OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Metsästyksen moraali...
Siirry sivulle Edellinen  1, 2
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Harrastuksemme mediassa
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
Jokuvain
Kanta-asiakas


Liittynyt: 26 Syy 2012
Viestejä: 191

LähetäLähetetty: 01.12.2018 11:59    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Mikäs falissa on vikana... mainio ase metsällä Wink Itsekin moista kantelen hirvijahdissa, toki lippaassa rajoitin.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
vekev
Kanta-asiakas


Liittynyt: 24 Jou 2016
Viestejä: 15775

LähetäLähetetty: 01.12.2018 12:45    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kyllä sitä kastraatiota vois suositella ihmis lajeillekkin, ettei tulis noita pehmopäitä lisää.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Gänkkäränkkä
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Elo 2015
Viestejä: 310

LähetäLähetetty: 01.12.2018 21:17    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

En ota kantaa Heikelän ohjelmaan, kun en katsonut mutta tuo Perjantai tuli eilen väijytyyä. Mielestäni hyvä, että näistä moraaleista keskustellaan sillä asiallisilla metsästäjien edustajilla on niissä hyvä sauma tuoda harrastuksemme eettistä näkökulmaa esiin niin kuin esim Veikka eilen toi. Aaltolallakin oli ihan hyviä pointteja eläimiin kohdistuvasta empatiasta joka tutkitusti korreloi ihmisiin kohdistuvan empatian kanssa. Muuten olen sitä mieltä, että painostus oli vähän liikaa metsätystä vastaan, myös naisjuontajan osalta eikä ohjelmasta jäänyt täysin objektiivinen tuntuma.

Eräs seikka itseäni ihmetyttää vegaanien tai vaikkapa Aaltolan kaltaisten eläinten oikeuksien puolesta puhujien suhteen. Nimittäin se, että millä moraalilla he itse pitävät vaikkapa koiria lemmikkeinä? Tässä seikassa huomiotani herättää tietysti se, että koirat vetävät melkomoisen annoksen lihaa elämänsä aikana. Miksi lemmikkikoiran tuotantolihan syömiseen ei löydy moraalista näkökulmaa ko. ”Aktivistien” toimesta?
Se, että ihmisellä on kyky ja keinot jättäytyä tuotantoeläinten hyödyntämisestä pois ja kyseenalaistaa koko teollisuus, niin nämä lemmikkikoirat kuitenkin tarvitsevat tuotettua lihaa.

Myös kestävän metsästyksen moralisointi ei oikein istu päähän, koska evoluutiollisesta näkökulmasta ihminen on siinä missä muutkin luontokappaleet ja sillä on oikeus hyödyntää villin luonnon antimia siinä missä muillakin elollisilla.

Lähtökohtaisesti kahden edellä mainitun esimerkin myötä pidän näitä Aaltolan linjoja esimerkkinä siitä, että ihminen otetaan pois luonnosta. Moraalietiikan näkökulmasta on toki hyvä pohtia tiedostavan eläimen tappimista silloin tällöin, mutta esimerkiksi Gustafsonin kaltainen metsästäjä, joka ei omien kommenttien perusteella siis syö juurikaan muuta lihaa kuin riistaa, päihittää oman eettisen ja eläinten oikeuksien käsitykseni suhteen vegaanin jolla on kolme tuotantolihaa syövää koiraa aika reilusti.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Harrastuksemme mediassa Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2
Sivu 2 Yht. 2

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com