OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Peurastuskulttuurin kehittäminen +50 kaadon seurassa?
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 28, 29, 30 ... 33, 34, 35  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Hirven ja peuran metsästys
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
havu
Kanta-asiakas


Liittynyt: 11 Maa 2004
Viestejä: 3242

LähetäLähetetty: 28.01.2020 19:29    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Joo. Tullut jo aiemminkin esille, että kytispaikalle voi olla muutakin käyttöä kuin peuran kyttäys. Pienpetokytispaikan hoito jää helposti entistä harvemman touhuksi. Olisi aika härskiä ulottaa kaikkiin koppeihin vapaa pääsy niihinkin.

Meillä touhu joskus oli se, että jos osallistut, niin pääset koppeihin. Tosin, ei sitä näin sanottu, vaan toimittiin sen mukaisesti.

Seuran sisällä on oikeastaan useampaa käytäntöä ollut ja on. On jokunen joilla on oma miltei pihapiirissä, mutta he eivät sitten koe edes tarpeelliseksi käydä muualla. Ei ole syntynyt siitä mitään toraa. Jokunen on jo ottanut sen verran ikää pintaansa että alkavat jättää kyttäämisen sikseen, mutta ottavat kyllä peuran kun joku ampuu. Ja heille kyllä ammutaan ja ensinnä tarjotaan.

Sitten on jokunen jotka pitkin hampain osallistuu vapaiden kytispaikkojen hoitoon ja sitten muutama nakitettu. Ja eräs vapaa-herraksi itsensä julistanut savolainen. Nuoret eivät ole velvoitettuja kun ei heillä ole sellaista kalustoa millä sen voisi tehdä ja koulut mualla, intti etc. Mutta osallistuvat silti joskus. Jos joku vielä nuorempi olisi tulollaan, niin ei hälle varmaan mitä velvoitetta heti tulisi, mutta varmasti pääsisi kaikkiin vapaisiin koppeihin.

Itse näen nykyisellään ongelmalliseksi meillä sen työmäärän kun kytispaikkoja on liian monta tarpeeseen nähden. Mielestäni paras tapa meillä olisi periaate, että jos haluat kytätä, pidä yllä paikkaa. Omaa ei tarvitse rakentaa kun on jo valmiina, sen kuin nimeät mitä alat ylläpitää. Jos koet että yksin yhden paikan ylläpito on raskasta, niin liittoudu toisen kanssa ja ylläpidätte yhdessä kahta paikkaa. Näin kytispaikkoja olisi automaattisesti sopiva määrä kyttääjiin nähden ja aina vapaa paikka saatavilla. Näinkin paikkojen määrä voi karata jos kyttääjiä on paljon, mutta siitä meillä ei ole pelkoa.

Jännä fakta meidän kohdalla on se, että joka tapauksessa jonkun ajan päästä homma ajautuu takaisin siihen miksikä se aiemmin oli muotoutunut eli mitä käytäntöä itse perään. Loppuu tämä stanan savolainen hulluttelu ja vapaa-matkustelu.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Peto
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 10139
Paikkakunta: Tre/P-pohjanmaa.

LähetäLähetetty: 28.01.2020 20:51    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Jahtireppu kirjoitti:
Peto kirjoitti:
Toista se on meillä kun kopit on kaikille vapaita. Peuran kyttäys on sitä ihan matalimman kynnyksen metsästystä.
Kysäsee jahtipäälliköltä mihin koppiin kannattaa mennä, menee sinne ja ampuu peuran.

Tommoseen seuraan pitäs päästä. Ei tarvis kuin ampua vaan, kuulostaa paratiisilta 😂

Varmaan oot asiaa jo aiemmin valottanu, mutta kuka ne kopit tekee ja kuka hoitaa, että paikoilla on sapuskaa elukoille? Eikö kukaan ahdistu siitä, että joku vaan ampuu, eikä tee muuta.


Koppeja on tehty talkoilla tai sitten yksilösuorituksena vapaaehtoisesti. Ite ammuskelin koejäsenyyden ajan valmiista kopeista
ja varsinaiseksi jäseneksi päästyäni tein yhden uuden kopin, kun oli yksi hyvä pelto vallan sellaista vailla.

Ruokinta pyörii vapaaehtoisuuden pohjalta. Kellä ruokinta on nurkissa, niin vievät vaikka sankolla päivittäin.
Mettäpelloille on tehty kuution konteista automaatteja. Vieressä toinen, jonka voi avata kun ensimmäinen loppuu.
Parilla kuutiolla näyttäs pärjäävän kokolailla yhden ruokintakauden. Jos ei pärjää, niin on ammuttu liian vähän.

Vieläkin tulee kytättyä melkeen joka kerta eri kopista. Vaihtelu virkistää.
_________________
Vaikka muu häviää, niin metsästys jää.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Shawn
Kanta-asiakas


Liittynyt: 17 Lok 2013
Viestejä: 420
Paikkakunta: PKS/Häme

LähetäLähetetty: 28.01.2020 22:51    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Peto kirjoitti:
Vieläkin tulee kytättyä melkeen joka kerta eri kopista. Vaihtelu virkistää.


Tää on muuten totta, ja tuli opittua kantapään kautta heti ekana peurankyttäyssyksynä. Mulla oli ihan hyvä paikka, ei tosin ollut vielä silloin koppia mut elukkaa liikkui ja maanomistaja oli juonessa mukana, mut sitten kun olis pitänyt vasa ampua niin ei niitä ollutkaan siellä. Maanomistaja sanoi ettei ole nähnyt koko syksynä, kamerassa ei näkynyt, eikä näkynyt kun yritti kytätä. Aikuista vaan. Tästä jäi selkärankaan, että ei kannata ihan kaikkea yhden paikan varaan laskea. Nyt sitten onkin jo kaks koppia, joista toisessa pidän ruokintaa ja toisen lähistöllä liikkuu elukkaa riittävästi ilmankin. Jos kameratiedustelu ja näköhavainnot kertoo että toisessa paikassa ei liiku halutun mallista elukkaa tai ne liikkuu täysin sopimattomaan aikaan (=lumettomalla kynnöspellolla aamukahdelta) niin sitten voi vaihtaa maisemaa.

Vähänhän tässä joutuu kahta jumalaa palvelemaan eli kahdelle maanomistajalle olemaan väleissä ja yrittämään kaatopalojakin hankkia, mutta mukavaa vaihtelua kun saa katsella eri maisemaa välillä. Ja mukava myös tarjota omia koppeja muillekin välillä käyttöön niin pääsevät kadehtimaan/arvostelemaan rakennustaitojani. Ja jos sitten joku kerta olis tarvetta päästä jonkun muun kopille jos kummassakaan omista paikoista ei ole elukkaa tai muuten homma luonnistu, niin ehkä sekin järjestyy kun noita omia muistaa aina tyrkyttää muidenkin käytettäväksi.
_________________
"When you have to shoot, shoot! Don't talk!"
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lahtinen
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 20355
Paikkakunta: Suur-Satakunta

LähetäLähetetty: 29.01.2020 08:47    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

havu kirjoitti:

Jännä fakta meidän kohdalla on se, että joka tapauksessa jonkun ajan päästä homma ajautuu takaisin siihen miksikä se aiemmin oli muotoutunut eli mitä käytäntöä itse perään.


Mietiskelin tätä yön pimeinä tunteina ja tunsin piston sydämessäni Smile. Eli aika äkkiä syntyy kyllä ”jämäköillä jahtiohjeilla” tai suoraan täältä käytäntöjä kopioimalla sellaisia peurastuskulttuurikäytäntöjä, jotka eivät ole omalle porukalle mitenkään luontaisia.

Itse olen tänä syksynä huomannut varsin toimivaksi päällikön perustaman Watsapp-ryhmän jossa on myös pari varapäällikköä. Ryhmässä on maanomistajaa, ei-maanomistajaa, paikallista ja kaupunkilaista jne. Tuonne kun lataa jonkun Aurinkokuningas-tasoisen idean jalkautettavaksi, niin saa sille vahvistuksen että kokeillaan tai sitten saa perustelut, miksi ei kannata toteuttaa. Tämmöinen filtteri on aika hyvä, ennekuin hommaa rullautetaan jahtiporukalle.

Vaatii toki sellaisen jahtipäällikön, joka ei ajattele olevansa Hirvestys/Peurastus-Jumalan edustaja maan päällä…
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
TKH
Kanta-asiakas


Liittynyt: 16 Hei 2008
Viestejä: 725

LähetäLähetetty: 29.01.2020 11:34    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Meillä on kyllä melkein kaikilla "omat" kopit ja kyttäyspaikat. Käytännössä aika harva yksinään ruokintaa pyörittää.
Isäukon kanssa ylläpidettiin parhaimmillaan kolmea kytispaikkaa mutta se alkoi jo käydä työstä varsinkin kun isäukko sairastui eikä pystynyt niin paljon osallistumaan. Pari vuotta sitten tuli hyvä kaveri peuraporukkaan ja luonnollisesti sanoin että tervetuloa remmiin,nyt ollaan kahdestaan(isäukko käy sillointällöin viemässä myös jotain) pyöritetty kahta paikkaa. Toinen kaveri tuli myös samoihim aikoihin mukaan mutta pisti oman ruokinnan pystyyn kun suvun pelto ja kytispaikaksi sopiva vanha suuli valmiina. Näitä kolmea paikkaa ollaan vuoroteltu kolmistaan kun joka paikassa käy vähän eri elikkoa että mitä keltäkin puuttuu.

Veikkaampa että tuollaisesta kaikki paikat kaikille tulisi pidemmän päälle kränää. Onhan nyttenkin niitä kytistelijöitä jotka vievät hiukan ruokaa että saavat muutaman peuran ammuttua ja lopettavat sitten kaiken. Kyllä yleensä ne ketkä eniten ampuvatkin ovat muutenkin aika aktiivisia ruokkijoita. Paljon ampuvat ja tekevät valittaisivat että toiset eivät tee mitään ja nämä toiset valittaisivat että aktiivit ampuvat liikaa,turhaa kränää vaik porukan sisälle.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Osmosaali
Kanta-asiakas


Liittynyt: 07 Maa 2012
Viestejä: 1711
Paikkakunta: Varsinais-Suomi

LähetäLähetetty: 30.01.2020 22:17    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kauden viimeiset ajojahtipeurat paloiteltuna. Jotenkin semmoinen vähän helpottunut olo että sekin savotta jo takana ja pääsee muihin jahteihin panostamaan. Huomisesta alkaen painellaan pienpetojen perässä monen seuran yhteisjahtina. Tulossa mielenkiintoinen viikonloppu.
_________________
MIKÄ? MISSÄ?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lahtinen
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 20355
Paikkakunta: Suur-Satakunta

LähetäLähetetty: 13.02.2020 08:53    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tässä nyt kun aletaan olla jo likimain helmikuun puolivälissä, niin peurabiologinen kysymys Smile

Meillähän on aika lailla enemmän sääntö kuin poikkeus, että peurat lakkaavat käymässä ruokinnoissa, kun talvi tulee.

Tähän on väläytelty pariakin syytä:
- Ollaan ammuttu kaikki yhettömiin…
- Peurat ”muuttaa” talvilaidunalueille ja niitä ei enää ruokintalohkolla ole
- Peurat siirtyy talviravinnon syöntiin

Tuossa viikonloppu kun mentiin miesjäljityksellä, niin alueella oli useita peuroja ja myös jokusia tuollaisia 4…6 peuran laumoja ihan ruokinpaikkojen lähellä. Eli loppuunampuminen ja talvimuutto eivät hommaa selitä.

Tuota peurojen talviruokavalioon siirtymistä olen miettinyt muutamankin kerran. Arvelisin, että aikanaan seuran alueella on ollut useitakin ruokintoja, jotka ovat hiipuneet siihen, että peuranmetsästysaika tai luvat ovat loppuneet.

Eli onko niin, että talvella peurat siirtyvät syömään vähäenergistä kuloheinää, varpuja, naavaa sun muuta, jolla ajavat kroppansa säästöliekille ja selviävät näin talvesta rasvavarannon turvin. Ja tuossa tilanteessa jos tankkaavat kauraa talvellakin ja ruokinta kyykkää, niin kroppa on energianpolttomoodissa, mutta energiantulo lakkaa = henki lähtee ennen kevättä.

Meilläkin on nykyään useampiakin talven yli kestäviä ruokintoja ja tuo on varmaan peura-alueilla ihan perussettiä ollut jo vuosikausia. Oppivatko peurat käymään ruokinnassa läpi talven? Ja kun ruokaa on saatavissa, eivät mene tuohon puhtaaseen talviravintoon ja säästöliekkimoodiin talvellakaan?

Voisin itse kuvitella, että jos peuroilla on ruokaa saatavissa, osaavat hyödyntää tuota yli talven, eivätkä mene tuohon kitumoodiin, pystyvät paremmin selviytymään myös pedoista, ympäristörasituksesta jne. Ja ovat paremmassa vasomiskunnossa heti keväällä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
setteriforever
Kanta-asiakas


Liittynyt: 04 Tou 2015
Viestejä: 1428

LähetäLähetetty: 28.02.2020 15:17    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ajattelin tähän muutaman rivin kirjoittaa (vaikka en ihan koko ketjua lukenutkaan) olen monessakin mielessä erilaisen seuran jäsen kuin monet muut tässä porukassa. Meillä on maita hieman rapiat parituhatta hehtaaria (meille tuli lisää maita jonkin verran kesken kauden. se on sitten ihan oma juttunsa...) ja kaatoja tuli tänä vuonna 74, viime vuonna 81. Kauriita ammuttiin 20. Maattomia seuran jäseniä on 80% koko porukasta ja prukkaan pääsee automaattisesti kunhan asuu kylillä. Ensimmäinen vuosi koiramiesten apuna ja sen jälkeen joko ampujana tai koiramiehenä. Kaikki peurat metsästetään porukalla; pääsääntöisesti koirilla ja jos tarvitsee niin "henkilöajona" (näin tasa-arvon aikana Very Happy ). Meillä homma oli putkessa jo joulukuun lopussa kuten melkein joka vuosi; säästetiin nippu lupia ihan vain jotta päästään Tammikuussa jahtiin. Mäykkyjä on 8 ja niistä aika monella on "kovat paperit" ja ovat kyllä käytännössäkin osoittaneet toimivuutensa. Ruotsin tuonteja pääsääntöisesti. Ruokinta alkaa lokakuussa ja päättyy toukokussa. Seura hoitaa porkkanat viljat jne. (8 pistettä). Me myymme lihaa paljon ja mikä on myydessä, koska meillä on vieressä Pääkaupunkiseudun loputtomat markkinat. Ja meillä on laadukas lahtivaja joka täyttää myymiseen vaadittavat standardit. Kyttäyskoppeja ei ole, koska tämä seuruemetsästys on hiottu loppuun saakka. (Torneja toki; noin 40 kpl) Kokemusta on vuodesta 1992. Meillä hirvet ammutaan peuranoajon sivussa (9 lupaa) ja olemme yleensä saaneet luvat hoidettua kolmessa viikossa. Huolimatta siitä, että meillä on käytössä tämä Uudenmaan "sorkka 2020" -ohjelma, joka tekee joskus ko asiasta melkoista taidetta. Itse jahdin malli toimii hyvin ja on tasa-arvoinen. Ja meillä varsin vapaa. Tulet jahtiin kun huvittaa/kerkeätmuilta jahtikiireiltäsi tai krapulaltasi joudat.

Asiat ovat siis mallillaan, mutta synkkiä piliviä on näköpiirisssä ja asioita jotka vaikuttavat varmasti jahtiimme ilmaantuu kyllä aivan varmasti. On varmaa, että meidänkin porukka joutuu miettimään jäsenistöä. Ukkoja on entistä enemmän ja nuoria vähemmän. Peurakanta on suuri ja se pysyy suurena joka asettaa omat haasteensa. Myös susia on alueella aina silloin tällöin ja se on omat mausteensa soppaan. Tuo koirien käyttö vaikeutuu varmasti jos susia on nykyistä enemmän. Täälläkin mainittu maanomistajuus pirstoutuu meillä koko ajan, toisaalta meille se ei ole uhka, koska muutenkin pääosa porukasta ei omista maata. Meille tulee vain enemmän uusia vuokran-antajia ja olemme tottuneet hoitamaan suhteita maanomistajiin, joita osa on "haastavia". Siinä mielessä olemme nousevan kaupallisen jahtimuodon hyvä esimerkki. Osalle me maksamme rahaa; osalle lihaa.
Se suurin muutos meille on villisika. Sitä on meillä muutaman vuoden päästä enemmän kuin nyt yksittäin liikkuvat eläimet. Ja se vaatii taas koirahommissa rotumuuoksia. Viiriäikoira syrjäyttänee mäykyn kuten on käynyt Ruotsissa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
iivariiso
Kanta-asiakas


Liittynyt: 15 Elo 2007
Viestejä: 6942

LähetäLähetetty: 28.02.2020 15:57    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

On ne vähän erilaisia kaatomääriä siellä etelän päässä. Itelle tuottaa oikein vaikeuksia hahmottaa nuita jahtialueita kun ne on niin helkkarin pieniä ja siltikin tuommoisia kaatomääriä. Very Happy
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Jahtireppu
Kanta-asiakas


Liittynyt: 06 Huh 2005
Viestejä: 3247

LähetäLähetetty: 29.02.2020 19:13    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

setteriforever kirjoitti:
Itse jahdin malli toimii hyvin ja on tasa-arvoinen. Ja meillä varsin vapaa.

Onko teillä siis kyttäysjahti kielletty ja jos on niin miksi? Missä se tasa-arvoisuus silloin ilmenee?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Larsen
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Elo 2012
Viestejä: 2906

LähetäLähetetty: 29.02.2020 23:47    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Jahtireppu kirjoitti:
setteriforever kirjoitti:
Itse jahdin malli toimii hyvin ja on tasa-arvoinen. Ja meillä varsin vapaa.

Onko teillä siis kyttäysjahti kielletty ja jos on niin miksi? Missä se tasa-arvoisuus silloin ilmenee?


Haiskahtaa koiramafialta ja aiempiin totuttuihin käytänteisiin. Kukin tyylillään..
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
kannibaali
Kanta-asiakas


Liittynyt: 12 Huh 2014
Viestejä: 1707

LähetäLähetetty: 01.03.2020 10:26    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kirkkonummi, Siuntio, Inkoo...kyttäysjahti nostaa kyllä päätään jokaisessa kolkassa, muutaman vuoden päästä viimeistään. Suuria syitä 2 ja pienempiä jotka osittain liittyvät muihinkin useita...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
setteriforever
Kanta-asiakas


Liittynyt: 04 Tou 2015
Viestejä: 1428

LähetäLähetetty: 01.03.2020 16:03    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Täällä on aikaisemmin kytätty. Yhteisellä päätöksellä lopetettu. Syitä lienee ennen kaikkea se, että a) seuruejahti on mukavaa b) se on tehokasta (etenkin viime talvina) c) ja varmaankin sillä on osuutensa että kulttuuri on tullut Ruotsista (ruotsinkielinen seura) jossa se on aika vaikiintunut tapa toimia etenkin Etelässä.

Kyttämisen kohdalla täällä (ja aika monessa mussakin paikassa) oli omat haasteensa ja siihen vain kyllästyttiin. Kuten yksi kavereista sanoi:"lauantait istuit kopissa, nyt istut saunan lauteilla huurteisen kanssa". Mitää koiramafiaa täällä ei kyllä ole ollut, sen voin sanoa. Ensimmäiset koirat kuulemma hankittiin Ruotsista vasta kun oli päätetty siirtyä ajometsästykseen. Työtähän tämä oikeastaan on, tutta toimii hyvin.

Käyn itse parin kaverin kanssa (ihan vaihteluksi) pari kertaa vuodessa "koppiretriitissä" ja ainakin minä valitsen mieluummin sen haukun kuuntelun passissa kuin nuokkumisen kopissa. Muttasen onminun valintani, en tyrkytä sitä muille.

Suruejahdin isoin haaste Suomessa on yleensä se, että sitä ei oikein hallita "pikkusorkan" kohdalla ja se on siksi jäänyt juurikin näiden rannikon ruotsinkielisten seurojen harrasteeksi.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
MikaKy
Kanta-asiakas


Liittynyt: 28 Hel 2008
Viestejä: 125
Paikkakunta: Nurmo

LähetäLähetetty: 01.03.2020 17:24    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kyllä etelä-pohjanmaalla ainakin seuruejahtina pyydetään iso osa pikkusorkista. Tämä kun on aina ollut ajokoirametsästyksen varmaan innokkainta aluetta. Mäykyille nuota on ammuskeltu.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
valmet 412s
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Maa 2004
Viestejä: 16773
Paikkakunta: pohjois-stakunta

LähetäLähetetty: 01.03.2020 18:57    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

setteriforever kirjoitti:


Suruejahdin isoin haaste Suomessa on yleensä se, että sitä ei oikein hallita "pikkusorkan" kohdalla ja se on siksi jäänyt juurikin näiden rannikon ruotsinkielisten seurojen harrasteeksi.


No siinä oli kyllä vuoden "bättre folk" lausunto. Laughing


-Itse olen sitämieltä että jos ajojahtien tunnit ja ukkomäärä pistetään kytikseen niin kaatotehokkuus on aivan toista luokkaa. Huom. Sama ukko ja tuntimäärä eikä esim.porukasta 3 henkeä.

-Taitaa ep olla vielä peuran osalta suht kuivaa aluetta, ja kauriinkin osalta jos etelään vertaa... Eli ei ole jahdattavaakaan niin monia vuosia vielä ollut enemmälti....
_________________
Varisjahdin veteraani...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Hirven ja peuran metsästys Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 28, 29, 30 ... 33, 34, 35  Seuraava
Sivu 29 Yht. 35

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com