OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Ruhonleikkaus: Perustaitoja vaiko specialistihommaa?
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 30, 31, 32 ... 40, 41, 42  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Hirven ja peuran metsästys
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
tuhola
Kanta-asiakas


Liittynyt: 29 Maa 2004
Viestejä: 21434
Paikkakunta: Etelä-pohjanmaa

LähetäLähetetty: 15.09.2024 19:04    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Joo en minäkään usko että sitä aikaa yhtään paremmin olis. Mutta voimia ehkä paremmin nykyään. Se 1-5v ikäväli oli aika kuormittavaa. Ei oikein ollu energiaa sitte muuhun. Toisaalta itselle iskee vanhuus. Asiat hidastuu ja paikat prakaa. En tiedä mikä nytkin on ku selkä alkoi vidduilla. Ei tässä enää mitkää tehot parane. Kyse on vain siitä miten hitaasti tässä vanhenee. Välillä tuntuu että pikakelauksella menee ukko huonommaksi. Pitäs ehtiä enempi liikkua. Ja viitsiä. Ennen liike tuli luonnollisesti ku oli aikaa hommastella. Nyt sitä on töissä ja rauhakseen hommastelee kotona isän roolissa jotain. Kunnon mettärymyämiset on aniharvassa ku ehtii sellaista tehdä. Aina on aikataulu. Kuten eilen. Aamusta saakka etsin villisikaa ja ku viimein sain iltapäivällä haukun olikin aika kytkeä koira Laughing Ei sitä silloin alle 30v iässä oikein tajunnutkaan kuinka hemmetisti sitä aikaa oli vaikka töissäkin oli joka arkipäivä. Viikonloput sai kuitenkin mennä ilman aikatauluja.

Mutta se on sellaista. Nopea saaliin käsittely palvelee silti tuota aikahommaakin ja ainakin aikatauluttamista kun tietää joka työvaiheen vaatiman ajan minuutilleen.
_________________
Varoitus!!! Älä anna yläpuolella olevalle kommentille mitään painoarvoa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
longi
Kanta-asiakas


Liittynyt: 16 Mar 2007
Viestejä: 301
Paikkakunta: NURMIJÄRVI

LähetäLähetetty: 15.09.2024 19:32    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

JokuUkko kirjoitti:
Voi olla, että hetken on aikaa ja kohta taas ei. Ittellä 8 ja 10 v lapset ja niillä jotain harrastuksia 5-6 iltana viikossa. Omavapaa-aika alkaa 20.30 jälkeen. Siinä sit alat repiä nahkaa irti ja leikkaa paistia, niin ei se aina motivoi Laughing mut oma valinta. Lihaa saa kuulemma vielä kaupastaki. En oo 10 vuoteen ostanu ku leikkelettä ja kanaa joskus...


No eihän siinä enää mene kauaa, kun lapset pääsee itte mopolla/monkkärillä harrastuksiin. Nauti nyt tuosta ajasta mulla se on jo ohi, mielelläni kuskasin milloin mihinkin yleisurheilu treeneihin, telinevoimistelu treeniin tai kisoihin.

Mutta mistä kaupasta saa kanaa ostettua? Ei ole edes pakasteena, broileria on (ross 308 tai 508) hyllyt notkollaan, mutta ei siitä saa edes kunnon viillokkia saati kukkoa viinissä Very Happy
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
JokuUkko
Kanta-asiakas


Liittynyt: 29 Jou 2007
Viestejä: 8792
Paikkakunta: Turku

LähetäLähetetty: 16.09.2024 07:19    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Eilen eka peurakytis. Oli aika isosarvinen pukki kiikarissa. Noh, oli aika pimeäki eikä ihan varmuutta puhtaasta ampumalinjasta. Mut sit alko myös miettii, et näin lämpimällä kelillä lihat pitäs melkeen heti tai viimeistään aamulla leikata niin, että mahtuu ämpäreihin ja kunnon kylmiöön. Ei jaksanu. Jatkakoon matkaansa toistaiseksi Laughing
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Oskari
Kanta-asiakas


Liittynyt: 15 Elo 2004
Viestejä: 4469

LähetäLähetetty: 16.09.2024 08:32    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kävin kans eilen kytillä, aikuinen lehmä tuli sopivasti kohdille ja otin talteen.
Kylmätiloja ei ole niin pakkaseen asti tällä kelillä laitettava.
Piruuttani pikkuisen "kellotin" Pellolta lahtivajan kautta, nylky,suolistus, raakapaloittelu. Vajan siivous, kotiin ja lihon siivous, jauhaminen, vakumointi ja taas pesua. Näyttää siinä 3-3,5h menevän kun ei sen isommin kiirehdi. Emäntä vetelee paloja vakuumiin ja jauhaa lihaa niin ei tarvitse sotkea kaikkia kamppeita / pestä käsiä jatkuvasti.Ajomatkat nyt onneksi ei ole pitkät.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
JokuUkko
Kanta-asiakas


Liittynyt: 29 Jou 2007
Viestejä: 8792
Paikkakunta: Turku

LähetäLähetetty: 16.09.2024 08:53    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Jos toinen pakkaamassa ja auttamassa ni nopeuttaa paljon....
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Oskari
Kanta-asiakas


Liittynyt: 15 Elo 2004
Viestejä: 4469

LähetäLähetetty: 16.09.2024 10:11    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

JokuUkko kirjoitti:
Jos toinen pakkaamassa ja auttamassa ni nopeuttaa paljon....


Kyllä, vaan eipä toi vakumointi pitkää aikaa vie, eikä jauhaminen, mylly vetää siihen tahtiin kun pudottaa paloja. Pellolta lahtivajalle + siivous+ vajalta kotiin ja taas hommien jälkeen siivous ottaa kuitenkin sen n. 1h
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
tuhola
Kanta-asiakas


Liittynyt: 29 Maa 2004
Viestejä: 21434
Paikkakunta: Etelä-pohjanmaa

LähetäLähetetty: 16.09.2024 10:15    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Joo tuon pakkaamisen ja jauhamisen tekee lähes samassa ajassa rinnalla kun toinen leikkaa. Mulla oli jauhaminen 30min ja pakkailut vei kullakin kerralla yli puoli tuntia.
_________________
Varoitus!!! Älä anna yläpuolella olevalle kommentille mitään painoarvoa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Oskari
Kanta-asiakas


Liittynyt: 15 Elo 2004
Viestejä: 4469

LähetäLähetetty: 16.09.2024 11:33    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

tuhola kirjoitti:
Joo tuon pakkaamisen ja jauhamisen tekee lähes samassa ajassa rinnalla kun toinen leikkaa. Mulla oli jauhaminen 30min ja pakkailut vei kullakin kerralla yli puoli tuntia.


Käytettävät kamppeet toki vaikuttaa siihen miten äkkiä jauhaa ja vakumoi. Peurasta jäävä jauheliha+ kaikkien lihojen vakumointiin sanoisin menevän n. 30min. Keittön pöydällä kun turaa niin se leikkuu ottaa suurimman osan ajasta. Parasta olisi jos sais ruho jäähtyä ennen käsittelyä, talit lähtee helposti pois siinä vaiheessa. Kyljet ym leikkaan ja jauhan koiralle, aikuisten kylkiä en ota kun liian paljon talia joka välissä
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
JokuUkko
Kanta-asiakas


Liittynyt: 29 Jou 2007
Viestejä: 8792
Paikkakunta: Turku

LähetäLähetetty: 16.09.2024 11:44    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ei niistä kyljistä hirveetä vaivanpalkkaa saa. Itte leikkaan pinnasta suurimmat lihat talteen roikkuessa. Kylkiluiden väleistä en ota...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Oskari
Kanta-asiakas


Liittynyt: 15 Elo 2004
Viestejä: 4469

LähetäLähetetty: 16.09.2024 11:54    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

JokuUkko kirjoitti:
Ei niistä kyljistä hirveetä vaivanpalkkaa saa. Itte leikkaan pinnasta suurimmat lihat talteen roikkuessa. Kylkiluiden väleistä en ota...


Vasa ja ylivuotinen mikäli ei ole talinen niin leikkaan noi koiralle. Aikuisten kyljissä kun on yli puolet sitä talia niin ei viitsi nähdä moista vaivaa. Samoin kauriin kyljet koiralle. Alkuun jauhaa omat jauhelihat ja lopuksi koiran eväät perään
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
JokuUkko
Kanta-asiakas


Liittynyt: 29 Jou 2007
Viestejä: 8792
Paikkakunta: Turku

LähetäLähetetty: 16.09.2024 12:43    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kauriista ei tarvii rasvaa poistaa. Siin ei oo samanlaista talia. Siksi paljon helpompi leikata. Suurimmat valkoset pois ja siitä myllyyn...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
tuhola
Kanta-asiakas


Liittynyt: 29 Maa 2004
Viestejä: 21434
Paikkakunta: Etelä-pohjanmaa

LähetäLähetetty: 25.09.2024 17:19    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Emäntä ampui peuran vasan ja kellottelin taas.

Karvan yli neljä tuntia se otti nytkin. Toki tuos oli vähä ylimääräistä säätöä mitä ei viimeksi ollut. Mut luulen että tuosta jos hommat rutinoituus ja sais paremmalla myllyllä jauhaa niin menee se selkeesti alle neljään tuntiin kuitenkin.

Lihaa peuranvasasta tuli hyvin. 13kg puhdasta josta jauhelihaa rontti 5kg.
_________________
Varoitus!!! Älä anna yläpuolella olevalle kommentille mitään painoarvoa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
tuhola
Kanta-asiakas


Liittynyt: 29 Maa 2004
Viestejä: 21434
Paikkakunta: Etelä-pohjanmaa

LähetäLähetetty: 28.09.2024 14:22    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Nyt oli jostain syystä nopea peuran vasan laitto. Oli reikä paikalla ja erittäin siisti raato mistä alkaa. Eli nylystä siihen että laputettuna vakuumissa pakastimessa 3 tuntia 20min. Karvan vajaa 12kg puhdasta lihaa
_________________
Varoitus!!! Älä anna yläpuolella olevalle kommentille mitään painoarvoa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
valmet 412s
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Maa 2004
Viestejä: 17154
Paikkakunta: pohjois-stakunta

LähetäLähetetty: 05.10.2024 16:56    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kellotin äsken kolarivasan nylyn kotioloissa, ensimmäisestä viillosta kylmiöön nostokuntoon 11min, sisälsi vielä traktorin siirtelyä ja kinnerin haun, etukuormaajalla siis nostelin.

-eikä hosumista missään vaiheessa, ripeää perustyötä.
_________________
Varisjahdin veteraani...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
jkvi
Kanta-asiakas


Liittynyt: 29 Kes 2006
Viestejä: 5486
Paikkakunta: Suomussalmi

LähetäLähetetty: 05.10.2024 17:01    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

valmet 412s kirjoitti:
Kellotin äsken kolarivasan nylyn kotioloissa, ensimmäisestä viillosta kylmiöön nostokuntoon 11min, sisälsi vielä traktorin siirtelyä ja kinnerin haun, etukuormaajalla siis nostelin.

-eikä hosumista missään vaiheessa, ripeää perustyötä.

Melko nopeaa toimintaa.

Minulla olisi mennyt n. minuutti kun olisin laittanut kolarivasan monttuun.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Hirven ja peuran metsästys Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 30, 31, 32 ... 40, 41, 42  Seuraava
Sivu 31 Yht. 42

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com