OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Lakkatukin muuttaminen öljytukiksi!
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Aseiden rakentaminen ja huolto
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
topseli
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 20 Huh 2004
Viestejä: 83
Paikkakunta: Pirkanmaa

LähetäLähetetty: 13.04.2006 16:06    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tuolla muualla alan keskustelussa on öljytyn tukin öljynpoistossa käytetty: ASETONIA ihan surutta. Ohjeena on huuhdella puita asetonilla reilusti ja jopa pahimmissa tapauksissa laittaa puut äidiltä lainattuun uunivuokaan ja kaataa asetonia riittävästi päälle että painon kanssa kaikki on pinnan alla. Ja tuohon jokin kelmu tai folio päälle ettei nesteet haihdu hetikaikki. Käsittelyaika jopa 1 vrk asti säännöllisesti tarkkaillen.
Negatiivisena puolena tuossa pidetään sitä että asetonilla lähtee puusta myös ns. puun omat luonnolliset öljyt ja teoriassa ainakin puu voi hieman kutistua lisää, tiedä häntä siitä. Luulisin että tuo Nitromors on lakanpoistoon ihan riittävä.
Itse huuhtelin vanhan rouvan tukin asetonilla, tosin liottamatta kovin paljoa. Tuli mielestäni ihan tyydyttävä lopputulos.
Hiomapaperin kanssa mielestäni kannattaisi olla varovainen lähellä metallisovituksia: kun rautojen läheltä jotakin hiotaan, tarkoittaa se sitten sitä että raudat jää korkealle ja on se sitten sen näköinenkin että jotakin on tehty... huonosti.
Itse vetelin puhtaalle puulle ensiksi Tervosen tukkiöljyä laimennettuna 50% muutama kerros ja sen päälle tullee Danish Oilia monta kertaa. Ensimmäiset kerrokset DO:ta vedetään hienon hiomapaperin kanssa märkänä jolla saadaan puusta irti hiomapölyä joka täyttää puun huokosia ja hieman naarmujakin. Kuivaus päivä pari ja uusiksi niin monta kertaa kuin kärsivällisyyttä riittää.
jaska
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
tkarjala
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 21 Maa 2004
Viestejä: 50

LähetäLähetetty: 14.04.2006 09:06    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Pari vuotta sitten työn alla oli isäukon parikymmentä vuotias Sauer Suhl, öljytukit naarmuilla ja muutoinkin ase käytetyn näköinen. Tuolloin itsekin luin voorumista ohjeen puhdistaa pinta asetonilla ennen uutta pintakäsittelyä ja tein työtä käsketty. Mutta mutta... Ainetta kun reilummin tukille töljäsin niin huomasin harmikseni sen värjäävän puuta erittäin tummaksi, puun syyrakennekaan ei paikoitellen eroittunut. Lisäksi puu värjäytyi niin syvältä ettei hiomallakaan värjäytynyttä kohtaa pois saanut. Lieneekö ollut vanha ja kehnohkolla pidolla ollut tukki kun tuommoisen teki... Tämä vain varoituksen sanaksi... Confused

Omasta Browning:sta lakka loppujen lopuksi lähti nitromorsila liuottamalla ja teräslastalla ronskisti kaapimalla, tiukassa oli. Karhennukset vielä askarruttaa, hammasharja ei todellakaan pysty...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
igorrock
Kanta-asiakas


Liittynyt: 26 Maa 2004
Viestejä: 13930

LähetäLähetetty: 14.04.2006 11:41    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Autotarvikekaupoissa on myynnissä ison hammasharjan näköisiä messinkiharjoja. Ovat ilmeisesti tarkoitettu akun napojen ja kaapelikenkien puhdistukseen. Ehkäpä sellaisesta olisi apua noihin karhennuksiin.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
portti
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 16 Kes 2005
Viestejä: 84

LähetäLähetetty: 23.04.2006 18:20    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lauroselta tilasin ison pullon Tru oilia. Hyvät ohjeet tuli kaupan päälle.
Ensin pähkinäpuutukki käsiteltiin tukkiöljyllä, ja sen jälkeen tru oililla.

Kun tuota tru ooolia alkaa laittamaan kannattaa hankkia kunnon teräsvillaa. Ehkä paria karkeutta. Itellä oli 1:stä paikallisesta varastomyymälästä, ja 00 todella hienoa väriliikkeestä.
Vedetään yksi kerros ja hiotaan kunnolla sileeksi aina kerrosten välillä.
Levitin superloonilla ensikerokset. Kun pinta alkaa olla sileä otetaan 00 villalla pinta vimosen päälle, ja sitten puuvillakankaalla todella ohut kerros viimeiseksi.
Hieno pinta tuli, eikä tuo etutukkikaan juuri uudelle häviä, kun käsittelin senkin samalla uusiksi. Suosittelen.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Aseiden rakentaminen ja huolto Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3
Sivu 3 Yht. 3

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com