Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
Jaatinen Kanta-asiakas
Liittynyt: 23 Maa 2017 Viestejä: 1003
|
Lähetetty: 24.04.2020 22:58 Viestin aihe: |
|
|
Erämiesten kokkiveitset ovat useimmiten säälittävällä tasolla, vaikka se puukko olisikin sinne päin rälläkällä tai seppä Ilmarisen puhelahjoilla vedetty terävä.
Kannattaa miettiä samassa yhteydessä kuin sitä hyvää kokkiveistä, että miten sen aiot teroittaa, ja osaatko teroittaa ja millä välineillä osaat teroittaa. Veitsen teräksen valinta riippuu paljon näistä. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
ioni Kanta-asiakas
Liittynyt: 08 Tam 2008 Viestejä: 7663 Paikkakunta: Keski-Suomi / Pohjois-Pohjanmaa
|
Lähetetty: 25.04.2020 00:35 Viestin aihe: |
|
|
Tämä on kiinnostava aihe. Nuo yli satasen saumattomat veitset aiheuttavat ostohimoa. Toisaalta Victorinox ja Sanelli hoitavat homman. Veitset koneeseen? Ei saakeli! Jatkuvasti saa olla terottamassa. Mikä on se oikea setti? Kokki, filetti, boner, pikkuterät? Joku muu? |
|
Takaisin alkuun |
|
|
dxman ***
Liittynyt: 06 Maa 2004 Viestejä: 7532
|
Lähetetty: 25.04.2020 07:06 Viestin aihe: |
|
|
Itseäni kiinnostaa miksi ei veitsiä voi pestä astianpesukoneessa? Omassa koneessa ylimmän hyllyn muovisella ylätasolla veitsen terävä puoli keskustaa kohden. En näe mitään mekaniikkaa joka tärvelisi terän? |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Koheltaja Kanta-asiakas
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 5580
|
Lähetetty: 25.04.2020 07:06 Viestin aihe: |
|
|
Fiskarsit käytössä, koneessa pestään ja V mallisella karbidi/keraamisella teroittimella pyyhkästään välillä terät kuntoon. En ole jaksanut tehdä keittiöveitsistä hifistelyn aihetta kun ne on käyttövälineitä eikä työkaluja. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
kolopesijä Kanta-asiakas
Liittynyt: 25 Tam 2006 Viestejä: 2301 Paikkakunta: itä-suomi
|
Lähetetty: 25.04.2020 07:34 Viestin aihe: |
|
|
dxman kirjoitti: | Itseäni kiinnostaa miksi ei veitsiä voi pestä astianpesukoneessa? Omassa koneessa ylimmän hyllyn muovisella ylätasolla veitsen terävä puoli keskustaa kohden. En näe mitään mekaniikkaa joka tärvelisi terän? |
Sama menetelmä meillä käytössä ja olen miettinyt, että vesisuihku, konetiskiaine vai apk:n keijuko ne terät pilaa?
Pikkuhiljaa on omat keittiöveitset muuttunu muuten hyvin pitkälle victorinoxin suuntaan, mutta kalapuukkoina on joitamia sanelleja ja swiboja. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Kaaleb Kanta-asiakas
Liittynyt: 07 Syy 2006 Viestejä: 3556
|
Lähetetty: 25.04.2020 07:51 Viestin aihe: |
|
|
Jotenkin on semmoinen fiilis, että siellä koneessa ne kolhiutuvat toisiinsa yms. eli mekaanista tylsymistä siinä pidän riskinä. Lisäksi meillä on useita koneen täyttäjiä ja purkajia, joilla ei välttämättä samalla tasolla kiinnosta tuo veitsien terävyys ja käsittely.
Käsin pesen siksi ja erityistä huolta hyvistä veitsistä pidän. B-luokan veittet kyllä käyvät astianpesukoneessa. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
vekev Kanta-asiakas
Liittynyt: 24 Jou 2016 Viestejä: 15775
|
Lähetetty: 25.04.2020 07:52 Viestin aihe: |
|
|
Fileeraus matriini pitkällä teräl ja shanelli kirvespuukko, muut vanhoja mut hyviä. ei mikään oo menny miksää pesukoneessa.
En ole päässy käpistelee näitä uusia, mitä näitä nyt on, mut en tarvii, noilla pärjää tosi hyvin, pitää terän ja tarvittaessa helppo teroittaa. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
fox66 Kanta-asiakas
Liittynyt: 17 Tam 2005 Viestejä: 1866 Paikkakunta: Vaasa
|
Lähetetty: 25.04.2020 09:58 Viestin aihe: |
|
|
Voisin kyllä suositella jotakin japanilaista settiä. Itselläni on Kai Shunin veitsiä, ja kun sain ne, niin en tiennyt mitään niin terävää olevan olemassakaan. Myös Macin ja Globalin veitsiä on ainakin kehuttu, ja monet ammattikeittiöt niitä käyttää. Mutta niistä ei ole itselläni kokemuksia. _________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
vekev Kanta-asiakas
Liittynyt: 24 Jou 2016 Viestejä: 15775
|
Lähetetty: 25.04.2020 10:19 Viestin aihe: |
|
|
fox66 kirjoitti: | Voisin kyllä suositella jotakin japanilaista settiä. Itselläni on Kai Shunin veitsiä, ja kun sain ne, niin en tiennyt mitään niin terävää olevan olemassakaan. Myös Macin ja Globalin veitsiä on ainakin kehuttu, ja monet ammattikeittiöt niitä käyttää. Mutta niistä ei ole itselläni kokemuksia. | Ei heti joka pojan puukkoja, sen verran kpl hintaa. Damascus on kyl hieno. Kaverin ukko tekee siittä terästä puukkoja.
Terotus on kyl takaraivos, et jo parta katkee on puukko terävä, tai hiusta vuolee. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
setteriforever Kanta-asiakas
Liittynyt: 04 Tou 2015 Viestejä: 1428
|
Lähetetty: 25.04.2020 15:07 Viestin aihe: |
|
|
Pesukone on vaan niin helppo . Ja jos ne sinne oikein laittaa (ylhäällä oleva ohje on ihan oikein, niin kyllä ne jotenkin teränsä pitää. Mulle on tullut tapa perjantaisin terotella veitsiä, puukkoja, kirveitä ja mitä niitä kaikkia onkaan kera oluen.... (olenkohan pervo.) Tai sitten lataan pateja.
Pesukoneen etu on se että se tappaa kaikein elävän niistä veitsistä. Vaikka niihin kikkareita jäisi niin "bakteerivapaita" ne on.
Japanilaisia veitsiä (on niitäkin jokunen) en nyt sinne pesuun laita, mutta lienen aika harvinainen kaveri siinä että vaihdan ne puukahvat aina välillä. Tosin ei ne nyt ihan jokapäivä ole käytössäkään. Pihalle (=grilli, bbq pönttö, bullet mallinen kaasusavustin jne. ) olen teettänyt ihan leukun
https://promaakari.wordpress.com/2015/07/14/grillaajan-tyokalu/
Joka ajaa asian ihan hyvin. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
suppa Kanta-asiakas
Liittynyt: 26 Kes 2018 Viestejä: 114
|
Lähetetty: 25.04.2020 16:35 Viestin aihe: |
|
|
fox66 kirjoitti: | Voisin kyllä suositella jotakin japanilaista settiä. Itselläni on Kai Shunin veitsiä, ja kun sain ne, niin en tiennyt mitään niin terävää olevan olemassakaan. Myös Macin ja Globalin veitsiä on ainakin kehuttu, ja monet ammattikeittiöt niitä käyttää. Mutta niistä ei ole itselläni kokemuksia. |
Meilläkin on yksi Macin veitsi keittiössä ja sen saa kyllä teroitettua aivan eri tasolle noihin perusveitsiin verrattuna. Mutta jotenkin se Victorinox eksyy lähes poikkeuksetta käteen kun suurempaa leikkuuveistä tarvitaan. Taitaa olla vain paksumman kahvan ergonomia parempi kun käyttäjällä on kahdeksan peukaloa... _________________ Kenttäoikeutta eläimille |
|
Takaisin alkuun |
|
|
VeeMu Kanta-asiakas
Liittynyt: 20 Syy 2016 Viestejä: 178 Paikkakunta: Lappi
|
Lähetetty: 25.04.2020 19:12 Viestin aihe: |
|
|
Tilaukseen päätyi victorinoxilta tämä setti: http://www.veitset.fi/victorinox-swissclassic-veitsitukki-osaa-p-1367.html
Omaa silmääni miellyttävä veitsitukki, melko monipuolisesti valikoimaa tuossa ja hinta ihan kohtuullinen.
Teroitushommiin löytyykin jo 1000, 3000 ja 5000 hiomakivet, näillä luulisin pärjääväni victorinoxienkin kanssa.
puukahvalliset veitset toki olisi ollut tyylikkäämpiä, mutta taitaa nämä fibrox kahvalliset voittaa muiden ominaisuuksiensa puolesta.. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
fox66 Kanta-asiakas
Liittynyt: 17 Tam 2005 Viestejä: 1866 Paikkakunta: Vaasa
|
Lähetetty: 26.04.2020 03:19 Viestin aihe: |
|
|
Oi voi, onhan mullakin noita Victorinoxin peltejä... Tuolla hintaa olisit saanut oikeasti laadukkaan kokkiveitsen ja kylkeen jonkun pikkuveitsen pikkuhommiin millä olisit oikeasti pärjännyt. _________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
Oskari Kanta-asiakas
Liittynyt: 15 Elo 2004 Viestejä: 4470
|
Lähetetty: 26.04.2020 07:54 Viestin aihe: |
|
|
ioni kirjoitti: | Tämä on kiinnostava aihe. Nuo yli satasen saumattomat veitset aiheuttavat ostohimoa. Toisaalta Victorinox ja Sanelli hoitavat homman. Veitset koneeseen? Ei saakeli! Jatkuvasti saa olla terottamassa. Mikä on se oikea setti? Kokki, filetti, boner, pikkuterät? Joku muu? |
Ei ne veittet koneesa tylsy, ei meillä ainakaan. Laatikossa jos säilyttää muiden ateroimien / veitsien kera niin helpolla tylsyy. Kotelo / tuppi on parille isommalle veittelle. Teroitustarvettakaan ei ole usein ollut, äkkiä koneella pyyhkäisee jos on tarve. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
vekev Kanta-asiakas
Liittynyt: 24 Jou 2016 Viestejä: 15775
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
|