OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

VHF vertailu
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 6, 7, 8 ... 24, 25, 26  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Tarvikkeet ja välineet
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
Parooni
Kanta-asiakas


Liittynyt: 22 Jou 2004
Viestejä: 422
Paikkakunta: Mäntsälä

LähetäLähetetty: 07.11.2005 18:58    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Juuh maahantuojan mokaa se oli että uuteen plus malliin ei saatu korjattua kanavia, mutta myyjät niitä ei tarvi koodata vaan maahantuoja ei edes pyytämällä antanut väärin koodattuja puhelimiä, että olis voinut itse koodata ne vaan kaikki puhelimet mitkä lähtee jälleenmyyjille on oikeilla kanavilla.
Siitä en paljoa ole kuullut että olisi nappulat reistailleet????
Jos juku myyjä osti ne vanhat pois urakalla ison läjän niin niitä kyllä saa koodata ihan työkseen ja ei niissä ollut kuin 22 kanavaakaan, mutta me koodasimme kaikkiin puhelimiin jo viimevuonna uudet oikeat 26 kanavaa Twisted Evil
Juuh ja mullakin on nyt sisäpiirin tietoa Laughing olin nääs siellä tänä aamuna 9 - 10 välillä kaffeella, turistiin sitä ja tätä...
Se on sit moro... sano tampereleinen Rolling Eyes
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti Käy lähettäjän sivustolla
1hunter
Kanta-asiakas


Liittynyt: 01 Hel 2005
Viestejä: 1142
Paikkakunta: Pohojanmaa

LähetäLähetetty: 07.11.2005 21:17    Viestin aihe: HUNTER MK68 Vastaa lainaamalla viestiä

Ongelma MK68 kanssa sellanen itellä että kun lähetystehon laitan täysille niin vastaanotto heikkenee sitten kun lähetysteho on pienemmällä niin vastaanottaa hyvin mutta kantavuus pienempi. Useampaan kertaan olen tuota kokeillut ja niin se vaan on että täysteho syö vastaanottoa . Kuinka tämä on mahdollista??? Puhelimessa on takuuta rutkasti jäljellä joten pitänee huoltoon laittaa Question
_________________
Ampuminen on sitte herkkä laji
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
T-T
Kanta-asiakas


Liittynyt: 29 Maa 2004
Viestejä: 218
Paikkakunta: Pohjanmaa

LähetäLähetetty: 07.11.2005 22:45    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Itse hommasin tuommoisen zodia pa-5499:n nyt syksyllä. 700mAh akulla olen pitänyt mukana kaksi päivää ilman latauskertoja ja lähetysteho ollut 3- tai 5w riippuen paikasta ja hyvin on akku kestänyt.
Sitten + ja -:
+Koko
+Napit
+Kuuluvuus/puhe kantavuus
+Tehoantennista todella suuri apu
-Vakioantennilla aika huono kuuluvuus
-Äänenvoimakkuus ja kanavanvalitsin sijoitettu hullusti Confused
-Näytöstä et näe muuta kuin kanavan
-Ja laturi ei ilmoita milloin akku täynnä, eikä sitä näe puhelimesta

Jos pitäisi zodiac tai starhunter niin nyt viisaampana valitsisn tuon starin.

Tämmöisiä hyviä- ja huonoja puolia olen huomannut tähän mennessä puhelimesta tämän syksyn aikana.
_________________
Tikka nakuttaa kuin akat, mutta minä en.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
JP
Kanta-asiakas


Liittynyt: 06 Huh 2004
Viestejä: 308

LähetäLähetetty: 24.11.2005 23:24    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

No nyt on kertynyt jo senverran kokemuksia tuosta MK68:sta, notta kehtaa siitä jotakin sanoa. Hyvä peli tuntuu kaikin puolin olevan. Hommasin tämän MK68:n rxtx-tuotteesta toiseksi puhelimeksi, kun nyt 4-vuotiaan Nordlandin kanssa on ollut vähän sitä kuuluvuusongelmaa, eli se vastaanottaa, mutta puheesta ei saa selvää, ääni hukkuu kohinaan.

MK68:n äänenlaatu on kuten Nordlandin oli uutena. Automaattinen kohinasalpa tuntui alkuun epäilyttävältä, kun oli tottunut ruuvaamaan kohinasalpaa manuaalisesti Nordlandin kanssa. Eipä tule enää ikävä Nordlandin säätönuppia, kyllä senverran hienosti pelaa MK68:n automaattisalpa. Jos Nordlandin salpa olisi säädetty kapeampialaiseksi, olisi se hieman parempi toimivuudeltaan kuin MK68:n. Tarkoitan säädöllä sitä, miten iso väli on aukeamisen ja kiinnimenon välissä. Vakiona Nordlandin salpa on ollut sellainen, että se on pitänyt säätää aika tiukalle, jotta menee kiinni kun kantoaalto loppuu. Silloin se ei taas aukea heikommasta signaalista ja osa jutuista jää kuulematta. Hystereesi on siis liian suuri. Tähän voi vaikuttaa vain huolto ja kyse on varmasti jostakin yksilöjutusta. MK68:lla kuulee kuitenkin nyt heikommat signaalit kuin Nordlandilla.

En tiedä menikö Nordlandin audio kohisevaksi kosteuden vuoksi vai siitä, kun antenniliitin löystyi ja ilmeisesti keskikarva irtosi piirilevystä. Tämä sai sen menemään sekaisin aina tangentin painamisesta ja vain virran katkaisu palautti sen tajuihinsa. Tämän vian takuukorjauksen jälkeen sillä kuuli pikkuhiljaa heikommin. Kyllä se toimii ihan hyvin vieläkin, jos mikrofoniin puhutaan normaalilla äänenvoimakkuudella, mutta vähän hiljaisempi puhe katoaa kohinan sekaan ja tämä omituisuus siihen on iskenyt. MK68:n audio on kirkas ja kuuluva. Nordland lähettää kyllä hienosti hyvin matalakohinaista audiota, joten vika on vastaanottopuolella.

MK68:n akku riittää kahdeksi normaaliksi jahtipäiväksi, joten siinä suhteessa se on samalla viivalla vanhemman Nordlandin kanssa. Nordlandin lähetysteho on tosin täysi ja MK68:n se pienempi. Ilmeisesti MK68 ei jaksa kahta päivää isommalla teholla, koska pikkuteholla kesto on aika tarkkaan se kaksi päivää - illalla sammuu, jos jättää salpa auki kohisemaan toisen päivän jälkeen. MK68:n kuuluvuus on ollut pienemmällä teholla mukana tulleella piiskalla kuitenkin samaa luokkaa kuin Nordlandin lyhyemmällä pamppuantennilla ja isommalla teholla. Lähetyksen kuuluvuudessa ei siis ole eroa näiden kahden välillä.

Nordlandin kierrettävä mekaaninen kanavavalitsin on parempi kuin MK68:n näppäinmalli. Puhelin on kaivettava pois taskusta kanavan katsomiseksi ja vaihtamiseksi. Nordlandissa kanavan näkee päältä vilkaisemalla. Nappäinmalli ei kuitenkana ole ollut herkkä "vahingonlaukauksille", eli asetettu kanava pysyy hyvin.

MK68:n akun lataaminen sopii aikatauluihin paremmin kuin Nordlandin. Nordlandin akku on kennotettu uudestaan vähän alkuperäistä suurempikapasiteettisilla NiCd-kennoilla ja latausaika on 16 tuntia vakiolaturilla. MK68:n vakiolaturi saa akun täyteen 12 tunnissa, joka on monessa suhteessa omiin aikatauluihin sopivampi aika. Kun tulee töistä illalla ja laittaa puhelimen lataukseen, on se aamulla valmis. Nordlandin lataaminen kestää sen verran pidempään, ettei työpäivien välissä sitä ehdi tekemään, joten kytkinkello on käytössä.

Ihan positiiviset kokemukset siis MK68:sta. Nordlandi täytyy käyttää vielä huollossa, jos sille vaikka saisi tehtyä jotakin. Hyvä peli sekin olisi ilman sitä kohinaa. Kahta puhelinta tarvitaan, kun ollaan pojan kanssa kahdestaan hirvimetsällä. Jos Nordlandia ei saa paremmaksi, on sen hinta/laatu-suhde kehno ja hankinta on jonkinasteinen pettymys - kyllä hyvin pidetty puhelin saisi enemmän kuin kolme vuotta kestää.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Parooni
Kanta-asiakas


Liittynyt: 22 Jou 2004
Viestejä: 422
Paikkakunta: Mäntsälä

LähetäLähetetty: 25.11.2005 10:31    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

JP

Tuollaisia vertailuja jotka ovat asiallisia haluaisin tänne lisää. Siis nimenomaan omakohtaisia ja laitekohtaisia, eikä yleistetä merkkiä ja sanota että sillä ja sillä ei tee mitään, vain se toimii kunnolla osta se jne, luulen että moni asian ymmärsikin, juttusi oli ihan hyvä.


68 akun kestoon sen verran että iyselläsi on ilmeisesti 1300 akku siinä ja nyt uusissa malleissa on 1800 akku joten saattaa se kaksikin päivää riittää isommalla teholla, mutta se on puhujasta kiinni kui paljon siellä jutskaa...

Lisää eri merkkien keskinäisiä vertailuja ja ihan omakohtaisia kokemuksia, odotan mielenkiinnolla Rolling Eyes
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti Käy lähettäjän sivustolla
dxman
***


Liittynyt: 06 Maa 2004
Viestejä: 7494

LähetäLähetetty: 25.11.2005 17:16    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Tuollaisia vertailuja jotka ovat asiallisia haluaisin tänne lisää. Siis nimenomaan omakohtaisia ja laitekohtaisia, eikä yleistetä merkkiä ja sanota että sillä ja sillä ei tee mitään, vain se toimii kunnolla osta se jne, luulen että moni asian ymmärsikin,


Se vaan tuppaa olemaan laitekohtaisissa testeissä ongelma, että joissakin merkeissä laatu vaihtelee suuresti, kun taas toisissa tasaisempaa. Tietysti jos jollakin on mittapenkki, niin saisi kunnon dataa, ettei arvostelu tulisi aivan korvakuulota.
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
1hunter
Kanta-asiakas


Liittynyt: 01 Hel 2005
Viestejä: 1142
Paikkakunta: Pohojanmaa

LähetäLähetetty: 25.11.2005 18:05    Viestin aihe: Jep Vastaa lainaamalla viestiä

Mulla on toi MK68 viritettävänä huonojen kuunteluominaisuuksien takia, saapi nähdä Rolling Eyes
_________________
Ampuminen on sitte herkkä laji
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
löppöpetra
Kanta-asiakas


Liittynyt: 07 Maa 2004
Viestejä: 4935

LähetäLähetetty: 25.11.2005 18:25    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Pari viikkoa sitten myin kaverille nordlandin ja ostin tilalle mk 68:n.Kuuluvuus parani huomattavasti.Kaverit vaan sanoo että mun ääneni muuttui hiljaisemmaksi ja jotenkin teräväksi.Shinwa mulla oli nordlandin kaverina toisena puhelimena,mutta senkin yks kaveri halusi ostaa niin eilen hain toisen mk 68:n kakkos puhelimeksi.Ja tuntuu silläkin hyvin kuuluvan.Olen ainakin tähän asti erittäin tyytyväinen punaisiin puhelimiin.
_________________
Koittakaa PETRATA vähän!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Parooni
Kanta-asiakas


Liittynyt: 22 Jou 2004
Viestejä: 422
Paikkakunta: Mäntsälä

LähetäLähetetty: 25.11.2005 21:31    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

dxman

juuh penkkiin vain siellähän kaikki näkyy.....

olkoon penkissä mikä peto tahansa kyllä se pitää metsässä toimia ei siellä ole mittapenkkejä vain korvat ovat käytössä Twisted Evil

olen lähettänyt puhelimia huoltoon kait heillä penkit on ja sit sanotaan ei mitään vikaa ole??? se siitä penkistä, meinaan puhelin ei toiminut senkään jälkeen, no vika oli antennin jalassa joka oli vinoon laitettu tehtaalla ja antenni ei mennyt tarpeeksi syvälle että kuuma karva olisi yhdistynyt.

Kyllähän mittarit hyviä on mutta ei ne kaikkea kerro kyllä se korva on parempi jos sillä kuulee hyvin ja lähetyskin toimii moitteettomasti niin kaikki on ok.

Mittareilla saadaan kyllä näkymään paljon mutta ei ne kaikkea kerro en sen perusteella ostais puhelinta en.

Taitanet olla joku radioamatööri kun olet niin kiinnostunut mittareista, me muut olemma sit ilmeisesti ammattilaisia, jotka metsästämme käyttäen puhelimia hyväksemme Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti Käy lähettäjän sivustolla
dxman
***


Liittynyt: 06 Maa 2004
Viestejä: 7494

LähetäLähetetty: 25.11.2005 22:03    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kyllä, kyllä mutta kun eri ihmisillä on erilaiset käsitykset audiosta, kuuntelusta, kohinasalvan asetuksiata. Mittapenkissä ei vaikuta mikään muu kuin kylmä data.

Eriasia on taas huoltohenkilökunnan pätevyys, osaavatko he asiansa ja ovatko aidosti kiinnostuneita. Pahimmillaan herkkyyttä on "lisätty" signaalimittaria herkistämällä.

Tiedän tyyppejä jotka ovat käyttäneet radioita ikänsä (VR) ja silti kun vasta-asema sanoi, että kuuluu huonosti kaveri käänsi omasta puhelimesta volumea suuremmalle ja sanoi, nyt pitäisi kuulua. Eli tavallisen tallaajan kokemuksiin voi suhtautua tietyllä varauksella.

Ja väärinkäsityksen välltämiseksi en suinkaan tarkoita JP:n tekemää vertailua, sillä hän näyttää olevan perillä aiheesta (kohinasalvan manuaalisäädön ongelma) vaan yleisesti ottaen korvakuulolta testaamiseen, joku voi olla jollekkin aivan hyvä ja toiselle ei kelpaa millään.

Kuitenkin uskallan väittää, että yksittäisen kappaleen mollaamisella tai ylistämisellä ei voi vetää mitään kaikenkattavaa tuomiota, sillä tuollaisissa bulkkiradioissa laatuvaihteluita voi olla paljon.

Jotenkin muistuu mieleen, että ollaan tästä penkkiasiasta väännetty kättä ennenkin jossain toisessa ketjussa.
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
JP
Kanta-asiakas


Liittynyt: 06 Huh 2004
Viestejä: 308

LähetäLähetetty: 27.11.2005 21:26    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Sekä Parooni että dxman kirjoittavat asiaa - saman asian esittämistä eri tavoin. On aivan totta, ettei keskiverto hirvimies/nainen jaksa paneutua pelkkiin teknisiin mittaustaulukoihin ja ymmärrä, mikä merkitys jollakin mikrovoltti- tai desibelierolla on. Kun vielä eri mittausarvojen mukainen paremmuusjärjestys vaihtelee laitettaessa laitteet järjestykseen eri arvojen suhteen, ei Taavi Tavallinen saa penkkimittatuloksista selvää kuvaa siitä, mikä olisi hyvä hankinta.

Sen perusteella, mitä olen oman hirviporukan puhelinhankintoja seurannut, niin valinta on tehty yleensä siitä merkistä ja mallista, jota on toisillakin ja jota ei ole moitittu jotenkin huonoksi. Suurin osa puhelimista on vielä käyttäjiensä ensimmäisiä, joten ei ole osattu vaatia jotakin tiettyä ominaisuutta tai varoa jotakin toista. Puhelinkanta muodostuu vanhemmasta Starista, saman aikakauden Zodiacista, kolmen ikäluokan Nordlandista (kanavamäärän mukaan päätelty että kolmen), yhdestä uudemmasta Starista (en muista numeroa, n. vuoden vanha) ja yhdestä MK68:ta.

Toisaalta puolueetonta, tai ainakaan puolueettomaksi uskottavaa vertailutietoa on mahdoton saada, jos ainoa testi on se, kun puhelimia annetaan testihenkilöille käyttöön ja pyydetään laittamaan ne paremmuusjärjestykseen. Pitäisi ainakin olla sellainen testiryhmä, jolla ei ole mitään aiempaa kokemusta VHF-puhelimista ja siten ennakkoluuloja ja subjektiivista suhdetta johonkin "omaan" merkkiin. Tällöin tulee paremmin esiin se vanha perinteinen "lapsen suusta kuulee totuuden", eli mielipide muodostetaan täysin vailla ennakkoasenteita.

Jotkin lehdet julkaisevat laitteista sekä mittapenkkitulokset että käyttäjien kommentit ja käytännön kenttäkokeissa muodostuneen suosituimmuusjärjestyksen. Tämä tapa antaa valintaa tekevälle kuluttajalle enemmän kuin kumpikaan yksistään. Testi vaatisi vaan joka laitteesta useamman testattavan yksilön, että jonkin laitteen yksilövika ei vaikuttaisi liikaa lopputulokseen. Laitteiden yksilövaihtelu vie äkkiä jonkin tietyn merkin testimenestystä ja kaupallista mainetta heikommaksi, jos se maanantaikappale sattuu arvostetun lehden tai erallenetin testiin. Toisaalta, laadun tasaisuus on tärkeä osa laatua, joten valmistaja saa katsoa peiliin, jos laatu vaihtelee kuin kiinalaisten rynnäkkökiväärien piiput; tällöin heikko testimenestys on ansaittua.

Ja se MK68:n akku - se täytyy sitten olla sitten se pienempi, koska puhelin ei ole tämän vuoden mallia.

OffTopic:
En ole radioalan ammattilainen enkä radioamatööri. Tekniikka on jonkin verran tuttua, mm. sotilasradioamatööritutkintoa tuli yritettyä 80-luvun puolivälissä, mutta ei siinä jaksanut skarpata alipuseerikurssin aikana tarpeeksi. Sain sentään RV-tutkinnon sissiradistiluokan kokeen läpi myöhemmin 3ErVK:ssa. Jos jollekulle on kouluttajan lentävä lause "mulukataan sitä larivaijeria" tuttu, niin samoja penkkejä on varmaan harmailla housuilla aikoinaan kiillotettu Wink
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Junnari
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 28 Jou 2004
Viestejä: 33

LähetäLähetetty: 27.11.2005 23:06    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Parin syksyn käytön perusteella olen tyytyväinen ostamaani puna-68:iin. Kuuluvuus ja lähetysteho on ollut ainakin seuran muiden ukkojen vikineisiin verrattuna hyvä.

Ai niin... Vedenkestävyyskin tuli tänä syksynä testattua: Puhelin tipahti järveen. Jatko oli kuin elokuvissa: Syksyisen iltapäivän auringossa paistatteleva suuri metsästäjä havahtuu pulahdukseen ja huomaa puhelimestaan - joka juuri oli hänen kädessään - nousevan kuplajonon rantakivien välissä. Kaikki tämä vaikuttaa epätodelliselta. Sankarimme katsoo hölmistyneenä yhä kädessään olevaa puhelimen akkua ja vielä uudestaan vedestä nousevaa antennia, kunnes päässä välähtää ensimmäisen kerran sinä päivänä: Vesi ei ole hyvästä sähkölaitteille...
Puhelin oikutteli pahemman kerran seuraavan päivän jahdissa, kun kuivausoperaatio jäi turhan pikaiseksi. Seuraavalla viikolla kuivattelin laitteen kunnolla ja raatio on toiminut sen jälkeen kuten ennenkin.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Parooni
Kanta-asiakas


Liittynyt: 22 Jou 2004
Viestejä: 422
Paikkakunta: Mäntsälä

LähetäLähetetty: 29.11.2005 09:42    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

dxman

Juuh samaa asiaa on jutskattu aieminkin Laughing
En tosiaan sano ettei penkissä mitään saa irti, vaan haluan mahdollisimman monen ottavan näppiksen esille ja kirjoittavan niitä käyttökokemuksia eri merkeillä.
Sieltä metsän syöväreistä se metsästäjän sana kuuluu, kyllä ne heikoimmat merkin ja vahvemmat merkit erottuu kun riittävän moni kertoo omakohtaisia kokemuksiansa.
dxman.............yksi mielenkiintoinen asia, jonka itse ajattelen näin:
ns. lisämaajohto ja sen toimivuus, omasta mielestäni se auttaa paremmin mitä pienempi on puhelin? Onko näin?
Perustelu: Antaa puhelimelle maatasoa, jota pienemmässä puhelimessa on vähemmän ja näin ollen antenni toimii parhaiten. Onwa joka oli /on kilo "rautaa" niin se on käsittääkseni yksi kantavimmista puhelimista mitä on ollut, mutta on aika mötikkä.
Autoantennin perään kun pistää puhelimen kuin puhelimen niin ei ole isoja eroja kantamissa, mutta silloinhan kaikilla puhelimilla tai sillä antennilla onkin sama maataso eli auton katto, eikä ole puhelimen koosta kiinni.

Ja niistä laatueroista ei päästä eroon ihan helpolla, aina on eroja samanmerkkisillä puhelimilla, se on niinkuin lottovoitto kun saa sen hyvän. Siksi oletankin että täällä laajempi keskustelu tuo määrätyt merkit enemmän kehutuiksi ja toiset vastaavasti haukutuiksi, metsästäjillä kun on nämä puhelimet sekaisin, jollain parempi jollain huonompi.
Jos tasaista laatua haluaa niin on saatavilla puhelimia, mutta hinnaltaan ovat sitten jotain 600 - 1000 euroa kipale ja niistä voi sanoa että on suht. samanlaatuista tavaraa...

Kirjoitelkaa lisää kokemuksia eri merkeistä, kiitos!

Kohta lähden taasen LAA-puhelimen kanssa pölisemään maantielle, iltasellakin pläjäytin jutskaa, kotiin tullessa Emäsaloon asti autosta, matkaa taitanee tulla 50-60 kilsaa. No tuo kevennyksenä loppuun, että kyllä se vanha LAA-puhelinkin toimii ja pelaa Rolling Eyes
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti Käy lähettäjän sivustolla
dxman
***


Liittynyt: 06 Maa 2004
Viestejä: 7494

LähetäLähetetty: 29.11.2005 17:37    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
.yksi mielenkiintoinen asia, jonka itse ajattelen näin:
ns. lisämaajohto ja sen toimivuus, omasta mielestäni se auttaa paremmin mitä pienempi on puhelin? Onko näin?
Perustelu: Antaa puhelimelle maatasoa, jota pienemmässä puhelimessa on vähemmän ja näin ollen antenni toimii parhaiten.


Noin minäkin sen ajattelen, nykypuhelimet on melko muovisia vanhoihin verrattuna.

Minäkin olen pelannut 80 luvun alussa "Laa" puhelimilla kokolailla paljon. Oma "yhteysennätys" saksasta ostetulla 40 kanavaisella kannettavalla oli 62km. (vasta-asemalla oli 2 el quad). Repertuaari oli Lafayeten hb-23, Zodiakin mini6:n ja Motorola sf-4002:n kautta mocoman puhelimiin ja tietenkin silloiset Hammin multimodet, president grantit ja Jacksonit. Sitten tuli muita radioharrasteita joten on tässä pelattu pitkään radioiden parissa.

En ole mitenkään tekniikkaorientotunut, vaan pikemminkin antenneista, etenimismuodoista ja yhteyksistä kiinnostunut. Meni pahasti offtopic...varsinkin kun en ole omistanut ensimmäistäkään metsästys vhf puhelinta koska ne ovat olevinaan suhteellisen kalliita ominaisuuksiinsa nähden. Jonkun muun puhelimen modifioiminen on kyllä käynyt mielessä Smile.
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
rete
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 04 Mar 2005
Viestejä: 13
Paikkakunta: helsinki

LähetäLähetetty: 10.02.2006 12:53    Viestin aihe: mk68 Vastaa lainaamalla viestiä

no nyt se on myynti kiellossa se kaikkien kehuma huima punainen kone
eli susi syntyessääm
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Tarvikkeet ja välineet Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 6, 7, 8 ... 24, 25, 26  Seuraava
Sivu 7 Yht. 26

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com