OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Kaasugrilli
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
Lahtinen
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 21356
Paikkakunta: Suur-Satakunta

LähetäLähetetty: 28.04.2025 16:29    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Mulla oli iso Weberin hiilipallogrilli takapihalla. Meikäläisen kokkaustyylillä totesin, ettei se ole oikein FengShui taloyhtiömaailmassa.

Kuskasin ton mökille. On varmaan alle viis käyttökertaa vuodessa.

Kyllä omaan käyttömalliin toi kaasugrilli istuu silläviisiin paremmin, että käyttöaste on ihan eri luokkaa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Gerberos
Kanta-asiakas


Liittynyt: 22 Syy 2008
Viestejä: 3842
Paikkakunta: E-savo

LähetäLähetetty: 28.04.2025 16:58    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

En ole lainkaan perehtynyt hiiligrilleihin. Kotakeittiössä hiilet eri asia. Paljonkaan voi helpompi olla, kuin että avaa kaasupullon ja kääntää nupikasta tulet ja sammuttaa kun valmista. Sinällään tykkäisin ajatuksena hiilillä grillaamisesta, mutta tuolla on menty ja maha on täyttyny. Tässä elämän mallissa tuo ohi mennen nopeasti grillattava huikopala on toimivin.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lahtinen
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 21356
Paikkakunta: Suur-Satakunta

LähetäLähetetty: 28.04.2025 17:14    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Pakko silti sanoa, että talvilomamökissä oli takapihalla NissanMicran kokoinen kaasugrilli. Päällepäin ihan hyvän näköinen.

Kansi auki ja kas, lämmönjakopellit hävinneet liki tyystin, ritilä ohuet puikot enää jäljellä ja grillin pohja yhtä läpituulettuva kuin ryssän tankki Ukrainassa. En viittiny grillata kertaakaan.

Siitä tommonen halpa, ruostuvasta tehty grilli, voi olla omaan tarpeeseen vähän niin ja näin, kun rillikastiketta roiskuu ja huolto on mitä on...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Patruuna
Kanta-asiakas


Liittynyt: 14 Mar 2022
Viestejä: 3870
Paikkakunta: Koillismaa

LähetäLähetetty: 28.04.2025 17:33    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Gerberos kirjoitti:
En ole lainkaan perehtynyt hiiligrilleihin. Kotakeittiössä hiilet eri asia. Paljonkaan voi helpompi olla, kuin että avaa kaasupullon ja kääntää nupikasta tulet ja sammuttaa kun valmista. Sinällään tykkäisin ajatuksena hiilillä grillaamisesta, mutta tuolla on menty ja maha on täyttyny. Tässä elämän mallissa tuo ohi mennen nopeasti grillattava huikopala on toimivin.


Olen itsekkin kaasugrillejä käyttänyt vaan niissä on sitä putsaamista paljon enempi ja kun rasva tippuu polttimien päällä oleville pelteille niin roihahtaa tuleen aina joskus. Hiilillä helppo grillata epäsuoralla tulella kun laittaa sinne sivuun tai sitte nopeasti suoraan hiilien päällä. Tulee omasta mielestä paremman makuista kun rasva tippuu suoraan hiilille ja siellä käryssä paistuvat. Lämmön säätö on hiili/briketti grillissä helpompaa minun mielestä. Vielä kun olisi oikeasti hyvä grilli niin sekin olisi vielä helpompaa.

Tulipa taas pienellä vaivalla hyvät hampurilaispihvit. Grilli lämpiää siinä samalla kun laittelee muut jutut valmiiksi.

Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Jyrkkä D
Kanta-asiakas


Liittynyt: 19 Lok 2008
Viestejä: 6439

LähetäLähetetty: 28.04.2025 20:10    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Olen grillaillut parikymmentä vuotta kaasugrilleillä ja paljon. Jonkun halpiksen kanssa en jaksa pelleillä enää yhtään vaan hankin 2 Weberiä. Ne ovat ikuisia ja myös käyttöominaisuuksiltaan ylivoimaisia. Lämpötila tasainen koko alalla, ei syty palamaan jne. Lämpötilan kontrollointi on helppoa.

Kunnes menin viime kesänä ostamaan Weberin pallogrillin. On se vaan pakko sanoa, että sillä tulee paremman makuista ruokaa kuin kaasugrillillä. Eikä ole loppujen lopuksi kovin hankalaa. Ylivoimaisena etuna on paljon suurempi lämpötila. Kaasugrilliä ei saa ikinä yhtä kuumaksi.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Jalluri
Kanta-asiakas


Liittynyt: 21 Kes 2009
Viestejä: 1368

LähetäLähetetty: 28.04.2025 20:17    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kaasu uunit on kaasu uuneja ja siinä hommassa nyt ei ole paljoakaan tekemistä grillauksen kanssa.

Weberin pallo esim on halpa, helppo ja sillä voi vetää brisketin vaikka tai fläpin suoralla tulella ja epäsuoralla pitkiä vetoja (10-20h) helposti ja vaikkka savustamalla.

Kaasugillillä voi paistaa makkarat jos ei jaksa uunia laittaa muuten päälle.

Kun käyttää piippusytytintä niin alle 10min pääsee grillaamaan ja puhdistaa ei käytännössä tarvi kun välillä polttaa vaan kuumaksi ja joskus harjaa palaneet pois.

Sen yksinkertaisemmaksi ja helpommaksi ei voi enää grillaaminen mennä. Siis oikia grillaaminen.

Jos jää hiiliä, niin vetää luukut kiinni niin ne sammuu ja jatkaa seuraavalla kerralla samoilla hiilillä.

Minä grillaan kesät talvet ja aika uskein muutakin kuin makkaraa ja grillitassuja niin jonkun verran näistä vehkeistä on kokemusta. Siitä kaasu uunistakin häpeäkseni myönettävä.


Viimeinen muokkaaja, Jalluri pvm 28.04.2025 20:20, muokattu 1 kertaa
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lahtinen
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 21356
Paikkakunta: Suur-Satakunta

LähetäLähetetty: 28.04.2025 20:18    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tommonen palloweeberi vaatii parempaa elämänhallintaa Smile

Ite oon käyttänyt paljolti brikettejä. Ottaa jonkunmoisen ajan piippusytyttimessäkin, että grillin saa pelikuntoon.

Ja sitten kun grillaus on ohi ja vedät nuukahenkenä vedot nolliin, että jäis brikettiä ens kertaankin, niin grillihän on vielä aamustikin lämmin...

Kaasu on paikassaan nopeampi molemmista päistä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Jalluri
Kanta-asiakas


Liittynyt: 21 Kes 2009
Viestejä: 1368

LähetäLähetetty: 28.04.2025 20:46    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lahtinen kirjoitti:
Tommonen palloweeberi vaatii parempaa elämänhallintaa Smile

Ite oon käyttänyt paljolti brikettejä. Ottaa jonkunmoisen ajan piippusytyttimessäkin, että grillin saa pelikuntoon.

Ja sitten kun grillaus on ohi ja vedät nuukahenkenä vedot nolliin, että jäis brikettiä ens kertaankin, niin grillihän on vielä aamustikin lämmin...

Kaasu on paikassaan nopeampi molemmista päistä.


Sulla valskaa se pallo. Weberi on mulla ja kaverilla ainakin niin umpinainen, että se sammuu nopiasti.

Niillä briketeilläkin.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Gerberos
Kanta-asiakas


Liittynyt: 22 Syy 2008
Viestejä: 3842
Paikkakunta: E-savo

LähetäLähetetty: 28.04.2025 21:30    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

No oikeastaan parashan olisi molemmat. Nopeaan hiukopalan laittoon kaasu terassilla, ja grillikatoksessa sitten joku hiilivehe. Ehdottomasti tykkäisin pelata hiilien kanssa, jos olis aikaa. Voi kuulostaa oudolta, ettei muka aikaa ole, mutta kyllä se niin on, että jostain joka homman tekeminen on pois.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lahtinen
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 21356
Paikkakunta: Suur-Satakunta

LähetäLähetetty: 28.04.2025 21:40    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Sitähän tässä haetaan.

Alottelin ensin tolla tiiligrillillä ja puilla/hiilillä. Siihen seuraavaks sitten pallogrilli, että saa kuuppaa päälle ja epäsuoraa tulta.

Ja että oikeasti sais sille grillitouhulle kaistaa, niin on kaasgrilli hakusessa. Ja koska en tarvi mitään isoa grillausalaa, niin kiinnostas tuollainen kompakti pöytämalli.

Mutta se kiinnostaa vielä enemmän, tekeekö semmosella oikeasti mitään...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Peto
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 10629
Paikkakunta: Tre/P-pohjanmaa.

LähetäLähetetty: 28.04.2025 21:47    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Eihän sillä varmasti juuri mitään tee, mutta hyvä sellainenkin on tietysti olla.

Se on jännä miten hiilimiesten on pakottava tarve tulla kaasugrilli ketjuun pätemään.
On mullakin jos jokunlaista tulisijaa, bbq-smokeria, hiiliä ja kuorittua leppäklapia liiteri puolillaan.

Vaan tuo kaasu Weberi on silti mulle sopivan suoraviivainen kampe, kun on tarvetta laittaa ruokaa.
Eli se syöminen on se päasia. Sitte erikseen voi joskus savustella ja kaljotella joutessaan vaikka avotulella.

Jos jotain vielä joskus hankkis, niin isompi ja kalliimpi kaasu Weberi ensin. Sen jälkeen joku kamado.
Siinä kiinnostaisi semmonen pitkä hiillostus kylmässäkin kelissä.
_________________
Vaikka muu häviää, niin metsästys jää.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Patruuna
Kanta-asiakas


Liittynyt: 14 Mar 2022
Viestejä: 3870
Paikkakunta: Koillismaa

LähetäLähetetty: 28.04.2025 22:00    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Jalluri kirjoitti:
Kaasu uunit on kaasu uuneja ja siinä hommassa nyt ei ole paljoakaan tekemistä grillauksen kanssa.

Weberin pallo esim on halpa, helppo ja sillä voi vetää brisketin vaikka tai fläpin suoralla tulella ja epäsuoralla pitkiä vetoja (10-20h) helposti ja vaikkka savustamalla.

Kaasugillillä voi paistaa makkarat jos ei jaksa uunia laittaa muuten päälle.

Kun käyttää piippusytytintä niin alle 10min pääsee grillaamaan ja puhdistaa ei käytännössä tarvi kun välillä polttaa vaan kuumaksi ja joskus harjaa palaneet pois.

Sen yksinkertaisemmaksi ja helpommaksi ei voi enää grillaaminen mennä. Siis oikia grillaaminen.

Jos jää hiiliä, niin vetää luukut kiinni niin ne sammuu ja jatkaa seuraavalla kerralla samoilla hiilillä.

Minä grillaan kesät talvet ja aika uskein muutakin kuin makkaraa ja grillitassuja niin jonkun verran näistä vehkeistä on kokemusta. Siitä kaasu uunistakin häpeäkseni myönettävä.


Jallurilta saa kyllä hyviä oppeja tuohon hommaan Very Happy Kateeksi käy ne kokkailut mitä laittelee. Itellä se on just tuollaista perus arkikokkailua välttävistä raaka-aineista, mitkä voi krillissä jalostaa hieman normi keittiötä paremman makuisiksi. Pitää alkaa kohta pyytään urakalla kirreä ja grillaan sitä. Se on kyllä aivan ykkös evästä ja helppoa laittaa
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Patruuna
Kanta-asiakas


Liittynyt: 14 Mar 2022
Viestejä: 3870
Paikkakunta: Koillismaa

LähetäLähetetty: 28.04.2025 22:18    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Peto kirjoitti:
Eihän sillä varmasti juuri mitään tee, mutta hyvä sellainenkin on tietysti olla.

Se on jännä miten hiilimiesten on pakottava tarve tulla kaasugrilli ketjuun pätemään.
On mullakin jos jokunlaista tulisijaa, bbq-smokeria, hiiliä ja kuorittua leppäklapia liiteri puolillaan.

Vaan tuo kaasu Weberi on silti mulle sopivan suoraviivainen kampe, kun on tarvetta laittaa ruokaa.
Eli se syöminen on se päasia. Sitte erikseen voi joskus savustella ja kaljotella joutessaan vaikka avotulella.

Jos jotain vielä joskus hankkis, niin isompi ja kalliimpi kaasu Weberi ensin. Sen jälkeen joku kamado.
Siinä kiinnostaisi semmonen pitkä hiillostus kylmässäkin kelissä.


Ne makkarat tulee muuten helpommin ja nopeammin airfryerissä kuin kaasulla.. Wink

Oliko täällä erikseen hiiligrilli ketju? Samaa touhua kait se on, niin mikä siinä niin ahdistaa?
Helppouden takia moni niitä laittaa vaan ja sitä kovasti ihmettelen. Hiilet krilliin ja tuli perään. Sitten menee katteleen ne lihat valmiiksi ja laittaa vaikka lautaset. Sillä välin krilli on kuuma. Kaasukrillin ritilät tuntuu olevan aina niin paksussa jankissa ja pellit rasvassa niin ensimmäisenä saa jynssätä puhtaaksi. Tietysti jos makkaraa ainostaan lämmittää niin ei se isommin sotkeennu.
Ei niitä brikettejä jaksa käyttää normi touhuista, sellaiseen ei mullakaan normi arjessa aika ja hermot riitä. Isoissa säkeissä myytävät nyrkin kokoiset hiilet palaa nekin useita tunteja ja syttyvät nopeaa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Peto
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 10629
Paikkakunta: Tre/P-pohjanmaa.

LähetäLähetetty: 28.04.2025 22:22    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Mulla se makkara on enempi harvinaisuus, yleisintä on ehkä peuranliha. On kyllä fryeriki, ja se soveltuukin just niille makkaraperunoille.

Weberiin 300 astetta, peuran filen 45 + 30 sekuntia, sitten syömään. Siinä ei hiilien kanssa homostella.
_________________
Vaikka muu häviää, niin metsästys jää.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Jalluri
Kanta-asiakas


Liittynyt: 21 Kes 2009
Viestejä: 1368

LähetäLähetetty: 28.04.2025 22:37    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ei kait se mitään pätemistä ole vaan tuossa ylhäällä mietitttiin ja vertailtiin näitä vehkeitä niin oman kokemuksen toin asiaan.

Kumpi kuulostaa homommalta, peruranfileen pintakypsentely kaasu uunissa vai rasvaisen härän tai siankyljen liekittämisen oikialla tulella.

Kysympä vaan. Laughing

Mitään riistalihoja edes vaivaudu grillaaman, ne on niin onnettomia lihoja loppuunsa syyä ja varsinkin grillihommiin.

Poislukien kynitty kokonainen rasvainen heinuri. Siitä tulee (hiili)grillissä varsin syötävää evästä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Seuraava
Sivu 7 Yht. 8

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com