Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
jkvi Kanta-asiakas
Liittynyt: 29 Kes 2006 Viestejä: 5511 Paikkakunta: Suomussalmi
|
Lähetetty: 28.03.2024 23:07 Viestin aihe: |
|
|
Eläkeläisellä ylähuuli näkkärin päälle. Jotain hirvenlihan loppuja emäntä aikoi uunissa lämmittää lisäksi. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
mehtäinssi Kanta-asiakas
Liittynyt: 30 Tam 2019 Viestejä: 381
|
Lähetetty: 28.03.2024 23:42 Viestin aihe: |
|
|
Poron osso buccolla lähdetään liikkeelle pitkänäperjantaina eli kärsimyspäivänä. Lauantaina jatketaan sillä. Lisukkeena ajattelimme kokeilla hirssi-tatti "hirsottoa".
Mufflonista jotain sunnuntaiksi joka on ylösnousemuspäivä. Riittänee myös maanantaille joka on ilmestyspäivä. Muussia ja soossia kylkeen.
Joku päivä, jos alkuruokaa tekee mieli, suolakurkkua, hunajaa ja smetanaa. Pashaa ja mämmiä kerman ja sokerin kera jälkiruoaksi. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Peltsu Kanta-asiakas
Liittynyt: 06 Maa 2004 Viestejä: 7335
|
Lähetetty: 29.03.2024 00:06 Viestin aihe: |
|
|
Kilon verran keitettyä hirveä on kattilassa. Vois jonku potun ja porkkanan laittaa kattilaan. Sipulia tietenki myös. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Jopelius Kanta-asiakas
Liittynyt: 19 Maa 2023 Viestejä: 450
|
Lähetetty: 29.03.2024 01:47 Viestin aihe: |
|
|
Perjantaiksi on jo valmisteltu ahvenfileet. Peuravasikan lapa on vuorossa lauantaina. Se on jo pitkään korvannut pääsiäiseen perinteisesti kuuluvan lampaanviulun.
Pyhinä haudutellaan jotain käristyksen tapaista rautapadassa. Tai kenties pyöritellään hirven jauhelihasta lihapullia kastikkeeseen hautumaan. Lisäksi on varattuna juhlapyhiin sopivaa lisuketta. Savukalaa, sylttyä, mämmiäkin löytyy. Ehkä pihalla tarkenisi paistella vaikka räiskyleitä. Saa nyt nähdä mitä innostuu tekemään..
Mennään kuitenkin tilanteen mukaan..Esim. tuosta peuran lavasta voi hyvinkin jäädä sen verran että siitä riittää kastikelihoiksi seuraavaan päivään.
Meillä on normisettiä että esim. ylijäävistä lihoista (enkä sano niitä edes että tähteiksi) "jalostetaan/tuunataan" seuraavan päivän (pää)ruuaksi.
- teen usein näin jopa tarkoituksella..lienee tuttua muillekin. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Peto Kanta-asiakas
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 10362 Paikkakunta: Tre/P-pohjanmaa.
|
Lähetetty: 29.03.2024 09:37 Viestin aihe: |
|
|
Kyllä minullakin pikkukinkun hankintaan tuli vähintään puolet motivaatiosta siitä, kun mietin miten makian hernekeiton teen lopusta savuläskistä. _________________ Vaikka muu häviää, niin metsästys jää. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Tumpeelo Kanta-asiakas
Liittynyt: 29 Jou 2014 Viestejä: 6228 Paikkakunta: 06/09
|
Lähetetty: 29.03.2024 13:55 Viestin aihe: |
|
|
Pakko nostaa kyllä hattua suurtalouskokeille. Teen 10 hengen lasketteluporukan pääsiäspöytään spagettia par aikaa, ja olen ihan naamat.
Jos pitäs ruokkia isompikin porukka, niin oisin nukkumassa. Klo 13:12. Perjantaina. 😂 |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Tönöttäjä Kanta-asiakas
Liittynyt: 05 Elo 2011 Viestejä: 2882 Paikkakunta: K-S
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
Lyrurus Kanta-asiakas
Liittynyt: 27 Jou 2004 Viestejä: 2010 Paikkakunta: Muurame
|
Lähetetty: 29.03.2024 23:53 Viestin aihe: |
|
|
Pyyntimiehen pitää olla joustava. Riippuu siitä, miten nuo pari verkkoa antaa kalaa. Tänään tuli madetta ja siikaa, joten syödään nyt vielä huomenna niitä. Sitten tilanteen mukaan lisätään riistaa taikka kaupan lammasta. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Lahtinen ***
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 20544 Paikkakunta: Suur-Satakunta
|
Lähetetty: 01.04.2024 10:31 Viestin aihe: |
|
|
Meinasin siinä kirjoittaa, että kokkailtiin rouvan kanssa, mutta nykyään pitää kuulemma puhua puolisosta tai kumppanista, eli keskustella sukupuolineutraalisti, ettei kenellekään vaan tule paha mieli.
Käytiin kumppanin kanssa sunnuntaina sittarissa, yllättävän hyvin oli vielä lammasvalikoimaa jäljellä, johtui kyllä varmasti melko rapeista hinnoista. Taitaa aika lailla jäädä tavaraa hyllyyn.
Kumppani tuunasi kaupan valkosipuli perunat kasvattamallaan valkosipulilla ja loraus kermaa. Ja väkersi sitten parsat serranokinkulla ja pekonilla.
Ite toimin uunimiehenä, paistoin lampaan paahtopaistit pannulla ja sitten uuniin. Meillä lammas on ollut jonkunmoinen pääsiäisperinne. Yllättävän OK:tahan nämä on alkaneet olla, Uusseelantilainen, ei mitään villasukan makua.
Joku minttujugurtti- ja hyytelö kylkiäiseksi. Muuten ei minttua tule käytettyä juur ku pääsiäisenä, no minttukaakaossa muulloinkin. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
late2 Kanta-asiakas
Liittynyt: 16 Elo 2004 Viestejä: 15924
|
Lähetetty: 01.04.2024 19:03 Viestin aihe: |
|
|
Lahtinen kirjoitti: | Käytiin kumppanin kanssa sunnuntaina sittarissa, yllättävän hyvin oli vielä lammasvalikoimaa jäljellä, johtui kyllä varmasti melko rapeista hinnoista. Taitaa aika lailla jäädä tavaraa hyllyyn.
| Vaimo on matkalla pöndelle töihin ja poikkesi cittarissa, oli lampaanlihaa jo alennuksessa. Ajattelin itse käydä huomenna paikallisessa, toivottavasti sielläkin olisi. Vorschmackia tein, kuten uhkasin, tuli sairaan hyvää. Otin vain 600 g jauhelihaa, kun epäilin ettei lapsille maistuisi, maistui, turhankin hyvin, tänään syödään loput iltaruokana, kaikille riittää ruokalusikallinen. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
|