Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
KHaivula Kanta-asiakas
Liittynyt: 30 Kes 2013 Viestejä: 2919
|
Lähetetty: 18.01.2022 11:15 Viestin aihe: Rusakko-ohjetta kaivataan pikaisesti |
|
|
Nyt on sousvideessä 55 asteessa rusakon filepalat ja luistaan erotellut paistit pörisemässä. Varmaan semmonen 6 tuntia ehtivät olla.
Lupasin jotain siitä illalla tehdä, mutta vähän jäi tämä valmistelu heikolle eikä jääkaapissakaan kauheasti mitään ole.
Onko ideoita? Uskoisin että kun ovat noin kauan hautuneet, niin luulisi pehmoista jo olevan. Ehkä joku kastike vaan ja pannun kautta lautaselle.
Porkkanaa ja myskikurpitsaa löytyi, eli pottua ja noita uuniisa paloina.
Ja jos menee perseelleen niin onneksi Foodora ja Woltti kulkee |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Hanzzi Kanta-asiakas
Liittynyt: 18 Mar 2005 Viestejä: 825 Paikkakunta: Oulu
|
Lähetetty: 18.01.2022 12:09 Viestin aihe: |
|
|
No kastikevinkkinä voisin sanoa, että kaikelle riistalle toimiva kastike syntyy, kun ensin ruskistat lihat valurautapannulla öljy-voiseoksessa. Sit lihat folioon tekeytymään ja kuohukermapurkki pannulle paistorasvojen sekaan. Ruokalusikallinen puolukkahilloa, jauhettua mustapippuria ja suolaa maun mukaan. Pannu on hyvä ottaa levyltä pois aluksi ettei kuohu liikaa, tahtoo silti porista melkoisesti. Hiljalleen porisuttamalla sen voi sakeuttaa sen paksuiseksi kuin tykkää.
Potut ja kasvikset sitten niinku tykkäät. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Ollari Kanta-asiakas
Liittynyt: 30 Hei 2006 Viestejä: 12426
|
Lähetetty: 18.01.2022 14:00 Viestin aihe: |
|
|
Tohon Hanzzin soossiin jos on kuivattuja sieniä heittää reilu kourallinen, niin eipä enää paremmasta väliä (sellaiselle joka sienistä tykkää).
Puolukasta en ite kyllä tykkää, niin en ole kastikkeisiin kokeillut. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Kaaleb Kanta-asiakas
Liittynyt: 07 Syy 2006 Viestejä: 3556
|
Lähetetty: 18.01.2022 16:09 Viestin aihe: Re: Rusakko-ohjetta kaivataan pikaisesti |
|
|
KHaivula kirjoitti: | Nyt on sousvideessä 55 asteessa rusakon filepalat ja luistaan erotellut paistit pörisemässä. Varmaan semmonen 6 tuntia ehtivät olla.
...
Uskoisin että kun ovat noin kauan hautuneet, niin luulisi pehmoista jo olevan. Ehkä joku kastike vaan ja pannun kautta lautaselle.
|
Jäniksen ulkofileille riittää mainiosti 1,5 tuntia 55C Sous Vide, joten veikkaan, että ainakin nuo filepalat menee melko mössöksi kuudessa tunnissa. Infoileppa miten kävi. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
KHaivula Kanta-asiakas
Liittynyt: 30 Kes 2013 Viestejä: 2919
|
Lähetetty: 18.01.2022 16:48 Viestin aihe: |
|
|
Kiitos kaikille vinkeistä. Säilyyhän tuo sousvideejänö siinä pussissakin päivän kaksi, jos ei tänään saada pataan.
Vähistä värkeistä koitetaan tehdä, mutta Hanzzin ohjeen tarvikkeet löytyy kaapista. Kiitoksia vinkistä.
Samassa pussissa oli paistit ja fileet, mutta toivotaan ettei ole filee ihan hyytelöksi menneet.
Kerron miten käytiin .... sitten kun syödään |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Hanzzi Kanta-asiakas
Liittynyt: 18 Mar 2005 Viestejä: 825 Paikkakunta: Oulu
|
Lähetetty: 18.01.2022 22:42 Viestin aihe: |
|
|
Kiinnostaa toki kuulla mitä pidit, makuasiat on niitä harvoja mistä enää voi kiistellä. Unohtui se mainita että kannattaa lastalla raapia pohjia siinä haudutuksen aikana. Lähtee kaikki maut irti. Tuosta valmiiksi haudutetusta en oo tehny, en tiedä lähteekö makua kastikkeeseen.
Tällä oon tehny hirvet, porot ja kaikki linnut. Eikä väliä onko filee vai jauhelihapihvi. Tuntuu että jauhelihasta jää enempi 'riistanmakua' ku kliinisestä fileestä. Nuo sienet toimii kyllä, joskus hifistelin ja kypsensin kaveriltani saadut suppikset ja lisäsin sit valmiiseen kastikkeeseen. Siinä oli liha jo melkein turha... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
KHaivula Kanta-asiakas
Liittynyt: 30 Kes 2013 Viestejä: 2919
|
Lähetetty: 19.01.2022 09:40 Viestin aihe: Re: Rusakko-ohjetta kaivataan pikaisesti |
|
|
Kaaleb kirjoitti: | KHaivula kirjoitti: | Nyt on sousvideessä 55 asteessa rusakon filepalat ja luistaan erotellut paistit pörisemässä. Varmaan semmonen 6 tuntia ehtivät olla.
...
Uskoisin että kun ovat noin kauan hautuneet, niin luulisi pehmoista jo olevan. Ehkä joku kastike vaan ja pannun kautta lautaselle.
|
Jäniksen ulkofileille riittää mainiosti 1,5 tuntia 55C Sous Vide, joten veikkaan, että ainakin nuo filepalat menee melko mössöksi kuudessa tunnissa. Infoileppa miten kävi. |
Tuota ... näinhän tässä juuri kävi että aivan liian pehmeäksi meni jänis. Ajattelin että ei haittaa vaikka on vähän pehmeänpääkin liha, mutta haittaisi se. Suutuntuma oli tosiaan juuri se mössö. Muuten hyvä mutta suutuntuma oli semmoinen että ei vaan tullut syömisestä mitään. Muut palat olivat vielä ihan OK, mutta filepalat käytännössä pilalla.
Harmittaa kyllä, mutta nytpä tietää että ainakin rusakon kanssa voi käydä niin että liian kauan pitää.
Kiitoksia vielä vinkeistä, vaikka itse mokasinkin jutun eikä oikein kokemuksia saatu. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Kaaleb Kanta-asiakas
Liittynyt: 07 Syy 2006 Viestejä: 3556
|
Lähetetty: 19.01.2022 09:51 Viestin aihe: |
|
|
Joo, jäniksen ulkofileet kokonaisena sousvideen ja 1-1,5 tuntia riittää 55C on niin ohut ja muree.
Teeren täkkä 2 tuntia. Hirven sisäfile 2 tuntia, ulkofilettä ehkä jopa 2,5 tuntia. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
KHaivula Kanta-asiakas
Liittynyt: 30 Kes 2013 Viestejä: 2919
|
Lähetetty: 19.01.2022 10:52 Viestin aihe: |
|
|
Kaaleb kirjoitti: | Joo, jäniksen ulkofileet kokonaisena sousvideen ja 1-1,5 tuntia riittää 55C on niin ohut ja muree.
Teeren täkkä 2 tuntia. Hirven sisäfile 2 tuntia, ulkofilettä ehkä jopa 2,5 tuntia. |
Teeren täkkää jokus enemmänkin pitänyt ja sitten ohuita siivuja leivälle. Hirven ulkofilettä kanssa joskus enemmän pitänyt, ja ihan ok. Rusakko meni tosiaan pilalle. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
valmet 412s Kanta-asiakas
Liittynyt: 13 Maa 2004 Viestejä: 17154 Paikkakunta: pohjois-stakunta
|
Lähetetty: 19.01.2022 17:59 Viestin aihe: Re: Rusakko-ohjetta kaivataan pikaisesti |
|
|
KHaivula kirjoitti: |
...
Tuota ... näinhän tässä juuri kävi että aivan liian pehmeäksi meni jänis. Ajattelin että ei haittaa vaikka on vähän pehmeänpääkin liha, mutta haittaisi se. Suutuntuma oli tosiaan juuri se mössö. Muuten hyvä mutta suutuntuma oli semmoinen että ei vaan tullut syömisestä mitään. Muut palat olivat vielä ihan OK, mutta filepalat käytännössä pilalla.
Harmittaa kyllä, mutta nytpä tietää että ainakin rusakon kanssa voi käydä niin että liian kauan pitää.
Kiitoksia vielä vinkeistä, vaikka itse mokasinkin jutun eikä oikein kokemuksia saatu. |
Menikös treffit nyt ihan suteen, pehmeä jänis ei ollut sitten daamin mieleen...
-muistan jonkun muunkin panikoineen vastaavan kanssa kun piti nuoreennaisee tehdä vaikutus riistaruualla.... Myttyyn seki sillon meni muistaakseni....
Tästäpä muistuu mieleen yksi omakohtainen treffihomma, nyt jo arvaa kertoa ja naurattaakin, homma karahti kiville ennenkuin alkoikaan ja merivartiosto pelasti hädästä.... Hauskinta oli että kaikki tapahtui kuivalla maalla. Treffikumppanin uskomatonta avarakatseisuutta pitää yhä ihailla kun soitin että ajoin auton kivenpäälle 10km ennen sovittua kahvipaikkaa ja merivartiosto on tässä apuna kun vedetään sitä pois... Naama kurassa ja vaatteet ryvettyneenä tunnin myöhässä sitten kahvittelemaan.... Sepä jäi siihen sen neidon kanssa, osin en kehdannut enää nähdä vaikka perään soitteli ja uudelleen tavata olisi halunnut. _________________ Varisjahdin veteraani... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
KHaivula Kanta-asiakas
Liittynyt: 30 Kes 2013 Viestejä: 2919
|
Lähetetty: 20.01.2022 11:13 Viestin aihe: Re: Rusakko-ohjetta kaivataan pikaisesti |
|
|
valmet 412s kirjoitti: | KHaivula kirjoitti: |
...
Tuota ... näinhän tässä juuri kävi että aivan liian pehmeäksi meni jänis. Ajattelin että ei haittaa vaikka on vähän pehmeänpääkin liha, mutta haittaisi se. Suutuntuma oli tosiaan juuri se mössö. Muuten hyvä mutta suutuntuma oli semmoinen että ei vaan tullut syömisestä mitään. Muut palat olivat vielä ihan OK, mutta filepalat käytännössä pilalla.
Harmittaa kyllä, mutta nytpä tietää että ainakin rusakon kanssa voi käydä niin että liian kauan pitää.
Kiitoksia vielä vinkeistä, vaikka itse mokasinkin jutun eikä oikein kokemuksia saatu. |
Menikös treffit nyt ihan suteen, pehmeä jänis ei ollut sitten daamin mieleen...
-muistan jonkun muunkin panikoineen vastaavan kanssa kun piti nuoreennaisee tehdä vaikutus riistaruualla.... Myttyyn seki sillon meni muistaakseni....
Tästäpä muistuu mieleen yksi omakohtainen treffihomma, nyt jo arvaa kertoa ja naurattaakin, homma karahti kiville ennenkuin alkoikaan ja merivartiosto pelasti hädästä.... Hauskinta oli että kaikki tapahtui kuivalla maalla. Treffikumppanin uskomatonta avarakatseisuutta pitää yhä ihailla kun soitin että ajoin auton kivenpäälle 10km ennen sovittua kahvipaikkaa ja merivartiosto on tässä apuna kun vedetään sitä pois... Naama kurassa ja vaatteet ryvettyneenä tunnin myöhässä sitten kahvittelemaan.... Sepä jäi siihen sen neidon kanssa, osin en kehdannut enää nähdä vaikka perään soitteli ja uudelleen tavata olisi halunnut. |
Mietinkin jo että eikö täällä ole toista pervoa joka tuon munansaannoksen huomaa
Eivät onneksi olleet treffit vaan ihan perheen perus ruoka. Toisaalta pojalla oli tyttöystävä kylässä. Ei ole käsittääkseni kasvissyöjä, mutta olisi hyvinkin tuon jänömakuelämyksen jälkeen voinut olla. Kävin kyllä noeasti ilmoittamassa että ei olekaa jänistä vaan nugetteja. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Sigamees Kanta-asiakas
Liittynyt: 09 Mar 2008 Viestejä: 11308
|
Lähetetty: 20.01.2022 11:24 Viestin aihe: |
|
|
Kaaleb kirjoitti: | Joo, jäniksen ulkofileet kokonaisena sousvideen ja 1-1,5 tuntia riittää 55C on niin ohut ja muree.
|
Just viikonloppuna heitin vaan 1vrk marinoinnin jälkeen kokonaisena pannulle. Sopiva kypsyyn ja leikkaa siivuiksi. Ei voi sitkeäksi haukkua. _________________ Running target! |
|
Takaisin alkuun |
|
|
vonnegut Kanta-asiakas
Liittynyt: 02 Jou 2008 Viestejä: 896 Paikkakunta: Länsrannikko
|
Lähetetty: 10.02.2022 10:13 Viestin aihe: |
|
|
Rusakko on metson ohella toinen vahvemman makuinen riistaeläin, joka kestää myös harkittua maustamista. Perinteisesti luineen keittäen tai uunipadassa hauduttaen saa mahtavat liemipohjat.
Riisi on tuntunut perunaa osuvammalta lisukkeelta rusakon kaverina ja sweet chilin kokeilut rasvaisen uunirusakon lihoissa on osunut omille makunystyröille, pakollisen pippurin kaverina.
Siispä russon liemeen vaikka herkkutattihöystöinen risotto. Lihat valurautapannun kautta pullet porkin näköiseksi ruskistettuna ja sweet chilin tuella. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Lahtinen ***
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 20523 Paikkakunta: Suur-Satakunta
|
Lähetetty: 22.02.2024 11:42 Viestin aihe: |
|
|
Meilläpäin on aika lailla katoavaa kansanperinnettä tuo rusakkoajo suomenajokoiralla. No, jonkun verrankin on sitten rusakkohommaa noilla matalilla pikkusorkkahommiin sopivilla ajokeilla.
Jonkinmoinen sesonkiaika rusakkorintamalla tuntuu olevan nykyään tuo ”peltokyttäys”, kun kausi kääntyy päätökseen, on hankikannot ja kuutamoaikaa. Toki peltokyttäykseen kannustaa nuo isännätkin, paalivahinkojen takia.
Helpostihan siinä käy sitten niin, että kohtuu lyhyeen aikaikkunaan tulee sitten sitä rusakkoa jonkun verran. Aika vahvasti viikonloppuna keskusteltiin, että ”ei sitä rusakkoa pysty kyllä määrättömästi syömään”.
Liekö rusakossakin vähän se, että on repertuaarissa vain se yksi kokkaustapa. Ja tuota varioimalla voisi se ”rusakon tökkiminen” vähentyä.
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
poikamehto Kanta-asiakas
Liittynyt: 05 Mar 2006 Viestejä: 2234 Paikkakunta: Koillismaa
|
Lähetetty: 22.02.2024 15:25 Viestin aihe: |
|
|
Kokeile jäisistä fileistä se perinteinen käristys vuolla ja siitä ko tekkee lapinukonkeiton, niin jo on maittavaa. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
|