OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Kanalinnustus 2017
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 24, 25, 26 ... 58, 59, 60  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Linnustus
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
setteriforever
Kanta-asiakas


Liittynyt: 04 Tou 2015
Viestejä: 1428

LähetäLähetetty: 19.09.2017 10:48    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Pojat pojat. Älkää nyt viitskö rähistä....

Minulla on kaksi seisojaa (Isä ja poika, se pyhä henki vielä puuttuu) ja kyllä niille tekemistä riittää näinä katovuosinakin. Kurppajahti on minulle tosi tärkeä juttu (ja se on tosi hauskaa) ja kyllä noita "korvikelintujahtejakin" (= fasaani) muutama tulee tehtyä.

Riekonpyynti on kivaa hienoissa maisemissa, mutta ei siinä saalismäärä kai ole se tärkein. Monesti maaliskuussa viikon reissun tulos on 4 lintua, mutta ei se siinä hommassa ole se tärkein juttu. Ne maisemat! Se luonto!

Se mitä kaipaan olisi peltopyiden todellinen paluu. Kotipuolessa määrä on hiljalleen kasvussa, mutta kaukana ollaan niistä vuosista kun siellä puhuttiin "säkkilinnuista".
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Pionki
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 04 Syy 2017
Viestejä: 43

LähetäLähetetty: 19.09.2017 11:00    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

JSP
Lainaus:
Pitäisi ottaa parin vuoden teho kuuri petojen pyynnissä. Ketut, näädät, korpit ja muut riesat myrkyttää nolliin ja haukat tappaa häkki pyynnillä. Sitte olisi sellainen tasainen lähtötilanne kanalinnuilla ja pedoilla. Kanalinnulla vielä vaikeampi tilanne koska talvet ovat enempi petojen puolella.


Tämä, plus hakkuukielto pesintäaikana. Paitsi myrkyn käyttöä en kannata, koska myrkky ei valikoi Sad

Kehun myös ajokoirametsästystä suosikkieni joukossa. Ei mulla silti ole välttämättä ajokoiraakaan.
_________________
All the things I really like to do are either illegal, immoral, or fattening.
~Alexander Woollcott~
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
liki
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Mar 2013
Viestejä: 11243
Paikkakunta: Länsi-Uudenmaan rannikko

LähetäLähetetty: 19.09.2017 11:55    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

JSP kirjoitti:
En ymmärrä. Jos lohia on tarkoitus säästellä niin kait siinä silloin lupamyynti kärsii ja sehän on selvää kaikille. Meinaatko että linnut ja kalat pitäis tappaa loppuun sen takia että joku yrittäjä saisi rahaa??

En vaan sitä että matkailu (talviurheilu, luonto, kalastus, metsästys) muodostaa Lapin taloudesta suuren osan. M&K-matkailuista varmaankin melkoisen suuri osa tulee 2-4hlö porukoissa, yksi auto muttei yksin, eivätkä ne tule jos luvat toimintaan jäävät saamatta. Tällöin rahavirta on paikallisesta taloudesta pois ja se kuitenkin elättää paikallisia palveluita ja liikkeitä ja työllistää. Ja kyse on siiitä katsooko sen "oman nenän", l. oma pyyntioikeus, tärkeämmäksi kuin matkailutalouden edellytykset l. enemmänkin kokonaisuuden. Toki voi hyvin katsoa ettei itse hyödy matkailusta sentin vertaa mutta esim. voi olla että juuri se pitää sitä lähintä kituvaa kauppaa nipin-napin pystyssä.
Toki M&K-matkailu vaatii jo oletusarvoisesti sen että riistakannat ovat ja säilyvät riittävällä tasolla. Itselle riittäisivät hyvin paikalliset fasaanit, pyyt ja kauriit joita täällä olisi hyvä mahdollisuus harventaa joillain satunnaisilla länteillä mutta asiasta yhteisymmärrykseen pääseminen esim. maanomistajan tai seuran kanssa vaikuttaa mahdottomalta. Vaihtoehdoiksi jää lähinnä painella yleisille vesialueille vielä kun saa - Sielläkin muuten saa ampua vapaasti - tai matkalla metsähullutuksen alueille. Muutamaa järkevyydeltään kyseenalaista poikkeusta lukuunottamatta matkaa tulee alk. 300km/suunta.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
JSP
Kanta-asiakas


Liittynyt: 01 Syy 2009
Viestejä: 8022
Paikkakunta: Pohjois-pohjanmaa

LähetäLähetetty: 19.09.2017 12:04    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kait niitä lupia myydään sen verran mitä kalakanta kestää eikä sen verran mitä yrittäjät tarvii rahaa. Se on ihan oikein.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
viisasverneri
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Syy 2008
Viestejä: 1318

LähetäLähetetty: 19.09.2017 12:34    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

[quote="Nippura"]Kapina kytee täällä pohjoisessa paikallisten linnustajien piireissä, sen voi kertoa minä ja moni muu. Kapinan kohteena ei ole niinkään etelän metsästäjät, vaan metsähullutuksen järjetön luvanmyyntipolitiikka koskien kanalintulupia. Tällaisena koko Lappia koskevana lintukatovuonna on tyhmyyden huipentuma myydä yhden yhtään kanalintulupaa kenellekään vieraalle.

Tästäpä olen samaa mieltä. Kusitolpaksi tosin helposti joutuu se metsästäjä, joka sen luvan onnistuu saamaan ja lintunsa ampuu. Kasvoton Metsähallitus vain laskee jo ensi vuoden tulostavotteita välittämättä lainkaan siitä, onko maastossa lintuja vai ei. Mielenkiinnolla odotan Metsähallituksen raporttia kanalinnustuskauden tilastoinneista.
Toisekseen en ole kuullut monenkaan ostaneen pienpetolupaa tänne Lapin laajoihin kairoihin, jotta kanalintukantojen eteen jotain tehtäisiin myös lupametsästäjien toimesta. Paikalliset kyllä pyytävät kettua ja näätää esimerkilliset määrät. Supikoiraa ei onneksi täällä tarvitse vainota.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
antsa6
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Lok 2014
Viestejä: 726

LähetäLähetetty: 19.09.2017 12:35    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kun ajattelu ei riitä nenänpäätä pitemmälle, niin linkitellään ns. lohiuutisia Tenolta kanalinnustusketjuun hatarilla perusteilla. Muutamia löyhiä ajatuksia aiheesta kirposi omastakin päästäni, joka onkin mielestäni sattumoisin ajatusten teno.

Katovuodet kuuluu käsittääkseni edelleen asiaan. Niitä on ollu kuulema aina, vaikka mielellään muistellaan niitä mystisiä kanalintuhuippuja vuosikymmenien takaa. No riistakolmioiden mukaan vuoden 2011 kanalintuhuippu taitaa olla monella paikalla yksi laskentahistorian kovimpia. Ei sitä kukaan nyt tunnu mainitsevan, vaan sukupuuttoa maalaillaan ja se 6-7 vuoden kierto on puhuttu unohduksiin. En toki väitä, etteikö kannat ois laskevat ja ennen kaikki paremmin, mutta tulipahan vaan tässä mieleen....

Yksi asia on se, että miten näiden katovuosien aikana toimitaan. Jos valtion kanta on, että metsästystä säännöstellään eli rajoitetaan laskentojen perusteella, niin miksi nyt ei rajoitettu vaan valehdellaan että metsokanta on nousussa, vaikka kolmiolaskennoista näkee ihan suoraan, että näin ei suurimmassa osassa Pohjois-Suomea ole?

Luvan ostaneen turistin hommaa se metsästyksen rajoittaminen ei suoranaisesti ole. Sen nyt tajuaa tällainen vähempilahjainenkin. Jos lintu saatikka useampi on jo repussa niin siinä ajatteleva metsästäjä jo tilanteesta/kannasta riippuen rajoittaa, mutta ei reissun ensimmäisen pompun kohdalla voi tietää tuleeko niitä seuraavilla kilometreillä nolla, sata vai jotain siltä väliltä. Enkä oo ite ainakaan turistina koskaan ajatellut tyhjän päivän jälkeen, että huomenna en ammu lintua vaikka näkisinkin, kun on niin heikot kannat, että parempi jättää paikalliselle matkailuyrittäjälle viimeset. Niillä kun on siihen joku ikivanha oikeutus koska suonissaan on ilmeisesti eri väristä verta.

Jonkinlaisena lohdutuksena voi kuitenkin pitää sitä, että jos erälupien alueita selaa, niin merkittävästi vähemmän näyttäisi olevan metsästäjiä pohjoisessa kuin aiempina vuosina. Usealle sellaiselle alueelle, jotka yleensä myydään lupamyynnin aloituksessa minuuteissa loppuun sai vielä viime viikolla lupia. Ilmeisesti suuri osa metsästäjistä on kuitenkin uskonut että nyt kannattaa suunnata pyyntipainetta muualle, mikä on mielestäni hieno juttu. Suuren suuri se metsästyksen kokonaisvaikutus ei ole, mutta tuolla on alueita, joissa se vähäinenkin vaikutus on nyt syytä karsia. Toisaalla on alueita, jotka sen metsästyksen kestää oikein hyvin.

Ilmasto muuttuu ja se varmaan jonkin verran vaikuttaa kanalintuihinkin, mutta väitän että yllättävän sopeutuvaisia ne on. En esimerkiksi ole nähnyt tutkittua tietoa siitä, että miten vähäluminen ja lämmin talvi haittaa lintuja verrattuna kylmään ja runsaslumiseen. Lunta linnut tarvii käsittääkseni vain suojautuakseen pakkaselta, muuten se on vain haittana ruuansaannissa. Ja nälkään kai ne pääasiallisesti talvella kuolee periaatteessa, kun pedotkin vie niitä heikompia. Se, että kesällä kuoritumisaikaan on kylmiä kelejä vaikuttaa varmaan enemmän, mutta en tiedä onko se nyt niin, että ilmaston muuttuessa tasapaksummaksi ja vuodenaikojen erojen hävitessä tuo pesintäaika menisi ihan pilalle ja etteikö linnut siihen jollain tapaa sopeutuisi.

Metsänhoito ja sen eri seuraukset on edelleen kaikkien tutkimusten mukaan suurin syy kanalintukantojen tai yleisemmin riistakantojen laskuun. Siis ei pelkästään hakkuut, kantojen repimiset ja kankaiden kyntämiset vaan myös ne orvot puupellot, ojitukset, metsien pirstaleisuus ja kaiken tämän (+ monien muiden ihmisen aiheuttamien tekijöiden) vaikutus yhdessä suoraan kanalintuihin (pääasiassa suojaan ja ruokaan) ja toisaalta vaikutus esimerkiksi noihin riettalintuihin ja pienpetoihin. Ja ne vaikutukset kertaantuu, kun kanalinnuilla tila vähenee ja esim varikset, naakat, korpit ja ketut voi paksusti. Tässä kohtaa (pienpetojen ja riettalintujen pyynnin kohdalla siis) luonnonsuojelijoille pitäsi laittaa kuonokoppa, vaikka toisaalta ne on joissakin asioissa ihan oikeassakin tai usein ainakin jäljillä.

No mikäs tässä muuttuu? Tuskin mikään. Ite aion nuorelle koiralle ampua paikasta paistin tänä syksynä. Ehkä jo tänä iltana. En tosin työnny väkisin sen viimeisen metson perään, vaan koitan valkata poikueesta, kun sellainen mahdollisuus on. Sen verran kyyninen olen, että huonoa omatuntoa en mahdollisesti kohdalleni osuvasta onnellisesta tapahtumasta pode ja jos jotakin sellaista ääntä kuuluu, hukutan sen viskihuikalla.

Metsästyslomallani muuten suuntaan etelään, kuten suositus tuntuu kuuluvan. Talvella on sitten tarkoitus metsästää näätää, ehkä kettuakin. Sitten seuraavana syksynä, kun kannat sitten oikeasti nousee - ja ne muuten nousee vielä - mie saan ampua kaiken. Wink
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
antsa6
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Lok 2014
Viestejä: 726

LähetäLähetetty: 19.09.2017 12:44    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

viisasverneri kirjoitti:
Toisekseen en ole kuullut monenkaan ostaneen pienpetolupaa tänne Lapin laajoihin kairoihin, jotta kanalintukantojen eteen jotain tehtäisiin myös lupametsästäjien toimesta. Paikalliset kyllä pyytävät kettua ja näätää esimerkilliset määrät. Supikoiraa ei onneksi täällä tarvitse vainota.

Valtio toimii kanalintuhommassa samalla tavalla kuin ne Tenon yrittäjät kalastushommassa. Istuu perseellään ja oottaa valmista. Ei siihen petopyyntiin näe minkäänlaista markkinointia tai kannustusta. Kuka on nähnyt mainoksen, että kettuja ois hyvin pohjoisessa, lähde hakemaan vaimolles turkki? Onko ollu alennusmyyntejä luvista, häh? Ja kukas niistä paikallisista kovista näädän pyytäjistä järjestää jahteja turisteille? Reipas repojahti ja raju rähinäkänni savusaunalla siihen päälle. Ois tulijoita.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Mettäkala
Kanta-asiakas


Liittynyt: 17 Maa 2014
Viestejä: 1914
Paikkakunta: SuomiFinland

LähetäLähetetty: 19.09.2017 12:49    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Nippura kirjoitti:
Kapina kytee täällä pohjoisessa paikallisten linnustajien piireissä, sen voi kertoa minä ja moni muu. Kapinan kohteena ei ole niinkään etelän metsästäjät, vaan metsähullutuksen järjetön luvanmyyntipolitiikka koskien kanalintulupia. Tällaisena koko Lappia koskevana lintukatovuonna on tyhmyyden huipentuma myydä yhden yhtään kanalintulupaa kenellekään vieraalle.

Paikallisilla kotikuntaoikeudella metsästävillä on mahdollisuus seurata ja havainnoida lintukantojen kehitystä pidemmällä aikavälillä, jolloin jokainen metsästäjä voi omalta osaltaan noudattaa kestäväksi katsomaansa verotusta. Kuten aiemmin useammassa keskustelussa on todettu, turistimetsästäjä ei tasan tarkkaan ajattele lupa-alueen lintukantojen tulevaisuutta omassa verotuksessa, vaan ampuu vaikka sen viimeisen linnun kairasta; paljosta ammutaan paljon ja vähästä kaikki.

Lisäksi monelle on vaikea myöntää se tosiasia, että paikalliset pyytävät lintuja suuremmalla oikeutuksella kuin vieraileva turisti. Vaikka maat ovat valtion, ne ovat silti meidän maita. Aivan samaan tapaan, kuin lohi kuuluu Tenojoessa enemmän Utsjokiselle kuin Espoolaiselle tai riekot pohjoisessa ansapyytäjille.

Vieraslupajärjestelmää tulisi kehittää siten, että myytäviä lupamääriä ylipäätään leikataan radikaalisti, lupahinnat moninkertaistetaan ja sidotaan majoituspalveluiden myyntiin. Näin ollen majoitusyrittäjät saisivat metsästysmatkailusta enemmän tuloja, eikä metsähullutuskaan jäisi näppejään nuolemaan. Lisäksi vieraslupien myyntimääristä ja mahdollisista rauhoitusajoista tulisi aina kuulla kunnan riistanhoitoyhdistystä tai muuta paikallista asiantuntijatahoa.

Tässä muutamia ajatuksia tiivistettynä, joiden mietintään on osallistunut useampikin linnustaja. Eri mieltä saa olla ja kritiikkiäkin esittää, kunhan se on rakentavaa.


Tässä tulee kritiikkiä. Pidät tyhmänä myydä lupia valtion maille, mutta samaan aikaan suot _kiintiöttömän_ ilmaisen pyynnin paikallisille? Etkö itse näe mitään ristiriitaa? On hiukan kummallista puhua jostain valtion maista teidän alueena, kun ne on meidän kaikkien. Tiedostan, että paikallisella on paremmat saumat havainnoida lintukannan tilaa ja petojen määrää pitkin vuotta ja tehdä siitä omia johtopäätöksiä, mutta ei näillä nykyisillä lupien kiintiöillä mitään lintukantaa tuhota. Kyllä tuhoaminen tapahtuu muualla kuin turistin haulikon kiskolinjalla. Jos rajoittamaan lähdetään, niin sen tulee koskea kaikkia.

Jokainen metsällä hiukankaan kulkenut tietää, että paljosta ammutaan enemmän kuin vähästä, mutta vähästä ei kukaan ammu kaikkea. Ei vaikka yritettäisiin. Omat riekkojahdit on olleet aivan mieluisia, vaikka edes päiväkiintiötä en useinkaan ole täyteen ampunut ja esim. viikon lupien kiintiöstä olisi ammuttu vain 1/4 tai jopa alle toki päiväkiintiötä noudattaen. Luotan saaliskiintiön olevan laskettu varulta alakanttiin, joten olen hyödyttänyt monellakin tavalla pohjoisen paikallista väestöä jättämällä maastoon reilusti riistaa, tuomalla majoitus-, polttoaine- ja ruokailukulujen muodossa euroja pöytään. Onpa sieltä tullut poromiehiltä ostettua porojakin kotiintuotavaksi.

Myytävien lupien määrää ei suinkaan tulisi supistaa eikä leikata, vaan ensin tarkastella voisiko (tottakai voisi, toim. huom.) kaikkien metsästyksen kiintiöidä. Tuo historiallinen jäänne, että annetaan paikallisten kulkea kairassa jahdissa ilman minkäänlaista rajoitusta on aavistuksen vanhentunut ja pitäisi laittaa tiukkaan tarkasteluun. Lupien hintaan en ota kantaa. Sen tiedän, että vaikka se olisi tuplat ja sama määrä myynnissä kuin nyt, niin kaikki menisi näiltä alueilta, mitkä nytkin myydään loppuun. Metsästäjien joukko ehkä muuttuisi hiukan.

Kunnan riistanhoitoyhdistyksen tai muun "paikallisen asiantuntijatahon" kuuleminen lupien myynnin alla kuulostaa todella hullulta. Sama antaa kaikille riistakeskuksen tutkijoille kenkää kun paikallinen tietää metsänsä vaikka ei olisi käytössä laskentatietoa tai tilastomatetiikka olisi täysin vieras termi. Ylä-Lapin riekkolaskennat ja kolmiolaskennat yhdistettynä tarjoaa aika paljon luotettavamman tavan päättää lupien määrästä ja kiintiöistä. Tässä kohtaa pitää vielä muistuttaa, että kun katsoo lintukantoja pidemmällä aikavälillä, niin pääsee selvyyteen, että lintukannat heiluu jatkuvasti. Tämä ei ole viimeinen katovuosi, mutta ennen seuraavaa kanta käy taas ylhäällä. Jos historia kiinnostaa, niin kuka jaksaa voi vilkaista alan julkaisuja vaikka muutaman vuosikymmenen takaa. Siellä on aivan samat jutut kuin tänä päivänä. Mietitään rauhoituksia ja odotellaan milloin kanta taas palautuu.

Lopuksi: sen sijaan, että me metsästäjät vaatimalla vaadimme ITSELLEMME lisää hankaluuksia suorastaan vinkumalla lisää rajoituksia rakkaaseen harrastukseemme tai hankaloitamme toistemme harrastamista, tulisi miettiä mitä muita keinoja voisi olla tässä tilanteessa auttaa lintukantoja palautumaan aallonpohjasta. Kyllä niitä lisärajoituksia tulee aivan pyytämättäkin muilta tahoilta kuin omasta pesästä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
KptKauhu
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 19 Hel 2014
Viestejä: 73

LähetäLähetetty: 19.09.2017 12:49    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Nippura kirjoitti:

Lisäksi monelle on vaikea myöntää se tosiasia, että paikalliset pyytävät lintuja suuremmalla oikeutuksella kuin vieraileva turisti. Vaikka maat ovat valtion, ne ovat silti meidän maita. Aivan samaan tapaan, kuin lohi kuuluu Tenojoessa enemmän Utsjokiselle kuin Espoolaiselle tai riekot pohjoisessa ansapyytäjille.


En tiedä, mutta jotenkin tämä särähti omaan korvaan.

Oma mielipiteeni on, että valtion maat laitettaisiin kaikille luvanvaraisiksi. Ihan sama asuuko paikalla vai onko turisti. Tällein metsästyspainetta saataisiin oikeasti kontrolloitua paremmin ja kaikki olisivat lähtökohtaisesti samalla viivalla. JOs lintuja on vähän, niin siellä ei ole kukaan verottamassa kantaa "koska minulla on oikeus"-tyylillä.

Paikallisille jotka oikeasti edistävät paikallista metsästyskultuuria ja lajien kasvua saisivat sitten poikkeusluvalla ilmaisen metsästysoikeuden. Eli ne ihmiset, jotka ovat nähneet vaivaa asian eteen.


Tämä on vain oma mielipiteeni.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
valmet 412s
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Maa 2004
Viestejä: 16773
Paikkakunta: pohjois-stakunta

LähetäLähetetty: 19.09.2017 13:17    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Nippura kirjoitti:
Kapina kytee täällä pohjoisessa paikallisten linnustajien piireissä, sen voi kertoa minä ja moni muu. Kapinan kohteena ei ole niinkään etelän metsästäjät, vaan metsähullutuksen järjetön luvanmyyntipolitiikka koskien kanalintulupia. Tällaisena koko Lappia koskevana lintukatovuonna on tyhmyyden huipentuma myydä yhden yhtään kanalintulupaa kenellekään vieraalle.

Paikallisilla kotikuntaoikeudella metsästävillä on mahdollisuus seurata ja havainnoida lintukantojen kehitystä pidemmällä aikavälillä, jolloin jokainen metsästäjä voi omalta osaltaan noudattaa kestäväksi katsomaansa verotusta. Kuten aiemmin useammassa keskustelussa on todettu, turistimetsästäjä ei tasan tarkkaan ajattele lupa-alueen lintukantojen tulevaisuutta omassa verotuksessa, vaan ampuu vaikka sen viimeisen linnun kairasta; paljosta ammutaan paljon ja vähästä kaikki.

Lisäksi monelle on vaikea myöntää se tosiasia, että paikalliset pyytävät lintuja suuremmalla oikeutuksella kuin vieraileva turisti. Vaikka maat ovat valtion, ne ovat silti meidän maita. Aivan samaan tapaan, kuin lohi kuuluu Tenojoessa enemmän Utsjokiselle kuin Espoolaiselle tai riekot pohjoisessa ansapyytäjille.

Vieraslupajärjestelmää tulisi kehittää siten, että myytäviä lupamääriä ylipäätään leikataan radikaalisti, lupahinnat moninkertaistetaan ja sidotaan majoituspalveluiden myyntiin. Näin ollen majoitusyrittäjät saisivat metsästysmatkailusta enemmän tuloja, eikä metsähullutuskaan jäisi näppejään nuolemaan. Lisäksi vieraslupien myyntimääristä ja mahdollisista rauhoitusajoista tulisi aina kuulla kunnan riistanhoitoyhdistystä tai muuta paikallista asiantuntijatahoa.

Tässä muutamia ajatuksia tiivistettynä, joiden mietintään on osallistunut useampikin linnustaja. Eri mieltä saa olla ja kritiikkiäkin esittää, kunhan se on rakentavaa.



Kyllä näkee kuka on paikallinen.... Kairasta sen viimesen linnun ampuu turisti, aina. Ja valtion maat muuttuu omiksi. Rolling Eyes
_________________
Varisjahdin veteraani...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
heiluri
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Mar 2006
Viestejä: 35033

LähetäLähetetty: 19.09.2017 13:17    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Eipä ne ole pohjoisessakaan loppupelissä paikallisten maita sen enempää kuin täällä muuallakaan suomessa,yhteistä omaisuutta johon paikallisilla on nälkäövuosien muistona nautintaoikeus,sitä pitäisi ryöstämisen sijaan ymmärtää vaalia tai sitä oikeutta saatetaan tarkastella uudestaan.
_________________
Kertalaakiyhdistys
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
M3
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Lok 2006
Viestejä: 1844

LähetäLähetetty: 19.09.2017 13:20    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tuossa on edellä moni kirjoittanut paljon asiaa sekä sitten päin sitä kuuluisaa p..täkin. Itse kun en osaa kirjoittaa kunnolla niin laitan kuitenkin tuossa omia havaintoja asiaan.
- meitä on porukassa noin 14kpl ja siihen lisäksi kaverit + vieraat niin joku 35henkilöä käy metsällä tuolla P-Karjalassa jossa meillä on mökki. Osalla kausilupa osalla lyhyempiä.
- Koska kaikki ovat pitkin Suomea niin emme pysty juurikaan pienpetoihin vaikuttamaan kuin silloin jos kohdalle sattuu kun olemme siellä kulkemassa.
- pienpetoja näkyy suht vähän kun kuljemme lintumetsällä. Korppeja, närhiä ja tikkoja kylläkin, mutta kaikki rauhoitettu. Samoin haukkoja mutta sama juttu.
-joka vuosi on metsähallitus pistänyt lisää metsää nurin ja uudet eivät kerkeä kasvaa tarpeeksi. Viime viikolla viimeksi sain pettyä kun hyvä metso alue on hakattu.
- ilmasto on muuttunut niin että joskus 15-20 vuotta sitten oli monesti lokakuussa jo lunta nykyään ei.
-kevät ja kesä muuttuneet huonompaan suuntaan pesinnän suhteen
- itse + kaverit ollaan jätetty esim. latvassa olevat akat rauhaan. Olen noin 80% ampunut ukkoja. Moni saamamies ampuu vaistolla ja nopeudella pomppuun jolloin ei kerkiä välttämättä varmistaa että onko ukko vai akka? Itsellä tuossa jää ampumatta juuri täysin. Viimeksi kun oli metso poikue edessä niin ekaan pomppuun ja tokaan en kerinnyt ampua kun katsoin sukupuolta sitten päätin että jos viellä pomppaa niin ammun ja pomppu tuli niin ammuin ja huonoa tuuria oli kun olikin akka eikä ukko kuten 2 edellistä.
- jos ei paikka tuntemusta kuten viime viikolla olevilla vierailla niin osa ei nähnyt kuin 3 pyytä kun taas sellaiset jotka ovat siellä olleet näkevät enempi.
- eli turisti metsästäjät alueella eivät välttämättä paine jos sattuvat kulkemaan siten että lintuja ei satu, mutta esim taas koira miehet ovat taas säälimättömiä. Olen esim todistanut kuinka 6 koppelon pesue ammuttiin koirien avulla 3 miehen toimesta täysin.
- tuo että lintua ei näy turistille lisää riskiä sitten laittomuuksiin sekä siihen että kaikki mahdolliset tilanteet sitten käytetään. Varmasti harmittaa viikon kulut kaikkineen jos lintua ei ole ja siksi sitten yksikin tilanne on käytettävä hyväksi edes jotenkin. Ja siksi taas ei ole sitä jatkuvuuden ajattelua.
- itse olen päättänyt että koska ei omat toimeni ole kuin pisara meressä niin pomppuun saatan ampua akan, mutta kivääri hommilla en. Mutta kaikkille vieraille sekä esim omille sukulaisille jotka eivät ole saaneet mitään niin annan luvan / mahdollisuuden siihen että ampuvat akkojakin jos tilanne tulee. Omalle koiralle jos tilanne tulee niin ammun. ( koiria jotka eivät ole metsästyslinjaisia mutta kulkevat mukana ja joskus osottavat hieman kiinnostusta hommaan.Pääasiassa hakevat,etsivät jos tarve.
- pitää muistaa se että kaikki eivät ole samassa arvossa metsästyksen suhteen. Meilläpäin ei ole kyyhkyjä,villisikoja,kauriita. Hirvimetsälle on turha lähteä kun koiramiehet ampuu meidän porukassa kaikki hirvet joten turhaa istun passissa, ja monesti olen pyytänyt että pääsenkö koiran mukaan mutta sitä ei tule niinkauan kun koirahomma on eräille henkeä suurempi juttu. Joten kanalinnustus voi olla jollekin vain kerran vuodessa ole reissu joten siihenkin pitää myöntää se että silloin saalina akkakin on arvokas ja mieluisa saalis. Se pitää heille suoda.
- kolmiolaskennnat eivät pidä paikkaansa ja esim tuolla alueella ei niitä tehdä olleenkaan.
- alueella oli parivuotta sitten lähes täys rauhoitus kun lupia ei saannut, niin silläkään ei ollut merkitystä kantoihin, kun sen jälkeen oli pari huonoa vuotta ilmastollisesti.
- metsähallitus on bisnes ja sitä ei kiinnosta kuin raha.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
setteriforever
Kanta-asiakas


Liittynyt: 04 Tou 2015
Viestejä: 1428

LähetäLähetetty: 19.09.2017 13:24    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kun tätä keskustelua lukee, niin muutama asia tuli mieleen:
-Kun olen Pohjoisessa kulkenut olen huomannut, että meidän Etelän ukkojen rahallinen arvo jää monesti huomaamatta. Ne 3-4 vesselin ryhmät koirineen syövät, juovat (ja joskus kuulemma naivatkin), lentävät, asuvat ja tankkaavat kyllä siellä pohjan perilläkin. Ne jättävät rahaa maakuntaan. Sen eteen kannattaa ehkä vähän tehdä töitäkin. Jos esimerkiksi ottaa Skotlannin, Walesin jossa koko touhu on viety ultrakaupalliseksi (jota en nyt suinkaan toivo Suomeen) niin kyllä riekon/fasaanin/peltopyyn eteen tehdään töitä ja kanahaukat/korpi/varikset eivät siellä paljon kukkoile...

-Väittäisin, että tuosta pienpetopyynnistä saisi ihan hyvin kaupallistettua mukavan tuotteen Pohjoiseen. Kettumiehiä on Pohjanmaa täynnä ja niin niitä tuntuu riittävän täällä Uudellamaallakin, jossa ainainen vaara on sessen jääminen auton alle. Kilpailuja ja hyvin suunniteltuja jahtimatkoja suunnitteluun, niin kyllä se "petopyytäjäkin" Pohjoiseen tulee. Se suurin ongelma lienee kaupallistaminen. MH ei liene se oikea paikka tämän tuotteistamiseen; niillä kun tuntuu olevan ongelmia ihan tämän normaalin lupapyynnin kanssakin. Toinen on sitten kateus Embarassed ; eiköhän se tähänkin hommaan jotenkin saataisi sotkettua.

- Painostusta korppien ja haukkojen totaalirauhoituksen uudelleenharkintaan tulee ehdottomasti lisätä. Samoin vaakujen pyynti pitäisi olla paljon nykyistä tehokkaampaa.
- ja se turha ojitus ....miksi pirussa sitä pitää tehdä?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
heiluri
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Mar 2006
Viestejä: 35033

LähetäLähetetty: 19.09.2017 13:26    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ihan hyviä ajatuksia ja on teillä kyllä paksa hirviporukka.
_________________
Kertalaakiyhdistys
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
viisasverneri
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Syy 2008
Viestejä: 1318

LähetäLähetetty: 19.09.2017 13:29    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ei siihen petopyyntiin näe minkäänlaista markkinointia tai kannustusta. Kuka on nähnyt mainoksen, että kettuja ois hyvin pohjoisessa, lähde hakemaan vaimolles turkki? Onko ollu alennusmyyntejä luvista, häh? Ja kukas niistä paikallisista kovista näädän pyytäjistä järjestää jahteja turisteille? Reipas repojahti ja raju rähinäkänni savusaunalla siihen päälle. Ois tulijoita.[/quote]

Saanen käyttää tätä ajatusta, kun seuraavan kerran juttelen Metsähallituksen edustajan kanssa. Pikkupomo on kyseessä, mutta jos hän kuitenkin voisi viedä viestiä eteenpäin.
Tuo rähinäkänni saa tosin jäädä jokaisen kotona koettavaksi.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Linnustus Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 24, 25, 26 ... 58, 59, 60  Seuraava
Sivu 25 Yht. 60

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com