Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
fox66 Kanta-asiakas
Liittynyt: 17 Tam 2005 Viestejä: 1843 Paikkakunta: Vaasa
|
Lähetetty: 22.03.2020 16:15 Viestin aihe: |
|
|
Riistarieska. Uunituoreen perunarieskan päällä hirven jauhelihamassa, maustevoi, salaatti, kurkku, tomaatti, sitruunalla valeltu omena, leipäjuusto, maustekurkku, feta, guacamole ja creme fraiche.
_________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
Quad vadis Kanta-asiakas
Liittynyt: 09 Mar 2011 Viestejä: 2629
|
Lähetetty: 23.03.2020 22:11 Viestin aihe: |
|
|
Kovat ajat vaatii kovia ponnistuksia.
Päivitin peri etelä-lounassuomalaisen perunamakkaran 2020-luvulle. Peurapottuuunimakkara, ilman rusinoita.
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
vekev Kanta-asiakas
Liittynyt: 24 Jou 2016 Viestejä: 15775
|
Lähetetty: 24.03.2020 06:34 Viestin aihe: |
|
|
Onko tyyliin laukkamakkara. Syöty useita kiloja. Hyvää ja tuhti tavara.
""""Nykyään Perniön Lihalla on modernit tilat Salon Meriniityssä, mutta paljon tehdään asioita edelleen samalla tavalla kuin 90 vuotta sitten. Yrityksen vanhinta tuotetta, Perniön perunalaukkamakkaraa on valmistettu koko olemassa olon ajan, samalla reseptillä. """"" |
|
Takaisin alkuun |
|
|
fox66 Kanta-asiakas
Liittynyt: 17 Tam 2005 Viestejä: 1843 Paikkakunta: Vaasa
|
Lähetetty: 05.04.2020 14:42 Viestin aihe: |
|
|
Raotin hieman omaa varmuusvarastoa ja tekaisin hirvikäristyksen.
_________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
sinttivintturi Kanta-asiakas
Liittynyt: 15 Elo 2018 Viestejä: 806 Paikkakunta: Pohjois-Häme
|
Lähetetty: 05.04.2020 15:48 Viestin aihe: |
|
|
Minulle itse pyydetty haukikin kuuluu näihin riistaruokiin,en väheksy yhtään paistettunakaan,mutta välillä se maistuu muutenkin.
Joten tehdään ensin normaali lättytaikina,puristetaan sekaan muutama valkosipulin kynsi.Annetaan tekeytyä vähän aikaa.
Otetaan ruodotonta haukea ja viipaloidaan se n.sentin vahvuisiksi ja muutaman sentin pituisiksi pätkiksi.
Pätkät pyöritellään lättytaikinassa ja paistetaan pannulla ruskeiksi.
Syödään vaikka perunamuusin ja oluen kera. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
sinttivintturi Kanta-asiakas
Liittynyt: 15 Elo 2018 Viestejä: 806 Paikkakunta: Pohjois-Häme
|
Lähetetty: 05.04.2020 15:59 Viestin aihe: |
|
|
vekev kirjoitti: | Onko tyyliin laukkamakkara. Syöty useita kiloja. Hyvää ja tuhti tavara.
""""Nykyään Perniön Lihalla on modernit tilat Salon Meriniityssä, mutta paljon tehdään asioita edelleen samalla tavalla kuin 90 vuotta sitten. Yrityksen vanhinta tuotetta, Perniön perunalaukkamakkaraa on valmistettu koko olemassa olon ajan, samalla reseptillä. """"" |
Laukkamakkarakeittoa lusikoitiin Tampereella-70luvulla,olisko lähtöisin Satakunnasta päin?Ainakin Kankaanpäästä lähtöisin olevat tutut sitä tekivät.
Tuhtia tavaraa tosiaan.Laukontorilla sitä myytiin.Vähän toista kuin sininen lenkki. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
äRPee Kanta-asiakas
Liittynyt: 06 Maa 2004 Viestejä: 2565
|
Lähetetty: 05.04.2020 19:38 Viestin aihe: |
|
|
66foxilla jälleen niin silmäkarkkia, niin syötävissä kuin puukoissakin. Kyllä muusi yleensä hirvikäristykseen on pop, menee ittellä myös paistetun kuhan kanssa, tosin siihen sopii sietämättömän hyvin myös kukkakaalipyre valkopippurilla/vvetikalla. Mutta onkos nuo vuolut kovin isoja vai onko annos finediningmaisen pieni? Oma setti tuppaa olemaan aika reilu, ehkä pitäisikin opetella vähempi on enempi suuntaan... Muotoleikatut palsternakkaa vai jotain muuta?
Laukkamakkara nevöhööd, valkosipulia? |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Quad vadis Kanta-asiakas
Liittynyt: 09 Mar 2011 Viestejä: 2629
|
Lähetetty: 05.04.2020 19:59 Viestin aihe: |
|
|
sinttivintturi kirjoitti: | vekev kirjoitti: | Onko tyyliin laukkamakkara. Syöty useita kiloja. Hyvää ja tuhti tavara.
""""Nykyään Perniön Lihalla on modernit tilat Salon Meriniityssä, mutta paljon tehdään asioita edelleen samalla tavalla kuin 90 vuotta sitten. Yrityksen vanhinta tuotetta, Perniön perunalaukkamakkaraa on valmistettu koko olemassa olon ajan, samalla reseptillä. """"" |
Laukkamakkarakeittoa lusikoitiin Tampereella-70luvulla,olisko lähtöisin Satakunnasta päin?Ainakin Kankaanpäästä lähtöisin olevat tutut sitä tekivät.
Tuhtia tavaraa tosiaan.Laukontorilla sitä myytiin.Vähän toista kuin sininen lenkki. |
En olekaan moista kuullut että siitä keittoa tehtiin, vaan mikäjottei!
Satakunnassa syödään kait enempi ryynilaukkaa? Sitä ainakin itse nöösinä Ulvilan markkinoinna aina mässytin, vuorotellen ohrakryynivellin kanssa
Sisämaahanpäin ja Turusta pohjoiseen on taas uunimakkara ja rusinamakkara SE juttu. Ohra/sika-pohjaisia nekin. Yläneen perinneliha joskus teki noita, ja oli suunmukaista. Aijjet kun konsulentti tuli lämpimäisten makkaroiden kanssa kauppaan, verotettiin siitä lihahuoneessa het kilo-pari
Pottulaukka on sitten enempi Salosta etelään?
Yhtäkaikki, ”perinnemakkarat” todella tuhtia tavaraa. Ihme että THL ylipäätään sallii kaupallisuuden noille |
|
Takaisin alkuun |
|
|
äRPee Kanta-asiakas
Liittynyt: 06 Maa 2004 Viestejä: 2565
|
Lähetetty: 05.04.2020 20:28 Viestin aihe: |
|
|
Ei mitään vaikeuksia myöntää etten tiedä mutta vastaan tuli suolavesimarinointi, eli suolalaukka, suolavesi eli laukka, siitäkö tässä makkarassa on kyse eikä valkosipulista?
äRPee kirjoitti: |
Laukkamakkara nevöhööd, valkosipulia? |
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
Lyrurus Kanta-asiakas
Liittynyt: 27 Jou 2004 Viestejä: 1953 Paikkakunta: Muurame
|
Lähetetty: 05.04.2020 20:40 Viestin aihe: |
|
|
Päivällä kyyhkyä ja illalla siikaa. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Quad vadis Kanta-asiakas
Liittynyt: 09 Mar 2011 Viestejä: 2629
|
Lähetetty: 05.04.2020 21:00 Viestin aihe: |
|
|
äRPee kirjoitti: | Ei mitään vaikeuksia myöntää etten tiedä mutta vastaan tuli suolavesimarinointi, eli suolalaukka, suolavesi eli laukka, siitäkö tässä makkarassa on kyse eikä valkosipulista?
äRPee kirjoitti: |
Laukkamakkara nevöhööd, valkosipulia? |
|
Oisko nimi alunperin siitä, että makkarat säilytetään (myydään pääsääntöisesti raakana) suolavedessä? Tulevat kauppaan ”irtotavarana”
Valkosibulaa niissä ei ole. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
valmet 412s Kanta-asiakas
Liittynyt: 13 Maa 2004 Viestejä: 16734 Paikkakunta: pohjois-stakunta
|
Lähetetty: 05.04.2020 21:43 Viestin aihe: |
|
|
Juuri perjantaina pistin laukkamakkaraa uuniin, vettä vuokaan puoleenväliin ja sipulia pippuria kaveriksi.
Kivikylän tekemää, raakaa siis ryyneistä.
Myös sipulitee-makkaraa, tästä kirposikin keskustelu mistä se tee siihen tulee... _________________ Varisjahdin veteraani... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Quad vadis Kanta-asiakas
Liittynyt: 09 Mar 2011 Viestejä: 2629
|
Lähetetty: 05.04.2020 21:49 Viestin aihe: |
|
|
Sipuliteetä ei varmaa myydä kun poris... Muualla se on jahti- tai sipulimakkaraa |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Quad vadis Kanta-asiakas
Liittynyt: 09 Mar 2011 Viestejä: 2629
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
Quad vadis Kanta-asiakas
Liittynyt: 09 Mar 2011 Viestejä: 2629
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
|