Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
Simo52 Kanta-asiakas
Liittynyt: 20 Huh 2005 Viestejä: 590
|
Lähetetty: 21.04.2005 21:09 Viestin aihe: |
|
|
Retonkimies kirjoitti: | Pöyröpaisti on sellainen sisäfileen mallinen lihakappale, joka löytyy siitä ulkopaistin reunasta. Näyttää ihan loistavalta pihvilihalta mutta varsinkin vanhemalla eläimellä se on melkoisen sitkasta lihaa. Nimi on tosiaan hieman harhaanjohtava. Voisi kuvitella sen tarkoittavan juuri pyöreähkön mallista kulmapaistia. |
Tämä on minulle ollut ihan mieluisa lihapala. Siitä saa hyvää leikettä leivän päälle:
Pyöröpaisti irroitellaan varovasti ulkopaistista, että kalvot jäävät ehjiksi.
Ruskistetaan kokonaisena paistinpannulla, niin että lämpiää sisältäkin mukavasti samalla turvoten.
Pannaan uuniin avonaisessa tulenkestävässä astiassa tilkka vettä pohjalla.
Paistetaan miedolla lämmöllä (130-150) ylikypsäksi.
Leikataan korkeintaan 2 millin siivuiksi leivän päälle käytettäväksi.
Leikkaamisen yhteydessä ripotellaan hienoa suolaa joka siivun väliin.
Liha on mietoa, vaaleaa ja siivut pysyvät hyvin kasassa. Säästyy järsimästä makkaraa eväiden välissä. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
jetset Kanta-asiakas
Liittynyt: 10 Maa 2004 Viestejä: 1485 Paikkakunta: Kainuu
|
Lähetetty: 22.04.2005 14:12 Viestin aihe: |
|
|
Olipa sopiva hetki tulla näitä lueskelemaan.
Juuri imeskelen majavanrippeitä huulilta parempaan talteen.
Hyi hitto, että olikin hyvää!
Fileet puolipäivää maidossa likoomassa, tämän jälkeen päivän verran marinadissa killumassa.
Nopea paisto umpeen ja vuokaan folio pohjalle, osa mariadiliemestä matkaan, porkkananpätkiä ja pekoninpalasia joukkoon.
Unissa sitten muhitin kolmisen tuntia. Vielä kerran pannulle miedohkolla lämmöllä ja kermat niskaan.
Puolisen tuntia vetäytymistä ja eikun naamariin. Hitto, taas valuu kuola, pitänee mennä koiralta ryöstämään se pannu ja nuolla ihan itte........... _________________ Laavulla nukkuu parhaiten |
|
Takaisin alkuun |
|
|
wufwuf Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 12 Huh 2005 Viestejä: 14 Paikkakunta: Tampere
|
Lähetetty: 26.10.2005 09:11 Viestin aihe: Hirven riiputtaminen |
|
|
Moro
Tuli lueskeltuu teidän threadia ajatuksella läpi. Mites tuo hirven riiputtaminen onnistuu pakastamisen jälkeen vai onnistuuko ollenkaan ? Kuoleeko kaikki tarpeellinen bakteeritoiminta pakastamisen aikana ? Kun nuo wanhat jäärät tuolla hirviporukassa ei ymmärrä ja uskalla riiputtaa elukkaa riittävästi. Olis mukava saada elukasta tehtyä jotain muutakin kuin palapaistivariaatioita.
- t _________________ - Timppa |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Hietala Kanta-asiakas
Liittynyt: 11 Kes 2004 Viestejä: 2541 Paikkakunta: Pohojanmaa
|
Lähetetty: 26.10.2005 09:44 Viestin aihe: |
|
|
Pakastamisen jälkeen bakteeritoiminta kiihtyy, mikä ei ole suotavaa. Raakakypsytys tehdään ennen pakastamista. Leikkasipa porukkasi kuinka pian tahansa kaadon jälkeen, voit pussittaa paistit ja raakakypsyttää ne jääkaapissa. Luin hiljan tästä foorumista ohjeen jossa oikea raakakypsytysaika on muistaakseni 25 astevrk:ta. Eli 5 asteen lämpötilassa 5 päivää, yhden asteen lämpötilassa 25 pv. Vakuumi olisi hyvä siinäkin, tai sitten tiukat muovipussit.
Lihan laatu paranee selkeästi! _________________ Laiskuuttaan tingan häviää |
|
Takaisin alkuun |
|
|
wufwuf Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 12 Huh 2005 Viestejä: 14 Paikkakunta: Tampere
|
Lähetetty: 04.11.2005 11:28 Viestin aihe: Hirven ... |
|
|
Daa
Ei hyvää päivää, yks pala elukkaa jäi jääkaappiin ja ilmeisesti raakakypsytys onnistui nappiin. Ei ole kovin monesti tullut vastaan yhtä mureaa hirvenpaistia omasta keittiöstä. Eli opeteltavaa viel on, harmi vaan kun suurin osa tänsyksyn saalista meni kylmettymään umpijäähän ennen threadin lukemista. * kirosana *
Nyt olis sulamassa reilun parinkilon kimpale vasanpaistia. Perinteisesti liian vähän riiputettua. Millä ilveellä siitä sais sopivan murean paistin huomiselle ? _________________ - Timppa |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Retonkimies Kanta-asiakas
Liittynyt: 13 Maa 2004 Viestejä: 1407 Paikkakunta: Riekkomailla
|
Lähetetty: 04.11.2005 18:06 Viestin aihe: |
|
|
Tee käristys niin ei tule pettymyksiä. Tunti haudutusta riittää hyvin.
Mutta muistuipa mieleen eräs tapaus. Otin anopin pakastimesta mökille mukaan jäisen palan mullikanpaistia, eikä varmasti ollut raakakypsytettyä. Jätin sen illalla sulamaan kämpän pöydälle ja kämppä oli koko yön vähän turhankin lämmin. Paisti oli aamulla suorastaan lämmin ja mietin tohtiiko tuota edes syödä. No tekaisin pikaisen suikalepaistin kermakastikkeessa ja mureampaa lihaa en ole kyllä monesti syönyt. Taisi tuo yön haudutus +28 asteessa tehdä ihmeitä. En kyllä suosittele kokeilemaan ettei mene liian "ylikypsäksi" |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Waelimaa Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 13 Elo 2005 Viestejä: 44 Paikkakunta: unknown
|
Lähetetty: 07.11.2005 12:12 Viestin aihe: |
|
|
Kyllä riistanliha on se paras liha. Eihän kaupasta ostetut kanankoivet maistu ilman maustetta miltään. _________________ www.gyttorp.com |
|
Takaisin alkuun |
|
|
jahtimatkoja Kanta-asiakas
Liittynyt: 11 Hel 2006 Viestejä: 243 Paikkakunta: miltei keskellä ei mitään mutta kuitenkin lentoreitin varrella!
|
Lähetetty: 01.04.2006 19:45 Viestin aihe: |
|
|
voi hitto teidän kans. tässähän tulee nälkä kun näitä lukee _________________ AINA KANNATTAA KOKEILLA..... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
|