Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
Nimrod Kanta-asiakas
Liittynyt: 05 Elo 2005 Viestejä: 14844
|
Lähetetty: 25.01.2022 19:26 Viestin aihe: |
|
|
Peuran paistia. On se vaan hyvää! |
|
Takaisin alkuun |
|
|
VomiT Kanta-asiakas
Liittynyt: 13 Elo 2018 Viestejä: 336 Paikkakunta: Joensuu
|
Lähetetty: 25.01.2022 21:29 Viestin aihe: |
|
|
Samalla menin kuin Nimrod. Työkaveri toi paistin kun ei itse ehdi syödä.
Harmi kun noita ei ole omilla metsästysalueilla. Pari menis pakkaseen mukavasti. Hirveäkin saa niin niukasti kun lupia vähennettiin raskaasti. Pitäis vissiin jahdata syntymäkodin seuran alueella... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
VeeMu Kanta-asiakas
Liittynyt: 20 Syy 2016 Viestejä: 178 Paikkakunta: Lappi
|
Lähetetty: 29.01.2022 19:57 Viestin aihe: |
|
|
sekameteli soppaa
hirven, peuran, kauriin ja poron soppaluut isoon kattilaan ja valmis liemi/liha sopivissa annoksissa pakastimeen odottelemaan käyttöä.
siitä saa näppärästi keiton tai kastikkeen hieman lientä vähentämällä |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Matso Kanta-asiakas
Liittynyt: 23 Tam 2007 Viestejä: 800 Paikkakunta: E-suomi
|
Lähetetty: 29.01.2022 20:44 Viestin aihe: |
|
|
Kauriin sisäpaistia 2.5min paistettu molemmilta puolilta ja alumiinifolioon tekeytymään roseeksi sisätä.
Suppilovahvero kermakastike ja perunoita. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Lyrurus Kanta-asiakas
Liittynyt: 27 Jou 2004 Viestejä: 1953 Paikkakunta: Muurame
|
Lähetetty: 29.01.2022 20:49 Viestin aihe: |
|
|
Kuhaa Walewska. - Kuulemma yksi Mannerheimin mieliresepteistä ja tehtiin tarkasti M:n reseptin mukaan. Aika mukava, mutta vähän kermamössöinen, mikä taisi olla tuon ajan kulinarian peruspiirre. Ja oli niin helkkarin työläs tehdä, että tuskin tulee usein tehtyä. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
mehtäinssi Kanta-asiakas
Liittynyt: 30 Tam 2019 Viestejä: 377
|
Lähetetty: 29.01.2022 22:44 Viestin aihe: |
|
|
Hirven ulkofilettä kokonaisena paistettuna. Sienisalaattia. Lanttulaatikkoa. Puikulapottuja ja paistiliemstä tehty kermakastike. Päälle sitruunakiisseli. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Havumetsä Kanta-asiakas
Liittynyt: 13 Syy 2012 Viestejä: 1096 Paikkakunta: Lappi
|
Lähetetty: 30.01.2022 18:07 Viestin aihe: |
|
|
Liekitettyä Sepelkyyhkyn rintafilettä kermakastissa friteerattujen lohkopottujen ym kasvitilpehöörin kanssa. Yksinkertaista mutta niin hyvää |
|
Takaisin alkuun |
|
|
tee667 Kanta-asiakas
Liittynyt: 30 Jou 2015 Viestejä: 729
|
Lähetetty: 06.02.2022 20:35 Viestin aihe: |
|
|
Fasaania, en mä tosin oikein tiedä onko se riistaa. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Nimrod Kanta-asiakas
Liittynyt: 05 Elo 2005 Viestejä: 14844
|
Lähetetty: 06.02.2022 20:48 Viestin aihe: |
|
|
Peuranpaistia uunissa medium miinus.
Peura on paras riistanliha. Pitää yrittää ensi kaudella päästä useammin peurajahtiin ja/tai pidemmäksi aikaa, että saa enemmän kotiinviemisiä. Menee komeasti edelle hirvenlihasta ja porosta. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
ioni Kanta-asiakas
Liittynyt: 08 Tam 2008 Viestejä: 7663 Paikkakunta: Keski-Suomi / Pohjois-Pohjanmaa
|
Lähetetty: 06.02.2022 21:15 Viestin aihe: |
|
|
Pakko kompata. Ammuin ensimmäisen peurani tammikuun alussa. Kiitos isännille kun huolivat vieraaksi. You know who you are. Aivan mahtavaa lihaa! Juuri syötiin paahtopaistit medium miinuksena, aivan paksuimmassa kodassa rarempana. Jösses mikä mieto, pehmeä maku ja mureus. Ollaan koko perhe aivan myytyjä! Tuota on saatava lisää joka vuosi. Vaimo ehdotti neljännen pakastimen hankkimista että mahtuu hirvet peurat kauriit. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Nimrod Kanta-asiakas
Liittynyt: 05 Elo 2005 Viestejä: 14844
|
Lähetetty: 06.02.2022 21:30 Viestin aihe: |
|
|
ioni kirjoitti: | Pakko kompata. Ammuin ensimmäisen peurani tammikuun alussa. Kiitos isännille kun huolivat vieraaksi. You know who you are. Aivan mahtavaa lihaa! Juuri syötiin paahtopaistit medium miinuksena, aivan paksuimmassa kodassa rarempana. Jösses mikä mieto, pehmeä maku ja mureus. Ollaan koko perhe aivan myytyjä! Tuota on saatava lisää joka vuosi. Vaimo ehdotti neljännen pakastimen hankkimista että mahtuu hirvet peurat kauriit. |
+1 Samassa paikassa on käyty...
Mutta onhan tuo aivan loistava riistanliha. Ei ihme, että MTK on paniikissa sen kanssa - saattaa pian vallata ihmisten pakastimet! Kovin tuntuu kaukaiselta se ajatus, että mitä siitä on höpötelty (syömäkelvoton). Jos jokin "arvostettu" riistanliha Suomessa on syömäkelvoton, niin se on karhu! |
|
Takaisin alkuun |
|
|
jussi72 Kanta-asiakas
Liittynyt: 22 Jou 2004 Viestejä: 1637
|
Lähetetty: 06.02.2022 21:37 Viestin aihe: |
|
|
Nimrod kirjoitti: | ioni kirjoitti: | Pakko kompata. Ammuin ensimmäisen peurani tammikuun alussa. Kiitos isännille kun huolivat vieraaksi. You know who you are. Aivan mahtavaa lihaa! Juuri syötiin paahtopaistit medium miinuksena, aivan paksuimmassa kodassa rarempana. Jösses mikä mieto, pehmeä maku ja mureus. Ollaan koko perhe aivan myytyjä! Tuota on saatava lisää joka vuosi. Vaimo ehdotti neljännen pakastimen hankkimista että mahtuu hirvet peurat kauriit. |
+1 Samassa paikassa on käyty...
Mutta onhan tuo aivan loistava riistanliha. Ei ihme, että MTK on paniikissa sen kanssa - saattaa pian vallata ihmisten pakastimet! Kovin tuntuu kaukaiselta se ajatus, että mitä siitä on höpötelty (syömäkelvoton). Jos jokin "arvostettu" riistanliha Suomessa on syömäkelvoton, niin se on karhu! |
Kyllä minäkin maultaan peuran arvostan ykköseksi, hirven vasan lihan kanssa. Aikuisten hirvien liha menee minulta monesti sukulaisille ja kavereille jakoon. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
kolopesijä Kanta-asiakas
Liittynyt: 25 Tam 2006 Viestejä: 2278 Paikkakunta: itä-suomi
|
Lähetetty: 07.02.2022 00:17 Viestin aihe: |
|
|
Karhun lihasta olen nimrodin kanssa yhtä mieltä! Syömättä meinaa jäädä vähäisetkin pakastimessa olevat.
Hirvi, peura ja kauris minusta kaikki yhdenveroisia. En oikein osaa nostaa mitään noista toisten ohi.
Villisika uusimpana meidän taloudessa ollut aika suosikki, mutta ei pärjää palvissa peuralle tahi hirvelle. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Jalluri Kanta-asiakas
Liittynyt: 21 Kes 2009 Viestejä: 1132
|
Lähetetty: 07.02.2022 15:54 Viestin aihe: |
|
|
Teerilasagnea |
|
Takaisin alkuun |
|
|
jkvi Kanta-asiakas
Liittynyt: 29 Kes 2006 Viestejä: 5252 Paikkakunta: Suomussalmi
|
Lähetetty: 07.02.2022 17:44 Viestin aihe: |
|
|
Uunissa kypsytettyä ja pannulla kärryytettyä pyyn täkkää. 3 kappaletta sipersin pieneksi. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
|