OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Mysteerilyijy ja 45-70 Supuraportti

 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Luotien valaminen ja valmistus
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
Ruutiukko
Kanta-asiakas


Liittynyt: 24 Maa 2004
Viestejä: 951
Paikkakunta: Suomen Demokraattinen Kansantasavalta

LähetäLähetetty: 22.06.2004 13:13    Viestin aihe: Mysteerilyijy ja 45-70 Supuraportti Vastaa lainaamalla viestiä

Menee sitten mielenkiintoiseksi tämä touhu:


Tuon kaapelilyijytopicin alla on juttua erikoisesta, värikkäästä seoksestani, lupasin laittaa uuden postin ja tässä se nyt on.




Siispä:

Tämän "sateenkaariseoksen" valaminen on varsin helppoa kuumana. Mutta tosi kuumaa pitää kaiken olla, harmi kun ei ole mittaria nyt. Kauhan kanssa vain väistelen kakkia, kyllä se onnistuu. Suunnilleen 40 luodin jälkeen pinta on liian täynnä kirjavaa tavaraa jonka sitten kaavin kauhalla pois, teen sahajauhotempun ja jatkan valamista.


Aivan sama paljonko fluksailen, kullan ja violetin sävyt vuorottelevat joka tapauksessa. Jos jätän padan vartiksi rauhaan, pinta on kultaa. Siitä flux ja voila´: sinistä, violettia ja tosi kuumana myös vihreää... Lämpötilan laskeminen saa seoksen näyttämään melkein normaalilta mutta valaminen ei enää onnistu vaan tulee ryppyjä.


Samalla valaessa ja "putsatessa" tulee ilmi muutakin : tästä ei saa millään muotoa tehtyä "huurteisia". Tuntuu että Leen muotti sulaa ennemmin, 400 graininen odotuttaa jopa puoli minuuttia ennenkuin pyrstön voi katkaista kun oikein kuumana mennään. Luodit täyttävät muotin mainiosti ja ovat peilikirkkaita ja mahdottoman pehmeitä. (toisenkin mittarin puute on ilmeinen...)


Tässä on eilinen testitauluni Marlinilla, kahdeksan laukausta / 75 m. Täysin valikoimattomia luoteja, vaseliinia sormin hieman rasvaksi, ernomaisen likainen piippu. 3,5 mm liekkireijät , Federal kiväärinalli ynnä 13 grainia 3N37. 1050 fps . Halusin vain koittaa että osuuko näillä yhtään mihinkään ja tarkistin nopeuden.






Elikä:

1: Uusi "pehmoluoti" neljästä metristä (katolta) kympin vesikanisterin läpi kovaan hiekkamaahan. Upposi kuutisen tuumaa.

2: Kaksi "pehmoluotia" ammuttuna 15 metristä parin maitopurkin (vettä täynnä) ja hirvenluun läpi märkään sanomalehtimössöön. Oli siellä jossain joku lautakin välissä ja osa lehdistä on jo aika höttöä. Upposivat noin 90 cm.

3: "Pehmoluoti" ja sama viimevuotinen renkkupainoversio viilapenkkitestin jälkeen. Asetin luotien perät vastakkain ja aloin puristaa. "Pehmoluoti" on vasemmalla.

4: Kaksi "Pehmoluotia" suoraan muotista.

5: Testitaulun takaa pehmeästä hiekasta kerättyjä "Pehmoluoteja", taulun takana oli laho , 50 cm paksu kannonpätkä. Upposivat sen jälkeen hiekkaan 80 metrissä noin 30 cm, hiekassa on myös isompaa kiveä seassa joten muotoutuvat miten sattuu. Jäämäpainot yli 96 % (yli 25 grammaa) kaikissa kuitenkin.



Tuleepas pitkä posti...



No, tämä mysteeriseos tekee Leen HB .458 405 muotilla .463 luoteja jotka painavat noin 400 grainia. Renkkupainolla sama muotti pudottelee halkaisijaltaan .459 ja painoltaan 387 grain luoteja. Ammuin "Pehmot" sellaisenaan.

En minä tiedä missä nyt mennään. Kullanväriä jäi pataan ja alumiiniseen reikäkauhaankin. Valetut harkot ovat kiiltäviä, pehmeitä ja niissä on sinertävä ,öljymäinen hohde pinnassa.



Tässä on yksi raaka-aine harkko matkalla pataan. Nätti, eikö? Shocked






Jotenkin vaan kovasti kiinnostaa tämä seos... mitä ihmettä täällä oikein on? Luodeista näyttäisi tulevan aivan kohtuullisia, aion kyllä virittää tätä latausta vielä ja tehdä kaiken huolellisesti. Ammuin sadalta metriltä maitopurkkeja ja aina osui, kyllä tästä tarkemman saa kuin mitä tämä pikatesti oli. Räksäpaukuksi ihan kiva, on se kyllä kumma kun suomalainen peura ei tälläkään kuole vaikka biisonitkin ammuttiin melkein sukupuuttoon. Laki tietää että tehot eivät riitä- vaan onneksi on 500 grainisiakin. Very Happy


BR - vaimentimen kanssa ääni on suunnilleen 22 short -tasoa mutta enemmän sellainen "handclap" -lätsähdys. Tosi mukava treenata myös ilman vaimenninta, näitä ampuu vaikka koko päivän. Liikkuvaan hirvitauluun varsinkin kun napsuttelee niin alkaa illalla jo osua! Laughing
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
juke
Vieras





LähetäLähetetty: 22.06.2004 13:48    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Mitenkäs, onko paljon valettu ennemmin tuolla muotilla, ja oletko poistanut varastorasvan muotista?
Takaisin alkuun
Tuurna



Liittynyt: 11 Kes 2004
Viestejä: 5

LähetäLähetetty: 22.06.2004 17:28    Viestin aihe: Lyijytys Vastaa lainaamalla viestiä

Olisko Ruutiukolla mielipidettä Gunhillin luodin lyijyttämisestä?? Kaliperi .45 Colt, aseena Rugerin Bisley.Panokset 1-1.3g N110:ppiä, vauhtia 260-399m/s, luotien kovuus pitäis olla luokkaa 22brin. ja tulikilvetkin löytyy.Kiitos!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Jartsu
Banned


Liittynyt: 08 Maa 2004
Viestejä: 30047
Paikkakunta: keski pohjanmaa

LähetäLähetetty: 23.06.2004 15:16    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Komee mötkäle tuo tanko.
Oot näemmä lyöny kirveellä ku salama, ei kahta kertaa samaan paikkaan, heeeh.

Näytti tuo pehmeä laajenevan.
Kyl sillä peura kompastuu.

Ai niin tuo 561gr supu on hirvi laillinen vaik en sitä siihen urheiluun kokeile
Eikä tarvii kun tuo on päivä tapahtuma.

561gr kuula on myös kiva ampua 330 vauhdissa, potkaisee kuin 12/70 haulikko.

Hienoa lisää kokeita vaan.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Ruutiukko
Kanta-asiakas


Liittynyt: 24 Maa 2004
Viestejä: 951
Paikkakunta: Suomen Demokraattinen Kansantasavalta

LähetäLähetetty: 23.06.2004 22:07    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Salama... heh heh, meinasin moottorisahan ottaa hetimiten, ei ollut kirveellä oikein osumat kohdallaan,ei.


Muutamia kymmeniä ammuin taas, puhdistin piipun pitkästä aikaa eikä se ollut paha ollenkaan vaikka muuta epäilin. Läppääminen auttoi kyllä aikoinaan selvästi, olen aika laiska putsaaja muutenkin.

Tässä vielä kuva tuosta liemestä, eikö olekin mielenkiintoisen näköistä? Noista tummemmista täplistä on juuri alkamassa sinisen voittokulku.





Jukelle: Tämä on kolme vuotta vanha muotti, varmasti yli 1500 luotia tehty. Siitä ei ole kymysys.


Jartsulle: En tiedä Gunhilleistä mitään. Kannattaa laittaa ihan oma topicci aiheesta, saat varmasti vastauksiakin. Täältä seasta ei kysymystäsi niin hyvin löydetä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Luotien valaminen ja valmistus Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Sivu 1 Yht. 1

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com