se täälläpäin on. Confused

Laughing
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Tinurien Kirkkoherra
Kanta-asiakas


Liittynyt: 18 Hei 2004
Viestejä: 2262

LähetäLähetetty: 18.10.2006 12:23    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

t3R0 kirjoitti:
kantti kirjoitti:
^savu seuraa siannussijaa. tsot tsot!


Paikkakuntakohtaisia eroja tässäkin, lampaannussija se täälläpäin on. Confused

Laughing


Meillä nämä herrat luetaan suurin piirtein samaan kastiin, eläimestä riippumatta... Laughing
_________________
...saadakseni lopettaa. Moron poro!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
darealhunt
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 09 Lok 2006
Viestejä: 44

LähetäLähetetty: 18.10.2006 23:26    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ite koiran kanssa kulen aina, passiin en mene värjöttämään.
Hirvet ammuttaan melkein poikkeuksetta koiralle, meinaan koiran neljäs syksy menossa ja viime vkl tuli numb. 33 hirvi.
Porukassa ihan kuka vaan saa toki yrittää haukulle jos siltä mieltyy, mutta suurin osa porukasta on +60-v liikuntakyvyttömiä ukon körmylöitä, joilla ei edes intoa haukkuhommiiin ole, päivät menee kylmää makkaraa passissa vetäen.
Tässä porukassa ei arvosteta yhtään pellolle ampumista yms.. Mitä taitoa siihen herran jestas tarvii..
Koira hommat maksetaan ihan koiran omistajan omasta pussista, GBS tutkat yms.. euroja palaa mutta tulostaki tuntunu syntyvän, eikä taija olla isännän ensimmäinen kouluttama koira joten, koira ulos peräkontista ja haukku raikukoon... Smile
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
T-T
Kanta-asiakas


Liittynyt: 29 Maa 2004
Viestejä: 218
Paikkakunta: Pohjanmaa

LähetäLähetetty: 19.10.2006 10:38    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Meidän seurassa on joka vuosi sama urputtaminen miten piirin suositus menee ammuttaessa aikuisia, kun uros-, naarassuhden on joko 50-50 tai 60-40. Meidän seurassa tuo suhde pitäisi mennä 100-0, eli yhtään naarasta ei saisi ampua ja tämän päätöksen ovat tehneet nämä vanhat juuri lonkkavikaiset per..reiät, jotka sanoo, että jos ammutaan naaras niin meillä ei ole tulevina vuosina enään hirviä. No nyt ammuttiin viime viikonloppuna yksinäinen naaras, joka oli tullut toisen seuran alueelta meidän alueelle, ja lauantai aamuna sovittiin, että ammutaan valtion säännöillä. Lauantaina ei nähty yhtään elukkaa ja sunnuntaina aamulla, kun lähdettiin passiin tämä yksi vanha mul..u rupesi jakamaan tietoa, että isoa/yksinäistä naarasta ei saa ampua ja siinä sitten porukalla ihmeteltiin, että onko johtaja vaihtunut kun tämä mis ei ole edes johtajan-varajohtajan-varavarajohtajan-varavaravarajohtajan-varajohtaja vaan yksi passimiehistä ja kämpässä oli juuri ennen lähtöä päätetty, että tämäkin päivä menee valtion säännöillä. No koiramies ampui päivällä koiralleen naaraan, joka oli julmetun suuri ja koira miestä lainaten:" Koira ajo ne tuohon tiheään pusikkoon ja minä seurasin alatuulen puolelta ja pääsin ampumahollille, niin siellä olikin kaksi. Meinasin ampua aluksi ensimmäistä, mutta kun se oli niin julmetun suuri niin päätin ampua pienempää, kun luulin sitä ylivuotiseksi." Kämpälle päästyämme alkoi tämä vanha ukko soittamaan suutaan ja mölyämään siitä, että porukanjohtaja pitäisi vaihtaa, kun käskyjä ei totella ja aamulla johtaja kysyi kaikkien mielipiteet ja päätettiin, että valtion säännöt. No vähän aikaa, kun tämä vanha ukko oli mellastanut oli koiramies tullut kämppään sisälle ja kuullut n. puolet ukon puheista niin koiramies oli vihasta valehtelematta punainen ja huusi ovelta, että tuu ukko ulos niin selvitetään tää juttu kahdenkesken ja arvata saattaa, mitä ulkona olisi tapahtunut, kun kaikki muut olisi olleet sisällä ja nämä kaksi ulkona selvittämässä välejä. No vanha ukko vain huusi, että tuu puhumaan tänne kaikkien eteen ja eihän sulla oo mitään salattavaa, tähän koiramies vastasi, että jos hän lähtee loppujahtikaudeksi pilkkimään lohia niin saatte te metsästää omin avuin. No ilmeisesti tämä koiramies on vielä tulossa metsään, mutta mikäli sama urputus jatkuu hän jättää tämän jahtikauden väliin ja mikäli siitä vielä valitetaan ensi vuonna koiramies totesi , että lähtee toisen seuran koiramieheksi niin pitkäksi aikaa, että tämä vanha ukko ei enään pääse hirvimetsälle. Ja näin ohimennen tämän koiramiehen koiraa ei mistään hinnasta saisi jättää pois seurasta, kun sille on ammuttu 6/8 hirvestä tälle vuodelle ja 2/8 toisen koiramiehen koiralle ja molemmilla koiramiehillä on ollut tasavertaiset paikat päästää koira jälkien perään. No nyt sitten on ollut hiljaista, mutta nyt johtaja sanoi, että hän antaa luvan kun seuraava naaras ammutaan, mutta mikäli uroksia/vasoja tulee saa ampua. Ja tuo naaraan ampuminen on ollut joka vuosi yhtä hankalaa, koska kukaan ei jaksa kuunnella sen ukon molotusta siitä kun ammutaan väärä hirvi ja tästä syystä on useampana vuotena porukasta jäänyt pois uusia tulokkaita, kun eivät jaksa kuunnella tämän ukon vitt..lua ja se alkaa näkyä porukan keski-iässä, joka meni nyt ensi kerran yli 50 ja minä olen nuorin ja nyt 18. Parhaimpina vuosina, meidän porukassa oli 20 henkilöä ja nyt meitä on 15 ja nyt yksi henkilö ilmoitti, ettei ehkä tule ensi vuonna metsälle ollenkaan, eli meitä jäisi ensivuodelle 14. Eikä tämä miesten poisjäänti meitä yhtään helpota, koska nytkin pahimmat passipaikat alkaa olla sellaisia, että siirtykää sitten jos kuulette, että haukku alkaa siirtyä sitä ja sitä paikkaa kohti.

Vähän tuli nyt tekstiä ja sai keventää sydäntä joillekkin Very Happy , mutta toivotetaan nyt muidenkin seuran jäsenille pientä vitt..lua, joka kuuluu asiaan, muttei toivottavasti ihan tällaista mitä esiintyy tämän seuran alueella, jolla itse metsästän.
_________________
Tikka nakuttaa kuin akat, mutta minä en.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Satunnainen matkailija
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 23 Huh 2005
Viestejä: 65

LähetäLähetetty: 19.10.2006 12:44    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tutulta kuulostaa....meillä sama kädenvääntö joka vuosi että ammutaanko naaraita ja minkä verran...Näköjään joka seurassa löytyy tyyppi (yleensä vanhempi) joka terrorisoi porukkaa ja pyyntiä kommenteillaan ja parjauksillaan..Rolling Eyes Ei se oikeestaan henk.koht. vituta mutta harmittaa sivusta seurata kun ukot "kyrpä otsassa" luimistelee toisiaan, vaikuttaahan se porukan yleiseen jahtihenkeen...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
JukkaI
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 1548
Paikkakunta: Riihimäki

LähetäLähetetty: 19.10.2006 12:57    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Vaihdettuani muutama vuosi sitten porukkaa ei ole ollut juurikaan v..tutuksen aiheita ennen tätä syksyä.
Tänä syksynä olen ollut lähimmillään 500km päässä jahtimaista. Arvatkaa V.TUTTAAKO!!

No ajatellaan positiivisesti:
Jalat ei ole kastunut kertaakaan
Kertaakaan ei ole ollut kylmä
Ei YHTÄÄN HAAVAKKOA!
Kukaan ei ole huomauttanut passissa tupakoinnista
Aina ollut riittävästi oikeita patruunoita
.....
.....
....
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Radek
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Maa 2004
Viestejä: 387

LähetäLähetetty: 19.10.2006 17:05    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Mua ei vituta mikhään.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
var jägare
Kanta-asiakas


Liittynyt: 18 Tam 2006
Viestejä: 1755
Paikkakunta: pohjola

LähetäLähetetty: 20.10.2006 14:43    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Anonymous kirjoitti:
-paukkuahneet koiramiehet. (muita ei tarvita kuin saaliin poisvetämiseen ja paloitteluun.) muistettava että meitä riittää joka lähtöön, itse alkaisin puhua porukalle siitä että myös koiramiehille olisi jotkin ohjeet (koiralle ei välttämättömyys jatkuva haukkuun kaato) meidän porukassa oli sellainen vanhempi koiramies, joka ei himoinnut kaatoja vaan soi mielellään sen passille toppuutteli jopa nuorempia aika railakkaasti Wink ehkä koiran olisi syytä oppia myös pysäyttämään "karkoitettu" hirvi
korjausehdotus? Ilman pyssyä koiranohjaajana, kun kaatoja kiertyy yhdelle miehelle liikaa suhteutettuna lupa ja miesmäärään.
-toimimattomien koirien ulkoiluttaminen hirvijahdissa.
iäisyyskysymys ? arveletko että koiramiehiä riittää koirineen jos niille aletaan asettaa vaatimustasoa joka ajosta eikä oppireissuja hyväksytä
tietty mielestäni voisi harjoittelutilanteita sallia koirille esimerkiksi niin
että kun haukku käynnissä niin silloin koiramies ilmoittaa ja kerää passin
ympärille muuten metsästys käynnissä vaikka toisilla koirilla toisella alueella
Korjausehdotus? Varma tieto että koira ylipäätään haukkuu hirveä. Ei tarvitse olla koetuloksia, vaan tieto. Isännälle jonkunlaista suhteellisuuden tajua ettei se koira viidentenä syksynä enään syty.


Siinäpä se on näkyvillä ajomiesten ja koiramiehen suhde. Jos jotenkin saa ankaralla ympärivuotisella työllä koulutettua koirasta toimivan ja pitää lomat pyyntiaikaan ja alkaa tulla kaatoja niin kohta on ne passeissa mölyämällä hirviä karkottavat kääkäleet kadehtimassa ja seläntakana puukottamassa, että tuo yksi se kaikki ahnehtii.

Jos taas ei tule koiralle tarpeeksi kaatoja niin samat neropäät kätisee, että koiramies se vaan tyhjää kävelee ja koiraa ulkoiluttaa !

Korjausesitys: Kaikilla on sama vapaus hommata koira, ottaa siitä monivuotinen ja ympärivuotinen työmaa ja alkaa kouluttaa sitä hirvipyyntiin. Sinne samaan yhteiseen lihakasaan ne menee kaikki elukat ja siinä ollaan lihajaolla kaikki samalla viivalla: niin se vihoviimeinen tyhjänpäiväsin kätisijä, jonka ainoa satsaus koko pyyntiin on ampua kerran kolmessa vuodessa kortti ja pyyntiaikana kerran viikossa raahautua paikalle kuin se ympärivuotisesti treenaava ja moninkertaisen määrän pyyntipäiviä pitävä koiramieskin.

Kieli on pieni palkkio ylimääräisistä satsauksista, mutta se into ja harrastuksen palo !
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Tikkamies
***


Liittynyt: 07 Maa 2004
Viestejä: 1703
Paikkakunta: Etelä-Suomi

LähetäLähetetty: 20.10.2006 17:43    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Minua tällä kertaa harmittaa se tosi seikka että otin hirvijahtilomaa töistä ja yhtenä päivänä ollaan päästy metsään vaikka koko viikko piti metsästää. No ehti paremmin pienpeto hommiin omilla koirilla ettei ihan peukaloiden pyörittelyksi mennyt. Siellä oli hirttänyt taas muutemalla ukolla ryyppy kiinni ja sitten ei oikein 3 mieheen kannata lähteä . Muutenki vaan 7 miestä porukassa ja kaikki on vielä niin suurta valkoista metsästäjää vaikka kukaan ei edes hirvijahdin ulkopuolella käy metsässä.
_________________
Eräelämä on oikeaa elämää.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Metsämies-91
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 30 Syy 2006
Viestejä: 61

LähetäLähetetty: 20.10.2006 19:19    Viestin aihe: mettästys Vastaa lainaamalla viestiä

Meilla ei oo onneks mitään paskoja puolii jahtiseuras..on oikee hyvä seura..
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti MSN Messenger
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Hirven ja peuran metsästys Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 7, 8, 9 ... 241, 242, 243  Seuraava
Sivu 8 Yht. 243

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com