OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Wirkkalan puukon korjaus?

 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Jouset, teräaseet ja työkalut
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
hq
Kanta-asiakas


Liittynyt: 28 Hei 2004
Viestejä: 3688

LähetäLähetetty: 04.01.2006 12:47    Viestin aihe: Wirkkalan puukon korjaus? Vastaa lainaamalla viestiä

Vanhoja varastoja penkoessa vastaan tuli pitkään käyttöpuukkona ollut Tapio Wirkkalan puukko jonka kärjestä on katkennut noin 3-4mm kanttiinsa oleva kolmionmuotoinen pala. Meinasin jo heittää puukkovainaan pois kun pari samanlaista uudenveroista on vitriinissä ennestään kunnes huomasin että noiden keräilyarvohan on nykyään jotakin absurdin ja järkyttävän välimaastossa.

Mistähän voisi löytyä asiansa osaava puukkoseppä joka pystyisi korjaamaan terän alkuperäiskuntoonsa? Em. priimat saavat jäädä keräilyesineiksi joka tapauksessa mutta tästä siipeensä saaneesta olisi mukava saada käyttöön pyhäpuukko jollaista ei heti tule muualla vastaan.

Tupen löytämiseksi kaikki vinkit ovat myös tervetulleita, ei välttämättä alkuperäismallisen mutta sopivan ja käyttökelpoisen niin ettei tuo harvinaisuus ihan heti katoakaan.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
igorrock
Kanta-asiakas


Liittynyt: 26 Maa 2004
Viestejä: 13930

LähetäLähetetty: 05.01.2006 00:00    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Terän voi toki tehdä käyttökuntoiseksi varovaisella hionnalla. Puukko tosin ei ole käyttökaluna kovin kummoinen ja juuri tästä syystä moni niistä onkin jäänyt vähän käytettynä laatikon pohjalle lojumaan. Puukon pää on muotoilusta ja materiaalista johtuen liukas ja tipahtaa alkuperäisestä tupestaan ulos turhan helposti. Jos alkuperäisen mallin mukaan tekisi uuden pään vaikka ebenpuusta, olisi tuo liukkausongelma poistettavissa. Toinen ongelma puukossa on terän liiallinen kovuus mikä näkyy juuri tuollaisena terän lohkeamisena, jollainen sinunkin puukossasi on.

Jos haluat jossain vaiheessa korjauttaa puukkosi ja saada sille uuden tupenkin niin laitteleppa yv:tä. Olen tosin reissussa ulkomailla seuraavat pari viikkoa, muuta palattuani homma kyllä onnistuu. Voin tarvittaessa laittaa kuvia aijemmista "tekosistani" ettei tarvitse "ottaa sikaa säkissä".
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Jouset, teräaseet ja työkalut Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Sivu 1 Yht. 1

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com