OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Kalvopuvun korjaus

 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Tarvikkeet ja välineet
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
Mätky
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 12 Hei 2005
Viestejä: 20

LähetäLähetetty: 22.10.2005 14:25    Viestin aihe: Kalvopuvun korjaus Vastaa lainaamalla viestiä

Saako kalvopukuun tulleita reikiä tukittua millään, onko olemassa ns. "korjaussarjoja"? Jos vaikka nuotiolla housunlahe sattuis kärähtämään...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla
miccis
Kanta-asiakas


Liittynyt: 30 Elo 2005
Viestejä: 270

LähetäLähetetty: 22.10.2005 16:09    Viestin aihe: Saa Vastaa lainaamalla viestiä

Käytä kalvopukujen saumojen tiivistämiseen / vedenpitäväksi tekemiseen tarkoitettuja teippejä. Esimerkiksi Shelby myy:

http://www.shelby.fi/catalog/product_info.php?cPath=22_28&products_id=83

On ainakin helppo laittaa paikoilleen ja tähän saakka on pitänyt.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Jusse
Kanta-asiakas


Liittynyt: 23 Jou 2004
Viestejä: 573
Paikkakunta: Kuopio

LähetäLähetetty: 22.10.2005 17:50    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

toi on tosi hyvä apu, jos puvussa kalvo on erillisenä päälikankaan ja vuorin välissä.


Jos sulla on päälikangas laminoitua Gore-texiä, niin käy kangaskaupasta, värillistä kangaspaikkaa, ja peitä reikäkohat sillä. Nimeä en muista, muttta sellasia ympyränmuotoisia parin tuuman halkaisijaltaan olevia paikkoja. Ite paikkasin sillä kahluhousut ja hyvín on pitänyt.


Jos taas isomman alan joudut korjaamaan, osta suosiolla gore-laminaattikangasta, ompele entisen jatkoksi ja teippaa sauma edellisen viestin teipillä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
KurkkaHolli
Kanta-asiakas


Liittynyt: 17 Elo 2004
Viestejä: 602
Paikkakunta: Verinen tanner

LähetäLähetetty: 29.10.2005 14:02    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tulipas tuossa vuoltua jäistä tervasta, reittä vasten. Lopputuloksena hyvät kiehiset ja 4cm viilto/pisto jalkaan, eli Goret repeilee. Komea vekki muuten jalkaankin, en älynnyt heti katsoa miltä näytti, mutta kerraston housut kertoivat asentopaikalla karua kieltään. Kuukautiseni olivat alkaneet, polven yläpuolella.

Niin, enää ei pitäisi tietää kuin se, että mikäköhän noista kolmesta kankaasta on se varsinainen kalvo. Ruskea päälly kangas, ehkä ei? Keskimmäinen kangas on sitten valkoinen, "tiehytmäinen" ilmestys, epäilen tämän nimenomaan olevan kalvon. Alimmainen on vain kuin asusteen hengittämistä varten oleva "verkkokangas", eli ehkei tämäkään ole se kalvo? Jokin näistä, tai päälimmäinen ja keskimmäinen, ovat paikattava. Kysymys kuuluukin, että tuollaisessa paikassa kun reikä onkin, tapahtuu koko ajan kuormitusta kankaalle. Repeääkös tuollainen tarrapaikka?

Housut ovat Sastan Teeri-mallistoa. Joita ei tietenkään löydy heidän kotisivuiltaan enää.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Jusse
Kanta-asiakas


Liittynyt: 23 Jou 2004
Viestejä: 573
Paikkakunta: Kuopio

LähetäLähetetty: 30.10.2005 19:25    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Joo se valakonen on sitä Gore-texiä.

Sen vaan teippaat Gore-texin saumateipillä niin pitäsi kestää. Samalla teipillähän on teipattu housun kaikki saumat ja hyvin kestää. Pintakankaaseen sitten saat tehä ihan minkälaisen paikan tahansa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
KurkkaHolli
Kanta-asiakas


Liittynyt: 17 Elo 2004
Viestejä: 602
Paikkakunta: Verinen tanner

LähetäLähetetty: 04.11.2005 12:03    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kävinpäs ihan livenä tuolla Shelby:n putiikissa. Täytyy ihan antaa kehut kyseisen firman paikalla olleelle työntekijälle, sillä apu ongelmaan löytyi nopeasti, sekä ohjeet olivat erittäin kattavat ja ammattitaitoiset. Puhumattakaan hinnasta, paikkoineen ja kankaineen, 1 euro!

Joten kiitosta Shelby:lle. Suosittelen muillekin, lämpimästi.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
KurkkaHolli
Kanta-asiakas


Liittynyt: 17 Elo 2004
Viestejä: 602
Paikkakunta: Verinen tanner

LähetäLähetetty: 08.07.2006 13:47    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kehutaan Shelbya hieman lisää, sekä omaa viitseliäisyyttäni. Nyt kun vihdoin ja viimein sain housuni paikattua, voisin hieman vinkkiä jättää tännekin.

Eli missio oli ehjätä kahdet housut. Molemmat ovat Gore-housuja. Housut ovat nyt sitten, malli M ja malli S.

Malli M: Kuuluisaa "Mehtä" Goretex-pukua, jota ei ikävä kyllä enää saa mistään. Housuissa useita pieniä reikiä, sekä pari puukon ja kirveen jälkeä "siellä täällä". Puhumattakaan revenneistä saumoista, haarainvälissä (painonlisäys, ryömiminen haukulle...) sekä sisäpuolen kankaassa että ihan päällisessä kankaassakin.

Malli S: Sastan Teeri -malliston housut, joissa tuo aiemmassa viestissäni mainitsema vekki...

"Kurkkahollin housuisihin on reikä puhjennut x3, Shelbyn ohjeilla paikkaamme sen!"... Eli nyt löytyi oikein kattava ohjeistuskin (englanniksi, mutta se ei liene ongelma) ummikolle: KLiK!

Housut S, vähempitöisinä ensin käsittelyyn. Reikä jalassa, meni kaikkien kolmen kankaiden läpi. Näin ollen, päätin ensimmäiseksi paikata varsinainen kalvokankaan, eli keskimmäisen. Joutuin hieman leikkaamaan päällimmäistä kangasta, jotta varmasti pääsisin silittämään paikkaa. Valitsin Gorekankaalle vedenpitävän kalvokankaan, josta tein sopivan paikan, eikä muuta kuin silittämään paikalleen (omassa Braunin silitysraudassa, siinä ** ja *** välistä näytti löytyvän paras lämpö, kiinnitys ja Goren ominaisuudet huomioon ottaen). Tämä meni helposti, eikä sitten muuta kuin ulkopinnalle oma paikkansa, joka näyttää kertakaikkisen rouhealta, kun kangaspala on ruskeampaa, kuin alkuperäinen. Sekä sisäpinnalle, sitten erilaista... eli Nylonpaikka, jota käytetään esimerkiksi sadeasujen paikkauksissa. Tämä siksi, etten enää kehdannut alkaa silittämään "nurjalta puolelta", sillä allahan oli jo kaksi paikkaa jähtymässä.

Housut M... perke-leellinen työmaa! Aluksi, paikkailin sieltä täältä pienempiä reikiä, ihan samalla tavalla kuin yllä mainittuna, paitsi että näissä housuissa oli neljää eri reikätyyppiä. Pintakankaissa olevia pieniä kipinän polttamia, pinta- ja vuorikankaan lävistäneitä viilto-/pistoreikiä, kolme päällikangasta lävistäneitä (eli gorekangas mukaanlukien, se kun on kolmas) reikiä sekä viimeisenä, isot reiät joista paistaa nahka läpi. 1. ja 2. "luokan" reiät saivat siis "yhteisen" paikan, joissa päällikangasta hieman leikkaamalla, sai saman paikan tarttumaan molempiin kankaisiin. 3. ja 4. luokan reiät sitten tapauskohtaisesti, eli tutulla (housujen S kanssa kätetyllä) kaavalla.
Kaksi suurinta reikää piti tehdä kuten housujen S kanssa, eli leikkaamalla ylempiin kankaisiin pieniä vekkejä (jotka sitten pidettiin ompeluneuloilla poissa "auki", kuten kirurgisessa toimenpiteessä kuuluukin), jotta pääsin varmasti "operoimaan" alempiin kerroksiin. Tämä ok, perinteinen nylonpaikka sitten alimpaan kerrokseen, taas.
Sitten, saumat... eli mailman huonoin ompelukone eli Kurkkaholli itse, karhulankansa kanssa asiaan! Tällä kertaa, sain ommeltua onneksi vain aiottua, eli sitä sisintä kangasta itseensä. Eli repeämät saumoista, sekä kankaassa, saivat hieman ompelulankaa, eli periaatteessa kangas oli nyt "ehjä". Epäilin kuitenkin tuon pelkän karhulankapatentin kestävyyttä, sillä kangas oli kovin kuluneen ja osin rispaantuneen/purkautuvat näköinen. Näin ollen, ei muuta kuin penkaisemaan varastosta ohutta satiinintapaista, mukavaa kangasta persausta ja nyyttejä vasten... löytyihän sitä, eikä muuta kuin juuri ommeltujen saumojen tueksi (eli törkeän näköisesti ommellut saumat pois näkösältä, ja persettä/nivusia raapimasta) noita jo aiemmin tehtyjä paikkoja! Toimii, sekä sisä- että ulkopuolella olevien saumojen kanssa.

Eli tuolla ylempänä annetun Shelbyn linkin mukaisia paikkoja, ja johan toimii. Piti saumatkin paikata noilla, sekä testata hieman uusien saumojen pitävyyttä... pakko sanoa, että yllättävän jämäkästi nämä "sewfreet" purevat, ei mitään valittamista (kiskoessa noita, pelkäsin ehkä enemmän jo itse alkuperäisen kankaan kestävyyttä!). Tällä tavalla, sain jo kertaalleen käytöstä poistamani houstu M elvytettyä, nyt käyttövuosia on varmasti sen toiset 10 edessäpäin!

Harmi, ettei kamera sattunut olemaan apuna tässä toimituksessa. Olisihan se ollut jämäkkää laittaa rivi tyhjiä oluthylsyjä miljoonien langanpätkien sekä kankaanpalojen kaveriksi, Lahtis-tyyliin... mutta uskonpa, että tulette ilman niitä toimeen!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Jyrkkä D
Kanta-asiakas


Liittynyt: 19 Lok 2008
Viestejä: 5984

LähetäLähetetty: 07.03.2009 15:34    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kysyn nyt tässä vanhassa ketjussa, ettei kenenkään runkkarin tarvitse antaa ohjetta haun käytöstä.

Eli ongelma on varmaan monille tuttu; nuotiosta lentävät kipinät tekevät 2-3 mm reikiä pukuun. Onko vinkkejä, miten saa korjatuksi? Tippa jotain elastista liimaa reiän päälle? Paikkoja ei kannattane niin pieniin reikiin laittaa pukua rumentamaan? Itse paikkasin joskus vanhan gorepuvun pienen reiän ihan pikaliimaalla ja se kesti kyllä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
PuuhaPena
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 24 Maa 2009
Viestejä: 65

LähetäLähetetty: 26.03.2009 12:07    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Itse olen korjauttanut Sastan pukua kaksi kertaa. Ensimmäisellä kerralla sulatin housun polven uuninluukussa. Vein housut jälleenmyyjälle joka lähetti Sastalle. Tuli takaisin viikossa ja maksoi 30.
Toisella kerralla kaaduin pyörällä, tasku repesi ja hihaan tuli reikä kyynärpään kohdalle. Taas Sastalle takaisin viidessä päivässä ja maksoi 20.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Saraheinä
Kanta-asiakas


Liittynyt: 06 Tam 2009
Viestejä: 118

LähetäLähetetty: 20.05.2009 20:48    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Confused Oksa repäisi 3 cm viillon Haglöfssin pukuun, jossa kalvo "laminoituna" päällikankaaseen. Lienee fiksuinta korjauttaa valmistajan (?) / vaatekorjaajan kautta. No mutta takin helema just ja just peittää, ettei siitä nyt kauheena vettä sisään pääse.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
jussijänismies
Kanta-asiakas


Liittynyt: 19 Elo 2005
Viestejä: 2606
Paikkakunta: Hallan Aroilla...

LähetäLähetetty: 21.05.2009 10:59    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Saraheinä kirjoitti:
Confused Oksa repäisi 3 cm viillon Haglöfssin pukuun, jossa kalvo "laminoituna" päällikankaaseen. Lienee fiksuinta korjauttaa valmistajan (?) / vaatekorjaajan kautta. No mutta takin helema just ja just peittää, ettei siitä nyt kauheena vettä sisään pääse.


Oliko poikaoksa? Wink
_________________
Jussa
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Hitleri
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Kes 2006
Viestejä: 4744

LähetäLähetetty: 21.05.2009 22:37    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Haglöfss, laminointi. Voi voi... Wink
_________________
Vaan varmoilta paikoilta ohi!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Tarvikkeet ja välineet Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Sivu 1 Yht. 1

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com