OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Sanktiot hirvenpyynnissä
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Hirven ja peuran metsästys
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
kuhna
Kanta-asiakas


Liittynyt: 31 Lok 2004
Viestejä: 2871

LähetäLähetetty: 27.09.2006 12:00    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Olen kirjoitellut tänne kitkeriäkin kannanottoja hirven metsästyksestä. Nyt mainittakoon, että Lahtisen porukalla asiat tuntuvat olevan kohdallaan. Porukan pieni koko sitä edesauttakoon. Porkkanat on helpompi jakaa pienessä porukassa. Henkilökohtainen yhteydenotto hyvissä ajoin ennen jahtia lämmittää "kaupunkiin eksyneen" mieltä aina.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
immeinen
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 22 Syy 2006
Viestejä: 52

LähetäLähetetty: 27.09.2006 15:55    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Meidän seurassa (metsästys ajomiesketjulla) voudin homma on kiertävä ampujien (n. 10 kpl) keskuudessa, ajomiehiä on lisäksi 15-20. Ja varavoutina (2 kpl) saa harjoitella kaksi vuotta ennen kuin voudin virka napsahtaa kontolle. Ikinä ei ole kukaan hommasta kieltäytynyt ja kohtuu hyvin on homma sujunut.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Silvertip
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 13 Jou 2005
Viestejä: 45

LähetäLähetetty: 27.09.2006 20:51    Viestin aihe: Haavakot Vastaa lainaamalla viestiä

HAAVAKKO: Ei sanktioita, jos ei muun porukan "ankaraa" V!##%&!lua ja hirvipomon puhuttelua lasketa sanktioiks. Ja toki "virvoitusjuomapullo", koko porukalle jakoon. Varmasti kyseistä ampujaa V!#%&!taa jo ihan tarpeeksi, ettei siitä tarvi ketään rangaista.

Olen ihan samaa mieltä kanssasi. Haavakkoja tulee ikävä kyllä melkein jokaisen kohdalle sillä vaikka olisi kuinka varma ampuja niin sattumallakin on aina osansa ammuttaessa hirveä. Jokainen joka lähtee metsälle tietää ja ymmärtää varmasti että haavakon mahdollisuus on olemassa ja haavakon löytäminen voi olla työläs operaatio. Siinä ei ole kellään mitään aihetta !&%¤#"! tai pään aukomiseen sillä haavakon etsiminen on jokaisen velvollisuus. Jos hermot menee siitä että joskus tulee ongelmia niin sitten on kenties parempi metsästää vain yksin.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
kuhna
Kanta-asiakas


Liittynyt: 31 Lok 2004
Viestejä: 2871

LähetäLähetetty: 19.11.2006 01:48    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tänään ei vituta...kuitenkaan. En käy tässä sen enenpää taustoja läpi, mutta olen tämän selityksen "velkaa" palstan lukioille.
Tänään tuli passiin lehmämullikka. Ensin yllättäen heti passiin mentäessä. Parin tunnin päästä arvatenkin sama elukka ajomiesten edellä alle 30 metrin päähän. Meillä oli lisälupa ja tälle päivälle oli annettu ehdoton täyskokoisen ampumiskielto.
En ammunnut. En edes avannut kiikarin läppiä. Olin yhteydessä voudin kanssa em. asiasta useaan otteeseen. Vouti kiitteli malttiani, johon itse vakuutelin opetuksen oppimista.

Katson, että tämän päivän tapahtumat sovittivat viime syksyiset synnit.

En kuitenkaan toivo kenellekkään kohtuuttomia sanktioita. En varsinkaan, ettei asianosaista kuulla.
Mainittakoon, että itsekkin käyttäisin jonkinlaista "pelottelua" em. tilanteessa. Vastuuta ei voi muuten delekoida. Oppimista ei tapahtuisi, jos oppisi, että "pälkähästä" pääsee aina.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
myllypa
Kanta-asiakas


Liittynyt: 01 Huh 2006
Viestejä: 394

LähetäLähetetty: 19.11.2006 12:05    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

meillä on 10 miehen porukka ja ei oo minkaanlaisia sakkoja tai rangaistuksia.

metästyksen pitää olla mukavaa ja vapaehtoista.

jos et ammu, niin et varmasti mittään saa. Very Happy Very Happy
_________________
Aina ei voi voittaa
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
T-T
Kanta-asiakas


Liittynyt: 29 Maa 2004
Viestejä: 218
Paikkakunta: Pohjanmaa

LähetäLähetetty: 20.11.2006 10:51    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Meidän porukassa vanhat ukot yrittää saada sanktion sille, että jos menee ampumaan naaraan ja sakko olisi aikuisen luvan hinta. Tämä alkaa ottamaan jo päähän, kun nyt jo huudetaan porukan sisällä siitä, että isoa naarasta ei saa ampua. Tämä on heiltä kaikkein tyhmin vaihtoehto mitä he ovat ikinä ehdottaneet. Tänäkin syksynä hirvi, jota ammuin juoksi aluksi tien yli takaani n.30m päästä, mutta ampumatta piti jättää pellolla reppujakkaralla istuskellessani. No ei siinä mitään hirvi tuli melkein heti näkyville ja meikä pomppas jakkaralta maahan makaamaan ja sitten kun ei ollut tietoa, mikä elukka siellä oikein on niin piti sitten ruveta seisovaa hirveä tunnistamaan. No uroshan se oli ja saman tien kun rupesin hirvestä etsimään kohtaa mihin ampua niin ei perskule kun lähti liikkeelle. No ei muuta kuin takaisin pystyyn ja sitten vain käsien päältä ennakkoa sun muuta. Tämä tilannekkin olisi voitu välttää, kun porukan vanhat ukot olisivat antaneet periksi ja sanoneet, että ammutaan yksinäistä isoa, mutta jos vasa/-t seuraa niin siitä niitä vasoja yritettäisiin.

Kävin sitten yhdellä aukealla kokeilemassa, tuota matkaa miten olisi osunut tuohon hiukan alle 200m ja siinä 5lks tulos 3lks keskellä ja 2lks hiukan oikealla.



Pikan halkaisija n.10cm

Mutta onhan se eri asia ampua hirveä mitä taulua, mutta olisi sen osumankin pitänyt olla jossain oikeassa paikassa hirveä, ainakin tuon kokeilun vuoksi. Mutta katsotaan nyt ensi vuonna tähän topicciin jotain kirjoitettavaa, kun loppui meiltä nuo luvat niin ei enään tälle jahtikaudelle tule !&%¤#"!.
_________________
Tikka nakuttaa kuin akat, mutta minä en.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
nippon1
Kanta-asiakas


Liittynyt: 25 Tam 2005
Viestejä: 1010

LähetäLähetetty: 20.11.2006 18:37    Viestin aihe: ei kai sanktioita Vastaa lainaamalla viestiä

Ei meillä mitään sanktioita ole, pientä keskustelua voidaan kyllä käydä. Sitä paitti vasta se kaveri vapisee kun on hirvee pelko että taas on kävely syksy tiedossa. Kyllä se on se huti, puhumattakaan raanakosta itsessään niin katkera paikka jotta koulii. Päin vastoin katellaan sille kaverille ampumaholli uudelleen, ettei tuu tutinaa. Kaikkein parashan on kun kaveri saa itse parsia haavakon. Useinhan käy, että se haavoitettuna hirvi janttau seisomaan johonki korpeen haukulle. Jos kaveri ei oikeen pahassa tärinässä ole, niin eikun ite haukulle. Sanktiot kuuluu valtionlaitokseen hirven pyynti harrastus ja sellaisena sen tulisi olla osallistujilleen miellyttävä tapahtuma.
_________________
Rauhasa hissun kissun
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
HIRVIKUISKAAJA
Kanta-asiakas


Liittynyt: 06 Mar 2006
Viestejä: 261
Paikkakunta: ROVANIEMI

LähetäLähetetty: 20.11.2006 19:13    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kyllä minusta on porukalla asiat huonosti jos pitää ruveta rangaistuksia jakamaan, varsinkin jos aletaan kieltämään metsästys. Kohta voi olla ukot aika vähissä jos kovin ruvetaan niuhottaan joka pikku asiasta.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Hirven ja peuran metsästys Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Sivu 8 Yht. 8

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com