Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
äRPee Kanta-asiakas
Liittynyt: 06 Maa 2004 Viestejä: 2618
|
Lähetetty: 08.04.2017 02:22 Viestin aihe: |
|
|
Aivan mainiota. Kiitos. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
fox66 Kanta-asiakas
Liittynyt: 17 Tam 2005 Viestejä: 1849 Paikkakunta: Vaasa
|
Lähetetty: 09.04.2017 18:53 Viestin aihe: |
|
|
Hirveä punaviinikastikkeella, täytetyt perunapallot ja paistettua purjoa.
_________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
poikamehto Kanta-asiakas
Liittynyt: 05 Mar 2006 Viestejä: 2228 Paikkakunta: Koillismaa
|
Lähetetty: 17.04.2017 15:44 Viestin aihe: |
|
|
pääsiäiseltä uunimeton jämiä. omenalohkot,sipuli,voita sisälle. pintaan suola+riistamauste ja sitten kääriä pekoniin. sitten paistopussiin ja iso loraus olutta ja pikkasen vettä ---> pussi kiinni ja oli yön yli uunissa hautumassa. pottumuusin kans syötynä tietty. perskele että oli hyvvää. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
late2 Kanta-asiakas
Liittynyt: 16 Elo 2004 Viestejä: 15641
|
Lähetetty: 17.04.2017 17:53 Viestin aihe: |
|
|
Vähän ohi aiheen mutta tein karitsanviulun routapaistin tai jääpaistin ohjeella, jäinen uuniin ja 90 lämpöä läpi yön. Surkein lampaanpaisti mitä olen syönyt, kuiva, tuskin kuitenkaan raaka-aineessa suurta vikaa. Jotkut kehuu tuota jääpaistia yli kaiken, meillä ei jatkoon. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
valmet 412s Kanta-asiakas
Liittynyt: 13 Maa 2004 Viestejä: 16968 Paikkakunta: pohjois-stakunta
|
Lähetetty: 17.04.2017 18:38 Viestin aihe: |
|
|
Kappas luulin minäki sitä herkuksi... Oliko lämpöö liian vähän... Pitäs saada pinta kii ettei kuiva.... Minä mitää tiä. _________________ Varisjahdin veteraani... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
RiUDE Kanta-asiakas
Liittynyt: 24 Maa 2004 Viestejä: 20455 Paikkakunta: Savonlinna
|
Lähetetty: 17.04.2017 18:43 Viestin aihe: |
|
|
Totta hlvetissä liha kuivuu jos sen jättää 90 asteeseen yöksi?
Pakastimesta paisti uuniin, mutta mittari sisään kun on sulanut sen verran että uppoaa, ja lämpötilan mukaan ulos. _________________ Savo suureksi. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
heiluri Kanta-asiakas
Liittynyt: 20 Mar 2006 Viestejä: 35354
|
Lähetetty: 17.04.2017 18:52 Viestin aihe: |
|
|
Hirven ulkofile,inan sulattelua,hiukan pintaa kiinni ja mausteita,kalkkunanpaistokiuluun ja leivinuuniin.
Tuollainen kannellinen peltikiulu pitää lihan mukavan kosteanana ja lopputulos on likimain aina onnistunut,niin nytkin. _________________ Kertalaakiyhdistys |
|
Takaisin alkuun |
|
|
late2 Kanta-asiakas
Liittynyt: 16 Elo 2004 Viestejä: 15641
|
Lähetetty: 17.04.2017 19:29 Viestin aihe: |
|
|
RiUDE kirjoitti: | Totta hlvetissä liha kuivuu jos sen jättää 90 asteeseen yöksi?
Pakastimesta paisti uuniin, mutta mittari sisään kun on sulanut sen verran että uppoaa, ja lämpötilan mukaan ulos. | Viiden aikaan pomppasin ylös, ei se mittarin mukaan ollut edes liian kypsä, ja pussissa koko ajan. Ei tarvitse jatkaa kokeiluja tuolla rintamalla. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Repesorsa ***
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 9356 Paikkakunta: Sieltä
|
Lähetetty: 17.04.2017 19:41 Viestin aihe: |
|
|
late2 kirjoitti: | Vähän ohi aiheen mutta tein karitsanviulun routapaistin tai jääpaistin ohjeella, jäinen uuniin ja 90 lämpöä läpi yön. Surkein lampaanpaisti mitä olen syönyt, kuiva, tuskin kuitenkaan raaka-aineessa suurta vikaa. Jotkut kehuu tuota jääpaistia yli kaiken, meillä ei jatkoon. |
Unohdit varmaankin laittaa sen paistin marinointiliemeen paistamisen jälkeen. _________________ I'm back! |
|
Takaisin alkuun |
|
|
late2 Kanta-asiakas
Liittynyt: 16 Elo 2004 Viestejä: 15641
|
Lähetetty: 17.04.2017 22:32 Viestin aihe: |
|
|
Repesorsa kirjoitti: | late2 kirjoitti: | Vähän ohi aiheen mutta tein karitsanviulun routapaistin tai jääpaistin ohjeella, jäinen uuniin ja 90 lämpöä läpi yön. Surkein lampaanpaisti mitä olen syönyt, kuiva, tuskin kuitenkaan raaka-aineessa suurta vikaa. Jotkut kehuu tuota jääpaistia yli kaiken, meillä ei jatkoon. |
Unohdit varmaankin laittaa sen paistin marinointiliemeen paistamisen jälkeen. | Unohdin kun ei ollut ohjeessa. Viikko sitten käytiin naapurissa, emäntä kysy "onko teillä lammasta pääsiäiseksi", "ei taida olla", kävi pakastimella ja sitten meillä oli. Rouvat keskustelivat että Yhteishyvässä oli ollut hyvänkuulonen routakaritsaohje, ajattelin tuota sitten kokeilla. Voihan olla että uunin termostaatti ei pidä paikkansa tai paistilämpömittari, mutta kyllä nuo oikeassa haarukassa piti ohjeen mukaan olla. En nyt sano että huonoa mutta huonoin. Perinteisesti olen tehnyt kermakahviliemellä, valellut säännöllisesti paistamisen edetessä, tuo on vaan niin tylsää hommaa että aiheuttaa yleensä sivuvaikutuksia teknisten liuottimien kulutuksen muodossa. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
9.3x622 Kanta-asiakas
Liittynyt: 16 Huh 2004 Viestejä: 16740
|
Lähetetty: 21.04.2017 16:32 Viestin aihe: |
|
|
Hirven sisäfilettä meetiumina, lankkuperunoita ja muita lisukkeita. _________________ Polku on kulkijaansa viisaampi. !&%¤# määrä on vakio. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
iso Koo Kanta-asiakas
Liittynyt: 31 Tam 2007 Viestejä: 501 Paikkakunta: eteläinen-savo
|
Lähetetty: 23.04.2017 20:01 Viestin aihe: |
|
|
Pari kertaa viikossa tulee syötyä riistaa, etupäässä hirveä eri muodoissa.
Tänään, tai no eilen aloitin valmistuksen lintupataan.
Pakkasen tyhjennystä ja sieltä löytyi pyy, kyyhky ja teeri.
Kattilaan kiehumaan jäiset lihat n. kolmeksi tunniksi iltasella.
Aamulla lihat irti luista ja pataan... Päälle porkkanaa, korvasieniä lanttua ja punajuurta. Mausteeksi suola ja kokonainen mustapippuri. keitinlientä lähes kasvisten yläreunaan asti ja kansi päälle valurauta pataan.
Leivinuuni oli sopivasti jäähtynyt edellispäivän lämmityksestä 140 asteeseeen.
Unohtui ruoka hieman uuniin, mutta 9 tuntia loppulämmön ollessa 100 astetta. mehevää on pata. Kuvaa en viitti laittaa kun kuola valuis liikaa...
tai no, onhan se kuva pakko ottaa
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
late2 Kanta-asiakas
Liittynyt: 16 Elo 2004 Viestejä: 15641
|
Lähetetty: 25.04.2017 15:24 Viestin aihe: |
|
|
Hirvikäryä lavasta. Vaimon piti käydä kaupalla illalla muttei käynyt, piti kaivaa pakastimesta lihanpala. Kovaa oli jäässä, täytyi ottaa oikein isompi veitsi. Vaimo kehui että hirvi on parhaimmillaan kun se ei maistu hirvelle, tiiä häntä, nyt oli ainakin hyvää, pipppuria ja suolaa vaan mausteina. Huomenna samaa
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
iso Koo Kanta-asiakas
Liittynyt: 31 Tam 2007 Viestejä: 501 Paikkakunta: eteläinen-savo
|
Lähetetty: 25.04.2017 16:27 Viestin aihe: |
|
|
late2 kirjoitti: | Hirvikäryä lavasta. Vaimon piti käydä kaupalla illalla muttei käynyt, piti kaivaa pakastimesta lihanpala. Kovaa oli jäässä, täytyi ottaa oikein isompi veitsi. Vaimo kehui että hirvi on parhaimmillaan kun se ei maistu hirvelle, tiiä häntä, nyt oli ainakin hyvää, pipppuria ja suolaa vaan mausteina. Huomenna samaa
|
Tiedän, että tuo on hyvää. Hirvihän on miedon makuinen luonnostaan, joten kelpaa vaimolles varmasti.
Mitäpä ohjetta arvon raati ehdottaa hirvinötkötille, eli purkkisäilykkeelle, jossa possua muutama kymmenen % mukana ? Mitään kokkausvinkkiä en ole löytänyt ko tuotteelle, leivän päällä menee, mutta muu perhe ei siten syö, joten muukin käyttö jossain muodossa olisi tarpeen. Hernerokassa kokeiltu
Meinaa nuo purkit olla vuosia syömättä. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
heiluri Kanta-asiakas
Liittynyt: 20 Mar 2006 Viestejä: 35354
|
Lähetetty: 25.04.2017 16:43 Viestin aihe: |
|
|
Emäntä oli kopauttanut italianpatatyyppisen hässäkän ja losauttanut sekaan hirveä purkissa.
Söihän tuota . _________________ Kertalaakiyhdistys |
|
Takaisin alkuun |
|
|
|