OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

erätukku, garmin & topo plus kartat
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Tarvikkeet ja välineet
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
arzi
Kanta-asiakas


Liittynyt: 02 Tam 2005
Viestejä: 882

LähetäLähetetty: 21.07.2006 08:37    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

[quote="Parooni"]Ainakin monella muilla tuotteilla on maata kohen yksi ainoa "virallinen" maahantuoja, no ehkäpä suomi on niin suuri että tarvitaan kaksi, mene ja tiedä.[/quote]

Offtopiccina tuohon eräs kokemus. Kosahti pari vuotta sitten kovalevy. No, myyjä oli mennyt konkkaan, joten etsimään maahantuojaa. Laitoin postia viidelle ko. merkin maahantuojalle, ennenkuin luovutin ja hoidin asian suoraan valmistajan kanssa. Hyvin hoituikin. Eli maahantuojia voi hyvinkin olla useitakin.

Itse asiaan, Garminin sivuilla ei enää mainita Erätukkua jälleenmyyjänä, joskus taisi olla sielläkin mainittuna. Eli ilmeisesti jonkinlaista "harmaatuontia". Kannattaakin tilata gepsi suoraan jenkeistä. Toimii takuut ja säästääkin.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
kkssu
Kanta-asiakas


Liittynyt: 12 Hel 2006
Viestejä: 724

LähetäLähetetty: 21.07.2006 09:10    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Parooni kirjoitti:
Kartasta lähinnä olikin kysymys, itsekin myönnät että hidastelee, no jos sinulla ei tiltannut, niin jollain toisella on tiltannut se karttaohjelma ja kone juminnut, se on faktaa...................Kuis se lause meneekään, älä maksa välikäsille, maksa erätukulle kaikki. Tai jotain sinnepäin Smile


Sanoit aiemmassa viestissä, että nav corin edustajan mukaan jollaki oli kone juminu erätukun kartoista. Ja varsinkaa kilipailijalta kuultua kuulopuhetta ei kannata kovin faktaksi julistaa, vaikka mieli tekis.

Kuulin aikonaan, että erätukku otti ensin koneet navcorilta ja teki kartat navcorille, sitte erätukku rupes ottaan koneet ohi navcorin ja navcor rupes tekeen ite omat karttasa. Tuon tarinan mukaanhan erätukulla on pitempi kokemus kartan teosta ku navcorilla, ja miksikähän ei sillon karminit tökkiny erätukun tekemillä kartoilla navcorinkaa mielestä?

Tuohon mainittemaani hitauteen. Jos luit sen kirjotuksen, huomasit varmaan, että mainihin, että erätukun uuessa topo plus kartassa on jo niin paljo tietoa, että gps:n prosessori teho meinaa loppua kesken, kun kartan vieritys toimintoa käytetään. Itellä on koneessa vanhempi topo suomi kartta, ni siinä ei oo tontti rajoja, suo tyyppejä yms. ni toimii konekki vähä joutusammin. Jos laittaa vapaa-ajan kartan koneeseen, siinä ei oo semminkää tietoa mm. talojen ettiminenki vaatii tarkkuutta. Sen takia sitä mahtuu koneen muistiinki enemmän ku topo suomea.

Tietenki jos on jotai muita antipatioita erätukkua vastaan, ni sittehän konekki voi ruveta oikutteleen (siis erätukusta ostettu kone, ei nav corilta) Mutta mulla ku niitä ei oo, ni mulla on kone toiminu moitteetta.

Suoraan jenkeistä tuovussa koneessa voi olla sitä ongelmaa, että kieli valikosta löytyy puolikymmentä valta kieltä, mutta suomi sieltä puuttuu. Ja ilimeisesti sitä ei sinne saakkaa, jos se sieltä puuttuu. Lisäksi koneen takuu huollon kans saa tehä töitä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
arzi
Kanta-asiakas


Liittynyt: 02 Tam 2005
Viestejä: 882

LähetäLähetetty: 21.07.2006 13:14    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

[quote="kkssu"]Suoraan jenkeistä tuovussa koneessa voi olla sitä ongelmaa, että kieli valikosta löytyy puolikymmentä valta kieltä, mutta suomi sieltä puuttuu. Ja ilimeisesti sitä ei sinne saakkaa, jos se sieltä puuttuu. Lisäksi koneen takuu huollon kans saa tehä töitä.[/quote]

Netistä löytyy ohjelman pätkä jolla onnistuu Garminien saaminen suomenkielisiksi. Tällä patchataan gepsin ohjelmapäivitys ja siinä voi valita mitkä kielet haluaa mukaan gepsiin. Toimii, on käytetty sitä. Takuu taas hoituu Navcorin kautta, kun ei ole Erätukusta ostettu gepsi. Tämän taas on kaveri joutunut testaamaan.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
kkssu
Kanta-asiakas


Liittynyt: 12 Hel 2006
Viestejä: 724

LähetäLähetetty: 21.07.2006 13:59    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Mitenhän käy takuulle tuon patchauksen jäläkeen. Ja navcorin suhtautumisen voi jokainen kokeilla soittamalla sinne. Kaveri soitti kieli ongelmasta, ni sanovat sieltä, etteivät he ota mitää kantaa jenkeistä tuotuun koneeseen.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Parooni
Kanta-asiakas


Liittynyt: 22 Jou 2004
Viestejä: 422
Paikkakunta: Mäntsälä

LähetäLähetetty: 21.07.2006 15:07    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

kkssu

Luin tarkasti ja itse sanoitkin että on käsiteltävää tavaraa enemmän silla cd:llä ja nimenomaan sen takia alkaa peli ja vehkeet tökkimään mnkä itse myönnätkin, kun sanoit että hidastuu, mutta jollain toisella se menee tilttiin, olin meinaan paikalla kun yksi asiakas oli justiinsa kertomassa siitä navcorin edustajalle, joten se on faktaa. Kuulin siis omilla korvillani.
En kyllä tiedä edes tarkkaa mallia mikä jumitti, mutta joku sellainen käsikapula se oli, oliskko joku 60 sarjaa (arvaus).
Etkös sinäkin ole maahntuoja jos sen jenkeistä tilasit?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti Käy lähettäjän sivustolla
kkssu
Kanta-asiakas


Liittynyt: 12 Hel 2006
Viestejä: 724

LähetäLähetetty: 21.07.2006 17:42    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ahaa, maahantuoja on siis jokainen, joka omaan käyttöön tuo jotain ulukomailta? Ja hitaaksi menemisellä ja tilttiin menemiselläki on pieni ero Very Happy Ja sitte vielä semmonen pieni juttu, että normaali kaveri ei etes yritä survoa vanhaan pieni tehoseen koneeseen uusia raskaampia ohjelmia. Tai ei ainakaa pitäs.... mutta et:n kartat toimii kyllä kaikki 60 sarjan koneissa. Kokeileppa ostaa joku vanha tietokone, vaikka joku 286 ja yritä asentaa siihen kaikki, mitä sulla on tällä hetkellä koneellas. Ja ku siitä ei taho tulla mitää, ni tee reklamaatio microsoftille, ettei niitten ohjelmistot pelaa, vaan kone tilttaa. Minä voin tulla todistajaksi. 60c/cs:ä pyörii topo plus, mutta kone menee hitaaksi kartan vierityksessä. Topo plus sopii enemmänki CSx mallille, jossa on puolta nopiampi prosessori ku c/cs malleissa.

Millon muuten vapaa-ajan kartta on viimmeksi päivitetty? vai onko se yhä sama malli, minkä navcor kyhäsi sillon ku se lopetti ottamasta kartat erätukulta? Ja miten ne yhteensopivuusongelmat ei vaivannu sillon ku navcor käytti erätukun karttoja?

Asia on kuitenki niin, että erätukun kartat on huomattavasti tarkemmat, ku navcor:n. Ja yhteensopivuuen kans garminiin ei oo ongelmia ku kilipailevan firman neuvonnassa. Ja tasapuolisuuen nimissä on mainittava, että tiiän yhen tapauksen, jossa erätukku on syyllistyny samanlaiseen mustamaalaukseen. Tuosta koneen hitaaksi menemisessä vois olla ratkasuna, että puottaa gps:n valikosta kartan yksityiskohat kohtaan normaali.....vähiten. Mulla se on eniten. En tiiä auttasko, mutta vois auttaa, ku sillonhan prosessorilla ois vähemmän jauhettavaa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
igla111
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 29 Maa 2005
Viestejä: 31

LähetäLähetetty: 21.07.2006 18:13    Viestin aihe: onko tämä erätukun ja navgorin valinen kiistelypalsta Vastaa lainaamalla viestiä

Jotenkin tuntuu että, täällä keskustelua johtaa ainakin jollaintavalla näihin kahteen firmaan sidoksissa olevat herrat. Itselläni molemmat karttamateriaalit toimii ihan ok. Tottakai molemmilla on huonojakin ominaisuuksia( hitaus, liikaa turhia tekstejä ja merkkejä yms.)
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
arzi
Kanta-asiakas


Liittynyt: 02 Tam 2005
Viestejä: 882

LähetäLähetetty: 21.07.2006 19:32    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Täältä löytyy vähän puolueetonta tietoa ja voi ihan omilla silmillä vertailla näitä karttoja
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
kkssu
Kanta-asiakas


Liittynyt: 12 Hel 2006
Viestejä: 724

LähetäLähetetty: 21.07.2006 21:57    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ei oo sidoksia niin, että pitäs liputtaa jommalle kummalle, jos minua tarkotit. Mutta nämähän on vaan mielipiteitä. Ja niin ku aiemmin sanoin, että vaikka erätukun tekstiili puolella ei laatu oo kohillaan, ni paikannus puoli niillä on hallussa. Tämä tietenki vaan minun mielipiteenä. Pittäähän se kuitenki firmaa kehuakki jos kehuttavaa on, kun kerran moititaanki jos moitittavaa on.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Mippi
Kanta-asiakas


Liittynyt: 29 Lok 2005
Viestejä: 1384
Paikkakunta: Lappi

LähetäLähetetty: 21.07.2006 22:47    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

On kyllä ohi aiheen. Mutta Erätukku ei ole todellakaan halvin garmin myyjä Suomessa Kaikenmaaliman ohjelmointi,toimituskulujen ja VEROJEN jälkeen.
_________________
Eihän sitä kukhan jaksa...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Parooni
Kanta-asiakas


Liittynyt: 22 Jou 2004
Viestejä: 422
Paikkakunta: Mäntsälä

LähetäLähetetty: 22.07.2006 08:51    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

No ilmeisesti tarkoitti meitä molempia kkssu?

Olemme garminia muutaman myynneet, mutta huom! kartallisia esim. 60 sarajaa ei yhtään kipaletta, lähinnä etrexiä ja nyt noita autonavikaattoreita. Kerroin vain kuultua ja sen mitä itse satuin kuulemaan, en sitä tiedä oliko kuin vanha vehje mihin yritti liikaa sisään, mutta monelle käyttäjälle se on vaikeata jo pelkkä pc:n käyttö, kaikki ei ole nörttejä.
Varsinkin vanhempi väki joka ostaa näitä navikointilaitteita se tuottaa aika paljon vaikeuksia ja eikä ymmärretä mitä tehään.
Lehdestä kun näkee jotain uutta, tulee ahaa elämys ja ajatus että toi on hyvä tuon ostan, jos sit kone menee tiltiin, niin väittäisin sen olevan myyjän syy, jos ei kerrota mihin sopii mihin ei.

kkssu ja eikö se ole pienimuotoista maahantuontia jos vaikka vain itselleen lilaa? Eihän se sinulla olis jos ei tähän armaaseen Suomenmaahan se olis tullut ja ihan omasta toimestasi?

Minä käsitän tuon maahatuonnin ja virallisen maahantuojan siten , että on valmistavan tehtaan kanssa sovittu maahantuonnista, tai sitten merkin /nimen omistajan kanssa tehdystä sopimuksesta.
esim. Euroopassa on monta tukkuria, joista saa melkein minkä merkkisiä tuotteita ostaa, ja niistä kun ostaa ja tuo maahan, näiltä ostettuja ja Suomessa myynnissä olevia välittäjiä en pidä "virallisina maahantuojina" josko ymmärtänet mitä tarkoitan. ehkä nyt meni taasen liian sivuun cd:n osalta mikä oli aihe ja mielestäni tätä on jatkettu jo tarpeeksi kauan, joten jollain muulla aiheella jatkettaneen. Hyvää loppukesää....
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti Käy lähettäjän sivustolla
makeolavi
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 31 Tam 2006
Viestejä: 14

LähetäLähetetty: 11.10.2006 07:57    Viestin aihe: Tuonti GPS Vastaa lainaamalla viestiä

On tullu hommattua Canadasta Garmin 60CSx. Voisko joku neuvoa miten tuo Patchaus tehdään,että koneen sais suomenkieliseksi.
Vai saako????
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
arzi
Kanta-asiakas


Liittynyt: 02 Tam 2005
Viestejä: 882

LähetäLähetetty: 11.10.2006 10:37    Viestin aihe: Re: Tuonti GPS Vastaa lainaamalla viestiä

makeolavi kirjoitti:
On tullu hommattua Canadasta Garmin 60CSx. Voisko joku neuvoa miten tuo Patchaus tehdään,että koneen sais suomenkieliseksi.
Vai saako????


Haet Garminin sivuilta laitteen päivityksen Purat sen haluamaasi kansioon. Sitten haet patchaus työkalun ja asennat sen.
Käynnistä GarPatch, etsi purkamasi Garminin päivitystiedosto, valitse haluamasi kielet ja käynnistä

Sitten vain päivität Garminisi patchatulla päivitystiedostolla ihan normaalisti.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
makeolavi
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 31 Tam 2006
Viestejä: 14

LähetäLähetetty: 11.10.2006 14:22    Viestin aihe: Tuonti GPS Vastaa lainaamalla viestiä

Kokeilin mutta heti kättelyssä tuli ilmoitus. Error:Not a 60/76-X/Etrex-X file or wrog firmware-version.
Patchtoolsista löytyy versio 2.70 minulla 3.00
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
arzi
Kanta-asiakas


Liittynyt: 02 Tam 2005
Viestejä: 882

LähetäLähetetty: 11.10.2006 18:17    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Hyvin toimii version 3.00 kanssa. Kokeiletko vielä vai laitanko patchatun filen tulemaan sähköpostilla?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Tarvikkeet ja välineet Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3  Seuraava
Sivu 2 Yht. 3

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com