Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
veskuna Kanta-asiakas
Liittynyt: 14 Maa 2004 Viestejä: 316 Paikkakunta: Pohjois Korea
|
Lähetetty: 21.12.2017 23:12 Viestin aihe: |
|
|
Huomenna ajattelin kokeilla kalan kypsennystä tuolla Sainsare:lla. |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
perehn Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 12 Syy 2004 Viestejä: 105 Paikkakunta: Kirkkonummi
|
Lähetetty: 10.02.2018 16:10 Viestin aihe: |
|
|
Anova löytyy. Ainoa mikä siinä on ”vikana”, etten hommanut aikaisemmin. Suosittelen suussasulavasti. |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
Jaatinen Kanta-asiakas
Liittynyt: 23 Maa 2017 Viestejä: 1003
|
Lähetetty: 10.02.2018 17:22 Viestin aihe: |
|
|
Vähän on ollut ristiriitaiset fiilingit tuosta. En tosin ole vielä kovin moneen koittanut, mutta esim kauriin kareeseen en saanut mitään etua, ehkä vähän jopa heikomman lopputuloksen kuin pannu/uuni metodilla.
Pidemmän kypsytyksen vaativia paloja en ole vielä koittanut. Ehkäpä se etu vielä niissä sitten selviää.
Onhan tuossa muovipussissa kypsentämisessä tietysti sekin hyvä puoli kun pusseista irtoavat hormoonihäiriköt jättävät aikaa naisten vokottelusta pidempien kypsennysaikojen seurailuun.
Lainaus THL:n sivuilta:
"Useiden ftalaattien epäillään olevan haitallisia miesten hedelmällisyydelle. Eläimillä ftalaattien aiheuttamia vaikutuksia kutsutaan ftalaattisyndroomaksi, ja niitä ovat mm. ulkoisten sukupuolielinten ja lisäkivesten epämuodostumat, piilokiveksisyys, heikentynyt siemennesteen tuotanto, yleinen hedelmällisyyden lasku ja feminisaatio eli naaraspuolisten sukupuoliominaisuuksien kehittyminen. Ihmisillä on havaittu, että ftalaateille altistuminen on yhteydessä samankaltaisiin vaikutuksiin ja lisäksi keskivartalolihavuuteen, insuliiniresistenssiin ja käyttäytymishäiriöihin." |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
Jaatinen Kanta-asiakas
Liittynyt: 23 Maa 2017 Viestejä: 1003
|
Lähetetty: 10.02.2018 18:20 Viestin aihe: |
|
|
Täytyykin koittaa nyt sitten samointein kun kerran muistin kapineen olemassaolon. Tarkoitus oli fritata kanan koipipaloja, mutta kai noista pari liikenee pussiinkin. Vähän epäreilu kisa, mutta tuleepa tuommoinenkin lihapala testattua. |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
Jaatinen Kanta-asiakas
Liittynyt: 23 Maa 2017 Viestejä: 1003
|
Lähetetty: 10.02.2018 23:39 Viestin aihe: |
|
|
No drumstikkejä tuli sitten tehtyä kolmella tapaa. Vasemmalla sousvide 64 astetta, sen jälkeen fritattu, keskellä sousvide 64 astetta ja grillivastus, ja viimeisenä pelkkä fritti. Tässäkin ehkä ymmärrän ison valmistusmäärän edellisenä päivänä kypsennyksen. Ja sitten seuraavana päivänä frittaus. Muuten en nää kyllä eroa/etua sussulla. Raflassa varmasti hyvä peli.
 |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
Jarza_S
Liittynyt: 11 Tam 2019 Viestejä: 2 Paikkakunta: JÄMSÄ
|
Lähetetty: 11.01.2019 23:03 Viestin aihe: |
|
|
Joulun alle tuli hankittua sirkulaattori myös. Parin harjoituksen jälkeen teinkin joulupöytään pitkulaisesta hirven paistipalasta riistaherkku. 55 astetta ja 40 tuntia, ennen tarjoilua toholla väri pintaan. Hyvää oli ja kypsyys oli tasainen ja sopiva.
Nyt oliskin tuolla puolikas hirvenvasan sydäntä. Koitan tässä arpoa mikä mahtaisi olla tuolle sopiva lämpötila. Kattilassa suolavedessä oon tavannu keitellä sitä pari-kolme tuntia.
Kypsäksi tuon haluaisin niin Vähän mutuarvioinnilla heittäisin reilu 60 astetta. onko mielipiteitä. _________________ Jari |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
Jaatinen Kanta-asiakas
Liittynyt: 23 Maa 2017 Viestejä: 1003
|
Lähetetty: 12.01.2019 22:45 Viestin aihe: |
|
|
https://www.fusionchef.de/en/sous-vide-recipes/meat/sous-vide-venison-heart
Esim tuolla peuransydän 62.5c 90min
Norm Kingin mukaan 60c kunnes murea.
Aikamoisia heittoja sydämen kanssa näemmä, en ole koskaan itse tehnyt. Koittaisin ehkä kompromissina tuota ekaa, ja lähtisin siitä säätämään.
Saahan sen koepalan aina vakuumiin tai minigrippiin uudelleen.
Veikkaan kyllä, että rakenne on ihan jotain muuta kuin mihin olet tottunut tuon parin tunnin keittämisen jälkeen.
Täytyypä koittaa itsekin kun osuu pumppu käsiin, lempilihoja kuitenkin. |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
Koillismaan kulkuri
Liittynyt: 25 Tou 2019 Viestejä: 1
|
Lähetetty: 30.05.2019 02:24 Viestin aihe: |
|
|
Verraton vehje ripsilihan tekoon. Lihat vakuumiin ja sankoon vettä. Sirkulaattoei pyörimään. Lopuksi pieni grillaus ja nauttimaan. Kannatta kokeilla. |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
|