Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
Tärppi Kanta-asiakas
Liittynyt: 07 Mar 2004 Viestejä: 1699 Paikkakunta: Pallas
|
Lähetetty: 24.05.2006 22:07 Viestin aihe: Kuka ruokasi tekee? Ja mikä on bravuurisi? |
|
|
Tämmöisen ruokakyssärin ajattelin heittää ilmoille.
Onko täällä tosi eräkokkeja, vai vaan mamman lihapullilla/ kaupan valmisruoalla eläjiä? Vai syötkö vaan makkaraa ja juot kaljaa.
Osaatko keittää perunat, tai paistaa munat koviksi
Mikä on bravuurisi ja mitä hyvää sait/teit viimeksi?
Aloitan itse ja tunnustan suoraan
Eli teen itse kaikki ruoat, bravuuria en ole vielä löytänyt.
Tällä viikolla ruokana ollut mm. kalkkunaa, taimenkeittoa, savukalaa, naudanfilettä kermaperunoilla ja juuri nyt valmistuu käristys kunnon puuhellalla.
Paras tällä viikolla oli kyllä tuo naudanfilepihvi, kermaperunat ja punaviinikastike _________________ Tärpin ja Roopen sympioosi |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Louhi Kanta-asiakas
Liittynyt: 30 Jou 2005 Viestejä: 193
|
Lähetetty: 24.05.2006 22:55 Viestin aihe: |
|
|
Itse teen ja teen toisillekin. Ainekset riippuu vähän siitä, mikä on vuodenaika; laidasta laitaan. Jatkokysymys sitten eräkokeille; onko täällä leipureita? Jaa se bravuuri jäi , oisko se siikaa tai muuta vastaavaa kalaa uunissa haudutettuna; höysteenä kermaa/aurajuustoa mausteita maun mukaan ja pottuvoeta. Lisukkeet omien mieltymysten mukaan ja juomat kanssa. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
J.A.H Kanta-asiakas
Liittynyt: 20 Jou 2004 Viestejä: 139 Paikkakunta: Tuusula
|
Lähetetty: 26.05.2006 23:53 Viestin aihe: |
|
|
Seuraava ohje piimärieskalle jota kyllä kannattaa kokeilla
- 5 dl kaurahiutaleita
- 6 dl piimää
- 2 munaa
- 1tl suolaa
- sulatettua voita
Sekoita kuivat ainekset. Lisää sekaan piimä,kananmunat ja sulatettu rasva. Kaada voidellulle uunipellille ja paista uunissa 250 asteessa n.10-12 minuuttia. Käsittämättömän hyvää myös eväänä. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Tursas ***
Liittynyt: 06 Syy 2004 Viestejä: 2643
|
Lähetetty: 31.05.2006 12:31 Viestin aihe: |
|
|
Totta kai teen ja ruoka on parempaa kuin emännän tekemä.
Tykkään tulisista eväistä mutta suurimmaksi osaksi laitan suomalaista perusruokaa.
Bravuuri on kuoripotut ja Läskisoosi, jolle emäntä nirpistelee ja tyttö kehuu hyväksi niin kauan kuin sitä tarjotaan sianlihakastikkeen nimellä .
Nopea ruoka on "postiljoonin pata", joka sisältää sipulin kanssa paistettua jauhelihaa sekoitettuna keitettyyn makarooniin kera kermalorauksen, pippurin ja kaapista löytyvien kasvisten.
Äsken syötiin marinoitua hauentuppea paistettuna pottuvoin kanssa. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
9.3x622 Kanta-asiakas
Liittynyt: 16 Huh 2004 Viestejä: 16768
|
Lähetetty: 02.07.2006 15:14 Viestin aihe: |
|
|
Itse teen suurimmaksi osaksi ruuat, kun olen vapaallakin enemmän. Tyttö tykkää hirvikäristyksestä, eli kai se on sitten se minun bravuuri. Nyt hirvensisäfile on jääkaapissa sulamassa ja siitä tulee sitten seuraava ruoka. Ennenkuin teen vieraille, niin reseptit on testattu hyvissä ajoin, ettei huono maine lisäänny ruuantekijänä. _________________ Polku on kulkijaansa viisaampi. !&%¤# määrä on vakio. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
nikulainen
Liittynyt: 17 Hei 2006 Viestejä: 5 Paikkakunta: etelä-lappi
|
Lähetetty: 22.07.2006 07:48 Viestin aihe: |
|
|
hmmm...halsteroitu lohi ja maivat etikkaliemessä, jänispaisti, hirvenlihapihvit ruskeassa kastikkeessa ja mettälintu potut..kaikki hyväksi todettuja!
eukko tekee meilläkin aika harvoin ruuat, mutta aina kun on riistasta kyse niin isäntä puikkoihin ja akka nurkkaan! |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Lyrurus Kanta-asiakas
Liittynyt: 27 Jou 2004 Viestejä: 2009 Paikkakunta: Muurame
|
Lähetetty: 22.07.2006 10:02 Viestin aihe: |
|
|
Myös minä teen kaikki riista- ja kalaruoat itse. Syy on yksinkertainen: Jos joku ei ole pyytänyt sitä riistaa tai kalaa, joka nyt on tarkoitus syödä, niin hän ei osaa myöskään valmistaa sitä ruoaksi. Tarvittava kunnioitus ja sen mukana tuleva huolenpito puuttuvat.
Bravuureita on muutamia. Kalapuolelta esimerkiksi:
- Kuhaa kermassa ja herkkutatin hajua (herkkutateista käytetään vain liotusvesi; siksi "hajua").
- Isin ihmeelliset matikkapallerot (isi olen minä).
Riistaruokia esimerkiksi:
- Teeripaisti (klassinen, hiukan muunneltu).
- Kortetta kekoon (kaikkea mitä rannalta voi poimia; heinäsorsat ja kanttarellit ovat pääaines). |
|
Takaisin alkuun |
|
|
JukkaI Kanta-asiakas
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 1548 Paikkakunta: Riihimäki
|
Lähetetty: 22.07.2006 10:42 Viestin aihe: |
|
|
Tykkään ruuanlaitosta kovasti. Laitan ruokaa laidasta laitaan. Omat bravuurit tulevat tuolta itämaisesta keittiöstä. Esim. Thaimaalainen chicken with cashew nuts tai sitten Indonesialaiset kana- ja liharuoat.
Niissähän on tuo valmistustapa ja maustaminen kaiken a ja o.
Kaapissa on aina perus-setti mausteita noihin, eli Thaimaalaisen keittiön ydin:Fish sauce ja galanga. Sen vihreän paksun lehden (oliko joku paikallinen lime?) voi korvata hätätapaksessa sitruunan mehulla.Kuorittu tuore inkivääri on hyvä korvike joka löytyy lähes jokaisesta kaupasta. Kun mennään tuonne Intia-Indonesia akselille, niin hyvä curry astuu kuvioon mukaan. Sille vastapainona hunaja. Onneksi kookosmaitoa tai -kermaa löytyy jo lähes jokaisesta kaupasta. Hyvää lukemista löytyy esim. suomi-thaimaa-yhdistyksen keittokirjata tai netistä. Hyviä tarvikkeita löytyy noista etnisistä ruokakaupoista. Keittiöstäni puuttuu nykyisin korkeat hiilarit. Erittäin suositeltavaa! Siis ei prosessoituja riisejä, ei vehnää eikä pottuja. Helppo korvata kokojyvätuotteilla ja speltillä. Tämän muutoksen myötä perheestä lähtenyt läskiä kuluneen vuoden aikana yli 10 kiloa! _________________ Jos väittelet idiootin kanssa, varmista ettei hän tee samoin! |
|
Takaisin alkuun |
|
|
teurastaja Kanta-asiakas
Liittynyt: 14 Hei 2004 Viestejä: 261 Paikkakunta: laihia
|
Lähetetty: 04.08.2006 01:01 Viestin aihe: |
|
|
Kyllähän sitä silloin tällöin tulee itekki joskus safkaa tehtyä.. kyyhkyn lihasta teen yleensä sellaasta notta esti keitän ne hyvin maustetussa vedessä niin että lihat irtoaa luista ja sitte paistinpannulle hautumaan kerman kera..ja voi poijjat, että on hyvää.. kyyhkyn sydän on kyllä luulisin, että parahin kyyhkyn "osa". Veli nämä ruoka hommelit yleensä tekeepi.. _________________ Tuota nyt siinä! |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Lapinleuku Kanta-asiakas
Liittynyt: 20 Tam 2006 Viestejä: 917 Paikkakunta: Inari
|
Lähetetty: 04.08.2006 07:41 Viestin aihe: |
|
|
Kaikki maailman huippukokit ovat miehiä, joten itse sitä täytyy gastronomian saloihin perehtyä ja sapuskansa laittaa. Lisäksi jos emännän päästää kapustan varteen on vaarana, että ruoasta tulee jotain dieettitavaraa. Noh, ei vaiskaan, osataan sitä itsekin kevyttä sapuskaa tarvittaessa laittaa.
Oma bravuurini on kolmen (tai viiden, miten sen nyt ottaa) ruokalajin illallinen, joka yleensä tarjoillaan etelästä tuleville vieraille:
Alkuruoaksi: Riekko-hillakeitto
Pääruoka: Olutmarinoitua poronpaistia, lohkoperunat, riekkosalaatti, savulohta (tietenkin Jäämeren villilohta, ei altaasta)
Jälkiruoka: Jäätelöä ja hilloja sekä päällä kahvit + konjakit
Ruokajuomat maun mukaan, mutta hyvä ateriahan lähtee käyntiin snapsilla.
Kyllä on yleensä melkoisen hyvin uponnut. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
ELLU69 Vieras
|
Lähetetty: 23.09.2006 21:16 Viestin aihe: |
|
|
Kuka tykkää rieskoista niin tätä ohjetta kannattaa kokeilla.
OHRARIESKA 200 astetta/20-30 minuuttia, ohjeesta tulee 2 pellillistä
1 ltr piimää
5 dl rikottuja ohrasuurimoita
-laita yöksi turpoamaan/muutama tunti
2 tl suolaa
2 munaa
2,5 tl ruokasoodaa
4 rkl vehnäjauhoja
1,5 dl öljyä
1 dl kevytkermaa (maitoa) Itse olen käyttänyt tässä ohjeessa nesteenä
1 dl maitoa (sininen) rasvatonta maitoa
2 dl kaurahiutaleita |
|
Takaisin alkuun |
|
|
|