OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Vilminkolaiset mettäsukset, kokemukset ja saatavuus?

 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Tarvikkeet ja välineet
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
JSR
Kanta-asiakas


Liittynyt: 07 Maa 2004
Viestejä: 617
Paikkakunta: Oulu

LähetäLähetetty: 25.01.2022 23:23    Viestin aihe: Vilminkolaiset mettäsukset, kokemukset ja saatavuus? Vastaa lainaamalla viestiä

Heräsi ajatus tuollaisten pitkien, suoraan kulkevien mettäsuksien hankinnasta, ja nuo Vilminkolaiset näyttivät mukavilta, varsinkin kun olivat matkasukseksi alun perin suunniteltu. Pituus joko 280 tai 310.

Nyt löytyy 260 Peltoset ja 145 liukulumikengät. Nuo pitkät uudet olis lähinnä latvalinnulle ja jos innostuis muuten aikeita kierteleen, pätkillä sitten tiheköissä.

Onko näistä Vilminkolaisista kellään kokemuksia?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
rähmis
Kanta-asiakas


Liittynyt: 03 Syy 2015
Viestejä: 755
Paikkakunta: savossa

LähetäLähetetty: 02.02.2022 17:13    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Niin, joo, hiihdin viime viikonlopun näillä. Veljeltä lainassa. Pohjiin ei ole laitetttu mitään, suoraaan verstaalta käyttöön. NNN BC side.

Talousmetsissä reitin saa suunnitella huolella. Kantavuus hyvä (280cm). Uudella, kuivalla pakkaslumella ei luistaneet yhtään. Olisi ehkä pitänyt voidella vähän. Vanhalla lumella toimi hienosti. Nollakelissä tartuttaa nuoskalumen pohjaan.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
poikamehto
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Mar 2006
Viestejä: 2217
Paikkakunta: Koillismaa

LähetäLähetetty: 02.02.2022 20:04    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

vuosia himottanu nuo reilu kolomimetriset.. vaan laittopa joku tuohon varsinaiseen mehtäsuksi ketjuun norskeista (oliko tegnäs?) linkin niin varmaan ennemmin niihin taipuisin 9,5cm leveänä 270cm pitkinä niin ei menis niin kömpelöksi rinteissä meno... tuntuu välillä kun uppoaa nuo 280cm järviset jo olevan nostelussa niin mitä ne reilu kolomoset sitte ois..
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
JSR
Kanta-asiakas


Liittynyt: 07 Maa 2004
Viestejä: 617
Paikkakunta: Oulu

LähetäLähetetty: 03.02.2022 00:14    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Mie hommasin nuo pitkät 310:t, kun kuulin ettei niitä jatkossa enää tule. Olikohan 10 pariin enää laudat eikä.enempää kuulemma saa sopivaa tavaraa 🤔. Ihan loistavat kapineet varsinkin kun on tilaa missä kääntyä. Risukkoon en niitä laita.

6km ensilenkki reilu 110 kg suksien päällä kamoineen, ja oli mulla paljon helpompaa kuin kaverilla joka tuli 260 järvisillä minun polkemaa latua. Suksen kärki ei käyny kertaakaan hangen alla, se hakeutuu pitkällä matkalla kohti pintaa ja pelkkä terva pohjassa oli kyllä miellyttävä menoa.

Suksi on suuntavakaa ja kulkee hyvin. Mietin myös niitä Tegnäsejä, mutta päädyin kuitenkin näihin, varsinkin kantavalla kelillä pitempi ja kapeampi suksi kulkee paremmin. Nämä on kuitenkin matkasukseksi suunniteltu, niin uskon että matkaa taittavat hyvin.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Sämpy
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 6245
Paikkakunta: Uleåborg

LähetäLähetetty: 04.02.2022 09:08    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kävin JSR:n 310cm Vilminkoja kattomassa ja vähän kirjaamassa ylös mittoja.

Makeat pelit, hyvin tasapainoitettu. Ei ole vaikea ymmärtää miksi ne testeissä pärjää. Jos halajaa pitkiä kainuulaisia niin nyt voi olla viimeinen hetki sellaiset saada.

Rähmis: ainakaan noissa katsomissani ei ollut tervaa pohjassa kuin nimeksi. Sen toisaalta ymmärtää kun eihän muutkaan sukset tule valmiiksi voideltuna ja tervaaminen kunnolla tehtynä vie aikaa ja nostaisi hintaa. Pienikin lumesta imetty kosteus nostaa karheuden mikä ei luistoa paranna. Laittaisin lisää tervaa ja hiihtelisin eka talven kuivalla pakkasvitilla niin että pohja alkaa kiillottumaan luumaiseksi. Kesähelteellä sitten kunnon tervaus pohjat aurinkoon päin ja muutaman viikon ajan aina uusia ohuita kerroksia lisäten kunnes muodostuu kova kiiltävä kerros. Vaikka se talvella kuluisikin pois, pohjassa on niin paljon tervaa että se hikoaa kyllä pintaan jos sukset nostaa välillä sisälle. Ja uusi suksihan ei kestä keväthankia, joten ei sitten niille.

Voiteista: vanha opus kieltää ehdottomasti paahtamasta voiteita suksen pohjaan. Suksen pohja hajoaa tikkuita tai haituvina. Sen takia olisin varovainen voiteiden käytön kanssa ennenkuin pohja on kyllästetty. Yleensäkin jättäisin paahtamisen pois.
_________________
"Susi syö sunnuntaina ja mato pistää maanantaina"
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
rähmis
Kanta-asiakas


Liittynyt: 03 Syy 2015
Viestejä: 755
Paikkakunta: savossa

LähetäLähetetty: 04.02.2022 18:04    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Joo, näähän ei olleet minun omanni. Mietin itse sitä josko niitä vain pitäisi tervailla lisää. Mutta kun eivät tosiaan ole omani.
Pitää veljpojalle vihjata asiasta.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Tarvikkeet ja välineet Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Sivu 1 Yht. 1

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com