Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
JapiTre Kanta-asiakas
Liittynyt: 15 Lok 2012 Viestejä: 2090 Paikkakunta: Häme
|
Lähetetty: 23.12.2017 11:13 Viestin aihe: Bresaola, ilmakuivattua hirveä. |
|
|
Bresaola on homman nimi. Tämä oli eka kokeilu hirven pyöröpaistista.
-Paistista kaikki kalvot ja rasvat pois pinnasta. Ison pyöröpaistin leikkasin pitkittäin kahtia.
- Upota paistit hyvään punaviiniin. Valkosipulia, rosmariinia, pippuria, laakerinlehtiä, timjamia maun mukaan sekaan. Paino päälle ettei paistit nouse pintaan ja pinnalle niin paljon oliiviöljyä että pinnassa on ilmaa läpäisemätön kalvo.
- Anna olla jääkaapissa 2 viikkoa.
- Ota paistit viinistä ja kuivaa hyvin talouspaperilla. Hiero pintaan suolaa niin paljon kuin pysyy. Itse käytin myös nitriittisuolaa, varmuuden vuoksi. Kääri harsoon ja sido narulla.
- Laita kuivaan, ilmavaan, alle 15 asteeseen paikkaan roikkumaan. Laita jotain alle keräämään tippuvaa lientä kun suola alkaa imemään nestettä lihasta.
- Odota 3-4 viikkoa (kun painosta on lähtenyt n.30%), avaa paketti ja nauti.
Jos tulee mustaa seittimäistä hometta niin heitä lihat roskiin. Jos alkaa tulemaan vihertävää hometta, pyyhi lihoja punaviinietikalla. Valkoista hometta saa olla ja valkoista kuivaa suolaa pinnassa.
Video ensimmäisen "muumion" avajaisista.
https://www.youtube.com/watch?v=RhMapOo4ZXg&t=6s _________________ V*tuttaa, sano kettu pihlajanmarjoista... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Peto Kanta-asiakas
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 10355 Paikkakunta: Tre/P-pohjanmaa.
|
Lähetetty: 23.12.2017 12:01 Viestin aihe: |
|
|
Oliko hyyää? _________________ Vaikka muu häviää, niin metsästys jää. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
JapiTre Kanta-asiakas
Liittynyt: 15 Lok 2012 Viestejä: 2090 Paikkakunta: Häme
|
Lähetetty: 23.12.2017 14:02 Viestin aihe: |
|
|
Peto kirjoitti: | Oliko hyyää? |
Oli. Ens kerralla pikkusen vähemmän kuivatusta. Suolaa on riittävästi ja olutta kuluu _________________ V*tuttaa, sano kettu pihlajanmarjoista... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Quad vadis Kanta-asiakas
Liittynyt: 09 Mar 2011 Viestejä: 2629
|
Lähetetty: 23.12.2017 16:36 Viestin aihe: |
|
|
Hyvännäköstä!
Mä vähän oikasen ja käytän kuivuria, tulee valmista 2:ssa vuorokaudessa.
Kovasuolassa n 6tuntia ja puoltoista vuorokautta kuivurissa.
Paras keli olis pikku pakkanen 3-8astetta, nii ois kuivempaa.
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
terva Kanta-asiakas
Liittynyt: 19 Elo 2007 Viestejä: 1684
|
Lähetetty: 23.12.2017 20:19 Viestin aihe: |
|
|
Tätähän vois kokeilla tuossa keväämmällä kun kuivalihakausi alkaa.
Jotenkin tuo "alle 15 asteinen" ei oikein houkuttele.
Lisäksi kysymys, miksei suolaa laiteta jo marinadiin mutta vasta pintaan? |
|
Takaisin alkuun |
|
|
JapiTre Kanta-asiakas
Liittynyt: 15 Lok 2012 Viestejä: 2090 Paikkakunta: Häme
|
Lähetetty: 23.12.2017 20:52 Viestin aihe: |
|
|
terva kirjoitti: | Tätähän vois kokeilla tuossa keväämmällä kun kuivalihakausi alkaa.
Jotenkin tuo "alle 15 asteinen" ei oikein houkuttele.
Lisäksi kysymys, miksei suolaa laiteta jo marinadiin mutta vasta pintaan? |
Jos "alle 15 asteinen" ei houkuttele, niin ei kannata syödä serranon- tai parmankinkkuakaan...
Löytyy myös reseptejä joissa suola laitetaan viinin sekaan.
Saa ihan itse jokainen kokeilla reseptiä mikä hyvältä tuntuu. _________________ V*tuttaa, sano kettu pihlajanmarjoista... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Jaatinen Kanta-asiakas
Liittynyt: 23 Maa 2017 Viestejä: 1003
|
Lähetetty: 25.12.2017 21:00 Viestin aihe: |
|
|
Serranon- tai Parmankinkku tms kaltaiset tuotteet, bresaola mukaanlukien, valmistuu keskimäärin n. 12°C ja 75% ilmankosteudessa. Kuivalihat sitten erikseen. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
terva Kanta-asiakas
Liittynyt: 19 Elo 2007 Viestejä: 1684
|
Lähetetty: 25.12.2017 22:21 Viestin aihe: |
|
|
Jaatinen kirjoitti: | Serranon- tai Parmankinkku tms kaltaiset tuotteet, bresaola mukaanlukien, valmistuu keskimäärin n. 12°C ja 75% ilmankosteudessa. Kuivalihat sitten erikseen. |
Ei kai siinä mikään, jos on tilat missä tuon 75% saavuttaa niinkuin Espanjan tai Italian vuoristoseuduilla mutta nihkeä taitaa Suomen talven >90% ilmankosteuksissa ja nuissa lämpötiloissa yrittää valmistaa mitään ihmisravinnoksi kelpaavaa... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Jaatinen Kanta-asiakas
Liittynyt: 23 Maa 2017 Viestejä: 1003
|
Lähetetty: 25.12.2017 22:27 Viestin aihe: |
|
|
Laitappa kosteusmittari, niin yllätyt... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Jaatinen Kanta-asiakas
Liittynyt: 23 Maa 2017 Viestejä: 1003
|
Lähetetty: 25.12.2017 22:31 Viestin aihe: |
|
|
Yllättävän kuivaa siellä on, vaikka muuta luulisi. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Jaatinen Kanta-asiakas
Liittynyt: 23 Maa 2017 Viestejä: 1003
|
Lähetetty: 25.12.2017 23:02 Viestin aihe: |
|
|
Nyt esimerkiksi -1.6°C ja 74% +-5%, en ole kalibroinut tuota mittaria. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
|