OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Savustuskaappi
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 21, 22, 23
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
Putukiffeli
Kanta-asiakas


Liittynyt: 10 Hel 2009
Viestejä: 1636
Paikkakunta: Uusimaa

LähetäLähetetty: 01.11.2019 10:03    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

fox66 kirjoitti:
Tulipahan ihan kylmästi savusteltua kirjolohta


Onnistuuko tuo homma kesällä jos vie savuputken vaikka maan sisään, vai pitääkö savun jäähtyä tiettyyn X-lämpötilaan?

Ensikesänä pitäsi rakennella saaristolaissavustin itselle ja olen tuumaillut tuota kylmäsavun lisäämistä suunnitelmaan.
_________________
Rakastiko Hannu piparia vai Kerttua?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
fox66
Kanta-asiakas


Liittynyt: 17 Tam 2005
Viestejä: 1866
Paikkakunta: Vaasa

LähetäLähetetty: 01.11.2019 10:22    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

En ole kesällä tuota harrastanut vaan näin syksyllä kun ilman lämpö 10 asteen tietämillä, mieluummin allekin. Sanotaanko sitä että lämpö tulisi olla alle 26 astetta, mutta omaan korvaan kuulostaa jo aika lämpöseltä. Ittellä tommonen Rebelin hiilisavustin ja proq-savunkehitin.
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti Käy lähettäjän sivustolla
Lyrurus
Kanta-asiakas


Liittynyt: 27 Jou 2004
Viestejä: 2009
Paikkakunta: Muurame

LähetäLähetetty: 01.11.2019 23:18    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Onko kukaan savustanut hanhen täkkää? Meinasin kanukilla kokeilla. Käytössä on sähkösavustin, jossa ei ole lämpötilan säätöä. - Olisi mukava saada joku vihje (a) suolauksesta ja (b) savustusajasta ja (c) ynnä muusta, ettei tule ihan sutta.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Jaatinen
Kanta-asiakas


Liittynyt: 23 Maa 2017
Viestejä: 1003

LähetäLähetetty: 02.11.2019 00:06    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lyrurus kirjoitti:
Onko kukaan savustanut hanhen täkkää? Meinasin kanukilla kokeilla. Käytössä on sähkösavustin, jossa ei ole lämpötilan säätöä. - Olisi mukava saada joku vihje (a) suolauksesta ja (b) savustusajasta ja (c) ynnä muusta, ettei tule ihan sutta.

Lämpötila on kaiken a ja o. Sisäinen ja ulkoinen. Ne kuntoon niin kaikki muu onkin sitten helppoa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
älg
Kanta-asiakas


Liittynyt: 10 Maa 2008
Viestejä: 479
Paikkakunta: ruotsi

LähetäLähetetty: 23.11.2019 18:38    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

https://www.bing.com/images/search?view=detailV2&id=5F44EF3D54C1D47292B83C2E4DD2DD0E9899C971&thid=OIP.1uaf5iNKertA8hDrjTZUQgHaHh&mediaurl=https%3A%2F%2Fa.allegroimg.com%2Foriginal%2F06db56%2Ffa1fbc384727a1fa0ac5d38145ce&exph=2344&expw=2308&q=dymbox+termoregulator&selectedindex=13&ajaxhist=0&vt=0&eim=0,1,6 onko kellään tällästä vekotinta savupöntön kupeella?ja kuinka pelannu?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Saraheinä
Kanta-asiakas


Liittynyt: 06 Tam 2009
Viestejä: 118

LähetäLähetetty: 12.04.2020 19:34    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Moniko kylmäsavustaa? Kuin kaukana savunkehitin savupöntöstä? Onko savupöntön puumateriaalilla väliä, mitä on..? Voiko esim. "pihkalajeista" tulla pihkan makua lihoihin? Savu puilla vai lastuilla, elikkäs onko käytössä pystymallin pönttöä, joka täytetään lastuilla ja sytytetään, savustustahan ei tarvita koko aikaa mutta... Jos ulkona, onko käytössä jonkinlainen vastussysteemi että lämpö pysyy oikeana. Sisätilat kun on tällä hetkellä sellaiset, että pitkässä savustuksessa navetan haju tarttuu, lyhyttäkään en ole kokeillut koska tilat kylmäpihattotyylisesti käytössä. Toki vaihtoehtona voisi olla niin tiivis pönttö, ettei haju tarttuisi... alaosaan tilaa että mahtuu savuavat lastut alle ja vanhasta rosterisesta maitoputkesta ulosvienti ja savut suoraan ulos. Korvausilma myös ulkokautta... Tässä tällaisia pohdintoja..
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Putukiffeli
Kanta-asiakas


Liittynyt: 10 Hel 2009
Viestejä: 1636
Paikkakunta: Uusimaa

LähetäLähetetty: 16.04.2020 11:11    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Aloittelin tuossa viikonlopulla rakentelemaan omaa savukaappia ja mallina toimii perineinen saaristolaissavustin.

Kysymys kokeneemmille: Onko mitään järkeä rakentaa perinteinen versio ja siihen lisukkeena noin 5-6 metrin maan alle kaivetun hormin päähän pikkuinen kamiina jolla voi yrittää kylmäsavustusta?
Hormin sisääntulo olisi tulipesän ja vaipan välissä.
Vaipan väli siis tulee todella väljäksi jotta savu pääsee vapaasti nousemaan ja vaipan lämpeneminen olisi mahdollisimman pientä.
Itse koko tulipesä vaippoineen upotetaan hirsirunkoisen "istutuslaatikon" sisään siten, että pesän täyttö laatikon ulkopuolelta ja kaapin käyttö terassin puolelta.

Kuvassa menossa betonivalu kalliopinnan oikaisuun.


_________________
Rakastiko Hannu piparia vai Kerttua?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
overkill
Kanta-asiakas


Liittynyt: 01 Hel 2009
Viestejä: 1489

LähetäLähetetty: 16.04.2020 12:07    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Saaristolais mallinen palvaus koppi olisi itsellekin tulossa tälle kesää. Parikymmentä vuotta sitten viimeksi sellaisen tein vanhempien luo ja nyt olisi tarkoistus siitä hieman jatko jalostaen tehdä itselle uusi koppi. Kokonaisia rusakoita olisi pakkasessa sen verran että pääsee heti harjoittelmaan. Kokemuksen mukaan rusakot on sen verran haastteellisimpia palvata että kun ne saa kypsäksi kuivumatta että normi isompien liha kimpaleiden palvaus on paljon helpompia sen jälkeen. Joka koppi on yksilö ja sen metkut pitää ensin oppia niin rusakot on vallan mainioita koe kaniineja siihen homman ihan sanan mukaisesti. Smile
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 21, 22, 23
Sivu 23 Yht. 23

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com